Jump to content

Nokia 6630 (CHARLIE)

DON
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες όταν φυσικά κυκλοφορήσει το μοντέλο θα βρείτε στις σελίδες:

http://www.newlc.com/article.php3?id_article=391

και

http://my-symbian.com/7650/techdata_6630.php

Και τώρα υπάρχουν αλλά πχ. στο my-symbian.com γράφει μόνο τον τύπο του επεξεργαστη χωρίς να αναφέρεται στη συχνότητα.

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή μάλλον τώρα κανείς δεν θα μου απαντήσει που πρέπει να απευθυνθώ όταν κυκλοφορήσει το κινητό για να μάθω τα παρακάτω. Μην μου πείτε κανένα Γερμανό! Αυτοί δεν ξέρουν που τους πανε τα 4. Πηγα και τους ρώτησα αν έχουν το 6630 και μου απάντησαν ΝΑΙ. Στο θεό σας! Λοιπόν:

• Πόση μνήμη RAM;

• Πόση μνήμη ROM;

• Πόσο SAR; (W/kg)

• Συχνότητα επεξεργαστή

• Μέχρι πόσης χωρητικότητας μνήμη υποστηρίζει να πάρει από το πλάι;

Κράτα την ερώτησή σου και ξαναπόστρέ την εδώ όταν κυκλοφορήσει το κινητό. Οποιοσδήποτε απο εμάς που θα πάρει το κινητό, μπορεί πολύ εύκολα να απαντήσει στις ερωτήσεις σου εκτός απο το SAR βέβαια που μπορείς να το βρείς απο τώρα (δεν ξέρω που).

Κάρτες μνήμης θα δέχεται και την 512ΜΒ που κυκλοφορεί.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sequent_c (21 Ιούλ. 2004 , 20:52)

den grafei suxnothta epe3ergasth tou 6630 alla grafei tou 7610 kai leei 123 mhz !!

kai emeis nomizame oti exei ton 104 .

Καλά πως μου ξέφυγε αυτό. Έβλεπα το my-symbian.com και έλεγαν 104ΜΗζ και είπα πως θα το συνεχίσουν. Ξέρετε μήπως ένα ποιο έγκυρο site για τόσες λεπτομέρειες ή πρέπει να ψάχνω ατελείωτα;;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sequent_c (21 Ιούλ. 2004 , 20:52)

den grafei suxnothta epe3ergasth tou 6630 alla grafei tou 7610 kai leei 123 mhz !!

kai emeis nomizame oti exei ton 104 .

Και αυτη η διαφορα των 19 MHz κανει πολυ μπαμ!!!!! ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Δεν είναι σίγουρο οτι το 7610 έχει επεξεργαστή 123Mhz.

Οι ενδείξεις μου λένε ακριβώς

CPU Arch 1040

CPU ABI 1

CPU Speed 123500

Ποιός μπορεί να τα ερμηνέψει αυτά; Έχω διαβάσει σε πολλά review οτι έχει τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή με το 6600. Ίσως να είναι έτσι. Μην παραξενεύεστε που είναι πιο γρήγορο το 7610. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο επεξεργαστής αλλά και πολλοί άλλοι παράμετροι.

Το 6630 όμως μάλλον θα χρειάζεται μεγαλύτερο επεξεργαστή. Έχει αρκετά μεγαλύτερες απαιτήσεις απο το 7610. 3G, stereo mp3, office viewer κτλ. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι οτι θα έχει πολύ περισσότερξ ελεύθερη RAM απο όλα τα προηγούμενα series 60.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow (22 Ιούλ. 2004 , 00:54)

Δεν είναι σίγουρο οτι το 7610 έχει επεξεργαστή 123Mhz.

Οι ενδείξεις μου λένε ακριβώς

CPU Arch 1040

CPU ABI 1

CPU Speed 123500

Ποιός μπορεί να τα ερμηνέψει αυτά; Έχω διαβάσει σε πολλά review οτι έχει τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή με το 6600. Ίσως να είναι έτσι. Μην παραξενεύεστε που είναι πιο γρήγορο το 7610. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο επεξεργαστής αλλά και πολλοί άλλοι παράμετροι.

Το 6630 όμως μάλλον θα χρειάζεται μεγαλύτερο επεξεργαστή. Έχει αρκετά μεγαλύτερες απαιτήσεις απο το 7610. 3G, stereo mp3, office viewer κτλ. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι οτι θα έχει πολύ περισσότερξ ελεύθερη RAM απο όλα τα προηγούμενα series 60.

στο 6600 μου λέει:

cpu arch 1040

cpu abi 1

cpu speed 104000

άρα όντως το 7610 τρέχει στα 123,5 mhz .

αυτό που λες ότι όλα έχουν τον ίδιο επεξεργαστή ισχύει .οι συχνότητες αλλάζουν.

όλα χρησιμοποιούν τον 32-bit RISC CPU based on ARM-9 series

σύμφωνα με το my-symbian.com

ύστερα από όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι ο cpu του 6630 θα είναι ακόμα μεγαλύτερος .

μπορεί να φτάσει και τα 156 του p900 γιατί όχι.

Απο καρτα γραφικων ποια λετε να εχει? :p

Πλακα κανω!

Παντως επεξεργαστη σιγουρα θα εχει καλυτερο απο τα προηγουμενα series 60(ισως και 156ΜΗz οπως λεει και ο sequent_c)

Απο οτι φαινεται το συγκεκριμενο κινητο θα πεταει!!! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kentoner2000 (22 Ιούλ. 2004 , 19:31)

Απο καρτα γραφικων ποια λετε να εχει? :p

Πλακα κανω!

Παντως επεξεργαστη σιγουρα θα εχει καλυτερο απο τα προηγουμενα series 60(ισως και 156ΜΗz οπως λεει και ο sequent_c)

Απο οτι φαινεται το συγκεκριμενο κινητο θα πεταει!!! :)

τώρα που λες κάρτα γραφικών...

Java technology:

Downloadable Java MIDP 2.0 applications

3D API (JSR-184)

αυτό το "3D API" τι είναι τσιπάκι?

ξέρει κανεις?

εγώ πρώτη φορα το βλέπω

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sequent_c (22 Ιούλ. 2004 , 21:41)

τώρα που λες κάρτα γραφικών...

Java technology:

Downloadable Java MIDP 2.0 applications

3D API (JSR-184)

αυτό το "3D API" τι είναι τσιπάκι?

ξέρει κανεις?

εγώ πρώτη φορα το βλέπω

Η API χρησιμοποιείται στον προγραμματισμό. Σύμφωνα με το Help των Windows για το DirextX8 αναφέρει αυτά:

Τι είναι το DirectXΤα Windows υποστηρίζουν το DirectX 8.0, το οποίο ενισχύει τις δυνατότητες πολυμέσων του υπολογιστή σας. Το DirectX παρέχει πρόσβαση στις δυνατότητες των καρτών οθόνης και ήχου και επιτρέπει στα προγράμματα να παρέχουν ρεαλιστικά τρισδιάστατα (3-D) γραφικά, καθώς και μουσικά και ηχητικά εφέ. Το DirectX είναι ένα σύνολο API (Application Programming Interfaces) χαμηλού επιπέδου, τα οποία παρέχουν στα προγράμματα των Windows υποστήριξη πολυμέσων με επιτάχυνση υλικού υψηλών επιδόσεων.

Το DirectX επιτρέπει στο πρόγραμμα να προσδιορίζει εύκολα τις δυνατότητες υλικού του υπολογιστή και, στη συνέχεια, να ορίζει τις παραμέτρους του προγράμματος ώστε να ταιριάζουν. Αυτό επιτρέπει στα προγράμματα λογισμικού πολυμέσων να λειτουργούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή που βασίζεται στα Windows με υλικό και προγράμματα οδήγησης συμβατά με DirectX και διασφαλίζει ότι τα προγράμματα πολυμέσων αξιοποιούν πλήρως το υλικό υψηλών επιδόσεων.

Το DirectX περιλαμβάνει ένα σύνολο από API που παρέχουν πρόσβαση στις προηγμένες δυνατότητες υλικού υψηλών επιδόσεων, όπως τα chip επιτάχυνσης τρισδιάστατων γραφικών και οι κάρτες ήχου. Αυτά τα API ελέγχουν λειτουργίες χαμηλού επιπέδου, όπως η επιτάχυνση δισδιάστατων γραφικών, υποστηρίζουν συσκευές εισόδου, όπως joystick, πληκτρολόγια και ποντίκια, και ελέγχουν τη μείξη ήχου και την έξοδο του ήχου. Οι λειτουργίες χαμηλού επιπέδου υποστηρίζονται από αυτά τα στοιχεία που αποτελούν το DirectX:

Κάτι ανάλογο φαντάζομαι θα είναι ώστε να χρησιμοποιείται από προγραμματιστές για 3D γραφικά. Ρουτίνες δηλαδή κώδικα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος 0giorgos0 (23 Ιούλ. 2004 , 00:38)

Καλα το κινητο ειναι κορυφαιο.να δουμε ομως αν κανει και εδω κανενα θαυμα η νοκια :!:

Δεν την έπιασα την ειρωνία. Που αναφέρεσαι γιατί αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε κάποια από τις πολλές πατάτες της νοκια. Για σπάσε ξαναρίχτα! (Πες το με δικά σου λόγια :alien: )

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος 0giorgos0 (23 Ιούλ. 2004 , 00:53)

Για σπάσε ξαναρίχτα! (Πες το με δικά σου λόγια

?????????????????????????????

Απ' ότι κατάλαβα πέταξες κάποια σπόντα για τη νοκια.

Τώρα αυτό που είπα είναι έκφραση στο μπαρμπούτι που σημείνει να ξαναρίξει κάποιος τη ζαριά. Βέβαια σημαίνει και "επανέλαβέ το" αν κάποιος έχει πει κάτι που δεν καταλάβαμε ή δεν ακούσαμε. Θα μπορούσες λοιπόν τωρά να μου εξηγήσεις τι εννοούσες;

Η ΝΟΚΙΑ δεν κάνει πατάτες που να αφορούν firmware προβλήματα. Την κωδικοποίηση μηνυμάτων, τις φωνητικές εντολές και άλλες τέτοιες λεπτομέριες που αντιμετοπίσαμε στο 6600 που ήταν και το πρώτο 7άρι, δεν τις θεωρώ σε καμία πρίπτωση πατάτες της ΝΟΚΙΑ. Το 6630 έχει πολλές βελτιώσεις απο το 7610 το οποίο και αντικαθιστά. Δεν νομιζω να αντιμετοπίσουμε καποιο σοβαρό πρόβλημα. Τουλάχιστον στα smartphones της, η ΝΟΚΙΑ ξέρει τι κάνει. Μικρά και σίγουρα βήματα. :rolleyes:

Ο Γιώργος προφανώς εννοούσε οτι μπορεί όλα μεν να δείχνουνε ρόδινα, αλλα μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως όταν κυκλοφορήσει. Όπως πχ με το 7610 που το περιμέναμε όλοι με στερεοφωνική έξοδο και μας βγήκε μονή. Αυτό είναι πατάτα. Αλλα δεν μίλησε ποτέ για στέρεο, εμείς το υποθέσαμε. Άρα δεν είναι πατάτα. :wacko: :alien:

Ρε, δεν κάνει πατάτες. Λαική το κάναμε. :D :p

Σωστος ο φιλος mirrorofsorrow με καληψε.Παντως απο τωρα θα αρχισω να μαζεβω τα λεφτα να το παρω μιας και μου μπηκε στο ματι και σιγουρα θα ειναι το επομενο κινητο μου.Οπως και το 6600 με το που ακουσα την ειδηση αρχισα να μαζεβω χρηματα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος 0giorgos0 (22 Ιούλ. 2004 , 23:16)

Σωστος ο φιλος mirrorofsorrow με καληψε.Παντως απο τωρα θα αρχισω να μαζεβω τα λεφτα να το παρω μιας και μου μπηκε στο ματι και σιγουρα θα ειναι το επομενο κινητο μου.Οπως και το 6600 με το που ακουσα την ειδηση αρχισα να μαζεβω χρηματα.

me to paso sou !!

exeis 4 mhnes mprosta sou :)

pantos re pedia mporei na einai 8eiko to 6630 alla kati mou leei mesa mou oti den 8a to krathsw 1 xrono !!

to exw ka8ierwsei ...anava8mhsh kinhtou kanw mia fora ton xrono.

blepw na petaei h nokia polla trela ergalia mesa sto 2005 !!!

pali 8a mas 3evrakosei gmt ... :lol:

sumfona me fhmes kanei usxiro come back h seira 63.. me 3g kinhta apisteytwn dynatothtwn !!!!

απο δω και στο εξής, κανένας μας δεν θα μπορεί νακρατάει κινητό για 1 χρόνο. Μη σου πω για 6 μήνες. Θα καταντήσουμε testers!! :) :D

Απ'ότι ξέρουμε βγάζει δύο 3G της σειράς 6. To 6300 με δύο κάμερες και candybar design και το 6320, πάλι 3G με δύο κάμερες αλλά αναδιπλούμενο. Δεν ξέρουμε όμως αν θα τρέχουν κάποια έκδοση του symbian ή θα είναι απλά κινητά.

Προς το παρόν το 6630 είναι μονόδρομος.

e mirror sigoura toulaxiston to ena apo ta duo 8a einai 60ari !!!

nokia...

pls kane na einai to candy !!!!

plsssss.

to fobero 3ereis poio einai... tin kovo polu prin to kalokairi tou 2005 na einai sto emborio...

na gi ayto lew den 8a to krathsw polu to 6630...

idomen

edit:

re pou ftasame...

den 3eroume mono poio 8a einai to epomeno mas kinhto ..3eroume kai to me8epomeno ....imarton

Σίγουρα το ένα απο τα δύο, μη σου πω και τα δύο, θα είναι series 60. Όμως κάνουν λόγο για ένα smartphone dual cam 3G στα με΄σα του χρόνο που θα είναι λέει τεράστιο σε μέγεθος. Αν δεν προσφέρει κάτι παραπάνω απο το 6630 εκτός απο την δεύτερη κάμερα, δεν αξίζει ούτε να πληρώσεις για αυτό, ούτε να αλλάξεις το αγαπημένο σου πλεόν 6630 με αυτό. ;)

Για ρίξτε μια ματιά εδώ. Θα παρουσιαστούν μέσα στο 2004 αλλά πιθανόν να μην είναι οι τελικές τους ονομασίες αυτές.

Τελικα το κινητο δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει symbian v8, αν και το πιθανοτερο ειναι να εχει αυτη την εκδοση. Μηπως γνωριζουμε τις βασικες διαφορες που υπαρχουν σε σχεση με την 7 εκδοση. Θα υπαρχει συμβατοτητα των προγραματων απο τις προηγουμενες εκδοσεις; Σε μερικες πρωτες φωτογραφιες του 6630 εχω δει οτι το μενου του εχει διαφορετικα εικονιδια απο τα προηγουμενα series 60.

Λετε να υπαρξει αυτη η οπτικη διαφορα που υπηρχε μεταξυ symbian v6 και v7( με την χρηση θεματων φυσικα); Παντως ενα μικρης διαρκειας animation σε καθε εικονιδιο θα εδινε αλλο αερα στο μενου. Δεν συμφωνειτε; :)

τις διαφορες μεταξύ 7 και 8 θα τις βρείς στο symbian.com

για τα animations που λες δεν ξέρω αν θα βόλευε στην απεικόνιση του menu να γίνει.

ίσος επιλέγοντας κάποια εφαρμογή τότε ...αλλα και πάλι δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό ένα τέτοιο στοιχειο.

το σημαντικότερο είναι να γίνει γρήγορο το κινητό στα πάντα.

να έχει ποιο άμεση απόκριση σε ότι εντολή του δωσεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sequent_c (26 Ιούλ. 2004 , 20:58)

τις διαφορες μεταξύ 7 και 8 θα τις βρείς στο symbian.com

για τα animations που λες δεν ξέρω αν θα βόλευε στην απεικόνιση του menu να γίνει.

ίσος επιλέγοντας κάποια εφαρμογή τότε ...αλλα και πάλι δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό ένα τέτοιο στοιχειο.

το σημαντικότερο είναι να γίνει γρήγορο το κινητό στα πάντα.

να έχει ποιο άμεση απόκριση σε ότι εντολή του δωσεις.

Νομίζω στο MyLibrary υπάρχουν πληροφορίες για τις διαφορές μεταξύ 7 και 8.

Τώρα με την ταχύτητα αυτό εξαρτάται:

1)Από τον επεξεργαστή

2)Από τους πόρους που χρησιμοποιεί το λειτουργικό

3)Και φυσικά από τις εφαρμογές που φορτώνονται.

Μην φανταστεί δηλαδή κανένας ότι επειδή το κινητό θα έχει λιγο δυνατότερο επεξεργαστή θα πετάει κιόλας αν του περάσει π.χ. στην εκκίνηση τα κέρ@τ@ του. Πάντως αναμένεται πιο γρήγορο.

Μια ερώτηση:

Άλλη μπαταρία εκτός από αυτή που δίνει στο κουτί θα υπάρχει.

Εννοώ πιο δυνατή με μεγαλύτερη αυτονομία;

Αν ναι, υπάρχει δυνατότητα να αγοραστεί χωρίς την μπαταρία του πακέτου; (Αδύνατο νομίζω)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...