Jump to content

isdn erwtisi

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Geia sas.

Exw valei edw kai kairo isdn sto spiti mou. Twra thelw na allaksw thesi tou pc mou se allo dwmatio. Anagastika, tha allaksei tilefoniki briza to netmond. Tha doulevei kai ekei kanonika to netmond? H prepei na kanw kati?

Euxaristw

Αν φτάνει το ίδιο σήμα στην πρίζα που θα το πας με την πρίζα που το έχεις τώρα (δηλαδή το σήμα που σου έρχεται κατευθείαν από τον ΟΤΕ) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη αν έχεις "πειράξει" την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού ώστε όλες οι υπόλοιπες πρίζες πλην αυτής του Netmod να δημιουργούν εσωτερικό loop ώστε σε αυτές να συνδέεις αναλογικά τηλέφωνα, τότε δεν θα δουλέψει το Netmod...

Δοκίμασε απλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε να βάλεις το Netmod στην πρίζα που σε ενδιαφέρει (και χωρίς παροχή ρεύματος, δεν πειράζει).

Αν συγχρονιστεί (ανάψει δηλαδή το λαμπάκι LINK) τότε είσαι ΟΚ και όποτε θέλεις το βάζεις εκεί το Netmod, αν όχι τότε τα ξαναλέμε.

Ερώτηση ISDN: Έχω ISDN γραμμή με 2τηλεφωνικές συσκευές (και υπολογιστή αλλά αυτό δε μας απασχολεί τώρα). Μήπως γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να μεταβώ από τη μια γραμμή στην άλλη όταν μιλάω ήδη στη μία γραμμή;π.χ. Έχω ασύρματο και σταθερό. Απαντάω στο σταθερό και θέλω να πάρω την ίδια κλήση από το ασύρματο. Γίνεται; Αν ναι,πώς;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg ( 7 Ιούν. 2004 , 20:06)

Ερώτηση ISDN: Έχω ISDN γραμμή με 2τηλεφωνικές συσκευές (και υπολογιστή αλλά αυτό δε μας απασχολεί τώρα). Μήπως γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να μεταβώ από τη μια γραμμή στην άλλη όταν μιλάω ήδη στη μία γραμμή;π.χ. Έχω ασύρματο και σταθερό. Απαντάω στο σταθερό και θέλω να πάρω την ίδια κλήση από το ασύρματο. Γίνεται; Αν ναι,πώς;

Γίνεται! Στο τηλέφωνο που μιλάς πατάς το πλήκτρο FLASH ( ή R όπως το έχουν κάποια τηλέφωνα ), ακούς έναν συνεχόμενο τόνο και πατάς *19# . Μετά πας στο άλλο τηλέφωνο, το σηκώνεις, πατάς #19# και μιλάς με την ίδια γραμμή :)

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid ( 7 Ιούν. 2004 , 23:31)

Γίνεται! Στο τηλέφωνο που μιλάς πατάς το πλήκτρο FLASH ( ή R όπως το έχουν κάποια τηλέφωνα ), ακούς έναν συνεχόμενο τόνο και πατάς *19# . Μετά πας στο άλλο τηλέφωνο, το σηκώνεις, πατάς #19# και μιλάς με την ίδια γραμμή :)

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε,πήρα στον ΟΤΕ και να φανταστείς από εκεί μόνο που δε με έβρισαν κιόλας όταν τους έκανα αυτή την ερώτηση...

Εγώ από κάπου όμως είχα ακούσει ότι γινόταν αυτό.

Νά'σαι καλά και αν ξέρεις κανά άλλο παρόμοιο "κολπάκι" με ISDN γραμμή γράψε...

:rolleyes:

Το "κόλπο" που σου είπε ο φίλος παραπάνω πράγματι δουλεύει στις αναλογικές συσκευές.

Σε συσκευές ISDN υπάρχει ανάλογη επιλογή για "παρκάρισμα" και "ξεπαρκάρισμα" κλήσης μέσω του μενού της συσκευής.

Ένα μικροπρόβλημα εμφανίζεται όταν προσπαθείς να περάσεις μία κλήση από απλή σε ISDN συσκευή. Συγκεκριμένα το ISDN κάθε φορά που παρκάρεις μία κλήση της δίνει έναν κωδικό (συνήθως από 0 εώς 9) για να την ανακτήσεις. Όταν μεταφέρεις ανάμεσα σε δύο απλές συσκευές το *19# και #19# αρκεί γιατί το Netmod θεωρεί έναν δικό του κωδικό παρκαρίσματος. Όταν όμως παρκάρεις με *19# και πας να ξεπαρκάρεις μέσω του μενού μιας ISDN συσκευής, σου ζητείται ο κωδικός παρκαρίσματος τον οποίο δυστυχώς δεν τον ξέρεις γιατί τον βάζει το Netmod "κατα βούληση"... Γι'αυτό όταν παρκάρεις από απλή συσκευή να δίνεις την εντολή *19*1# ώστε να ορίζεις κωδικό παρκαρίσματος συγκεκριμένα τον "1" ή οποιον άλλο επιθυμείς, ώστε να τον ξέρεις όταν πας να ανακτήσεις την κλήση από το ISDN τηλέφωνο.

Αντίστροφα όταν παρκάρεις μία κλήση από μία ISDN συσκευή σου δίνεται η δυνατότητα επιτόπου να ορίσεις τον κωδικό παρκαρίσματος τον οποίο αν δεν τον αλλάξεις, εξ'ορισμού η συσκευή τον βάζει "1". Έτσι για να ξεπαρκάρεις από απλή συσκευή δεν αρκεί το #19# καθώς το Netmod πάλι δεν υποθέτει το "1", γι'αυτό θα πρέπει να βάλεις #19*1#.

Ελπίζω αυτές οι παρατηρήσεις να σε βοήθησαν γιατί αλλιώς η μεταφορά κλήσης ανάμεσα σε απλές και ISDN συσκευές είναι μεγάλο πρόβλημα που σου παίρνει καιρό για να το λύσεις...

ΥΓ: Μία σημείωση στην Intracom: To Netmod στις εντολές *19# και #19# θα μπορούσε απλά να θεωρεί σαν εξ'ορισμού κωδικό παρκαρίσματος τον 1 (δηλαδή αυτές οι εντολές να είναι συνώνυμες των *19*1# και #19*1# καθώς έτσι θα διευκολύνονταν σημαντικά οι χρήστες να περνούν κλήσεις από ISDN σε απλές συσκευές καθώς το 1 θεωρείται εξ'ορισμού κωδικός παρκαρίσματος από όλες σχεδόν τις συσκευές ISDN ενώ το Netmod δίνει έναν τελείως άσχετο κωδικό (δεν έχω ανακαλύψει ακόμα ποιος είναι) κι αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στο εγχειρίδιο με αποτέλεσμα οι πιο πολλοί χρήστες να μην μπρούν να περάσουν κλήση από ISDN σε απλή συσκευή και αντίστροφα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour ( 8 Ιούν. 2004 , 00:53)

Το "κόλπο" που σου είπε ο φίλος παραπάνω πράγματι δουλεύει στις αναλογικές συσκευές.

Σε συσκευές ISDN υπάρχει ανάλογη επιλογή για "παρκάρισμα" και "ξεπαρκάρισμα" κλήσης μέσω του μενού της συσκευής.

Ένα μικροπρόβλημα εμφανίζεται όταν προσπαθείς να περάσεις μία κλήση από απλή σε ISDN συσκευή. Συγκεκριμένα το ISDN κάθε φορά που παρκάρεις μία κλήση της δίνει έναν κωδικό (συνήθως από 0 εώς 9) για να την ανακτήσεις. Όταν μεταφέρεις ανάμεσα σε δύο απλές συσκευές το *19# και #19# αρκεί γιατί το Netmod θεωρεί έναν δικό του κωδικό παρκαρίσματος. Όταν όμως παρκάρεις με *19# και πας να ξεπαρκάρεις μέσω του μενού μιας ISDN συσκευής, σου ζητείται ο κωδικός παρκαρίσματος τον οποίο δυστυχώς δεν τον ξέρεις γιατί τον βάζει το Netmod "κατα βούληση"... Γι'αυτό όταν παρκάρεις από απλή συσκευή να δίνεις την εντολή *19*1# ώστε να ορίζεις κωδικό παρκαρίσματος συγκεκριμένα τον "1" ή οποιον άλλο επιθυμείς, ώστε να τον ξέρεις όταν πας να ανακτήσεις την κλήση από το ISDN τηλέφωνο.

Αντίστροφα όταν παρκάρεις μία κλήση από μία ISDN συσκευή σου δίνεται η δυνατότητα επιτόπου να ορίσεις τον κωδικό παρκαρίσματος τον οποίο αν δεν τον αλλάξεις, εξ'ορισμού η συσκευή τον βάζει "1". Έτσι για να ξεπαρκάρεις από απλή συσκευή δεν αρκεί το #19# καθώς το Netmod πάλι δεν υποθέτει το "1", γι'αυτό θα πρέπει να βάλεις #19*1#.

Ελπίζω αυτές οι παρατηρήσεις να σε βοήθησαν γιατί αλλιώς η μεταφορά κλήσης ανάμεσα σε απλές και ISDN συσκευές είναι μεγάλο πρόβλημα που σου παίρνει καιρό για να το λύσεις...

ΥΓ: Μία σημείωση στην Intracom: To Netmod στις εντολές *19# και #19# θα μπορούσε απλά να θεωρεί σαν εξ'ορισμού κωδικό παρκαρίσματος τον 1 (δηλαδή αυτές οι εντολές να είναι συνώνυμες των *19*1# και #19*1# καθώς έτσι θα διευκολύνονταν σημαντικά οι χρήστες να περνούν κλήσεις από ISDN σε απλές συσκευές καθώς το 1 θεωρείται εξ'ορισμού κωδικός παρκαρίσματος από όλες σχεδόν τις συσκευές ISDN ενώ το Netmod δίνει έναν τελείως άσχετο κωδικό (δεν έχω ανακαλύψει ακόμα ποιος είναι) κι αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στο εγχειρίδιο με αποτέλεσμα οι πιο πολλοί χρήστες να μην μπρούν να περάσουν κλήση από ISDN σε απλή συσκευή και αντίστροφα...

Αναλυτικότατος φίλε μου και σ'ευχαριστώ. Απλά το δοκίμασα και πιάνει και χωρίς τον αριθμό 1 που λες. Γιατί έτσι γίνεται πιο πολύπλοκο. Τώρα με τα παρκαρίσματα και τα ξεπαρκαρίσματα δε κατάλαβα και πολλά αλλά μου έμεινε το αποτέλεσμα!

Thanks!! :)

Το ξέρω ότι σου δουλεύει κανονικά με τις απλές εντολές (καθόσον χρησιμοποιείς μόνο απλές τηλεφωνικές συσκευές και όχι ISDN)

Το "παρκάρισμα" είναι η διαδικασία κατά την οποία ενώ μιλάς σε μία κλήση σε μία συσκευή πληκτρολογώντας *19# περνάς αυτή την κλήση σε κατάσταση "αναμονής" ώστε να μπορέσεις να την ανακτήσεις από κάποια άλλη στιγμή.

Αντίστοιχα "ξεπαρκάρισμα" είναι η διαδικασία που (με #19#) επαναφέρεις την "παρκαρισμένη" κλήση σε κάποια άλλη συσκευή του σπιτιού σου.

Η διαδικασία που σου περιέγραψα παραπάνω θα σου χρειαστεί μόνο αν θελήσεις να περάσεις μία κλήση από απλή σε ISDN συσκευή ή αντίστροφα και την περιέγραψα ακριβώς γιατί με είχε προβληματίσει κι εμένα και πιστεύω ότι πολλοί χρήστες ISDN θα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα!

Ενημερωμένο σε βρίσκω! Εμένα απλά ειναι όπως το λες με ενδιαφέρει για απλή τηλεφωνική συσκευή όχι ISDN.

Χρήσιμες οι πληροφορίες σου!

Οι ISDN συνδέσεις προσφέρουν πολλά "κολπάκια" που σίγουρα μπορείς να τα ανακαλύψεις όλα κοιτώντας το εγχειρίδιο του Netmod το οποίο ομολογουμένως είναι αρκετά κατατοπιστικό και μάλιστα περιγράφει και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται σαν τεχνολογία αλλά δεν προσφέρονται από τον ΟΤΕ!

Αυτή η διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω είναι μία πολύ ειδική περίπτωση η οποία όμως δεν περιγράφεται στο εγχειρίδιο...

Όπως είπες κι εσύ σε ενδιαφέρει μόνο για απλές συσκευές και γενικά παρατηρώ τελευταία ότι οι ISDN συσκευές χάνουν έδαφος καθώς ούτε οι ίδιες εταιρείες που τα κατασκευάζουν δεν τα προωθούν και πολύ. Κρίμα κατά την άποψή μου γιατί όταν έχεις ISDN γραμμή, με ISDN συσκευές μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλήρως και αποδοτικά όλες τις ευκολίες που δίνει η ISDN γραμμή...

Nα κάνω κι εγώ μια ερώτηση..

Εχω 2 τηλ στις 2 γραμμές του ΝetMod.

Μιλάω στο ένα τηλ και χτυπάει η άλλη γραμμή στο άλλο τηλ.

Μπορώ να απαντήσω στην άλλη γραμμή από το τηλ που μιλώ..?

Γιατί με την τωρινή κατάσταση αναγκάζομαι να κλείσω το ένα τηλ και να τρέξω στο άλλο τηλ που είναι στο άλλο δωμάτιο για να απαντήσω...πράγμα κουραστικό και εκνευριστικό!

Τι λέτε..? :worry:

Ι need a six month vacation, twice a year.

• 4 months later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (12 Ιούν. 2004 , 10:57)

Nα κάνω κι εγώ μια ερώτηση..

Εχω 2 τηλ στις 2 γραμμές του ΝetMod.

Μιλάω στο ένα τηλ και χτυπάει η άλλη γραμμή στο άλλο τηλ.

Μπορώ να απαντήσω στην άλλη γραμμή από το τηλ που μιλώ..?

Γιατί με την τωρινή κατάσταση αναγκάζομαι να κλείσω το ένα τηλ και να τρέξω στο άλλο τηλ που είναι στο άλλο δωμάτιο για να απαντήσω...πράγμα κουραστικό και εκνευριστικό!

Τι λέτε..? :worry:

Απάντηση με 5 μήνες καθυστέρηση: (!!!) Ναι μπορείς εφόσον έχεις κάνει αναμονή κλήσης στη 1γραμμή (αυτή που δεν θα έχεις pc συνδεδεμένο για να μη σε πετάει από νετ). *43# και ενώ χτυπάει και το δεύτερο τηλέφωνο ακούς την αναμονή στην πρώτη γραμμή και πράττεις αναλόγως (το κλείνεις και παίρνεις την επόμενη γραμμή) :)