Jump to content

Γενικές συζητήσεις περί συσκευών Xperia

jvp4ant
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ λέμε συνδέεται το keypad!!! και τα "contacts", μετά από κλήση!!!. Δεν μιλάω για updates εφαρμογών, εννοώ "κρυφές" συνδέσεις στο παρασκήνιο, το πρόσεξα βλέποντας το εικονίδιο data traffic να ενεργοποιείται, ξαφνικά, στην μπάρα! Μετά από σχετικό ψάξιμο βρήκα ότι όντως υπάρχει θέμα με το android και τις κατά βούληση συνδέσεις των εφαρμογών παρά τις βασικές ρυθμίσεις της συσκευής. Δες εδώ . Συνδέεται η "gallery" κάθε φορά που πας να δεις μια φωτογραφία, συνδέονται σχεδόν τα πάντα κρυφά!!!

Αν έχεις ξε-τικαρισμένο το "Δεδομένα ενεργά", δεν είναι λογικό να χρεώνεσαι/συνδέεται το κινητό αυτόματα. Τουλάχιστον δεν μου έχει συμβεί ούτε μια φορά εδώ και 1 χρόνο που χρησιμοποιώ Android. Εκτός αν εγκατέστησες κάποια εφαρμογή.

Επίσης, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τον αυτόματο συγχρονισμό (αν τον έχεις ενεργό).

Phone History: Nokia 3330, SE T310, SE K700i, SE w800i, SE w850i, SE G900, SE C510, ZTE Blade, SE Xperia Neo V, LG 4X HD, Huawei Honor 6, Samsung Galaxy S6, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy A8 Dual (2018), Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Redmi Note 9 Pro

• Απαντήσεις 18,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ενώ απενεργοποιώ, από τις κεντρικές ρυθμίσεις, την κίνηση δεδομένων, συγχρονισμοί όλοι στο "manual",WiFi-off, wireless networks off, βλέπω ότι ανοίγει μόνη της η κίνηση δεδομένων και μάλιστα τρώει και κάνα MB από το πακέτο που έχω ενεργοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι κάποια εφαρμογή παραβλέπει τις βασικές ρυθμίσεις της συσκευής; Είναι συνηθισμένο αυτό στα android; Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μου δείχνει ποια εφαρμογή είναι αυτή που το κάνει; Είπαμε smartphone αλλά όχι κι έτσι!!!:mad:

Τελικά μια έμμεση λύση είναι η ρύθμιση του Easy Battery σε SuperMode, απενεργοποιείς από εκεί όλες τις εφαρμογές που συνδέονται με το δίκτυο και το αναγκάζεις έτσι να σε ρωτάει κάθε φορά. Αλλά όπως είπα αυτό είναι έμμεση λύση. Το λειτουργικό θα έπρεπε να υπακούει ρητά στις βασικές ρυθμίσεις της συσκευής. Είναι σαν να έχεις το WiFi κλειστό στο laptop, και όποτε γουστάρει μια εφαρμογή να το ανοίγει χωρίς να ξέρεις και μάλιστα να σε χρεώνει!!!

--Δεν πάμε καλά... Το "keypad" γιατί χρειάζεται να συνδεθεί με το "network" μετά από μία κλήση???!!!

Δοκίμασε το DroidWall.

καλημέρα παιδιά. Η οθόνη μου κάποιες φορές όταν κρατάω το κινητό στο χέρι μου φαίνεται ότι κάπως σαν να τρεμοπαίζει, το κάνει κι εσάς? να είναι λόγω αισθητηρα η να έχει πρόβλημα?

Είναι λόγω του αισθητήρα της αυτόματης φωτεινότητας,στείλε ΠΜ και θα σου πω τι να κάνεις!!!

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Αν έχεις ξε-τικαρισμένο το "Δεδομένα ενεργά", δεν είναι λογικό να χρεώνεσαι/συνδέεται το κινητό αυτόματα. Τουλάχιστον δεν μου έχει συμβεί ούτε μια φορά εδώ και 1 χρόνο που χρησιμοποιώ Android. Εκτός αν εγκατέστησες κάποια εφαρμογή.

Επίσης, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τον αυτόματο συγχρονισμό (αν τον έχεις ενεργό).

Με κλειδωμένη οθόνη και απενεργοποιημένο το "Δεδομένα ενεργά", το πρώτο πράμα που κάνει μόλις ξεκλειδωθεί η οθόνη είναι να τα ενεργοποιήσει!!!

Από το μενού με τις βασικές ρυθμίσεις: "Μεταφορά δεδομένων στο παρασκήνιο"=OFF, "Δεδομένα ενεργά"=OFF. "Λειτουργία δικτύου"=Μόνο GSM. αυτά από μόνα τους θα έπρεπε να είναι αρκετά για να μην συνδέεται το κινητό. Όλες οι εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει είναι από το market. Ακόμα και εάν κάποια χρειάζεται "network connection" θα έπρεπε να το ζητάει πρώτα εφόσον ο χρήστης το έχει απενεργοποιημένο.

Κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται ένα μήνυμα σε γκρι φόντο "No Network detected. Please enable network for better performance" !!! Αυτό από κι ως πού;

Ακόμα και το youtube widget συνδεόταν χωρίς έγκριση!!!

Πάει αυτό έφυγε... Αυτό που επίμονα ζητάει να συνδεθεί είναι το "keypad/Πληκτρολόγιο"...( !; ) Τώρα βέβαια βρήκα την έμμεση λύση με το πρόγραμμα διαχείρισης ενέργειας, που με ρωτάει κάθε φορά ποια εφαρμογή θέλει να συνδεθεί, και έτσι ξέρω ποιες το κάνανε πριν.

---ενημέρωση

Όποια εφαρμογή είναι δωρεάν, απαιτεί σύνδεση για τις διαφημίσεις... Θα το παρακολουθώ με πολύ περιέργεια για ένα 24ωρο...

Edited by lupusunicus

Γεια σας forumites!!! Διάβαζα εδώ και καιρό το forum και αποφάσισα να εγγραφώ.....

Τη συσκευή την έχω δύο εβδομάδες περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δύο ερωτήσεις θέλω να κάνω: 1)Υπάρχει εφαρμογή που να γίνεται να χτυπάει το ξυπνητήρι ενώ το κινητό είναι απενεργοποιημένο? (χλωμό το βλέπω) και 2)Επειδή πρέπει να έχω ανοιχτό το κινητό την νύχτα για τον παραπάνω λόγο παρατήρισα ότι αν το βάλω σε λειτουργία πτήσης δεν χαλάει ούτε 1% μπαταρία όλη νύχτα. Όμως είναι καλό να το βάζω κάθε φορά σε λειτουργία πτήσης ή θα παιχτεί τίποτα?

Nexus 7 2013 32GB: Stock 6.0.1

Γεια σας forumites!!! Διάβαζα εδώ και καιρό το forum και αποφάσισα να εγγραφώ.....

Τη συσκευή την έχω δύο εβδομάδες περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δύο ερωτήσεις θέλω να κάνω: 1)Υπάρχει εφαρμογή που να γίνεται να χτυπάει το ξυπνητήρι ενώ το κινητό είναι απενεργοποιημένο? (χλωμό το βλέπω) και 2)Επειδή πρέπει να έχω ανοιχτό το κινητό την νύχτα για τον παραπάνω λόγο παρατήρισα ότι αν το βάλω σε λειτουργία πτήσης δεν χαλάει ούτε 1% μπαταρία όλη νύχτα. Όμως είναι καλό να το βάζω κάθε φορά σε λειτουργία πτήσης ή θα παιχτεί τίποτα?

1) Δεν υπάρχει.

2) Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγω που δεν το κλείνω ποτέ, το βράδυ χάνει μόνο 2% με 3%.

Γεια σου και σενα!

Λοιπον... 1) Οχι,δεν υπαρχει απ' οσο ξερω, και ειναι γενικα θεμα του android αυτο

2)Βαζε το σε λειτουργια πτησης, δεν παθαινει τιποτα :)

Ευχαριστώ για την απάντηση!!! Και κάτι άλλο, αν και δεν ξέρω αν είναι εδω το κατάλληλο μέρος, στο golauncher ex τι είναι ο "Επίμονος κηπουρός"???

Καλημέρα :)

Εχω ενα προβλημα με τις εφαρμογες μου. Χθες για καποιο λογο εκανα απενεργοποιηση του κινητου, ενω βρισκοταν σε κληση στο skype. Το ξαανανοιξα, και απο εκεινη την ωρα δε μου εμφανιζει κυριως οσες εφαρμογες ηταν εγκατεστημενες στην sd. Παρολο που ειναι κανονικα εγκατεστημενες, και μπορω να τις ανοιξω απο συντομευσεις, widgets η απο τις ρυθμισεις. Τις μετεφερα στη μνημη τηλεφωνου αλλα παλι τιποτα.

Καμια βοηθεια;;;

Εχω ενα προβλημα με τις εφαρμογες μου. Χθες για καποιο λογο εκανα απενεργοποιηση του κινητου, ενω βρισκοταν σε κληση στο skype. Το ξαανανοιξα, και απο εκεινη την ωρα δε μου εμφανιζει κυριως οσες εφαρμογες ηταν εγκατεστημενες στην sd. Παρολο που ειναι κανονικα εγκατεστημενες, και μπορω να τις ανοιξω απο συντομευσεις, widgets η απο τις ρυθμισεις. Τις μετεφερα στη μνημη τηλεφωνου αλλα παλι τιποτα.

Καμια βοηθεια;;;

Γεια σου φιλε μου, αντιμετωπιζω και γω τι ιδιο προβλημα αρκετα συχνα.. Σβηνονται οι συντομευσεις και ανακατευονται ολα τα εικονιδια των εφαρμογων που εχω εγκαταστησει..

Δεν εχω βγαλει ακομη ακρη, και ψαχνω τροπο να κανω φορματ, χωρις να αναβαθμιστει στην επομενη εκδοση, και μεινω χωρις ρουτ!

Καλησπέρα σας! Είμαι νέα στο φορουμ αλλά και στο android.. Πήρα χθες το neo V ακολούθησα τις οδηγίες σας για τη φόρτιση και για κάποιες εφαρμογές (root δεν πειράζω ακόμα μέχρι να το μάθω). Έβαλα το advanced task killer για να κλεινω τις εφαρμογές και ενώ εκείνη τη στιγμή τις κλείνει μετά από λίγο τις εμφανίζει ξανά. Εφαρμογές τύπου gmaps, ebuddy, facebook και ενω έχω κλειστο το wifi τις δειχνει να τρέχουν ξανά. Πάω στις εφαρμογές που εκτελούνται και πατάω διακοπή αλλα πάλι μετά απο λίγο τις ξαναβγάζει να τρέχουν και μου τρώει την μπαταρία. Τι δεν κάνω καλά?

Καλησπέρα σας! Είμαι νέα στο φορουμ αλλά και στο android.. Πήρα χθες το neo V ακολούθησα τις οδηγίες σας για τη φόρτιση και για κάποιες εφαρμογές (root δεν πειράζω ακόμα μέχρι να το μάθω). Έβαλα το advanced task killer για να κλεινω τις εφαρμογές και ενώ εκείνη τη στιγμή τις κλείνει μετά από λίγο τις εμφανίζει ξανά. Εφαρμογές τύπου gmaps, ebuddy, facebook και ενω έχω κλειστο το wifi τις δειχνει να τρέχουν ξανά. Πάω στις εφαρμογές που εκτελούνται και πατάω διακοπή αλλα πάλι μετά απο λίγο τις ξαναβγάζει να τρέχουν και μου τρώει την μπαταρία. Τι δεν κάνω καλά?

Καλωσήρθες. Δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνεις καλά απλώς έτσι γίνεται. Η λύση στο θέμα σου είναι αν είσαι στην .42 τότε Root που γίνεται εύκολα και ακίνδυνα και μετά μια εφαρμογή τύπου Titanium Backup και από εκεί είτε ξήλωμα είτε πάγωμα αυτών των εφαρμογών.:)

Θα έχεις δεi όταν ανοίγεις τον Advansed ότι σου εμφανίζει τα προγράμματα σε άσπρο και πράσινο,λοιπόν τα άσπρα είναι αυτά που σου κλείνει αυτόματα χωρίς έτσι να επηρεαστεί το σύστημά σου με κρασαρίσματα.Τώρα άν δε θές να τρέχουν απο την αρχή της ενεργοποίησης κάποια προγράμματα εγκατέστησε το Autostarts,με αυτό μπορείς να επιλέξεις ποιά προγράμματα θα ξεκινάνε και πότε.Οσον αφορά τον Advansed ρύθμισε το όπως το έχω εγώ και μάλλον θα είσαι οκ,γιατί και εγω απο τότε που το εγκατέστησα έχω συνέχεια πάνω απο 140 ελεύθερη RAM λοιπόν πήγαινε settings-Auto Kill Level-και κάντο Aggressive στη συνέχεια πήγαινε Auto Kill frequency-και κάντο When screen Off.Εγώ απο τότε που το έβαλα το έχω γράψει και σε προηγούμενο Post μου έχω βρεί την υγεία μου.Για περισσότερα εδω,απο τον καταπληκτικό οδηγό του ZXR.

Πάω να αγοράσω MicroHDMI από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου που κάνει service κινητά τηλέφωνα και μου λέει 25 ευρώ για το καλώδιο και αρχίζω και γελάω και τον λέω δεν θα το πάρω τελικά, πάω σε ένα άλλο που κάνει service pc και μου λέει 9 ευρώ και λέω αυτά είναι υποδιπλάσσια τιμή

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Πάω να αγοράσω MicroHDMI από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου που κάνει service κινητά τηλέφωνα και μου λέει 25 ευρώ για το καλώδιο και αρχίζω και γελάω και τον λέω δεν θα το πάρω τελικά, πάω σε ένα άλλο που κάνει service pc και μου λέει 9 ευρώ και λέω αυτά είναι υποδιπλάσσια τιμή

Εκτός θέματος αλλά ζητώ κατανόηση,όταν ακούω κάτι τέτοια μου γυρνάνε τα μυαλά.

Κλεφτρόνια..γι'αυτό και οι ξένοι μας έχουν για τα μπάζα!

Καμια βοηθεια;;;

Μπορείς να κάνεις επαναφορά με flashtool, δες παρακάτω

Γεια σου φιλε μου, αντιμετωπιζω και γω τι ιδιο προβλημα αρκετα συχνα.. Σβηνονται οι συντομευσεις και ανακατευονται ολα τα εικονιδια των εφαρμογων που εχω εγκαταστησει..

Δεν εχω βγαλει ακομη ακρη, και ψαχνω τροπο να κανω φορματ, χωρις να αναβαθμιστει στην επομενη εκδοση, και μεινω χωρις ρουτ!

Αυτό που ζητάς φίλε μου έχει αναφερθεί, η λύση βρίσκεται στο #3601 post του lousou76

- Vivo X80 Pro

- ZTE MC888 Pro

- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

ASUS TUF-AX3000 V2

Οδηγός επιβίωσης Android

το ειδα και νωριτερα το ποστ σου φιλε, αλλα δυστυχως δεν καταλαβα και πολλα απ την αναλυση που εχει γινει.

Αν και ασχολουμαι αρκετα με την τεχνολογια και προσπαθω γενικοτερα να ψαχνομαι, δεν ξερω ποσα ατομα μεσης γνωσης τεχνολογικων ορων, θα μπορουσαν να ερμηνευσουν και να ακολουθησουν τις οδηγιες αυτες:

"* Δεν έχω καταφέρει να φλασάρω κάποιον kernel με κλειδωμένο boot loader, είτε root είτε όχι. Λογικά εάν μπορεί κάποιος να μετατρέψει τον Kernel σε tft πακέτο μπορεί να τον φλασάρει με το flashtool."

Συγνωμη εκ των προτερων αν θεωρησες πως σπαμαρα το θρεντ, αλλα ο λογος που επαναλαμβανομαι ειναι πως δεν καταλαβα τι ενοουσε στο ποστ αυτο καθως και τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω :)

Ελπιζω καποια στιγμη να μας κανει εναν πιο αναλυτικο οδηγο ο φιλτατος zxr, με τις οδηγιες του οποιου εχω κανει πραματα και θαματα στο κινητο μου!

Edited by Mparkoulis

1) Δεν υπάρχει.

2) Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγω που δεν το κλείνω ποτέ, το βράδυ χάνει μόνο 2% με 3%.

Αν το κάνεις και airplane mode χάνει ακόμα λιγότερο.

το ειδα και νωριτερα το ποστ σου φιλε, αλλα δυστυχως δεν καταλαβα και πολλα απ την αναλυση που εχει γινει.

Αν και ασχολουμαι αρκετα με την τεχνολογια και προσπαθω γενικοτερα να ψαχνομαι, δεν ξερω ποσα ατομα μεσης γνωσης τεχνολογικων ορων, θα μπορουσαν να ερμηνευσουν και να ακολουθησουν τις οδηγιες αυτες:

"* Δεν έχω καταφέρει να φλασάρω κάποιον kernel με κλειδωμένο boot loader, είτε root είτε όχι. Λογικά εάν μπορεί κάποιος να μετατρέψει τον Kernel σε tft πακέτο μπορεί να τον φλασάρει με το flashtool."

Συγνωμη εκ των προτερων αν θεωρησες πως σπαμαρα το θρεντ, αλλα ο λογος που επαναλαμβανομαι ειναι πως δεν καταλαβα τι ενοουσε στο ποστ αυτο καθως και τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω :)

Ελπιζω καποια στιγμη να μας κανει εναν πιο αναλυτικο οδηγο ο φιλτατος zxr, με τις οδηγιες του οποιου εχω κανει πραματα και θαματα στο κινητο μου!

Το κομμάτι που σε αφορά είναι το

-----------------------------

¨[EDIT]

Από ΕΔΩ θα πάρετε την επίσημη flashable με το flashtool .42 και από ΕΔΩ θα πάρετε την βελτιωμένη stock .42 που μπορείτε να φλασάρετε μετά με το CWM αφού το έχετε εγκαταστήσει και είστε root. Στο τέλος περάστε τον kernel.

[EDIT2]

Θα χρειαστείτε τους USB flash drivers για το Semc flash device όταν θα χρειαστεί να συνδέσετε το κινητό σβηστό με το back κουμπί πατημένο.

Κατεβάστε τους από ΕΔΩ

--------------------------------

Τι είναι ακριβώς η μεταφορά δεδομένων στο παρασκήνιο;(ρυθμίσεις-->Λογαριασμοί και συνχρονισμός) Πειράζει να το έχω ανενεργό;

Καλωσήρθες. Δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνεις καλά απλώς έτσι γίνεται. Η λύση στο θέμα σου είναι αν είσαι στην .42 τότε Root που γίνεται εύκολα και ακίνδυνα και μετά μια εφαρμογή τύπου Titanium Backup και από εκεί είτε ξήλωμα είτε πάγωμα αυτών των εφαρμογών.:)

Σ'ευχαριστώ! Είμαι στην .62 δεν ξέρω αν επηρεάζει.

Θα έχεις δεi όταν ανοίγεις τον Advansed ότι σου εμφανίζει τα προγράμματα σε άσπρο και πράσινο,λοιπόν τα άσπρα είναι αυτά που σου κλείνει αυτόματα χωρίς έτσι να επηρεαστεί το σύστημά σου με κρασαρίσματα.Τώρα άν δε θές να τρέχουν απο την αρχή της ενεργοποίησης κάποια προγράμματα εγκατέστησε το Autostarts,με αυτό μπορείς να επιλέξεις ποιά προγράμματα θα ξεκινάνε και πότε.Οσον αφορά τον Advansed ρύθμισε το όπως το έχω εγώ και μάλλον θα είσαι οκ,γιατί και εγω απο τότε που το εγκατέστησα έχω συνέχεια πάνω απο 140 ελεύθερη RAM λοιπόν πήγαινε settings-Auto Kill Level-και κάντο Aggressive στη συνέχεια πήγαινε Auto Kill frequency-και κάντο When screen Off.Εγώ απο τότε που το έβαλα το έχω γράψει και σε προηγούμενο Post μου έχω βρεί την υγεία μου.Για περισσότερα εδω,απο τον καταπληκτικό οδηγό του ZXR.

Δεν βρίσκω αυτή τη ρύθμιση που λες...:O και γω με τον οδηγό του ZXR πηγαίνω! Με τη RAM παραδόξως δεν εχει πρόβλημα, φύρω στα 150 έχει ελευθερα συνηθως!

Θελω να παρω μια καρτα μνημης.Ξερετε καποια καλη που μπορω να αγορασω απο εβαυ ?

επέλεξε μια class 10 στα 16gb...στην Ελλάδα παίζουν στο 30άρι στο διαδίκτυο 20-25!

Η γνωμη μου είναι να πάρεις επώνυμη υλοποίηση όπως για παράδειγμα samsung,lexar, trancend,sandisk κλπ

Μπορείς να κάνεις επαναφορά με flashtool, δες παρακάτω

Αυτό που ζητάς φίλε μου έχει αναφερθεί, η λύση βρίσκεται στο #3601 post του lousou76

Μπορώ να κάνω και root το κινητό με το flashtool ενώ είμαι στη .62?

Ποια η διαφορά μεταξύ microSD και microSDHC; Ποια είναι για το NEO V;

MicroSD φίλε μου θα ζητήσεις. Αυτή είναι για το Neo V.Δες εδώ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20967&cat=4 αυτή αγόρασα και εγώ. Προτίμησε να είναι class 10, για πιο γρήγορες ταχύτητες

Σ'ευχαριστώ! Είμαι στην .62 δεν ξέρω αν επηρεάζει.

Δεν βρίσκω αυτή τη ρύθμιση που λες...:O και γω με τον οδηγό του ZXR πηγαίνω! Με τη RAM παραδόξως δεν εχει πρόβλημα, φύρω στα 150 έχει ελευθερα συνηθως!

Λοιπόν ανοίγεις το πρόγραμμα δεξί πλήκτρο settings και μετά τα υπόλοιπα που σου γράφω στο παραπάνω post.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

• The title was changed to Γενικές συζητήσεις περί συσκευών Xperia
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...