gatos814 Δημ. Κυριακή στις 07:30 μμ Κοινοποίηση Δημ. Κυριακή στις 07:30 μμ 25 minutes ago, PMak said: Ωραια ...! Εχεις καμια σχεση με αυτα ; Ασχολησε καθολου ; Παράθεση Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos814 Δημ. Δευτέρα στις 09:40 πμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 09:40 πμ 16 ώρες πριν, guideman said: Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχω στην κατοχή μου εδώ και μήνες ένα HK1 RBOX K8S Android 13 4/64 με RK3528 αλλά από τότε που το αγόρασα έχω θέματα επανεκκινήσεων. Τελευταία κλαταρε και το wifi. Το έκανα reset αλλά δεν στρώνει, για αυτό σκέφτηκα να φλασάρω το stock firmware χρησιμοποιώντας το RK Flashtool η το RK Batchtool αλλα δεν τα καταφερνω, αν και υποτιθεται οτι εχω περασει τους Drivers για Rockchip. Υπαρχει κανεις που τα εχει χρησιμοποιησει, να ριξει φως στην υποθεση μου? Ευχαριστω.😊 Reveal hidden contents Εισαι σιγουρος οτι εγκατεστησες σωστα τους drivers ; Το βλεπεις συνδεμενο μεσα στον υπολογιστη σου ... στο εργαλειο δηλαδη που χρησιμοποιεις ; Ριξε μια ματια και στην ''Διαχειρηση συσκευων'' οταν το εχεις συνδεδεμενο ... βλεπεις μηπως τιποτα μυστηριο εκει μεσα με ερωτηματικο η με κιτρινο χρωμα ; Παράθεση Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMak Δημ. Δευτέρα στις 11:11 πμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:11 πμ 15 ώρες πριν, gatos814 said: Ωραια ...! Εχεις καμια σχεση με αυτα ; Ασχολησε καθολου ; Με υπολογιστές, ναι... με κινητά και TVBox, όχι ιδιαίτερα... 😉 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos814 Δημ. Δευτέρα στις 11:46 πμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:46 πμ 22 minutes ago, PMak said: Με υπολογιστές, ναι... με κινητά και TVBox, όχι ιδιαίτερα... 😉 Οκ θα το προσπαθησουμε... Κατι τελευταιο... Εχεις αποψη για λογισμικο τυπου τηλεορασης (ATV) σε μποξακια ... ; Δηλαδη υπαρχει η δυνατοτητα να τρεχει το μποξακι σαν μια smart Android tv συνηθως χωρις ποντικι και φυσικα η κλασικη δυνατοτητα να μοιαζει σαν ενα tablet που ειναι και πιο ευελικτη απο ολες τις αποψεις και χρειαζεται ποντικι η air mouse για την σωστη της χρηση ... Κατι σαν το λογισμικο που φοραει ηδη δηλαδη το μποξακι σου αλλα στην ... νιοστη σε δυνατοτητες και αποδοση ! Επισης για να ξεκινησουμε την διαδικασια θα χρειαστεις ενα καλωδιο USB αρσενικο σε USB αρσενικο και υπολογιστη με windows 10 (καλυτερα) για να κανεις την εγκατασταση... Αν λοιπον εισαι ετοιμος με αυτα που διαβασες μου λες να το ξεκινησουμε...! 1 Παράθεση Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMak Δημ. Δευτέρα στις 01:39 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 01:39 μμ Τ 1 ώρα πριν, gatos814 said: Οκ θα το προσπαθησουμε... Κατι τελευταιο... Εχεις αποψη για λογισμικο τυπου τηλεορασης (ATV) σε μποξακια ... ; Δηλαδη υπαρχει η δυνατοτητα να τρεχει το μποξακι σαν μια smart Android tv συνηθως χωρις ποντικι και φυσικα η κλασικη δυνατοτητα να μοιαζει σαν ενα tablet που ειναι και πιο ευελικτη απο ολες τις αποψεις και χρειαζεται ποντικι η air mouse για την σωστη της χρηση ... Κατι σαν το λογισμικο που φοραει ηδη δηλαδη το μποξακι σου αλλα στην ... νιοστη σε δυνατοτητες και αποδοση ! Επισης για να ξεκινησουμε την διαδικασια θα χρειαστεις ενα καλωδιο USB αρσενικο σε USB αρσενικο και υπολογιστη με windows 10 (καλυτερα) για να κανεις την εγκατασταση... Αν λοιπον εισαι ετοιμος με αυτα που διαβασες μου λες να το ξεκινησουμε...! Το θέμα για εμένα είναι να μπορεί να τρέξει το vodafoneTV... Είναι (προς το παρόν) το μόνο για το οποίο χρειάζομαι το tvbox... USB καλώδιο έχω, αλλά windows 10 όχι... Μόνον 11... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos814 Δημ. Δευτέρα στις 01:56 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 01:56 μμ 16 minutes ago, PMak said: Τ Το θέμα για εμένα είναι να μπορεί να τρέξει το vodafoneTV... Είναι (προς το παρόν) το μόνο για το οποίο χρειάζομαι το tvbox... USB καλώδιο έχω, αλλά windows 10 όχι... Μόνον 11... Λογικα θα γινει η δουλεια κα με τα windows 11 ... Αυτο το τσεκαρουμε... Η λογικη για το vodafoneTV δεν θα αλλαξει ... θα ειναι η ιδια με το μαμα λογισμικο Ολα τα αλλα θα αλλαξουν ... σαν αισθηση και σαν χρηση ! Αλλα θα το ξαναπω ... Αν δεν χρειαζεσαι κατι αλλο μενεις σε αυτο που εχεις ... Αν ομως εχεις στο βαθος του μυαλου σου και το ... αυριο στειλε μου ενα π.μ να το ... ξεκινησουμε και ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει! Παράθεση Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telmakris Δημ. Δευτέρα στις 08:27 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 08:27 μμ Καλησπέρα σε όλους, Έχει ασχοληθεί κάποιος με τις συσκευές της Infomir MAG; Σκέφτομαι να αγοράσω τη συσκευή MAG540w3 και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη όσων την έχουν χρησιμοποιήσει. Πώς σας φαίνεται η απόδοσή της; Υπάρχουν τυχόν προβλήματα ή κάτι που πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis1024 Δημ. 22 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 22 ώρες πριν 6 ώρες πριν, telmakris said: Καλησπέρα σε όλους, Έχει ασχοληθεί κάποιος με τις συσκευές της Infomir MAG; Σκέφτομαι να αγοράσω τη συσκευή MAG540w3 και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη όσων την έχουν χρησιμοποιήσει. Πώς σας φαίνεται η απόδοσή της; Υπάρχουν τυχόν προβλήματα ή κάτι που πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Δεν σου χρειάζεται ένα set top box χωρίς android, και για "περιορισμένη" χρήση. Ένα tv Box σου χρειάζεται με λογισμικό Android. Όσοι είχαν mag , πριν ένα εξάμηνο, τα πούλησαν όλοι , ή τα έβαλαν στο ντουλάπι. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείς να ρωτήσεις ή εμένα ή κάποιον άλλο ενεργό συμφορουμίτη σε π.μ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. 20 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 20 ώρες πριν (edited) 9 ώρες πριν, telmakris said: Έχει ασχοληθεί κάποιος με τις συσκευές της Infomir MAG; Σκέφτομαι να αγοράσω τη συσκευή MAG540w3 και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη όσων την έχουν χρησιμοποιήσει. Πώς σας φαίνεται η απόδοσή της; Υπάρχουν τυχόν προβλήματα ή κάτι που πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Παίρνοντας αφορμή από το ποστ σου και έχοντας μία καινούργια χρονιά θα γράψω γιατί κάποιος να πάρει ένα Android TVbox κατά την γνώμη μου. Γιατί να πάρετε ένα Android TVbox 1. Android. Φυσικά θα πάρετε ένα τέτοιο "κουτί" εάν θέλετε να δείτε περιεχόμενο στην τηλεόρασή σας (Smart ή όχι). Θα σας φανεί οικείο περιβάλλον, ειδικά εάν ήδη έχετε κάποιο Android Smartphone. Υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες. Τα "πιστοποιημένα" και τα "μη πιστοποιημένα". Με τα πρώτα μπορείτε να δείτε απρόσκοπτα, με την μέγιστη ανάλυση και χωρίς πολλά πολλά Netflix, Apple TV+, Cosmote, EON κλπ. Ίσως αυτό να προτιμήσει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών που δεν θέλει να ασχοληθεί με custom roms κλπ. Τα μη πιστοποιημένα θα τα πάρουν ίσως χρήστες που θέλουν/ξέρουν να ασχοληθούν παραπάνω με το firmware/roms και ίσως να κάνουν πιο προχωρημένα πράγματα (ή εάν απλά ΔΕΝ θέλουν Netflix και αντίστοιχες με πληρωμή/συνδρομή εφαρμογές, αλλά KODI κλπ). Εάν πάτε σε "μη πιστοποιημένο" Android TVbox, συνιστάται να πάρετε ένα Amlogic S905X3 or S922 (Android 9) ή ένα S905X4 (Android 11). Υπάρχουν και άλλα Amlogic που πιθανόν να εξετάσετε (δεν θα συνιστούσα πάντως κάτι με άλλο επεξεργαστή). 1.1 ATV Android. Αρχικά είναι ένα "κλειστό" ή με άδεια Android που έρχεται με τα πιστοποιημένα κουτιά. Όμως υπάρχει δυνατότητα να το βάλετε και σε μη πιστοποιημένα κουτιά, χρησιμοποιώντας custom roms. Ποτέ όμως δεν θα γίνει ένα "μη πιιστοποιημένο" σε "πιστοποιημένο" !!! Θα έχει όμως ανάλογη λειτουργικότητα και interface. 1.2 AOSP Android. Είναι το "ανοιχτό" Android με το οποίο έρχονται τα μη πιστοποιημένα κουτια. Για πολλά από αυτά υπάρχουν custom roms (AOSP or ATV). Επίσης πολύ πιθανόν να μπορείτε να κάνετε και κάποια από τις παρακάτω πιο "προχωρημένες"/"ειδικές" χρήσεις του. 2. Coreelec. Είναι ένα λειτουργικό για το KODI. Μπορεί να δουλέψει ως dual boot με το Android. Έχει εξαιρετικούς drivers και ρυθμίσεις για την εικόνα. Μπορείτε να βάλετε και οποιοδήποτε external wifi adapter θέλετε, εάν το ενσωματωμένο δεν έχει καλή απόδοση. Μπορείτε ακόμα να πάρετε Netfix Full High Definition με αυτό ! 3. Emuelec. Με αυτό μπορείτε να κάνετε το Android TVbxox σαν μία retro Gaming Console. Πάλι ως dual boot system με το Android. Μάλιστα υπάρχουν ορισμένες κονσόλες που πουλιούνται με αυτό (p.x. ΗΚ1 Box κλπ), όμως μπορείτε να το βάλετε μόνοι σας σε κουτιά με Amlogic επεξεργαστές. 4. Linux. Για τους πιο έμπειρους ή "μερακλήδες" μπορεί να εγκατασταθεί και Linux, είτε ως dual boot with Android (micro sd card or memroy stick) ή ακόμα και στην κεντρική μνήμη του !! Να γίνει δηλαδή ένας Linux server ή ακόμα πιο ειδική χρήση αυτού (π.χ. OpenWRT ή HA όπως λέω πιο κάτω). Κάτι δηλαδή όπως είναι τα rasberry pi, έχοντας όμως ταυτόχρονα και Android. Μπορεί να μπει Ubuntu, Debian, Manjaro και άλλα LInux Distros. Προσωπικά τα έχω βάλει και σε S905X3, S922 & S905X4 Amlogic Android TVboxes. 4.1 Home Assistant. Μία πολύ ειδική χρήση που μπορεί να κάνει κάποιος που έχει πολλές έξυπνες συσκευές (smart) ίσως και διάφορων κατασκευαστών, όπως κάμερες, φώτα, ηλεκτρικά ρολά κλπ, είναι να "μαζέψει" τον χειρισμό τους σε ένα μόνο σημείο και με 1 εφαρμογή (στο smartphone,pc,laptop,tablet κλπ). Αυτό μπορεί να είναι ένα Android TVbox με Home Assistant (HA). Μάλιστα μπορεί να είναι είτε ως dual boot είτε αποκλειστικά με HA (dedicated HA server). Βάζω τελείως ενδεικτικά κάποια screenshots από εγκατάσταση ΗΑ σε HK1 Box και ΤΟΧ3. Edited 20 ώρες πριν by ath156 1 3 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kek Δημ. 11 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 11 ώρες πριν 8 ώρες πριν, ath156 said: 4. Linux. Για τους πιο έμπειρους ή "μερακλήδες" μπορεί να εγκατασταθεί και Linux, είτε ως dual boot with Android (micro sd card or memroy stick) ή ακόμα και στην κεντρική μνήμη του !! Να γίνει δηλαδή ένας Linux server ή ακόμα πιο ειδική χρήση αυτού (π.χ. OpenWRT ή HA όπως λέω πιο κάτω). Κάτι δηλαδή όπως είναι τα rasberry pi, έχοντας όμως ταυτόχρονα και Android. Μπορεί να μπει Ubuntu, Debian, Manjaro και άλλα LInux Distros. Προσωπικά τα έχω βάλει και σε S905X3, S922 & S905X4 Amlogic Android TVboxes. Θανάση ευχαριστουμε! Tι εννοεις για το LINUX ? Oτι θα εχει το κανονικο Desktop περιβαλλον με χρηση ποντικιου & πληκτρολογιου πχ η καποιο ειδικο interface? Αν εχεις φωτο η βιντεο δειξε. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. 10 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 10 ώρες πριν (edited) 1 hour ago, kek said: Θανάση ευχαριστουμε! Tι εννοεις για το LINUX ? Oτι θα εχει το κανονικο Desktop περιβαλλον με χρηση ποντικιου & πληκτρολογιου πχ η καποιο ειδικο interface? Αν εχεις φωτο η βιντεο δειξε. Λάμπρο καλησπέρα. Φυσικά και μπορείς να βάλεις "desktop" περιβάλλον σε όλα αυτά τα Linux που λέω. Όμως πολλές φορές ΔΕΝ θα το κάνεις γιατί απλά πιθανόν να θέλεις ένα server και όσο πιο ελαφρύ γίνεται το σύστημα. Πολλές φορές δε σε αυτά είναι απλά 1 εντολή για να βάλεις το desktop περιβάλλον (άρα και χειρισμό με ποντίκι + keyboard όπως λες και όπως στα PC/laptop μας). Κοίταξε στην 2η φωτο του προηγούμενου ποστ μου, που έχω HA στο ΤΟΧ3 και που έχει έτοιμη την εντολή "desktop-minimal-install.sh". Την "τρέχεις" και σου εγκαθιστά ένα minimal desktop (ειδικά βέβαια στο ΤΟΧ3 δεν ισχύει, γιατί δεν δίνει καν HDMI έξοδο - όλος ο χειρισμός γίνεται από "μακρυά" με SSH - σε άλλα κουτιά με S905x3 όλα "τζάμι"😎). Υπάρχουν ακόμα και έτοιμα Images με Linux+Desktop για ορισμένα κουτιά (π.χ. σε Armbian, Ubuntu κλπ) Πάντως έχω βάλει LINUX με desktop περιβάλλον πολλές φορές παλαιότερα. ΅Ενδεικτικά βάζω από το HK1 Box και από το X88 King (αυτό "δανείζεται" ορισμένα πράγματα από το Beelink GT King που έχουν ίδιο επεξεργαστη S922 😉). Ακόμα και KODI έβαλα εκεί (όμως σε Android τρέχει σαφώς καλύτερα). Edited 10 ώρες πριν by ath156 1 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts