Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα κι απο μένα,

Ενδιαφέρομαι για tvbox με βασικό σκοπό αρχικά το netflix (bypass τις πρόσφατες αλλαγές), ertflix κλπ.

Δεν έχω χρόνο στην παρούσα φάση αλλά ούτε γνώση και εμπειρία για πολλά πολλά .

Θα με καλύψει ένα από τα tvbox που προτείνετε συχνά από geekbuying χωρίς να κάνω root και όλα αυτά πως λέγονται, τουλάχιστον στην αρχή; Βασικό να λειτουργεί απροβλημάτιστα και εύκολα και να είναι fullHD. Είναι ασφαλή με ότι Rom έρχονται πάνω τους; Μπορείτε να προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Y.Γ Ένα άλλο που με ενδιαφέρει αν γίνεται είναι να αναπαράγω βίντεο σε μορφή x265, hevc μέσω usb stick

Edited by Parolo

• Απαντήσεις 21,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• junglist

1094

• gatos814

1304

• makis1024

566

• ath156

1825

14 ώρες πριν, Parolo said:

Καλησπέρα κι απο μένα,

Ενδιαφέρομαι για tvbox με βασικό σκοπό αρχικά το netflix (bypass τις πρόσφατες αλλαγές), ertflix κλπ.

Δεν έχω χρόνο στην παρούσα φάση αλλά ούτε γνώση και εμπειρία για πολλά πολλά .

Θα με καλύψει ένα από τα tvbox που προτείνετε συχνά από geekbuying χωρίς να κάνω root και όλα αυτά πως λέγονται, τουλάχιστον στην αρχή; Βασικό να λειτουργεί απροβλημάτιστα και εύκολα και να είναι fullHD. Είναι ασφαλή με ότι Rom έρχονται πάνω τους; Μπορείτε να προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Καλησπέρα. Εφόσον βασική απαίτηση το νετφλιξ και χωρίς πειράγματα θα έλεγα ένα πιστοποιημένο. Είτε από το Banggood το ΚΜ2 (1ο λινκ που το είχε 61,10 με κωδικό BGRAKM2P  - κοίταξε εάν ισχύει ακόμα αυτός - έρχεται με κούριερ χωρίς θέμα τελωνείου), είτε από Ελλάδα το ΝΟΚΙΑ 8000.

**Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να παίξεις οποιονδήποτε τύπο αρχείου.

MECOOL KM2 Plus

nokia 8000

Edited by athanaso77
Αffiliate link removed

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

5 minutes ago, Parolo said:

Η διαφορά με τα μη πιστοποιημένα και μάλλον πιο φθηνά: π.χ https://www.geekbuying.com/item/A95X-F3-Air-Amlogic-S905x3-Android-9-0-8K-Video-Decode-TV-Box-4GB-32GB-422217.html ;;

Θα χρειασθεί πιθανότατα να βάλεις άλλη ρομ - δεν θα έχεις αβίαστα/χωρίς κόλπα Νετφλιξ FHD αλλά SD (με τα πιστοποιημένα μπορείς να έχεις και 4Κ - μπορεί να αλλάξεις και τηλεόραση σε 4Κ κάποια στιγμή) και εφόσον θέλεις τα βασικά μάλλον πας εκεί μια και καλή. Θα παίζουν τα πάντα (ΕΡΤΦΛΙΞ, ΚΟΣΜΟΤΕ, ΝΟΒΑ κλπ) άμεσα.....

Edited by ath156

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

8 ώρες πριν, ath156 said:

Καλησπέρα. Εφόσον βασική απαίτηση το νετφλιξ και χωρίς πειράγματα θα έλεγα ένα πιστοποιημένο. Είτε από το Banggood το ΚΜ2 (1ο λινκ που το είχε 61,10 με κωδικό BGRAKM2P  - κοίταξε εάν ισχύει ακόμα αυτός - έρχεται με κούριερ χωρίς θέμα τελωνείου), είτε από Ελλάδα το ΝΟΚΙΑ 8000.

**Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να παίξεις οποιονδήποτε τύπο αρχείου.

MECOOL KM2 Plus

nokia 8000

Μην ποστάρεις link με affiliate! [MECOOL KM2 Plus]

52 minutes ago, gkal said:

Μην ποστάρεις link με affiliate! [MECOOL KM2 Plus]

Προσωπικά δεν ασχολήθηκα ΠΟΤΕ με affiliate links...απλά κάποιοι κωδικοί δίνονται σε διάφορα σαιτς, τους οποίους και έχω χρησιμοποιήσει και εγώ. Δηλαδή να μην λέμε ότι μπορεί κάποιος να το πάρει κάπως φθηνότερα με κάποιο κωδικό? Ειλικρινά δεν ασχπλήθηκα ποτέ με αυτό το "σπορ" οπότε εάν κάπου κάτι μπορεί να γίνει διαφορετικά σε παρακαλώ πες το.

***και επειδή πράγματι δεν ξέρω πότε ένα λινκ είναι έτσι ή αλλιώς, εδώ έχει τέτοιο ή όχι? επειδή μου είχε μείνει η απορία από την ονομασία τους. Όχι τίποτα άλλο για να μπορώ να τα ξεχωρίζω και εγώ.

https://myphone.gr/forum/topic/73324/?do=findComment&comment=7187502

Edited by ath156

On 1/8/2023 at 5:27 ΜΜ, axetos said:

σας ευχαριστώ όλους για τα φωτα σας....!!!

μόλις αγόρασα το A95X F4 Android 11 Amlogic S905X4 4GB/32GB  απο την γερμανικη αποθηκη.

ελπιζω να είναι γρηγοροι όσο λενε.

καλη συνεχεια σε όλους σας

Καλησπέρα

Σήμερα παρέλαβα.

Το συνδεσα σε μια παλιά τηλεόραση sony Trinitron....

Παίζει μια χαρά.

Αρχικά μου έκανε κάτι κουφά με τα αρχεία από τον εξωτερικό σκληρό αλλά τώρα τα διαβάζει όλα .

Έχω όμως το εξής πρόβλημα.

Δεν δουλεύει το volume. Ενώ ανεβοκατεβαίνει με την εντολή από το τηλεκοντρόλ δεν κάνει τίποτα. Ακόμα και στο youtube.

Αν έχετε καμία ιδέα ευπρόσδεκτη.....

Κατά τα άλλα νομίζω πως θα καλύψει μια χαρά τις ανάγκες μας.

Νετφλιξ και τέτοια δεν χρησιμοποιώ.

Αύριο θα βάλω το στρεμιο .

1 ώρα πριν, axetos said:

Έχω όμως το εξής πρόβλημα.

Δεν δουλεύει το volume. Ενώ ανεβοκατεβαίνει με την εντολή από το τηλεκοντρόλ δεν κάνει τίποτα. Ακόμα και στο youtube.

Αν έχετε καμία ιδέα ευπρόσδεκτη.....

Δεν έχω αυτό το κουτί για να σε βοηθήσω, όμως δες στα Settings μήπως υπάρχει κάτι στο HDMI CEC όπως επιλογή του Volume Control από TV, None, Audio system κλπ

Συνήθως ήταν στα Settings-Device Preferences-Display-HDMI CEC - (Volume Control) ή σε άλλη διαδρομή ίσως?

mecool kd2 γιατι κολλαει μετα την εκκινηση;

cosmote tv π.χ. παιζει για δευτερολεπτα και μετα κολλαει η εικονα και παιζει μονο ηχος 😲

αν το αφησω μετα απο ωρα στρωνει, αλλα τι θελει; να ζεσταθει;

εχει τυχει σε καναν αλλον;

1 hour ago, patrickdrd said:

mecool kd2 γιατι κολλαει μετα την εκκινηση;

cosmote tv π.χ. παιζει για δευτερολεπτα και μετα κολλαει η εικονα και παιζει μονο ηχος 😲

αν το αφησω μετα απο ωρα στρωνει, αλλα τι θελει; να ζεσταθει;

εχει τυχει σε καναν αλλον;

Αν χρησιμοποιεις το usb της tv σου για ρευμα...ιδου το προβλημα σου...!
Αν χρησιμοποιεις κανονικα το τροφοδοτικο του μαλλον ... τα ''επαιξε'' ... !

Δοκιμασε με καποιο πιο μεγαλο σε Αμπερ ... π.χ. με ενα τροφοδοτικο απο καποιο τελευταιας τεχνολογιας κινητο που εχει σιγουρα 2 Αμπερ !!!
Τελος για την εφαρμογη της cosmote tv ...
Η εφαρμογη με το που θα βαλεις κατι να στριμαρεις τεσταρει αυτοματα την ταχυτητα του ιντερνετ με το hardware για να ''δωσει'' την καλυτερη αποδοση
Αν λοιπον δεν φτανει η ενταση απο την τροφοδοσια μαλλον εχεις αυτο το αποτελεσμα...!
Αν και μετα απο σωστη τροφοδοσια συνεχιζει να κανει αυτα τα ''τσαλιμακια'' τοτε ... ειναι θεμα καθαρα λογισμικου της ''ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ'' mecool !!!

Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones

16 ώρες πριν, ath156 said:

Δεν έχω αυτό το κουτί για να σε βοηθήσω, όμως δες στα Settings μήπως υπάρχει κάτι στο HDMI CEC όπως επιλογή του Volume Control από TV, None, Audio system κλπ

Συνήθως ήταν στα Settings-Device Preferences-Display-HDMI CEC - (Volume Control) ή σε άλλη διαδρομή ίσως?

Λοιπον  στη σύνδεση AV δεν παίζει το volume από το κουτι. Ενώ ανεβοκατεβαίνει η μπάρα δεν γίνετε μεταβολή στην ένταση.

Λοιπόν βρέθηκε λύση.

Τοποθετώντας αυτόν τον ανταπτορα Anga PS-A3025A 371-138 που μετατρέπει hdmi σε scart λειτουργούν όλα καλύτερα από πριν και το volume κανονικά 

...παρένθεση

Με το τροφοδοτικό του ο ανταπτορας βγάζει μια παρεμβολή στην εικόνα. Χωρίς τροφοδοσία, αυτό λειτουργεί κανονικά. 

Όμως στην usb 2 πέφτει η ένταση με αποτέλεσμα να μη διαβάζει τον εξωτερικό σκληρό που έχει όμως δικιά του τροφοδοσία.

Τον συνδεσα στο usb3 και τον διάβασε.

Το παίζω τεχνικός....αχαχαχαχ

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού παλικάρια και κορίτσια....!!!

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας!

Edited by axetos

34 minutes ago, axetos said:

Λοιπον  στη σύνδεση AV δεν παίζει το volume από το κουτι. Ενώ ανεβοκατεβαίνει η μπάρα δεν γίνετε μεταβολή στην ένταση.

Λοιπόν βρέθηκε λύση.

Τοποθετώντας αυτόν τον ανταπτορα Anga PS-A3025A 371-138 που μετατρέπει hdmi σε scart λειτουργούν όλα καλύτερα από πριν και το volume κανονικά 

Καλά όταν έγραψες "Το συνδεσα σε μια παλιά τηλεόραση sony Trinitron...." μου πέρασε η ιδέα μήπως δεν έχει είσοδο HDMI, αλλά μετά σκέφτηκα, "μπα δεν μπορεί", αλλιώς θα ρωτούσε για το pinout AV (συνήθως δεν ισχύει το γνωστό "κίτρινο" για βίντεο και τα άλλα 2 για τα 2 κανάλια ήχου)😁...μάλλον ήσουν τυχερός εδώ στο κουτί σου και το κίτρινο ήταν για βίντεο (όπως ξέραμε παλιά😉).

Προφανώς λοιπόν έχεις θέμα σε AV, γιατί όλα τα "κόλπα" και οι μεταδώσεις του ήχου γίνονται συνήθως μέσω HDMI..για αυτό και οι ειδικές ρυθμίσεις που ανέφερα εκεί...σε scart προφανώς υπάρχουν κάποιες (δεν συγκρίνεται το scart με AV, όπως βέβαια δεν συγκρίνεται το HDMI με scart !!).

Καλές βουτιές σε όλους λοιπόν...από αύριο οποιαδήποτε βοήθεια μόνο από κινητό δίπλα στο κύμα (άρα με περιορισμένες δυνατότητες).

Παιδιά θέλω βοήθεια κάποιος που να ξερει. Έχω ένα CHOTT0102 S905X3

https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/united-group-eon-ott-smart-box-2/

Θέλω να του περάσω Custom Rom . Το έχει κάνει κανείς και να δουλεύει ? 

Σκέφτομαι αυτήν:

https://forum.freaktab.com/node/794463

Ή αυτήν:

https://forum.freaktab.com/node/805017

Ξέρει κανείς ποια μπορώ να βάλω και να δουλεύει ή να προτείνει κάποια καλή για αυτό ? Από aidan's rom ή slimbox δεν έχω βρει κάποια. Ποια συμφέρει να βάλω ? Θα δω διάφορα ? Και επίσης πως μπορώ να την περάσω ? Γίνεται με το Amlogic Burn Tool ? Έχω καλώδιο usb a to usb a male to male.  Και κάτι ακόμα. Ξέρει κανείς πως μπορεί να γίνει root ? 

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο του κειμένου. 

Δεν πιστεύω να βρεις custom Rom για το συγκεκριμένο box. Ούτε βέβαια και root θα μπορέσεις να το κάνεις.

Πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε Ρομ όμως βρες πρώτα την μαμά Ρομ και βρες και τα αντίστοιχα pins.

Edited by makis1024

10 ώρες πριν, xristos1925 said:

https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/united-group-eon-ott-smart-box-2/

Σκέφτομαι αυτήν:

Ή αυτήν:

Ξέρει κανείς ποια μπορώ να βάλω και να δουλεύει ή να προτείνει κάποια καλή για αυτό ? Από aidan's rom ή slimbox δεν έχω βρει κάποια. Ποια συμφέρει να βάλω ? Θα δω διάφορα ? Και επίσης πως μπορώ να την περάσω ? Γίνεται με το Amlogic Burn Tool ? Έχω καλώδιο usb a to usb a male to male.  Και κάτι ακόμα. Ξέρει κανείς πως μπορεί να γίνει root ? 

Φίλε @xristos1925 αυτό που έκανε ο τύπος με την εντολή a## είναι όλα τα λεφτά ...το ότι κατάφερε να απενεργοποιήσει την αρχική "επίμονη" οθόνη της ΕΟΝ και να χρησιμοποιείς ένα "δωρεάν" κουτί σαν κανονικό tvbox είναι το 90% εάν όχι το 100% !!!

Το να βρεις τώρα άλλη καστομ ρομ που να δουλεύουν ΟΛΑ το θεωρώ σχεδόν αδύνατον.Εαν παρόλα αυτά θα ήθελες να το τολμήσεις θα έλεγα πρώτα να κάνεις το ΤΕΛΕΙΟ backup όπως έχω δείξει εδώ (για να έχεις και δυνατότητες πλήρους επαναφοράς). Επειδή λείπω διακοπές τα λέμε όταν γυρίσω με πμ.

****Άσε που πρέπει να έχεις ακόμα πιστοποίηση L1 ενώ με κάποια καστομ ρομ πιθανότατα θα την χάσεις !!!! Το ίδιο (πιθανόν) και εάν καταφέρεις ρουταρισμα στην ρομ.

Edited by ath156

3 ώρες πριν, ath156 said:

Φίλε @xristos1925 αυτό που έκανε ο τύπος με την εντολή a##  είναι όλα τα λεφτά ...το ότι κατάφερε να απενεργοποιήσει την αρχική "επίμονη" οθόνη της ΕΟΝ και να χρησιμοποιείς ένα "δωρεάν" κουτί σαν κανονικό tvbox είναι το 90% εάν όχι το 100% !!!

Το να βρεις τώρα άλλη καστομ ρομ που να δουλεύουν ΟΛΑ το θεωρώ σχεδόν αδύνατον.Εαν παρόλα αυτά θα ήθελες να το τολμήσεις θα έλεγα πρώτα να κάνεις το ΤΕΛΕΙΟ backup όπως έχω δείξει εδώ (για να έχεις και δυνατότητες πλήρους επαναφοράς). Επειδή λείπω διακοπές τα λέμε όταν γυρίσω με πμ.

****Άσε που πρέπει να έχεις ακόμα πιστοποίηση L1 ενώ με κάποια καστομ ρομ πιθανότατα θα την χάσεις !!!! Το ίδιο (πιθανόν) και εάν καταφέρεις ρουταρισμα στην ρομ.

Ευχαριστώ για την απάντηση ! Μπορείς να μου πεις εδώ ή μέσω pm όποτε εχεις χρόνο σχετικά με όλα αυτά ? Με το a##  το πώς να κάνω backup κλπ ? 

Edited by xristos1925

1 hour ago, xristos1925 said:

Ευχαριστώ για την απάντηση ! Μπορείς να μου πεις εδώ ή μέσω pm όποτε εχεις χρόνο σχετικά με όλα αυτά ? Με το a## το πώς να κάνω backup κλπ ? 

Όταν γυρίσω ..παρεξήγησες δε αυτό που έγραψα..με το ### εσύ "απελευθέρωσες" το κουτί σου...έτσι δεν είναι?

Edited by ath156

10 ώρες πριν, xristos1925 said:

Σκέφτομαι αυτήν:

Ή αυτήν:

Το μποξακι ΑΠΛΑ δεν το πειραζεις...!
Κατα 99,999999999999999999999999999999%
εχει κλειδωμενο bootloader !!!
Μην ακους ΚΑΝΕΝΑΝ για backup και ... αηδιες!
Αν θελεις να βριζεις απο την πρωτη προσπαθεια....καντο !!!
Αλλιως το αφηνεις ως εχει!!!
Ο μονος τροπος να δουλεψει ολο αυτο θεωρητικα ειναι αυτος που σου ειπε ο @makis1024...
Να εχεις το μαμα λογισμικο!
Και να βρεις λογισμικο απο αντιστοιχο μποξακι με τις ιδιες μνημες , την ιδια eMMC και φυσικα ολα τα επιμερους τσιπακια (wifi,ethernet κτλ) !!!!
Αλλα και παλι ... φορτωνοντας το σε κλειδωμενο μποξακι στην καλυτερη δεν θα σε αφησει να προχωρησεις  ενω το μονο που θα καταφερεις αν προχωρησει ειναι να το κανεις .... ''τασακι'' για αποτσιγαρα  !!!
Οποτε ... Μ Α Κ Ρ Ι Α !!!

Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones

Φίλε @xristos1925 τελικα κατάφερες να απενεργοποιήσεις την αρχική "επίμονη" οθόνη της ΕΟΝ που γραφει ο Θανασης πιο πανω?

7 minutes ago, kek said:

Φίλε @xristos1925 τελικα κατάφερες να απενεργοποιήσεις την αρχική "επίμονη" οθόνη της ΕΟΝ που γραφει ο Θανασης πιο πανω?

Θα σου πω πως μόλις γυρίσω...κάνε καμία βουτιά τωρα😁

Εχω το HK1 S905X4 και του εχω βαλει slimbox. Ειναι κλωνος με VONTAR κτλ.
Ολες αυτες γενικα οι customs roms ειναι 32 bit?
Υπαρχει καμια στα x64 ? τι γνωμη εχετε ?

Καλά τι σκέφτηκε ο άνθρωπος για να ψύξει το κουτί του με τον S905X4  !!!😁

Προσωρινή / ξεπροσωρινή λύση είναι απλώς "μεγαλείο" σκέψης😁

28813770.jpg

Το Ugoos AM7 μου κάποιες φορές σαν να κολλάει και το wifi από 200mbps (5ghz) πέφτει στα 3-4, τα βίντεο κολλάνε, και πρέπει να το κάνω restart ή να κάνω on-off το wifi. Σε καμία άλλη συσκευή του σπιτιού δεν το παθαίνω. Έχει κανείς καμιά ιδέα;