Jump to content

[Off-topic] Μικρά & χρήσιμα freeware προγραμματάκια

myphone-fan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα!

- Αναζητώ κάποιο πρόγραμμα με το οποίο να (προσπαθήσω) να κάνω ανάκτηση αρχείων από "χτυπημένο" (από πτώση) εξωτερικό σκληρό δίσκο...:blink:

Έχει να μου προτείνει κάποιος κάτι σχετικό?

- Επίσης, χρειάζομαι ένα πρόγραμμα (ελαφρύ και εύχρηστο) για το "κάψιμο" ταινιών .avi σε dvd, ώστε να μπορώ να τις προβάλω σε οποιοδήποτε dvd player...

Edited by myphone-fan

Καλησπέρα!

- Αναζητώ κάποιο πρόγραμμα με το οποίο να (προσπαθήσω) να κάνω ανάκτηση αρχείων από "χτυπημένο" (από πτώση) εξωτερικό σκληρό δίσκο...:blink:

- Επίσης, χρειάζομαι ένα πρόγραμμα (ελαφρύ και εύχρηστο) για το "κάψιμο" ταινιών .avi σε dvd, ώστε να μπορώ να τις προβάλω σε οποιοδήποτε dvd player...

αν εχει πεσει ο σκληρος παιζει και να εχει περασει ο βραχιονας απο πανω απο το στοπ που εχει και να μη κουνιεται. εγω ειχα ανοιξει ενα δικο μου που ειχε πεσει και αυτο ειχε γινει,μολις εσπρωξα λιγο τον βραχιωνα εκατσε στη θεση του. δεν τον εβαλα μετα να δω αν δουλευει αλλα αν ειναι λιγα τα δεδομενα που θες λογικα μπορεις να τα τραβηξεις, αν ειναι αρκετα λογω σκονης και οξυγονου δε θα μπορεσεις

Καλησπέρα!

Σε freeware υπαρχει το Recuva, το DataRescue καλα και αξιοπιστα, αλλα προσωπικη αποψη, οχι για δυσκολες καταστασεις. Αν δεν τα καταφερεις με αυτα θα σου προτεινα να πας σε Ontrack Data Recovery ή στο File Scavenger.

αν εχει πεσει ο σκληρος παιζει και να εχει περασει ο βραχιονας απο πανω απο το στοπ που εχει και να μη κουνιεται. εγω ειχα ανοιξει ενα δικο μου που ειχε πεσει και αυτο ειχε γινει,μολις εσπρωξα λιγο τον βραχιωνα εκατσε στη θεση του. δεν τον εβαλα μετα να δω αν δουλευει αλλα αν ειναι λιγα τα δεδομενα που θες λογικα μπορεις να τα τραβηξεις, αν ειναι αρκετα λογω σκονης και οξυγονου δε θα μπορεσεις

Πλακα κανεις? Του λες να ανοιξει τον δισκο? Και γιατι να μην τον κανει φρισμπι καλυτερα να διασκεδασει κιολας? Αν πρεπει να ανοιχτει ο δισκος πρεπει να γινει κατω απο συγκεριμενους κανονες ασφαλειας και σε ειδικο χωρο.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Για να γίνει επέμβαση στο δίσκο, χρειάζεται αποστειρωμένο περιβάλλον και συνθήκες καθαρότερες ακόμα κι απ' αυτές του χειρουργείου. Ο παραμικρός κόκκος σκόνης και όχι μόνο, που θα βρεθεί μεταξύ κεφαλών και δίσκου, θα αποβεί μοιραίος.

Φυσικά επειδή το κόστος ανάκτησης των αρχείων σου σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απλησίαστο για "εγγυημένη" ανάκτηση, πρακτικά μπορείς να θεωρήσεις και να συμβιβαστείς ότι θα ζήσεις και χωρίς αυτά (εκτός κι αν έχεις λόγο να πιστεύεις ότι την έχει πατήσει μόνο η πλακέτα).

Με δεδομένο λοιπόν αυτό κι αν τα αρχεία που είχες δεν είναι πρωτίστης σημασίας ή δε διαθέτεις τα χρήματα που σου ζητούν, (αφού πρώτα παίξεις tzoker:lol:) μπορείς να βάλεις μερικούς ανεμιστήρες με φίλτρα ή ιονιστές σ' ένα μικρό δωμάτιο με κλειστά πορτοπαράθυρα να δουλέψουν μερικές ώρες παρακρατώντας ένα μέρος της σκόνης και αφού βάλεις γάντια, αρχίζεις το... ξεβίδωμα!:X

Φρόντισε να 'χεις μια καλή πηγή φωτός, μεγεθυντικό φακό, τσιμπιδάκι κ.τ.λ. Όσο λιγότερη ώρα μείνει εκτεθειμένος στην ατμόσφαιρα, τόσο το καλύτερο.

Αν ο όγκος των δεδομένων δεν είναι μεγάλος, μπορεί και να φανείς τυχερός.

ps

Ανοίγοντας το δίσκο, χάνεις την εγγύηση (αν καλύπτεται ακόμα).

Σ' αυτή την περίπτωση, αν και μόνο αν ο δίσκος δεν έχει σημάδια από την πτώση, πρέπει να σταθμίσεις τα ωφέλη: Πιθανό σώσιμο αρχείων ή σίγουρη αντικατάσταση δίσκου;

Δεν επιτρέπονται αγγελίες στην υπογραφή.