Jump to content

Sony Xperia P

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει κάποιος εγκατεστημενη την τελευταία enigma? Θέλω να μάθω αν το GPS και το viber δουλεύουν όπως πρέπει, με λίγα λόγια το μεν GPS να κλειδώνει άμεσα (το πολύ 15-20 δευτερόλεπτα) και να μην κολλάει το κινητό στις κλήσεις λόγω του viber. Εδώ και καιρό είμαι με ics και δουλεύει μια χαρά αλλά αν δουλεύει καλά η enigma ή κάποια άλλη ρομ βασισμένη σε jb πολύ ευχαρίστως θα την δοκίμαζα

Καινούργιος χρήστης του κινητού (μεταχειρισμένο) μέχρι να πάρω καινούργιο κινέζο και έχω μπερδευτεί.

ICS, FTF τι είναι αυτά;

Το κινητό είναι το LT22i και έχει Android 2.3.7 και ψάχνω τώρα τι ROM να βάλω.

Βρήκα αυτές τις 2:

[ROM][4.4.4][uB][bUILD-70][OpenDelta][KTU84Q] CyanogenMod 11.0 Nightlies and M-11

Enigma v7.3 13/10/2014

Θα προτιμούσα κάτι σε Kitkat αν γίνεται.

Εσείς γενικά ποια ROM προτείνεται;

Αν θέλεις να δουλεύει όπως πρέπει βάλε την τελευταία ics, 6.1.1.b.75, αν δεν χρησιμοποιείς gps και viber βάλε την στοκ jb και περνα από πάνω την enigma, για πιο καινούργια έκδοση πρέπει να το ξεκλειδώσεις και δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλεύουν όλα όπως πρέπει, πχ το ραδιόφωνο δεν θα δουλεύει

Αν θέλεις να δουλεύει όπως πρέπει βάλε την τελευταία ics, 6.1.1.b.75, αν δεν χρησιμοποιείς gps και viber βάλε την στοκ jb και περνα από πάνω την enigma, για πιο καινούργια έκδοση πρέπει να το ξεκλειδώσεις και δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλεύουν όλα όπως πρέπει, πχ το ραδιόφωνο δεν θα δουλεύει

Η 6.2.A.1.100 είναι η JB όπου δεν δουλεύει το δεν gps και το viber;

Η 6.2.A.1.100 είναι η JB όπου δεν δουλεύει το δεν gps και το viber;

Ναι, μετά από λίγες μέρες το GPS θα θέλει μισή ώρα για να κλειδώσει δορυφόρους και το viber θα κάνει το κινητό να κολλάει στις κλήσεις. Δεν ξέρω μήπως κάποια καινούργια ρομ πχ enigma λύνει αυτά τα προβλήματα, πάντως μέχρι και την 7.1 που είχα δοκιμάσει εγώ υπήρχαν, γι αυτό και πέρασα ics

Μετά από πολλά πειράματα και ταλαιπωρία με την jelly bean κατέληξα πάλι σε αυτή: http://d-h.st/SbJ είναι η τελευταία ics, με ρουτ και μερικά mods γίνεται πολύ καλή και το τηλέφωνο δουλεύει όπως πρέπει, πλέον δεν εύχομαι κάθε φορά που χρειάζομαι κάτι να δουλέψει (όπως γίνεται με την jb και τις rom της) , απλά δουλεύει!!

Ποια είναι αυτά τα mods;

Αυτή η ROM φαίνεται ενδιαφερον.

MoonWalker SuperB

Την έχει δοκομάσει κάποιος με locked bootloader;

Edited by Aurumnus

Νομίζω πως οι πιο up to date roms είναι οι enigma και Phoenix για την jb. Όσον αφορά τα mods μπες στο xda και θα βρεις άπειρα για να το φέρεις στα μέτρα σου, διάθεση και χρόνος χρειάζεται

Χάος γίνεται με όλους αυτούς τους οδηγούς!

Θα δοκιμάσω αυτήν την ROM http://d-h.st/SbJ.

Αν κατεβάσω το Flashtools από εδώ http://developer.sonymobile.com/downloads/tool/flash-tool-for-xperia-devices/ (λέει ότι θα έχει ξεκλείδωτο bootloader) και κάνω ότι λέει εδώ http://developer.sonymobile.com/services/flash-tool/ θα είμαι οκ;

Έκανα ότι λέει σε αυτόν τον οδηγό: Xperia : Ξεκλείδωμα bootloader στα XPERIA χωρίς καλώδια. (SONY WAY)

Έφτασα εδώ:

"Ο κέρνελ θα μας δείξει την διαδρομή που του βάλαμε στην συνέχεια δίνουμε την εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version για να δούμε αν ανταποκρίνεται το τηλέφωνο, λογικά θα μας δώσει απάντηση version X.X total time: x.xxx s", αλλά το τηλέφωνο δεν ανταποκρίνονταν στην εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version.

Πήγα να ξανακάνω την διαδικασία σε άλλον υπολογιστή, αλλά όταν (με κλειστό το κινητό) συνδέσω το καλώδιο USB στον υπολογιστή και στην συνέχεια συνδέσω το usb στο κινητό πατώντας ταυτόχρονα το Volume Down, το κινητό δεν μπαίνει σε Fastboot και το λαμπάκι πρασινίζει.

Τι συμβαίνει; Μπορείς κάποιος να με βοηθήσει;

Για fastboot το vol up δεν χρειάζεται; Αν θυμάμαι καλά με vol down μπαίνει σε flashmode. Επίσης αν δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι drivers στο άλλο pc το κινητό θα μπαίνει σε fastboot και μετά θα βγαίνει, λόγω έλλειψης drivers.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Για fastboot το vol up δεν χρειάζεται; Αν θυμάμαι καλά με vol down μπαίνει σε flashmode. Επίσης αν δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι drivers στο άλλο pc το κινητό θα μπαίνει σε fastboot και μετά θα βγαίνει, λόγω έλλειψης drivers.

Ποιοι είναι αυτοί οι drivers και που μπορώ να τους βρω;

Edited by Aurumnus

Υπάρχουν σε αντίστοιχο φάκελο μέσα στο φάκελο που έκανες εγκατάσταση το flashtool.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

• 4 weeks later...
μετά απο 2 χρόνια με το κινητό και κουρασμένος από τα κολλήματα που κάνει στις κλίσεις αποφάσισα να του περάσω άλλη rom ποια είναι η ποιο κατάλληλη και χωρίς προβλήματα rom ρε παιδιά δεν έχω γνώσεις και εμπειρία από αυτά. το κινητό το έχω κάνει root και έχω απ εγκαταστήσει κάποιες εφαρμογές τίποτα άλλο τη βοήθεια σας ευχαριστώ :):):)

Δοκίμασε την enigma. η την phoinix. Νομίζω ειναι οι πιό καλές, έχουν οδηγίες, εγώ πάντως βαρεθηκα τα προβληματα και είμαι εδώ και καιρό με ics

Δοκίμασε την enigma. η την phoinix. Νομίζω ειναι οι πιό καλές, έχουν οδηγίες, εγώ πάντως βαρεθηκα τα προβληματα και είμαι εδώ και καιρό με ics

μιλάς για την έκδοση που είχε όταν το πήραμε όντως δεν είχε προβλήματα με τις κλήσεις. υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για να το γυρίσω σε ics?

μετά απο 2 χρόνια με το κινητό και κουρασμένος από τα κολλήματα που κάνει στις κλίσεις αποφάσισα να του περάσω άλλη rom ποια είναι η ποιο κατάλληλη και χωρίς προβλήματα rom ρε παιδιά δεν έχω γνώσεις και εμπειρία από αυτά. το κινητό το έχω κάνει root και έχω απ εγκαταστήσει κάποιες εφαρμογές τίποτα άλλο τη βοήθεια σας ευχαριστώ :):):)

Φιλε μου δουλευεις το viber?Γιατι απο αυτο ξεκινανε ολα.Τα lag στις κλησεις κλπ.Και στο xda που το εψαχνα βρηκα οτι μονο η πρωτη εκδοση του viber δεν σου κανει κολπα..

Φιλε μου δουλευεις το viber?Γιατι απο αυτο ξεκινανε ολα.Τα lag στις κλησεις κλπ.Και στο xda που το εψαχνα βρηκα οτι μονο η πρωτη εκδοση του viber δεν σου κανει κολπα..

Δηλαδή εγώ που δεν είχα viber γιατί είχα το συγκεκριμένο θέμα; Δεν έχει να κάνει το viber.

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Δηλαδή εγώ που δεν είχα viber γιατί είχα το συγκεκριμένο θέμα; Δεν έχει να κάνει το viber.

ok εχει να κανει και με το κινητο οποτε οχι μονο με την εφαρμογη..

Το εβγαλα το viber και εχει μια μικρη βελτίωση αλλα το προβλημα υπάρχει. :(

Είναι θέμα drivers του επεξεργαστή.

Ξέρεις να λειτουργεις το προγραμματακι flash;

Αν ναι κατέβασε μια ρομ ice cream και πέρασε τη να ηρεμήσεις.

Είναι εύκολο να το κάνεις. Βήμα βήμα δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αλλά θυμάμαι πως υπήρχαν στο ίντερνετ αναλυτικές οδηγίες.

Είναι θέμα drivers του επεξεργαστή.

Ξέρεις να λειτουργεις το προγραμματακι flash;

Αν ναι κατέβασε μια ρομ ice cream και πέρασε τη να ηρεμήσεις.

Είναι εύκολο να το κάνεις. Βήμα βήμα δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αλλά θυμάμαι πως υπήρχαν στο ίντερνετ αναλυτικές οδηγίες.

ποιο είναι το προγραμματάκι flash?

Ποια ice cream είναι αυτή που δουλεύει καλυτερα;;; όλοι τα ίδια χάλια έχουμε με τα P

Η τελευταία είναι αυτή που τελειώνει σε .75 αλλά και η .54 καλή είναι -δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά , στην Ελλάδα νομίζω μέχρι την .54 έχουμε επίσημα με ΟΤΑ

• The title was changed to Sony Xperia P