MAD 13 Δημ. May 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2004 Fysika kai nai sta idiwtika panepisthmia panta me tis aparaithtes propypo8eseis... na einai ontws panepisthmia ki oxi tipota kollegia tis kakias wras (eytyxws yparxoyne kai eksaireseis) ekseligmena se panep.... na elegxontai apo to kratos an throyne kapoies proypo8eseis (xairw poly... twra sw8hkame :p ) Giati na dwsw tosa ekatomyria se synalgma kai na spoydazw sthn allh akrh ths eyrwphs an yphrxane an8rwpina panepisthia sthn ellada??? Dystyxws ola ta kratika panepisthmia se epipedo ypodomhs, eksoplismoy, didaktkioy proswpikoy einai apaisia... pio xalia den paei! :mad: ΚΑΜΙΑ επιχειρηση ή ιδιώτης δεν θα επενδύσει σε αξιοπρεπές ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Ξέρεις τί ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επενδύσεις χρειάζονται όλα αυτα; Εργαστήρια, συγγράμματα, μισθοί καθηγητών, εγκαταστασεις.. και ας μην ασχοληθώ με δευτερεύοντα όπως εστίες κλπ. 8es na mas peis dhladh oti sta yparxoysa kratika ola ayta poy anafereis einai mesa se swsta plaisia ki oti ta idiwtika panep. poy pi8anon na idry8oyne 8a einai xeirotera apo ta dhmosia??? hmarton! :p :D Makari na ginei kana idiwtiko re file... xeirotero apokleietai na einai... pio patos den paei ektos an to kanoyne se kotetsia me ka8hghtes albanoys ergates kai me biblia periodika toy playboy... axxaxaxax!! Αν επιτραπούν ιδιωτικά πανεπιστήμια το μόνο που θα συμβεί είναι να μετονομαστούν τα υπάρχοντα κέντρα ελευθέρων σπουδών (IST, BCA και ένα σωρό άλλα) σε πανεπιστήμια και να βγάζουν απόφοιτους των οποίων το δίπλωμα θα είναι ισάξιο με αυτό των κρατικών ελληνικών πανεπιστημίων. Kai poy einai to asxhmo akoma ki an ginei ayto?? Giati nomizeis oti den yparxoyne sobares ki aksiprepeis sxoles?? Eksaloy apo th stigmh poy ginei allagh pisteyw 8a ginei rizikh allagh kai stis spoydes... Pera apo th plaka: Makari na ginoun idiwtika giati etsi 8a yparxei ki antagwnismos opote 8a anagkastei kai to kratos na ependysei sta kratika kai na ta kanei kalytera! Oloi kserdismenoi 8a bgoyme... Pragmatika aporw me aytoys poy pshfisan "OXI" ti akribws exete sto myalo sas??? oti 8a sas klepsoyne ta ptyxia sas??? hmarton pia! Mia zwh opis8odromikoi kai partakhdes eimaste... se ola ta 8emata! Kaneis den mporei na skeftei pio makria kai na dei ta wfelh??? mono th parti mas? pragmatika 8a h8ela na akoysw kapoio sobaro epixeirhma gia to "oxi"... giati moy fainetai o ka8enas pataei ena koympi xwris na skeftetai Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brebosgeo Δημ. May 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2004 an ginoun idiwtika: 1.spaei to monopwlio kai iparxei antagwnismos 2.tha anagastoun na doulevoun kai oi kathigitades oi twra gia na paroun metagrafh sta idiwtika pou to xrhma thanai pio poli 3.de tha fevgeis gia metaptixiako sto ekswteriko giati twra prepei na glifeis ton kathighth 4.giati sthn ellada kathigiths einai mono enas se kathe edra enw se olo ton kosmo opoios exei sigentrwsei ta prosonta kai einai kai kathigiths kai de xreiazetai na paei 60? tha epanastathsoun oi panepisthmiakoi giati tha xasoun thn pita. APO TON KLADO MOU KSERW PWS OI PANEPISTHMIAKOI POULANE MOURH GIA NA PERNOUN TIS THESEIS STA IDIWTIKA ENW IPARXOUN ALLOI ME POLLOI KALITERH EMPEIRIA KAI GNWSEIS POU ERXONTAI APO USA AGGLIA KLP. sorry gia ta kefalaia, ola einai thema klikas polla ta lefta arh Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. May 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2004 Opws eipe kai o MAD 13... Makari na ginoun idiwtika giati etsi 8a yparxei ki antagwnismos opote 8a anagkastei kai to kratos na ependysei sta kratika kai na ta kanei kalytera! Oloi kserdismenoi 8a bgoyme... makari na udrh8oun swsta idiotika panepisthmia! autoi pou den 8eloun ta idiotika panepisthmia nomizw oti fobountai ton antagwnismo! skeftontai oti meta 8a pesei polu douleia, enw twra me ta mpou...la pou legontai panephstimia sthn Ellada einai bolemenoi! Idiotika panephstimia = antagwnismos, aksiokratia, ka8hghtes pou 8a kanoun ma8hma, 8a diabazeis kai 8a pernas kai den 8a skeftesai an o ka8hghths se paei h oxi. exoun pshfisei 16 atoma kata twn idiotikwn panepisthmiwn, dekto! as dwsei kapoios apo autous enan mono logo, giati einai kata... @Φίλιππος eipes oxi giati.... Αν επιτραπούν ιδιωτικά πανεπιστήμια το μόνο που θα συμβεί είναι να μετονομαστούν τα υπάρχοντα κέντρα ελευθέρων σπουδών (IST, BCA και ένα σωρό άλλα) σε πανεπιστήμια και να βγάζουν απόφοιτους των οποίων το δίπλωμα θα είναι ισάξιο με αυτό των κρατικών ελληνικών πανεπιστημίων. exeis kamia pio sobarh dikaiologia, giati auth pou akougetai polu egwistikh.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. May 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2004 Φυσικά και ΝΑΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (αν και παρακάτω θα διευκρινίσω λίγο και μερικές σκέψεις για "όχι"...Χωρίς να είμαι κατά στο δεδομένο ζήτημα!) ΝΑΙ γιατι... Οι νεολαίες (...) χάνουν την ισχύ τους. Χωρίς να έχω σπουδάσει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο, ξέρω ότι αυτές οι οργανώσεις πραγματικά σχεδόν διοικούν κάποια ιδρύματα, και με την μπροστάτζα του "δίκαιου των φοιτητών" καταφέρνουν τρελά πράγματα. Φυσικά, αν ρωτήσω τους φίλους μου ΓΙΑΤΙ είναι καλή η Χ νεολαία (ΔΑΠ συνήθως, μιας και είναι αρκετά ψηλά σε "ισχύ") θα μου πουν για τα τρελά πάρτυ που κάνει, για τις ώρες που χάνουν, για ολομέλειες που λένε μ@λ@κίες, κτλ. Μμμμ ναι...μιλάμε για ΤΡΟΜΕΡΑ χρήσιμα πράγματα :) -Όχι ότι θα με πείραζε να είχα αραλίκι 24/7, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για τα πανεπιστήμια...- Χαρακτηριστικά, η νεολαία ΠΑΣΠ είχε οργανώσει...σταυροφορία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, μέχρι που άλλαξε η ηγεσία του "μητρικού κόμματος", και πανικόβλητοι κατέβαζαν τις αφίσες που έγραφαν για "ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας" γιατί η νέα ηγεσία είχε άλλες ιδέες....Για γέλια η κατάσταση! Οι καθηγητές, ειδικά σε παλαιότερα πανεπιστήμια, χάνουν το μονοπώλιο, και δεν είναι αναγκασμένος κανείς να ανέχεται σημειώσεις του 1965,70,75, γραμμένες ακόμα και σε πολυτονικό, από τον Χ καθηγητή ο οποίος 30 χρόνια μετά επαναλαμβάνει τις ίδιες βλακείες, και είναι εκτός πραγματικότητας όσον αφορά την εξέλιξη της επιστήμης (γιατί, το δίχως άλλο, όλες οι επιστήμες εξελίσσονται αργά η γρήγορα) Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν πας κάπου για 3,4,5 χρόνια, θα βγεις από εκεί τότε, εκτός κι αν δεν διαβάσεις :). Απεργίες, αποχές, καταλήψεις, συγκρούσεις, δεν φτουράνε. Επίσης, είναι στην δικαιοδοσία των ιδιωτικών ιδρυμάτων αν θα τηρήσουν συγκεκριμένες αργίες ή όχι, όπως ακριβώς συμβαίνει με αρκετές ιδιωτικες εταιρίες που δουλεύουν σε (ασήμαντες) αργίες, ενώ οι δημ. υπάλληλοι έχουν πάει 3ήμερο. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν σοβαρές πιθανότητες να διαθέτουν εξοπλισμένα εργαστήρια (και όχι 386 σε εργαστήριο πληροφορικής), up-to-date καθηγητές (και όχι μουσάτους από εποχή...Δεκεμβριανών) και καλύτερη αντιμετώπιση προς τους μαθητές, αφού στο κάτω κάτω τίποτα δεν είναι σίγουρο, κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, και αν σηκωθούν όλοι οι μαθητές και φύγουν, μετά μένουν με το (*λογοκρισία*) στο χέρι... Αν, σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, δεν σε συμπαθεί ένας καθηγητής (γιατί ανήκεις σε άλλη "νεολαία", γιατί πιστεύεις άλλα πράγματα, γιατί τον θεωρείς βλάκα, γιατί είναι βλάκας, γιατι...), και σε "εκδικηθεί" στο μάθημά του, συνήθως έχεις τα μέσα να τον κάνεις να πληρώσει, και να δικαιωθείς. Σε ένα δημόσιο, απ την άλλη, αν κάνεις κάτι τέτοιο μένεις στην "μόνιμη μαύρη λίστα", κόβεσαι σωρηδών από 1-(Χ) όπου Χ=2-άπειρο καθηγητές, και αποφασίζεις ότι είναι καλύτερο να ανοίξεις την πιτσαρία που σκεφτόσουν παρά να νομίζεις ότι θα πάρεις πτυχίο..πριν τα 30. Στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο η δικαιολογία "είμαστε έτσι γιατί το Κράτος δεν δίνει χρήματα, γιατί έφαγα τα λεφτά για νέες εγκαταστάσεις στη βίλα μου στην Εκάλη, γιατί τα ξύνουμε με κασμά, γιατί έτσι μας αρέσει" δεν πιάνει. Αν ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι χάλια, θα κλείσει. Έχει γίνει με πολλά ιδιωτικά σχολεία στο παρελθόν, και για καλούς λόγους. Αρκετά υπάρχοντα "εργαστήρια ελεύθερων σπουδών" ΕΧΟΥΝ (!!!) τα φόντα να γίνουν μικρά στην αρχή, ποιος ξέρει, μεγάλα μετά, ιδιωτικά πανεπιστήμια. Χωρίς να ξέρω τι γίνεται με όλα, αναφέρω το ΑΚΤΟ στο οποίο είχα περάσει πριν 1-2 χρόνια για να ρωτήσω για κάποιο φίλο, και είχα εντυπωσιαστεί. Αν μη τι άλλο, τα μηχανήματά τους ήταν τελευταίας (τότε) τεχνολογίας, και η νοοτροπία άριστη, γιατί εκεί δεν επικρατεί το ότι "Έλα μωρέ, και να κάνει 1 λεπτό να ανοίξει το πρόγραμμα για τα γραφικά τι έγινε? Ο καφές μας να ναι καλά!" αλλά το "Αυτό το ένα λεπτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν θα τελειώσει σήμερα αλλά την επόμενη φορά, και δεν μας παίρνει να κάνουμε τέτοια..". Το αξίζουν, ας γίνουν λοιπόν. Τέλος, θα υπάρχει η οικονομική και τεχνική δυνατότητα να οργανωθούν και εστίες ή άλλες εγκαταστάσεις, με χρέωση, οι οποίες θα είναι ζηλευτές και όχι...κατοχικές όπως συμβαίνει με αρκετά Δημόσια παν/μια. Οι λόγοι είναι αρκετοί :) ...Και προσθέστε σε αυτούς τη διαρροή συναλλάγματος (στην οποία και γω συμμετέχω το δίχως άλλο), το πόσο βολικό θα ήταν για εκατοντάδες παιδιά, και το πόσο δίκαιο! Οι πανελλήνιες δεν είναι πανάκεια, και η δική μου περίπτωση εκεί είναι μία από τις εκατοντάδες όπου δεν μπήκα εκεί που ήθελα χωρίς να φταίω εγώ (είμαι 100% σίγουρος για αυτό), οπότε εκεί ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει μια σωστή εναλλακτική λύση ΕΝΤΟΣ Ελλάδας. Μερικοί λόγοι κατά, απευθύνονται κυρίως σε ΙΕΚ και ΕΕΑ που λειτουργούν και είναι καραγκιόζικα (βλ. Ξυνή, Ωμέγα, Δέλτα και άλλα παρόμοια), τα οποία αμφιβάλλω αν θα έκαναν ονομαστά ιδ. παν/μια, αλλά απ' την άλλη...ποτέ δεν ξέρεις! Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στο SBS, στον Πειραιά, ώς αβαντάζ της σχολής μου αναφέρθηκε ότι "παιδιά πλουσίων οικογενειών σπουδάζουν εδώ, για να αναλάβουν τις δουλείες της οικογένειας, οπότε φαντάσου τι γνωριμίες θα κάνεις!". Να πληρώσω 3 μύρια το χρόνο για γνωριμίες? Όχι ευχαριστώ... ^ ΤΕΤΟΙΑ ΕΕΑ και ΙΕΚ κτλ έχουν πρόβλημα νοοτροπίας. Άλλα (AKTO, St. George College, κ.α.), είναι πανέτοιμα. Ελπίζω απλά να ενδιαφερθεί η Πολιτεία, να γίνει η αναθεματισμένη αναθεώρηση στο Σύνταγμα το 2008, και να μπει το νερό στο αυλάκι...Θα είναι κρίμα να μην ανοίξει αυτή η ευκαιρία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας διαβάζοντας αυτό το post...Ελπίζω να έδωσα τροφή για σκέψη και στους μεν και στους δε! Φιλικά, Γιάννης. Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brebosgeo Δημ. May 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2004 simfwnw me to filo sovjohn kai simplirwnw: 1.oi neolaies pragmatika akolouthoun thn hgesia sto oti leei kai polles fores epeidh ipirxan diaforetikes fones sto idio koma h katastash einai tragelafikh,o enas iposthrizei ton alfa o allos ton bhta.pantws oloi aftoi thimamai tous dikous mou pou kai egw spoudasa eksw volefthkan poli kala meta. 2.twra einai ths modas na mhn iparxoun palia biblia alla metafrasmena ksena ta opoia ta exoun metafrasei oi gliftes twn kathigitwn kai polles fores kalitera na diabaseis to prototypo para to metafrasmeno. 3.logw ee malon tha ginoun theloun nai i oxi idiotika 4.kalh h dwrean paideia alla telika poso dwrean einai kai prin kai meta? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. May 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Sovjohn (30 Μάι. 2004 , 01:42) Οι νεολαίες (...) χάνουν την ισχύ τους. Χωρίς να έχω σπουδάσει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο, ξέρω ότι αυτές οι οργανώσεις πραγματικά σχεδόν διοικούν κάποια ιδρύματα, και με την μπροστάτζα του "δίκαιου των φοιτητών" καταφέρνουν τρελά πράγματα. Φυσικά, αν ρωτήσω τους φίλους μου ΓΙΑΤΙ είναι καλή η Χ νεολαία (ΔΑΠ συνήθως, μιας και είναι αρκετά ψηλά σε "ισχύ") θα μου πουν για τα τρελά πάρτυ που κάνει, για τις ώρες που χάνουν, για ολομέλειες που λένε μ@λ@κίες, κτλ. Μμμμ ναι...μιλάμε για ΤΡΟΜΕΡΑ χρήσιμα πράγματα :) -Όχι ότι θα με πείραζε να είχα αραλίκι 24/7, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για τα πανεπιστήμια...- Χαρακτηριστικά, η νεολαία ΠΑΣΠ είχε οργανώσει...σταυροφορία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, μέχρι που άλλαξε η ηγεσία του "μητρικού κόμματος", και πανικόβλητοι κατέβαζαν τις αφίσες που έγραφαν για "ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας" γιατί η νέα ηγεσία είχε άλλες ιδέες....Για γέλια η κατάσταση! Έχεις 110% δίκιο. Είχα υπάρξει και εγώ μέλος μιας τέτοιας φοιτητικής παράταξης, και μετά από αρκετό καιρό ενασχόλησης με τα "κοινά" μπορώ να πω υπεύθυνα ότι η φοιτητική παράταξη που νοιάζεται για το συμφέρον των φοιτητών, προσπαθεί για αυτό, τρέχει αγωνίζεται, κτλ, δεν είναι ούτε η ΠΑΣΠ, ούτε η ΔΑΠ, ούτε η ΠΚΣ. Η παράταξη αυτή δεν υπάρχει. .+- Στο μόνο όπου είναι πραγματικά καλές είναι στην διοργάνωση εκδρομών και πάρτυ... :whistle: Είναι σίγουρο ότι σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, τέτοιες καταστάσεις δεν θα έχουν θέση. :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
darkie Δημ. November 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2008 Ρε παιδια συγνωμη που ειμαι off-topic αλλα επειδη σκεφτομαι να σπουδασω στην σκωτια κ εγινα δεκτος εκει αφου θα κανω κατι σαν foundation year μπορει καποιος να μου πει πως ειναι η ζωη εκει; και αν τελικα αξιζει για να παρεις ενα πτυχιο να γινεις μεταναστης για 4 χρονακια γιατι δεν νομιζω να πας εξωτερικο και να μην κανεις και το μαστερ.. Επισης κατι αλλο, επειδη ειναι ειναι αρκετα χαμηλο στην καταταξη λετε να ψαξω για κανα αλλο? Τωρα σε σχεση με το θεμα μας.. Δεν το συζηταω σιγουρα θα τανε καλο να υπηρχαν ιδιωτικα πανεπιστημια για να μην χανεται και τοσο χρημα σε ξενες χωρες.. 550.000 φοιτουν στο εξωτερικο απ'ότι ακουσα..αλλα οχι αυτα τα χαλια deree κτλπ να γινουν ΑΕΙ αυτο ειναι αδιανοητο πρεπει ολα να γινουν απο την αρχη .. οπως πολλα αλλα στην Ελλαδα το εκπαιδευτικο συστημα ειναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ παντως δεν ζηλευω τα παιδια που μπηκανε σε ΕΜΠ κτλπ γιατι πολυ απλα οι πιο πολλοι δεν θελανε να μπουνε εκει μπορει να τους ζορισαν οι γονεις τους, να ψωνιστηκαν για μια περιοδο χιλια δυο το θεμα ειναι πως αυτοι οι ανθρωποι ειναι ή θα γινουν το δυναμικο μιας χωρας που παει κατα διαολου!! Η ειρωνια ειναι πως αν εδινα ενα χρονο πριν πανελληνιες θα εμπαινα σε ΤΕΙ της αρεσκειας μου.. Εδωσα το '06 που μπηκε τελικα η βαση, η αποφαση παρθηκε απο την Γιαννακου ενα δυο μηνες πριν δωσουμε παννεληνιες ετσι για να μας προετοιμασει ψυχολογικα.. και φυσικα ολες οι σχολες κοντα στο 10 εκτοξευθηκαν στο 13-15..τι να πω ευθυνες μπορω να ριχνω ευθυνες παντου μπορει το 50% των εξεταστεων που δεν μπηκε στις σχολες να εφταιγε , μπορει γι'αυτο η μιση μου ταξη να εδωσε πανελληνιες ξανα αλλες δυο τρεις χρονιες επιπλεον..βεβαια η διευθυντρια ειχε δικες της αντιληψεις γι'αυτο παρανομα δεν δεχτηκε τα χαρτια μου για να ξαναδωσω την χρονια για την οποια προετοιμαστηκα..να μου πειτε μπορουσα να κανω κατι γι΄αυτο αλλα η αληθεια ειναι πως δεν ηθελα..Μονο παραπονα μπορω να σκεφτω για τη παιδεια μας πραγματικα αν επρεπε να διατυπωσω ολες τις ατυπιες και τις νοσηρες αντιληψεις των καθηγητων που εχω αντιληφθει μεσα σε ολα αυτα τα χρονια θα εγραφα μεχρι αυριο..Ακομα προσπαθω να θυμηθω εναν καθηγητη που μας εκανε οντως μαθημα οι πιο πολλοι νοιαζοντουσαν για το Μ.Ο. που θα παρεδιδαν στους διευθυνταδες.Να μην κακοφημιστει το σχολειο τους αφου βρισκεται σε πολυ κλασατη γειτονια! Εχω κ ενα φιλο αλλοδαπο που ζουσε ελλαδα, μπηκε στο uni του manchester και μας ελεγε πως μεχρι και το κολλητηρι που ειχανε οι ηλεκτρονικοι δουλευε στους μειον βαθμους, σχεδον στο απολυτο μηδεν.. φανταστειτε τι διαφορες εχουν τα εργαστηρια τους απο τα δικα μας..οποτε δεν μιλαμε για εγκαταστασεις ή ερευνητικά κέντρα η ποιοτητα εκπαιδευσης. Δεν νομιζω να ειναι ποιοτητα εκπαιδευσης να αφηνουνε μαθητες να αντιγραφουν στην αιθουσα επειδη ταχα μου στην Γαλλία δεν γινονται εξετασεις! Τελος παντων οσο και να φωναζουμε σε φορουμ δεν νομιζω να ενδιαφερθει κανενας υπουργος ή εστω βουλευτης για εμας μονο εμεις μπορουμε να ενδιαφερθουμε για τον εαυτο μας μια ζουγκλα εχει καταντησει η ελλαδα, στη μεση ειναι μια σκαλα που ο καθενας ποδοπαταει τον απο κατω του για να φτασει μια θεση παραπανω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts