Jump to content

Sony Xperia Go

Koucos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φαντάζομαι έχεις την τελευταια ICS .54 εκδοση λειτουργικου. Κατι υπαρχει και σου τρωει μπαταρια. Θα σου πω τι εχω κανει εγω. Απο τις ρυθμισεις των εφαρμογων, απο την καρτελα που τις εμφανιζει ολες πηγα και απενεργοποιησα ολες οσες δεν με ενδιαφερουν. πχ χαρτες, επεκτασεις twitter picasa, γενικα bloatware της Sony, το timescape Που δεν χρησιμοποιω, street view, recommender, McAfee, g+, 100 διαφορετικα extensions του fb και αλλα τετοια. Δεν χρειαζεται ροοτ για κατι τετοιο. Ειναι feature της ICS το παγωμα - απενεργοποιηση εφαρμογων συστηματος.

Πχ εχω απενεργοποιησει τις "ταινιες" αφου παντα χρησιμοποιω αλλο Player στο κινητο. Δοκιμασε το και δες αν παρατηρεις βελτιωση.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

• Απαντήσεις 937
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

@Kathran7: Έχω enable το Sapphire theme που νομίζω σαν wallpaper χρησιμοποιεί xperia wallpaper. Να το αλλάξω?

Έβαλα το CPU spy. Χρειάζεται να κάνω κάτι ή τρέχει στο background?

@Psylos_: Android version: 4.0.4

Baseband version: u8500-49020905-P2H_EC01

Kernel version: 3.0.8+ BuildUser@BuildHost#1 SMP PREEMPT Mon Sep 10 16:0456 2012

Build number: 6.1.1.B.1.10

PS: Είναι rooted η συσκευή

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρα εισαι σε .10. Κανε αναβαθμιση σε .54 αν θες. Ειναι πιο καλη θεωρητικα... Αλλα νομιζω εχει ενα θεμα με το root. Οπως και να εχει δες αυτο με το παγωμα των διαφορων αχρηστων εφαρμογων αν θα σε βοηθησει. Για παραδειγμα εγω εχω παγωσει - σβησει οτι ειχε σχεση με το facebook και κατεβασα απο την αρχη απλα την εφαρμογη του απο το market. Edited by Psylos_
Διορθωση ορθογραφιας...

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Καλησπέρα

@Kathran7: Έχω enable το Sapphire theme που νομίζω σαν wallpaper χρησιμοποιεί xperia wallpaper. Να το αλλάξω?

Έβαλα το CPU spy. Χρειάζεται να κάνω κάτι ή τρέχει στο background

Οχι μην κανεις τιποτα, αφησε την 5-10 λεπτα χωρις να κανεις τιποτα με το τηλεφωνο και μετα δες αν μπαινει σε Deep Sleep.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Αρα εισαι σε .10. Κανε αναβαθμιση σε .54 αν θες. Ειναι πιο καλη θεωρητικα... Αλλα νομιζω εχει ενα θεμα με το root. Οπως και να εχει δες αυτο με το παγωμα των διαφορων αχρηστων εφαρμογων αν θα σε βοηθησει. Για παραδειγμα εγω εχω παγωσει - σβησει οτι ειχε σχεση με το facebook και κατεβασα απο την αρχη απλα την εφαρμογη του απο το market.

Πως το κάνω το update? Πάω απο το τηλέφωνο αλλά μου λέει ότι έχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Οχι μην κανεις τιποτα, αφησε την 5-10 λεπτα χωρις να κανεις τιποτα με το τηλεφωνο και μετα δες αν μπαινει σε Deep Sleep.

Απλά ανοίγω την εφαρμογή και βλέπω τι χρόνο γράφει στο Deep Sleep?

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"
[sIGPIC][/sIGPIC]

Απλά ανοίγω την εφαρμογή και βλέπω τι χρόνο γράφει στο Deep Sleep?

Ναι αυτο, πρωτα θα το αφησεις στην ησυχια του το τηλεφωνο 5-10 λεπτα και μετα μπες στην εφαρμογη να δεις το χρονο που γραφει σε Deep Sleep.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

Ναι αυτο, πρωτα θα το αφησεις στην ησυχια του το τηλεφωνο 5-10 λεπτα και μετα μπες στην εφαρμογη να δεις το χρονο που γραφει σε Deep Sleep.

Έκανα και reset τους timers και απο ότι βλέπω πχ. απο τα 10 λέπτα τα 9+ είναι Deep Sleep.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έκανα και reset τους timers και απο ότι βλέπω πχ. απο τα 10 λέπτα τα 9+ είναι Deep Sleep.

Οποτε κατι αλλο σου τρωει τη μπαταρια.

Λειτουργια δικτυου τι εχεις?

Οποτε κατι αλλο σου τρωει τη μπαταρια.

Λειτουργια δικτυου τι εχεις?

WCDMA (preferred)/GSM.

Είχα δοκιμάσει και στο παρελθόν μόνο GSM αλλά δεν είδα διαφορά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

WCDMA (preferred)/GSM.

Είχα δοκιμάσει και στο παρελθόν μόνο GSM αλλά δεν είδα διαφορά.

Να το βαζεις σε σκετο gsm οταν δεν θες mobile internet με τα data σου, θα εχεις και καλυτερη ποιοτητα στης τηλεφωνικες κλησεις ;)

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω την Build number: 6.1.1.B.1.10. Η τελευταία είναι η .54 σωστά?

Δοκίμασα και απο SEUS και απο companion και μου λέει ότι έχω ήδη την Latest version.

Y.Γ.: Το τηλέφωνο το έχω κάνει root.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πως το κάνω το update? Πάω απο το τηλέφωνο αλλά μου λέει ότι έχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Εμένα μέσω SEUS μου το έβγαλε το update σε .54. Δεν είχα κοιτάξει από κάπου αλλού. Η συσκευή μου είναι κλασικά Cosmote branded, αγορασμένη από Γερμανό.

Αυτο το CPU Spy το κατεβασα. Απενεργοποιησα και ολα τα αχρηστα που τρεχαν και ελεγε οτι απο τα 6 λεπτα τα 5 ήταν deep sleep. Άρα ποιο είναι το πρόβλημα; Γιατί εξακολουθεί να τρώεει περί το 1% ανα 15 λεπτα :p

Φαντάζομαι οτι δεν ειναι καινουργια η συσκευη και εχει κανει τις απαραιτητες φορτισεις - αποφορτισεις για να στρωσει. Τουλαχιστον εμενα νομιζω καλυτερα ειναι τωρα, 2 μηνες μετα την αγορα, η μπαταρια απο οτι στην αρχη. 1% ανα 5 λεπτα με τη συσκευη στην αναμονη συνεχιζει να ειναι μεγαλη καταναλωση. Απο τις ρυθμισεις στις επιλογες για προγραμματιστη επελεξε οριο διεργασιων παρασκηνιου την τιμη 2. Αυτο μπαινει στην επιλογη τυπικο οριο, που ειναι η default, καθε φορα που κανεις επανεκκινηση. Θεωρητικα πρεπει να δεις αυξηση στην αποκρισιμοτητα της συσκευης αλλα και μια αυξηση της αυτονομιας, αφου δεν θα αφηνει πολλες διεργασιες στο παρασκηνιο να λειτουργουν.

Αυτο το CPU Spy το κατεβασα. Απενεργοποιησα και ολα τα αχρηστα που τρεχαν και ελεγε οτι απο τα 6 λεπτα τα 5 ήταν deep sleep. Άρα ποιο είναι το πρόβλημα; Γιατί εξακολουθεί να τρώεει περί το 1% ανα 15 λεπτα :p

Κάνε μία πληρη φορτιση αποφορτιση και πες μας τα στατιστικα που θα σου βγαλει η συσκευη απο την καταναλωση της μπαταριας. Αν εχεις κλεισει τις διαφορες βλακειες δεν μπορω να σκεφτω τι αλλο μπορει να φταιει. Ειχα ακουσει οτι το Go Task Killer τρωει πολυ μπαταρια. Εχεις τον Go Launcher με τα διαφορα tools του;

Χθες έκανα απενεργοποίηση αλλά και αναγκαστικό τερματισμό μερικές εφαρμογές (πχ timescape) που δε χρησιμοποιω. Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσω το βράδυ το κινητό με 66% και να το βρω με 65%. :happy:

Φίλε Trek240 μπορείς να μου πεις τι ακριβώς απενεργοποίησες για να κάνω μια δοκιμή και εγώ?

Αυτό που έκανα προς το παρών είναι αυτό που ανέφερε ο φίλος Psylos_ "οριο διεργασιων παρασκηνιου την τιμη 2" καθώς επίσης ενεργοποίησα και το "Don't keep activities" Destroy every activity as soon as the user leaves it.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έκανα ό,τι έχεις κανει κι εσυ μέχρι τώρα. Αλλά εγώ έκανα και κάτι επιπλέον. Πήγαινε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Όλες και θα βλέπεις όλες τις εφαρμογες του τηλεφώνου εκεί. Καθώς θα πηγαίνεις και πιο κάτω θα βλέπεις μερικές εφαμρογές (πχ TimeScape, Ειδήσεις και Καιρός) που προφανώς δεν τις χρειάζεσαι. Αυτές τις κάνεις είτε απενεργοποίηση ή Αναγκαστική Διακοπή. Έτσι σταματάνε να τρέχουν οι εφαρμογές αυτές από μόνες τους ;) Σκέψου ότι το πρωι είχα 65% και τώρα έχω 61%. Αν δεν είχα κανει όλα αυτά θα είχα γύρω στο 40% τώρα! Σας ευχαριστώ παιδιά! :D

Έκανα ό,τι έχεις κανει κι εσυ μέχρι τώρα. Αλλά εγώ έκανα και κάτι επιπλέον. Πήγαινε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Όλες και θα βλέπεις όλες τις εφαρμογες του τηλεφώνου εκεί. Καθώς θα πηγαίνεις και πιο κάτω θα βλέπεις μερικές εφαμρογές (πχ TimeScape, Ειδήσεις και Καιρός) που προφανώς δεν τις χρειάζεσαι. Αυτές τις κάνεις είτε απενεργοποίηση ή Αναγκαστική Διακοπή. Έτσι σταματάνε να τρέχουν οι εφαρμογές αυτές από μόνες τους ;) Σκέψου ότι το πρωι είχα 65% και τώρα έχω 61%. Αν δεν είχα κανει όλα αυτά θα είχα γύρω στο 40% τώρα! Σας ευχαριστώ παιδιά! :D

Βασικά αυτό το έχω κάνει. Για την ακριβεια επειδή το έχω κάνει root τα περισσότερα που δεν χρησιμοποιούσα τα έχω ξηλώσει τελειώς. Τώρα φυσικά εκεί που λες υπάρχουν και πολλά πράγματα που δεν ξέρω τι είναι και δεν θέλω να τα πειράξω και να κάνω κάποια ζημιά. Εγώ το πρωί ήμουν στο 50% και τώρα στο 21%.

Help me!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απο τη μπαταρια τι εμφανιζει να εχει μεγαλη καταναλωση; Αν ειναι μονο η οθονη για παραδειγμα, μαλλον σημαινει οτι ασχολεισαι συνεχεια με το κινητο. Διαφορετικα το κοιταμε. Σε μιση μερα που εχασες 30% μπαταρια ειναι με ανοιχτα τα δεδομενα; 2g ή 3g; επισης σημειωση για οσους ακουν ραδιοφωνο: το ραδιοφωνο τρωει αρκετη παραπανω μπαταρια απο οτι φανταζοσασταν.. Τουλαχιστον εγω επαθα πλακα οταν η συσκευη με μια ολοκληρη μερα ραδιοφωνο εχανε πολυ γρηγορα μπαταρια.. :confused:

Απο τη μπαταρια τι εμφανιζει να εχει μεγαλη καταναλωση; Αν ειναι μονο η οθονη για παραδειγμα, μαλλον σημαινει οτι ασχολεισαι συνεχεια με το κινητο. Διαφορετικα το κοιταμε. Σε μιση μερα που εχασες 30% μπαταρια ειναι με ανοιχτα τα δεδομενα; 2g ή 3g; επισης σημειωση για οσους ακουν ραδιοφωνο: το ραδιοφωνο τρωει αρκετη παραπανω μπαταρια απο οτι φανταζοσασταν.. Τουλαχιστον εγω επαθα πλακα οταν η συσκευη με μια ολοκληρη μερα ραδιοφωνο εχανε πολυ γρηγορα μπαταρια.. :confused:

Το μόνο που κάνω είναι ότι έχω ανοιχτα τα δεδομένα (για να μπορώ να λαμβάνω ειδοποιήσεις). Κατα τα άλλα 2g χωρίς να παίζω παιχνιδια, ραδιοφωνο, video κτλ. Κανα fb στο πολύ κέφι και αυτο για λίγο.... Μόνο τηλέφωνο και μηνυματα απο εφαρμογες τύπου Whatsapp κτλ.

Επίσης ερώτηση. Καταναλώνουν όλες οι εφαρμογές μπαταρία είναι μόνο οι running??? Γιατί πάω στο All και βλέπω ότι μπορώ να κάνω σε όλες force stop.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδία λέω να κάνω και ενα calibration με αυτήν εδώ την εφαρμογή....

Battery Calibration

Τι λέτε???

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο παλιο μου κινητο το ειχα κανει, γιατι μετα απο αλλγη ρομ ειχαν τρελαθει τα στατιστικα και ουσιαστικα το κινητο μου εδειχνε πχ 70% μπαταρια και μετα απο ενα reboot πηγαινε στο 40% ή το αντιστροφο. Οποτε κανοντας ενα battery calibration ουσιαστικα σβηνεις αυτα τα στατιστικα και το κινητο δημιουργει νεα, οπως περναν η μερες και καταγραφεται η λειτουργια της μπαταριας. Νομιζω αυτη την εφαρμογη ειχα χρησιμοποιησει και εγω. Για μονιμα ανοιχτα δεδομενα για δουλεια τυπου whatsapp και να ερχονται notifications να εχει ενεργο το 2g. Προσωπικα εγω το 3g το ανοιγω μονο οταν θελω γρηγορο ιντερνετ για να κανω κατι. Επισης αν θες κατεβασε το GSAM battery. Βγαζει με περισσοτερες λεπτομερειες τα στατιστικα της μπαταριας, οποτε ισως δουμε κατι διαφορετικο απο εκει.

Το σημα στην περιοχη σου φανταζομαι ειναι αρκετα καλο, ε; Γιατι κακη ποιοτητα σηματος επισης αυξανει την καταναλωση της μπαταριας.

1) Τα ονόματα στις φωτογραφίες που τραβάω δεν έχουν μία ροή, δηλαδή αν σβήσω τις εικόνες DSC_0001, DSC_0002 κλπ, όταν θα ξανατραβήξω, ορισμένες νέες φωτό θα πάρουν αυτά τα ονόματα, οπότε γίνεται μπάχαλο! Δεν βρήκα πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό!

2) Υπάρχει κανένας τρόπος να δω εύκολα και γρήγορα τι δικαιώματα έχει η κάθε εφαρμογή; Νομίζω ότι κάπου μπορούσα να δω τις πιο "επικίνδυνες".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στο παλιο μου κινητο το ειχα κανει, γιατι μετα απο αλλγη ρομ ειχαν τρελαθει τα στατιστικα και ουσιαστικα το κινητο μου εδειχνε πχ 70% μπαταρια και μετα απο ενα reboot πηγαινε στο 40% ή το αντιστροφο. Οποτε κανοντας ενα battery calibration ουσιαστικα σβηνεις αυτα τα στατιστικα και το κινητο δημιουργει νεα, οπως περναν η μερες και καταγραφεται η λειτουργια της μπαταριας. Νομιζω αυτη την εφαρμογη ειχα χρησιμοποιησει και εγω. Για μονιμα ανοιχτα δεδομενα για δουλεια τυπου whatsapp και να ερχονται notifications να εχει ενεργο το 2g. Προσωπικα εγω το 3g το ανοιγω μονο οταν θελω γρηγορο ιντερνετ για να κανω κατι. Επισης αν θες κατεβασε το GSAM battery. Βγαζει με περισσοτερες λεπτομερειες τα στατιστικα της μπαταριας, οποτε ισως δουμε κατι διαφορετικο απο εκει.

Το σημα στην περιοχη σου φανταζομαι ειναι αρκετα καλο, ε; Γιατι κακη ποιοτητα σηματος επισης αυξανει την καταναλωση της μπαταριας.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δυο ερωτήσεις έχω:

1) Έκανα το calibration. Να υποθεσω ότι χρειάζεται μια πλήρης αποφορτισης και μια πλήρης φόρτιση?

2) Το 3g είναι πρακτικά αυτή η επιλογή --> WCDMA (preferred)/GSM ????

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Sony Xperia Go