Jump to content

AMD PHENOM II X4 960T overclock?

elthis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα...:)

Δεν είμαι πολύ εξοικιωμένος με τους υπολογιστές και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έχω λοιπόν τον επεξεργαστή τους τίτλου όπου έρχεται με 4 πυρήνες απο το ράφι, με κλειδωμένους όμως άλλους επιπλέον 2 πυρήνες.

Έχω επίσης motherbord Gigabyte 990XA-UD, δυνατή ψύκτρα (Thanks to kollatos...:)) και 650w τροφοδοτικό.

Η προσπάθεια λοιπόν ξεκλειδώματος των επιπλέον πυρήνων ήταν ανεπιτυχής...:(

Το σύστημα ενώ προσπαθεί να bootαρει μένει κολλημένο στο logo των windows.Προσπάθησα καθε δυνατό συνδυασμό έτσι ώστε να ξεκλειδώσω έστω έναν πυρήνα επιπλέον, αλλά τίποτα.

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής:

Κάνω κάτι λάθος ή πρέπει να συμβιβαστώ με το ότι έπεσα σε προβλημάτικους επιπλέον πυρήνες, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτή τη σειρά της AMD?

Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση απο BIOS που παρέλειψα (να ανεβάσω ρεύμα?Δε ξέρω πως/πόσο:confused:) εκτός απο το CPU Unlock που άλλαξα σε ''manual''???

Το μόνο που έχω κάνει αυτή τη στιγμή και έχει ''πιάσει'', είναι να το clockαρω στο x18 (3600MHz). Αν δε μπορούν να ξεκλειδωθούν οι πυρήνες, μπορώ να κάνω κάτι άλλο να ''σπρώξω'' λίγο τον επεξεργαστή?

Παρακάτω παραθέτω screenshots απο το BIOS που νομίζω ότι θα βοηθήσει να με κατατοπίσετε.

*Δεν είναι απο τον δικό μου υπολογιστή, άρα κάποιες τιμές μπορεί να μην είναι οι stock που έχω*

http://i.imgur.com/90ZTh.jpg

http://i.imgur.com/GjCqB.jpg

http://i.imgur.com/4irR6.jpg

http://i.imgur.com/O9all.png

Ευχαριστώ,

Ηλίας.

Edited by elthis

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

φίλε μου καταρχήν να σε ρωτήσω: ψήνεσαι για το OC από περιέργεια ή γιατί θεωρείς ότι τα χρειάζεσαι?

Γιατί από τα 3.000mhz που έφτασες στα 3.600mhz είναι ήδη πολύ καλό το OC.

Τώρα για το θέμα ξεκλείδωμα πυρηνών, πολλά παίζουν.Όπως ξέρεις δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια.Μπορεί κάποια cpu να ξεκλειδώνει και κάποια άλλη όχι.Μπορεί να φταίει και η μητρική.Επίσης, μπορεί να βρεις 2 κομμάτια με ξεκλείδωτους πυρήνες και το ένα κομμάτι να είναι σταθερό και το άλλο να έχει πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξανακλειδώσει ο προβληματικός πυρήνας.Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο το άθλημα.

Εδώ σε μένα με τον 4πύρηνο είχα ακούσει περιπτώσεις που από τους κανονικούς 4 πυρήνες, κάποιοι απενεργοποιούσαν σε κάποια benchs έναν από αυτούς γιατί έβγαζε προβλήματα κατά την εκτέλεση των εφαρμογών.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

φίλε μου καταρχήν να σε ρωτήσω: ψήνεσαι για το OC από περιέργεια ή γιατί θεωρείς ότι τα χρειάζεσαι?

Γιατί από τα 3.000mhz που έφτασες στα 3.600mhz είναι ήδη πολύ καλό το OC.

Τώρα για το θέμα ξεκλείδωμα πυρηνών, πολλά παίζουν.Όπως ξέρεις δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια.Μπορεί κάποια cpu να ξεκλειδώνει και κάποια άλλη όχι.Μπορεί να φταίει και η μητρική.Επίσης, μπορεί να βρεις 2 κομμάτια με ξεκλείδωτους πυρήνες και το ένα κομμάτι να είναι σταθερό και το άλλο να έχει πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξανακλειδώσει ο προβληματικός πυρήνας.Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο το άθλημα.

Εδώ σε μένα με τον 4πύρηνο είχα ακούσει περιπτώσεις που από τους κανονικούς 4 πυρήνες, κάποιοι απενεργοποιούσαν σε κάποια benchs έναν από αυτούς γιατί έβγαζε προβλήματα κατά την εκτέλεση των εφαρμογών.

Βασικά από περιέργεια θα ήθελα να το πετύχω αλλά και σίγουρα επηρεασμένος από το o/c του Android που έχω συνηθίσει.

Αν δε γίνεται κάτι, οκ, δε θα χαλαστω κι όλας..:p

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Beta-2

Follow me on XDA

Μόνο που δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Στο κινητό πειράζεις λίγο τον πυρήνα, άντε και το ρεύμα.

Στο PC έχει πολλά θέματα να τσεκάρεις.Multiplier και Fsb για τον χρονισμο.Ρεύμα vcore.

Χρονισμό και ρεύμα Ram

Ρεύματα μητρικής

Και πολλά αλλα..

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

αν δεν θες να ψαχτεις πολυ παιξε με το Multiplier, οπως απο οτι καταλαβα εκανες

απλα ανεβαζοντας το ανεβαινει και η συχνοτητα του επεξεργαστη

ανεβαζε το σιγα σιγα καθε φορα και τρεχε ενα Intel burn test 5 με loops ας πουμε καθε φορα

αν δεν σου βγαζει προβλημα, ανεβαζεις και αλλο, μεχρι το σημειο οπου σου βγαζει το προβλημα. οποτε και το αφηνεις στη τελευταια τιμη που ετρεξες επιτυχως το τεστ

το o/c στα κινητα οπως καταλαβες δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο των υπολογιστων

οπως ειπε και ο junglist αν θες να πετυχεις καλες τιμες (οι οποιες περα απο καποια σκορ σε benchoπρογραμματα οπως 3dmark κτλ δεν θα δεις καπου αλλου σημαντικες διαφορες) πρεπει να ψαχτεις παρα πολυ, με πολυ υπομονη και μερακι, πολλα τεστ σταθεροτητας, πολλους συνδιασμους ρευματων-συχνοτητων ram-cpu-nb-ht κτλ

ΠΡΟΣΟΧΗ, αμα ξεκινησεις μπορει να εθιστεις!!! :D

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον...;)

Μιας και οι τελευταίες προσπάθειες ήταν και πάλι ανεπιτυχείς στο ξεκλείδωμα (δε bootαρει με τίποτα), λέω να το αφήσω stock να τελειώνω!

Ουσιαστικά το ενδιαφέρον μου δεν ήταν τόσο πολύ το o/c, αλλά οι δύο παραπάνω πυρήνες που έρχονται κλειδωμένοι από μαμά, just for fun.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Beta-2

Follow me on XDA