Jump to content

Galaxy 3 : Rom και άλλα ενδιαφέροντα


astronaytis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Galaxy 3

 

Ένα τηλέφωνο που αρκετοί από εμάς το έχουν λατρέψει. Και αυτό γιατί κάποιος βοήθησε στο να συμβεί αυτό.Hobby τρέλα μεράκι όπως και να το πείτε ο kyrillos13 είναι ο άνθρωπος που έφερε το κινητό μας έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το μαμισιο τηλέφωνο που αγοράσαμε. Επειδή και εμένα μου αρέσει πολύ η τεχνολογία γενικότερα άλλα και το Galaxy 3 πολύ περισσότερο αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο και να μοιραστώ μαζί σας όσα έμαθα στην πράξη η διαβάζοντας αμέτρητες σελίδες. Προβλήματα απορίες λύσεις κόλπα πειράγματα που θα κάνουν το κινητό μας να πετάξει

Ξεκινώ με έναν αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης ρομ στο κινητό μας μαζί με κάποια βασικά στάδια προετοιμασίας για αλλαγή ρομ χωρίς προβλήματα

 

ΤΟΝΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤE ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ROM

 

Το πρώτο και βασικό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως για την αλλαγή ρομ στο κινητό σαs προτείνεται να πάρετε backup τόσο του κινητού(επαφές μηνύματα εφαρμογές) όσο και της κάρτας μνήμης(εικόνες βίντεο μουσική έγγραφα).Αυτό μπορεί να γίνει με το titanium backup το οποίο και βρίσκουμε στο μάρκετ. Ένα πρόγραμμα που εκτελείται από το κινητό αφού πρώτα το περάσουμε στο κινητό και το κάνουμε εγκατάσταση.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει το κινητό μαs να γίνει root και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με το superoneclick.

To superoneclick εκτελείται από τον υπολογιστή αφού πρώτα έχουμε συνδέσει το κινητό με τον υπολογιστή και έχουμε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας ρυθμίσεις εφαρμογές ανάπτυξη εντοπισμός σφαλμάτων. Ανοίγουμε το superoneclick. Συνδέουμε το κινητό και πατάμε root. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για test επιλεγούμε ναι και εν συνεχεία μας ρωτά για να ανοίξει την ιστοσελίδα του superoneclick .Εκεί δίνουμε όχι. Για να είστε σίγουροι ότι η συσκευή έγινε root ψάχνετε στις εφαρμογές σαs για την εφαρμογή superusers η δικαιώματα.

Αφού λοιπόν η συσκευή έγινε root ανοίγουμε το titanium και πατάμε στα προβλήματα και εγκαθιστούμε το busybox (το busybox μπαίνει αυτόματα αν έχετε κάνει ροοτ με το superoneclick). Εν συνεχεία πατάμε αριστερό πλήκτρο και επιλέγουμε δημιουργία backup όλων των εφαρμογών και δεδομένων συστήματος. Έτσι θα έχουμε πάρει backup όλο το τηλέφωνο μαs στο φάκελο titanium backup στην κάρτα μνήμης.

Ένας τρόπος για να έχουμε αντίγραφο στην κάρτα μνήμης των επαφών μας είναι ο εξής: επαφές αριστερό πλήκτρο περισσότερα εισαγωγή εξαγωγή εξαγωγή σε sd. Αντίθετα όταν θέλουμε να της επαναφέρουμε κάνουμε εισαγωγή από sd αρκεί να έχουμε αρχείο στην sd.

Ένας τρόπος για να ξέρουμε ποιες εφαρμογές είχαμε στο κινητό μας πριν την αναβάθμισή είναι η σελίδα android market μέσα από το pc μας. Εκεί μπορούμε να βλέπουμε το μάρκετ σε καλύτερη έκδοση από ότι στο κινητό μας με περισσότερες πληροφορίες και επιπλέον της εξής δυνατότητες.

Πρώτον βάζοντας το λογαριασμό Google τον οποίο έχουμε περάσει και στο μάρκετ του κινητού μας και έχοντας ανοιχτό το wifi η το 3g όπως επίσης και τον συνεχή συγχρονισμό ενεργό μπορούμε πατώντας επάνω σε μια εφαρμογή αυτή να εγκατασταθεί αυτόματα στο κινητό.

Το δεύτερο είναι πως αν πάμε στην επιλογή ο λογαριασμός μου στο μάρκετ θα δούμε όλες τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στο κινητό μας οπότε θα ξέρουμε ποιες θα περάσουμε μετά την αναβάθμισή. Σημείωση (εκεί βλέπουμε μόνο της εφαρμογές του μάρκετ και όχι τυχόν εφαρμογές σπασμένες που έχουμε περάσει) όπως επίσης ότι με αυτό τον τρόπο περνάμε μόνο της εφαρμογές μια μια και όχι τα δεδομένα τους.

Αφού λοιπόν έχουμε κάνει τα παραπάνω είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Καλό είναι όταν αλλάζουμε ρομ να κάνουμε και διαμόρφωση στην κάρτα μνήμης για να είναι τελείως καθαρό το κινητό μας. Πριν κάνουμε διαμόρφωση στην κάρτα μνήμης όμως θα πρέπει να κρατήσουμε ένα αντίγραφο της στον υπολογιστή μας. Εάν δεν θέλουμε να κρατήσουμε backup εφαρμογές η οτιδήποτε άλλο από το τηλέφωνο μας δεν χρειάζεται να κάνουμε την συσκευή root.

Ξεκινάμε με το τι πρέπει να έχουμε στη διάθεση μας.

 

Odin είναι το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε

Galaxy Apollo / .OPS File αρχείο που θα χρειαστούμε

I5800XXJPF (FIRMWARE 2.2)

(να έχετε εγκατεστημένο και το kies γιατί χρειάζονται οι drivers)

Galaxy 3 Roms

Εδω αναζητηστε τις official roms(απαιτείτε εγγραφή στο site)

 

  • Στη συνέχεια σας προτείνω να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία και βάλτε το κινητό σας σε λειτουργιά εντοπισμού σφαλμάτων (ρυθμίσεις --> εφαρμογές --> ανάπτυξη)
  • Έπειτα πρέπει να κάνουμε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (ρυθμίσεις-απόρρητο-επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) στο κινητό μας για να είναι «καθαρό» και να «κάτσει» σωστά η νέα ρομ.
  • κάνετε αποσυμπίεση τα αρχεία που κατεβάσατε

 

- το I5800XXJPF έχει κωδικό: samfirmware.com

- το αποσυμπιέζετε και μέσα έχει ένα φάκελο με 4 αρχεία.

Ώρα να ετοιμάσουμε το Odin

 

 

  • Ανοίγετε το πρόγραμμα odin και:
  • Τικάρετε το Auto Reboot, και το Protect Ops.
  • Εκεί που λέει select ops επιλέγετε το αρχείο apollo_0531.ops
  • Δεν τικάρετε το one package και επιλέγετε ένα ένα τα αρχεία

:

PHONE: I5800XXJP4_PHONE.tar.md5

PDA: I5800XXJPF-REV02-PDA-CL794643.tar.md5

CSC: I5800OXXJPF-CSC-MULTI-OXX.tar.md5

 

ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Bootloader

 

  • Απενεργοποιείτε το κινητό σας
  • Αφαιρείτε την κάρτα sim περιμένετε 30 δεύτερα και πατάτε 3 πλήκτρα κρατημένα με την σειρά. Volume down (το βελάκι που χαμηλώνει τον ήχο)

+ home (το κεντρικό κουμπί που κάνετε minimize τις εφαρμογές) + το power. Εμφανίζεται μια οθόνη που λέει download mode

  • Συνδέετε το κινητό σε μία θύρα usb, και στο odin θα κιτρινισει το πάνω αριστερά κουτάκι.
  • Πατήστε start

Το κινητό θα κάνει δυο επανεκκινήσεις .

Δεν το πειράζετε καθόλου και ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ το κινητό μέχρι να δείτε στο Odin το πρώτο αριστερά τετράγωνο κουτάκι να γίνει μπλε και να γράψει PASS

Η διαδικασία διαρκεί 6 με 7 περίπου λεπτά

Μόλις το odin γράψει PASS τότε αποσυνδέστε το κινητό σας και πατήστε *#1234# για να τσεκάρετε αν μπήκε το froyo. Περιμένετε 5 λεπτά, κλείστε το ξανανοίξτε το, και πατήστε ξανά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μόλις τελειώσει είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε το Android 2.2, Froyo..

 

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε μια από τις νέες ρομ Κύριλλου (που πολύ καλά κάνει και είναι βαζελος φίλε Σπύρο) στην παρακάτω διεύθυνση

 

Kyrillos Roms

 

Οι εν λογω ρομ δεν είναι τιποτα άλλο από την 2,2 σε βελτιωμενη έκδοση.

Από την έκδοση 3.0 και έπειτα έχουν ενσωματωμένο lagfix (με αυτό γίνεται ακόμα πιο γρήγορο το κινητό) και επιπλέον μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ένα partition στην κάρτα μνήμης και να μεταφέρονται αυτόματα εκεί οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε στο κινητό όταν το κινητό αντιληφθεί ότι δεν επαρκεί η εσωτερική μνήμη

Κατεβάστε αυτή που θέλετε και αποσυμπιέστε την.

Προσοχή οι εκδόσεις 3.1 και 3.2 είχαν κάποια προβληματάκια που λύθηκαν στην έκδοση 3.3

Όσοι διαθέτουν ήδη την 2.2 θα ήταν καλό να κάνουν τα απαραίτητα backup.

Όσοι προχώρησαν στην αναβάθμιση από 2.1 σε 2.2 και αμέσως περνούν τις επόμενες εκδόσεις δεν χρειάζονται backup αφού το κινητό είναι ήδη «καθαρό»

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΡΟΜ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΤΗΣ 2,2

 

Ελέγχουμε αν είναι ενεργός ο εντοπισμός σφαλμάτων και κλείνουμε το κινητό. Αφαιρούμε την κάρτα sim και βάζουμε το κινητό σε recovery mode με τον εξής τρόπο

πατάτε 4 πλήκτρα κρατημένα με την σειρά. Volume up (το βελάκι που δυναμώνει τον ήχο) + Volume down (το βελάκι που χαμηλώνει τον ήχο) + home (το κεντρικό κουμπί που κάνετε minimize τις εφαρμογές) + το power.Το κινητό μπαίνει σε recovery mode.Με τα βελάκια του ήχου πηγαίνετε στο wipe data factory reset και με το κεντρικό κουμπί επιλέξτε το.Θα σας βγάλει μια λίστα και με τον ίδιο τρόπο επιλέξτε το yes all users.Εν συνεχεία επιλέξτε wipe cache partition και τέλος reboot.Tο τηλέφωνο θα κάνει επανεκινηση,μην φοβηθείτε αν αργήσει.

Τώρα ανοίξτε το Odin και τικαρετε το one package βάζετε το ops και στο one package το αρχείο tar που πρόεκυψε από την αποσυμπιεση της ρομ της επιλογής σας.

Βάλτε το κινητό σε download mode ((πατάτε 3 πλήκτρα κρατημένα με την σειρά. Volume down (το βελάκι που χαμηλώνει τον ήχο) + home (το κεντρικό κουμπί που κάνετε minimize τις εφαρμογές) + το power)) συνδέεται το κινητό στον υπολογιστή και περίμενε να κιτρινισει το πάνω αριστερά κουτάκι στο Odin. Όταν κιτρινισει πατήστε start. ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ODIN ΔΕΝ ΓΡΑΨΕΙ PASS ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΕ.

Το κινητό θα σας βγάλει σε recovery mode οπότε με τα βελάκια του ήχου πηγαίνετε στο wipe data factory reset και με το κεντρικό κουμπί επιλέξτε το. Θα σας βγάλει μια λίστα και με τον ίδιο τρόπο επιλέξτε το yes all users.

Εν συνεχεία επιλέξτε wipe cache partition και τέλος reboot.Tο τηλέφωνο θα κάνει επανεκκίνηση, μην φοβηθείτε αν αργήσει. Όταν ανοίξει το κινητό σας πλέον θα έχει περασμένη την ρομ που έχετε επιλέξει

 

Υ.Γ Οι εκδόσεις ρομ 4 final και 4,1 μπορούν να περαστούν και χωρίς wipe data επιλέγοντας μονό reboot.Έτσι δεν χάνονται τα δεδομένα

 

PARTITION

 

 

Για όσους έχουν περάσει την 3,0 η μεταγενέστερη ρομ του Κύριλλου μπορούν να κάνουν partition στην sd .Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει αύξηση της εσωτερικής μνήμης του κινητού χρησιμοποιώντας μέρος της εξωτερικής κάρτας. Αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο.

Πρώτα πρέπει να γίνει η συσκευή μας root με τον τρόπο που έχουμε περιγράψει νωρίτερα με το Superoneclick.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε ένα format στην κάρτα μνήμης σε fat 32 μέσα από τον υπολογιστή μας αφού φυσικά έχουμε κρατήσει αντίγραφο της κάρτας μνήμης μας δεδομένου ότι με το format στην κάρτα μνήμης διαγράφονται τα πάντα.

Κατόπιν μέσα από τις εφαρμογές μας εκτελούμε την εφαρμογή mad_team_app2sd και επιλεγούμε το μέγεθος που θέλουμε για να χωρίσουμε την κάρτα μνήμης μας

Πχ

1GB sdcard: Not recommended, maybe 200-400MB app2sd and 20-40MB swap

2GB sdcard: 500MB app2sd and 50-100MB swap.

4GB sdcard: 500-1000MB app2sd and 100-150MB swap.

8GB, 16GB, 32GB sdcard: 1000MB app2sd and 200MB swap.

Επιλεγούμε partition κατόπιν yes και allow.

Το κινητό κάνει επανεκκίνηση και μπαίνει σε recovery mode οπότε και ακoλουθούμε τα γνωστά πλέον wipe data wipe cache και reboot και ανοίγει το κινητό.

Αν κάποιος χρησιμοποιεί terminal emulator που τον βρίσκουμε στο market και τον εγκαθιστούμε στο κινητό τον ανοίγουμε και γραφούμε τα εξής

su

mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 δίνουμε enter (and wait ~30 secs)

reboot enter

Προσοχή μετά το vfat έχει κενό

Διαφορετικά κάνουμε το ίδιο χρησιμοποιώντας το adb

 

 

A D B

 

 

Τί είναι το adb και τί κάνει;

 

 

To adb είναι μέρος του android sdk, (development kit), και επιτρέπει την επικοινωνία ενός υπολογιστή με μια συσκευή android, είτε είναι τηλέφωνο είτε κάτι άλλο (π.χ. tablet). Με το adb μπορείς να δεις μέσα στη συσκευή, να αντιγράψεις ή να σβήσεις αρχεία, να την κάνεις reboot, να της αλλάξεις τα φώτα γενικά.

 

Οι οδηγίες παρακάτω αφορούν μόνο υπολογιστές με windows, που έχουν οι περισσότεροι. Φυσικά γίνεται και σε mac και σε linux, αλλά δε θα καλύψω αυτές τις περιπτώσεις.

 

1) Προετοιμασία

Πρέπει ο υπολογιστής να έχει τους οδηγούς (drivers) για το Galaxy S. Αν έχετε κάνει εγκατάσταση το Kies, περνάει τους drivers αυτόματα, οπότε δε χρειάζεστε αυτό το βήμα. Αν όχι, εδώ είναι οι drivers για 32-bit windows: http://drivers.softpedia.com/get/MOB...dows-x86.shtml, και εδώ για 64-bit:

http://drivers.softpedia.com/get/MOB...dows-x64.shtml

 

Το adb θα το βρείτε εδώ: http://www.multiupload.com/UALGGF8HGK Απλά κάντε το unzip στο C:\ . Θα έχετε μετα στο C: έναν καινούριο φάκελο, τον adb, με 3 αρχεία μέσα (κοιτάξτε από το My Computer)

 

Επίσης, το τηλέφωνο πρέπει να έχει το USB debugging mode (εντοπισμός σφαλμάτων USB) ενεργοποιημένο. Είναι στα Settings, Applications, Development. (Ρυθμίσεις, Εφαρμογές, Ανάπτυξη). Είναι ένα τικ.

 

2) ADB

Το adb το δουλεύουμε από τη γραμμή εντολών των windows. Δηλαδή Start (Run), cmd. Βγαίνει έτσι ένα παράθυρο μαύρο, που γράφει C:\Users\.....\> (ή C:\Documents and Settings\...\>).

Εκεί γράφουμε cd c:\adb , και μπαίνουμε στο directory που κάναμε unzip πιο πάνω. Θα γράφει τώρα C:\adb>

 

- Τώρα συνδέουμε το κινητό με το καλώδιο USB στο PC. Θα βγάλει πάνω αριστερά ένα κόκκινο τρίγωνο το κινητό (ή ένα άσπρο σκαθαράκι android αν έχουμε Froyo), που θα λέει ότι είναι σε USB debugging mode.

- Γράφουμε στη γραμμή εντολών στον υπολογιστή μας adb devices. Θα πει κάτι για τον adb daemon που ενεργοποιείται, και μετά θα δείτε 'List of devices attached:'

Αν εκεί έχει από κάτω μια σειρά γραμμάτων/αριθμών, σημαίνει ότι βλέπει μια χαρά τη συσκευή (η οποία αντιστοιχεί σ'αυτά τα γράμματα), και μπορούμε να συνεχίσουμε, με τις πιο κοινές εντολές adb.

 

- Για reboot, γράφουμε adb reboot.

- Για reboot σε recovery mode, γράφουμε adb reboot recovery

- Για reboot σε download mode, adb reboot download

- Για να ελέγχουμε το κινητό, adb shell. Έτσι είμαστε μέσα στο κινητό, σε περιβάλλον linux. (Bγαίνει το $). Με exit βγαίνουμε.

- Για να αντιγράψουμε κάτι στο ή από το κινητό, adb push ή adb pull

(π.χ. adb push arxeio.zip /sdcard/arxeio.zip , περνάει το αρχείο arxeio.zip στο κινητό).

- Για να κάνουμε install μια εφαρμογή κατευθείαν, βάζουμε το arxeio.apk της εφαρμογής στο C:\adb\ φάκελο, και γράφουμε adb install arxeio.apk

 

...Και διάφορα άλλα.

 

 

ROOT

 

Root.Κάνοντας το κινητό μας root στην ουσία απoκτούμε περισσότερα δικαιώματα φανταστείτε κάτι σαν administrators στα windows .Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες επιπλέον εφαρμογές όπως είναι το titanium backup για backup του τηλέφωνου μας, την εφαρμογή ad free για να κόψουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις,το setcpu για να ρυθμίσουμε τον επεξεργαστή μας η να φτιάξουμε διάφορα προφίλ για καλύτερη αυτονομία της μπαταριάς και αρκετές άλλες

Αν θέλουμε να γίνει το κινητό μαs root μπορούμε να το πετύχουμε με το superoneclick.

To superoneclick εκτελείται από τον υπολογιστή αφού πρώτα έχουμε συνδέσει το κινητό με τον υπολογιστή και έχουμε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων.

Αυτό γίνεται πηγαίνοντας ρυθμίσεις εφαρμογές ανάπτυξη εντοπισμός σφαλμάτων. Ανοίγουμε το superoneclick Συνδέουμε το κινητό και πατάμε root.

Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για test επιλεγούμε ναι και εν συνεχεία μας ρωτά για να ανοίξει την ιστοσελίδα του superoneclick .Εκεί δίνουμε όχι. Για να είστε σίγουροι ότι η συσκευή έγινε root ψάχνετε στις εφαρμογές σαs για την εφαρμογή superusers η δικαιώματα.

 

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΓΛΩΣΑΣ

 

Στην έκδοση 2,1 μπορούμε να αλλάξουμε την γλώσσα στο πληκτρολόγιο μας με γρήγορο "σούρσιμο" από κάτω προς τα πάνω από το 0 προς το 2.

Στην έκδοση 2,2 πηγαίνουμε ρυθμίσεις-τοπικές ρυθμίσεις και κείμενο-πληκτρολόγιο Samsung-γλώσσες εισαγωγής. Πλέον όταν θέλουμε να αλλάξουμε γλώσσα κατά την γραφή σέρνουμε το δάχτυλο μας επάνω στο κενό δεξιά και αριστερά

 

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ MMS

 

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις-Ασύρματη επικοινωνία-Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας-Ονόματα σημείων πρόσβασης...πατάς κάτω αριστερό πλήκτρο κινητού και επιλέγεις να προσθέσεις νέο APN. Οι ρυθμίσεις για τους ελληνικούς παρόχους είναι εδώ: http://magic-tips.blogspot.com/search/label/Wind και ο Οδηγός για επαναφορά τους μετά από π.χ. αναβάθμιση ή factory reset εδώ.

Αν το ΑPN έχει το ίδιο όνομα και για τα 2, μπορείς να τα βάλεις και τα 2 σε ένα: internet + mms, αλλιώς πρέπει να δημιουργήσεις 2 ξεχωριστά APN ένα τύπου internet και ένα τύπου MMS.

 

SETCPU

 

Το setcpu είναι ένα πρόγραμμα που μας επιτρέπει να πειράζουμε τον επεξεργαστή μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ρομ η το kernel που έχουμε να μας δίνει την δυνατότητα αυτή.

Για να λειτουργήσει το setcpu πρέπει η συσκευή μας να είναι root(δείτε παραπάνω πως γίνεται).

Όταν ανοίξουμε το πρόγραμμα θα διακρίνουμε δυο μπάρες. Επάνω ρυθμίζουμε τον επεξεργαστή .Όσο πιο δεξιά είναι τόσο πιο γρήγορα τρέχει ο επεξεργαστής κάτω μπάρα κάλο θα είναι να είναι

I suggest you some settings in setcpu for speed & battery increase

 

-Main

 

Scaling: Conservative

Set on boot: tick

 

 

-Advanced (third tab)

 

Up Threshold: 90

Down Threshold: 40

Apply

Set on boot: tick

 

-Profiles (Second Tab)

 

Enable: tick

Add Profile

Profile: Screen Off

Max: 166.750 (or 333.500)

Min: 83.375

Scaling: Conservative

Priority: 100

Save

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΗΝ SD

 

 

Το link2sd είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να στείλουμε τις εφαρμογές μας σε ένα δεύτερο partition της κάρτας. Εκτός από το εκτελέσιμο apk, στέλνει και τα dex και lib αρχεία που τη συνοδεύουν. Έτσι μας γλιτώνει ακόμα περισσότερο χώρο. Είναι συμβατό με Eclair 2.1 και Froyo 2.2.

 

Καταρχήν πρέπει το τηλ να είναι ROOTαρισμένο .

Κατεβάζουμε στον υπολογιστή από εδώ το miniTool Partition και το εγκαθιστούμε. Με αυτό θα μπορέσουμε να κάνουμε την αναδιάταξη της κάρτας.

 

Πριν συνδέσουμε το τηλέφωνο στον υπολογιστή,

πηγαίνουμε στις "ρυθμίσεις"-πληροφόριες σχετικά με το τηλ"->"ρυθμίσεις usb" και επέλεξε "συσκευή αποθήκευσης" ή "ερώτηση κατά τη σύνδεση"(οπότε όταν συνδέσουμε το τηλ θα μας βγάλει πάλι τις επιλογές και θα διαλέξουμε "συσκευή αποθήκευσης").

 

Όταν συνδέσουμε το τηλ στον υπολογιστή, κατεβάζουμε από επάνω τη μπάρα και πατάμε "Σύνδεση usb" και ρύθμιση στοιχείων.

Τα windows θα αναγνωρίσουν την κάρτα sd σαν φλασάκι.

 

Ανοίγουμε το miniTool Partition, πατάμε δεξί κλικ πάνω στην κάρτα, move/resize, ρυθμίζουμε πόσο χώρο θέλουμε να δεσμεύσουμε και πατάμε ΟΚ.

Στο καινούριο "unallocated" πατάμε δεξί, create, "create as: PRIMARY", "file system: FAT ή FAT32" και ΟΚ. (προτείνω το κλασικό FAT, μιας και είναι πιο γρήγορο από το FAT32, με ένα μικρό κόστος στη διαχείριση χώρου) Αν έχετε custom rom μπορείτε και ext.

Επάνω αριστερά πατάμε Apply. Θα ξεκινήσει η διαδικασία.

 

Μόλις τελειώσει αποσυνδέουμε το τηλ και κάνουμε restart.

Μόλις ανοίξει το τηλ κάνουμε εγκατάσταση το Link2sd και το τρέχουμε. Θα ζητήσει δικαιώματα Superusers, πατάμε οκ. Το link2sd θα βγάλει μια λίστα με όλα τα προγράμματά που έχουμε εγκατεστημένα. Διαλέγουμε ποιο θέλουμε και πατάμε "create link".

 

Αυτά!

Καλό θα είναι να κρατάμε backup της κάρτας γιατί μπορεί να πάει κάτι στραβά κατά τη διαμόρφωση.

Επίσης προσοχή στο ποιες εφαρμογές θα στείλουμε στην κάρτα, διότι θα τρέχουν πιο αργά. Πχ τα παιχνίδια μπορούμε να τα στείλουμε αν και θα αργούν να φορτώσουν, αλλά έναν launcher δε λέει. Μέχρι στιγμής όλα τα προγράμματα που έστειλα δουλεύουν κανονικότατα!

Κάθε φορά που στέλνουμε μια εφαρμογή στην κάρτα ή από την κάρτα πίσω στο τηλ, πρέπει να ξαναδημιουργούμε, αν υπήρχε, τη συντόμευσή της στην επιφάνεια.

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ CUSTOM ROM v5-...

 

 

Με την έκδοση 5 στο κινητό μας ήρθε η μεγάλη επανάσταση. Η προσθήκη του ClockWorkMod Recovery ανέτρεψε κάθε προσδοκία .Μέσω αυτού πολλά μπορούν να συμβούν. Μπορούμε να περάσουμε update.zip αρχείο και όχι ολόκληρη rom με την διαδικασία του odin για κάθε νέο που βγαίνει για το κινητό μας χωρίς να χάνουμε τα δεδομένα μας .Μπορούμε επίσης να κάνουμε partition στην sd. Η διαδικασία εγκατάστασης της v5 είναι ίδια όπως ξέρουμε για οποιαδήποτε custom rom

 

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ CUSTOM ROM v5.1+

 

 

Η διαδικασία για τις εκδόσεις 5,1+ έχει αλλάξει λίγο

Μπορείτε να περάσετε rom από οποιοδήποτε firmware αλλά αν δεν δουλέψει προτείνω να βάλετε πρώτα I5800XXJPF/JPM/JPN

 

 

 

  • Όπως πάντα παίρνουμε ένα αντίγραφο ασφάλειας με το titanium backup.
  • Ρίχνουμε το αρχείο fs.convert στην διαδρομή /sdcard/android/data/fugumod
  • Κλείνουμε το κινητό και αφαιρούμε την κάρτα sim και την sdcard
  • Βάζουμε το κινητό σε download mode (Vol down + Home + Power) και τοποθετούμε την sdcard
  • Ανοίξτε το odin πατήστε reset files επιλέξτε το ops από την rom που έχετε κατεβάσει τικαρετε το one package και επιλέξτε το αρχείο .tar της rom. Πατηστε start
  • Όταν το τηλέφωνο ανοίξει πηγαίνετε στο Recovery και επιλέξτε wipe data all users και reboot

Θα μπορείτε να λαμβάνετε μελλοντικά update και να τα φλασαρετε μέσω CWM Recovery χωρίς wipe data και χωρίς pc (ναι καλά διαβαζετε , χωρις pc)

Το κινητό θα ανοίξει και είστε έτοιμοι

 

Τώρα για όποιον θέλει partition στην sd ακλουθεί τα παρακάτω

 

  • Καταρχήν κάντε ένα αντίγραφο της sd σας.
  • Πηγαίνετε CWM recovery και μετα advanced => partition sd
  • Δώστε το μέγεθος που θέλετε
  • Προτεινόμενα μεγέθη 256-512mb ext & 0-128mb swap
  • Μετα την ολοκλήρωση του partition κάντε wipe data και επανεκκίνηση
  • Πηγαίνετε στις προτιμήσεις του titanium backup και επιλέξετε προεπιλεγμένη τοποθεσία εγκατάστασης εσωτερική μνήμη
  • Μετα κάντε ανάκτηση του backup σας

 

ΦΛΑΣΑΡΙΣΜΑ ΡΟΜ ΕΚΔΟΣΗ 9++

Και λέω ++ γιατί καλά να είναι ο Κύριλλος του χρόνου θα μιλάμε για 20+++

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ

TONIZΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ROM

 

Το πρώτο και βασικό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως για την αλλαγή ρομ στο κινητό σαs προτείνεται να πάρετε backup τόσο του κινητού (επαφές μηνύματα εφαρμογές) όσο και της κάρτας μνήμης (εικόνες βίντεο μουσική έγγραφα). Αυτό μπορεί να γίνει με το titanium backup το οποίο και βρίσκουμε στο μάρκετ. Ένα πρόγραμμα που εκτελείται από το κινητό αφού πρώτα το περάσουμε στο κινητό και το κάνουμε εγκατάσταση.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει το κινητό μαs να γίνει root και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με το superoneclick.

To superoneclick εκτελείται από τον υπολογιστή αφού πρώτα έχουμε συνδέσει το κινητό με τον υπολογιστή και έχουμε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας ρυθμίσεις εφαρμογές ανάπτυξη εντοπισμός σφαλμάτων. Ανοίγουμε το superoneclick Συνδέουμε το κινητό και πατάμε root.Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για test επιλεγούμε ναι και εν συνεχεία μας ρωτά για να ανοίξει την ιστοσελίδα του superoneclick .Εκεί δίνουμε όχι. Για να είστε σίγουροι ότι η συσκευή έγινε root ψάχνετε στις εφαρμογές σαs για την εφαρμογή superusers η δικαιώματα.

Αφού λοιπόν η συσκευή έγινε root ανοίγουμε το titanium και πατάμε στα προβλήματα και εγκαθιστούμε το busybox (το busybox μπαίνει αυτόματα αν έχετε κάνει ροοτ με το superoneclick). Εν συνέχεια πατάμε αριστερό πλήκτρο και επιλέγουμε δημιουργία backup όλων των εφαρμογών και δεδομένων συστήματος. Έτσι θα έχουμε πάρει backup όλο το τηλέφωνο μαs στο φάκελο titanium backup στην κάρτα μνήμης.

Ένας τρόπος για να έχουμε αντίγραφο στην κάρτα μνήμης των επαφών μας είναι ο εξής: επαφές αριστερό πλήκτρο περισσότερα εισαγωγή εξαγωγή σε sd. Αντίθετα όταν θέλουμε να της επαναφέρουμε κάνουμε εισαγωγή από sd αρκεί να έχουμε αρχείο στην sd.

Ένας τρόπος για να ξέρουμε ποιες εφαρμογές είχαμε στο κινητό μας πριν την αναβάθμισή είναι η σελίδα android market μέσα από το pc μας. Εκεί μπορούμε να βλέπουμε το μάρκετ σε καλύτερη έκδοση από ότι στο κινητό μας με περισσότερες πληροφορίες και επιπλέον της εξής δυνατότητές.

Πρώτον βάζοντας το λογαριασμό Google τον οποίο έχουμε περάσει και στο μάρκετ του κινητού μας και έχοντας ανοιχτό το wifi η το 3g όπως επίσης και τον συνεχή συγχρονισμό ενεργό μπορούμε πατώντας επάνω σε μια εφαρμογή αυτή να εγκατασταθεί αυτόματα στο κινητό.

Το δεύτερο είναι πως αν πάμε στην επιλογή ο λογαριασμός μου στο μάρκετ θα δούμε όλες τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στο κινητό μας οπότε θα ξέρουμε ποιες θα περάσουμε μετά την αναβάθμισή. Σημείωση (εκεί βλέπουμε μόνο της εφαρμογές του μάρκετ και όχι τυχόν εφαρμογές σπασμένες που έχουμε περάσει) όπως επίσης ότι με αυτό τον τρόπο περνάμε μόνο της εφαρμογές μια και όχι τα δεδομένα τους.

Αφού λοιπόν έχουμε κάνει τα παραπάνω είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Καλό είναι όταν αλλάζουμε ρομ να κάνουμε και διαμόρφωση στην κάρτα μνήμης για να είναι τελείως καθαρό το κινητό μας. Πριν κάνουμε διαμόρφωση στην κάρτα μνήμης όμως θα πρέπει να κρατήσουμε ένα αντίγραφο της στον υπολογιστή μας. Εάν δεν θέλουμε να κρατήσουμε backup εφαρμογές η οτιδήποτε άλλο από το τηλέφωνο μας δεν χρειάζεται να κάνουμε την συσκευή root.

ΒΗΜΑΤΑ

Τονίζω πως αυτά είναι τα βήματα που έκανα εγώ για να περάσω την ρομ στο κινητό μου

  • Αντίγραφο του κινητού με titanium backup(ανοίγουμε το titanium backup πατάμε αριστερό πλήκτρο επιλέγουμε μαζική λειτουργία και πατάμε δημιουργία αντιγράφου όλων των εφαρμογών και των δεδομένων συστήματος)
  • Αντίγραφο των επαφών μου στην sd
  • Αντιγράφω την sd στον υπολογιστή μου

Πρoσωπικα πάντα κάνω επαναφορά ρυθμίσεων στο κινητό μου μέσα από το cwm recovery

  • Με ανοιχτό το κινητό κραταω πατημένο το on off και από το μενού επιλέγω recovery.
  • Με κλειστό το κινητό κραταω πατημένα το ένα μετά το άλλο τα πλήκτρα χωρίς να αφήνω το προηγούμενο ως εξής
  • Επάνω πλήκτρο έντασης +κάτω πλήκτρο έντασης + κεντρικό πλήκτρο + On off
  • Εν συνεχεία επιλέγω wipe data factory reset και στο μενού επιλέγω yes-delete all users data.Όταν με επαναφέρει σε recovery menu επιλέγω extended wipe menu και κάνω με την σειρά wipe cache wipe dalvik cache και wipe battery stats
  • Επιστρέφω στο αρχικό μενού recovery και επιλέγω reboot.Το κινητό μου ανοίγει μην σας προβληματίσει αν αργήσει και είναι εντελώς καθαρό για να περάσω την νέα ρομ

Είπαμε πως είναι καλό να έχουμε πάρει αντίγραφο της sd στον υπολογιστή μας. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους.

  • είτε βάζοντας την sd σε έναν αναγνώστη καρτών μνήμης
  • είτε συνδέοντας το κινητό μου με το καλώδιο με τον υπολογιστή και ‘’σέρνοντας’’ προς τα κάτω τις ειδοποιήσεις επιλέγω σύνδεση usb και έτσι μπορώ να δω την sd μου μέσα από τον υπολογιστή και να την αντιγράψω.

 

Αφού λοιπόν έχω πάρει και το αντίγραφο της sd στον υπολογιστή μου μπαίνω στην διαδικασία της μορφοποίησης της sd. Εγώ χρησιμοποιώ για αυτήν την δουλειά το EASEUS Partition Master. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα οπότε χρησιμοποιήστε όποιο θέλετε

Πλέον είμαι έτοιμος να κατεβάσω την ρομ που επιθυμώ και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την kyrillos v9 + updates

Όσο αφορά την έκδοση 9 υπάρχει η ρομ με oc και non oc.Η διαφορά τους είναι στο kernel που έχει χρησιμοποιηθεί έκδοση oc μας δίνει την δυνατότητα να ‘’πειράζουμε’’ τον επεξεργαστή του κινητού μας και να το κάνουμε πιο γρήγορο κερδίζοντας σε ταχύτητα αλλά χάνοντας σε μπαταρία σε αντίθεση με την έκδοση non oc που ο επεξεργαστής μας τρέχει μόνιμα στα 667MHz

Κάνουμε αποσυμπιεση στο αρχείο zip που κατεβάσαμε και μέσα εκεί βρίσκουμε ότι μας είναι απαραίτητο για το φλασαρισμα μας

Ξεκινάμε λοιπόν

 

  • στον φάκελο Kyrillos_'_rom_v9.0_JPU_OC flassing tools υπάρχει το πρόγραμμα Odin και το αρχείο ops
  • εκτελούμε το Odin(σε χρήστες windows 7 καλό είναι να το εκτελέσετε ως διαχειριστές δεξί κλικ-εκτέλεση ως διαχειριστής για να αποφεύγετε τα ενοχλητικά μηνύματα)
  • στο πεδίο ops βάζουμε το ανάλογο αρχείο
  • τικαρουμε το one package στο options στα αριστερά
  • επιλέγουμε one package κάτω κάτω και βάζουμε το αρχείο tar της ρομ που κατεβάσαμε και υπάρχει στο φάκελο Kyrillos rom v9.0 JPU OC με την ονομασία Flash this as one-package
  • βάζουμε το κινητό σε download mode είτε με το τηλέφωνο ανοιχτό κρατώντας πατημένο το on off και επιλέγοντας download είτε με το τηλέφωνο κλειστό πατώντας διαδοχικά το κάτω πλήκτρο έντασης + το κεντρικό κουμπί + το on off
  • συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή
  • και μόλις πάνω αριστερά κιτρινίσει το πρώτο κουτάκι πατάμε start

Η διαδικασία ξεκινά και ολοκληρώνεται σε περίπου έξι λεπτά και μερικά δευτερόλεπτα. Μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία το κινητό μπαίνει σε recovery mode. Εκεί κάνουμε πάλι wipe data και reboot now.

Το κινητό ξεκινά και ανοίγει με σχετική καθυστέρηση στην αρχή οπότε μην σας ανησυχήσει αν αργήσει λίγο.

Όταν ανοίξει μπορείτε να επιλέξετε ποιον launcher θα χρησιμοποιήσετε. Δόξα τω θεώ έχετε αρκετές επιλογές. Όταν και το κουτάκι στο Odin γράψει PASS μπορείτε να αποσυνδέσετε το κινητό.

 

ΠΕΡΑΣΜΑ UPDATE

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή το νεότερο update είναι η version 9.5

 

  • Κατεβάζουμε το update και το ρίχνουμε χύμα στην κάρτα μνήμης
  • Βάζουμε το κινητό σε recovery mode με τους τρόπους που αναφέραμε πριν
  • Πηγαίνουμε στην επιλογή Update.zip
  • Select .zip from sdcard
  • Βρίσκουμε το όνομα του αρχείου zip που ρίξαμε στην κάρτα μνήμης και το επιλέγουμε
  • Επιλέγουμε yes στην εγκατάσταση του αρχείου
  • Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση (δεν κάνει πολλή ώρα) και κάνουμε πάλι wipe data αν θέλουμε να καθαριστεί τελείως το κινητό (πράγμα που σημαίνει πως χάνουμε τα πάντα) η κάνουμε άπλα reboot και ανοίγει το κινητό

Προσωπικά προτείνω να γίνει και wipe data

Μέχρι εδώ λοιπόν έχουμε περάσει στο κινητό μας την έκδοση 9 και το update 9.5

HYBRID AND MULTI DATA AND PARTITION SD

Μπορούμε να αυξήσουμε τον χώρο στο κινητό μας για περισσότερες εφαρμογές με ένα partition στην sd και την ενεργοποίηση του Hybrid Data2sd

PARTITION SD

Κάνουμε τα εξής

  • Βάζουμε το κινητό σε recovery mode
  • Επιλέγουμε Miscellaneous
  • Partition SD Card
  • Δώστε τα μεγέθη που θέλετε
  • Προτείνετε 512-1gb ext και 0mb swap
  • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το Partition και κάντε wipe Data και reboot
  • Μεταβείτε στο φάκελο G3MOD Hybrid and Multi Data configs που υπάρχει στο αρχείο της ρομ που κατεβάσατε
  • Αντιγράψτε το περιεχόμενο του φάκελου g3mod(4 αρχεία ) στην διαδρομή Android/data/g3mod και κάντε επανεκκίνηση

Τώρα λοιπόν έχουμε στο κινητό την έκδοση 9.5 με Partition στην sd και ενεργοποιημένο το Hybrid Data2sd για περισσότερο χώρο στο κινητό μας

Για να το τσεκάρουμε εγκαθιστούμε στο κινητό μας το titanium backup το ανοίγουμε και αν στην αρχική του σελίδα μας εμφανίζει 4 μνήμες τότε όλα πήγαν καλά

 

TONIZΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ

 

Για περισσότερες πληροφορίες η οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

Επίσης μπορώ να σας παρέχω προσωπικά στο βαθμό που μου είναι δυνατό βοήθεια msn και facebook στο taximan@windowslive.com και dimitrish1980 στο skype και στην προσωπική μου ιστοσελίδα και το Astronaytis Chat που αναγράφεται στην υπογραφή μου

Ευχαριστώ θερμά τον Κύριλλο για τα όσα μας έχει προσφέρει τον χρήστη

Larrythe τις πολύτιμες συμβουλές του χρήστη Τyxerakias και το myphone

Edited by Tyxerakias
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Φίλοι μου καλημέρα!!! Θα ήθελα να κάνω μια τελείως χαζή ερώτηση, η οποία σίγουρα θα έχει απαντηθεί, αλλά θέλω μια σύντομη και κατατοπιστικη απάντηση!!!! Η ερώτηση μου λοιπόν είναι για ποιο λόγο να κάνω root το κινητό και τι θα κερδίσω!
Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά εδώ φίλε μου.

Επίσης διάβασε και αυτό να θες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος έβαζε αναλυτικές οδηγίες πως να κάνεις dualboot γιατι δεν έχω βρει κάπου.

Βασικά ενδιαφέρει το 9.6 + 10.6

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 7 months later...
γεια σας παιδια στο δικό μου το samsung μετα απο εγκατασταση της rom μου παρουσίασε πρόβλημα στο ακουστικό του κινητού δεν ακουω σχεδον τιποτα ,μυστηρια πραγματα,το εκανα επαναφορα εργοστασιακον ρυθμισεων,του ξαναπερασα αλλη rom αλλα το προβλημα συνεχιζεται .
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
γεια σας παιδια εχω το samsung το 5800 και εχει κλειδςσει επειδη ειχα ξεχασει το μοτιβο.. μου ζηταει κατι κωδικους αλλα δεν τους θυμαμαι... τι πρεπει να κανω για να ξεκλειδωσει και να μην τρεχω στα καταστηματα κινητης τηλεφωνιας?
Link to comment
Share on other sites

γεια σας παιδια εχω το samsung το 5800 και εχει κλειδςσει επειδη ειχα ξεχασει το μοτιβο.. μου ζηταει κατι κωδικους αλλα δεν τους θυμαμαι... τι πρεπει να κανω για να ξεκλειδωσει και να μην τρεχω στα καταστηματα κινητης τηλεφωνιας?

 

Αν δεν κάνω λάθος κάπου σου δίνει την δυνατότητα για να σταλεί το μοτίβο στο Gmail σου. Οπότε μετά μπαίνεις στο Gmail σου και το βλέπεις. Διαφορετικά μοναδική λύση επαναφορά ρυθμίσεων με τα πλευρικά κουμπιά που σημαίνει χάνεις ότι έχει η συσκευή. Εφαρμογές μηνύματα επαφές. Ότι έχει η κάρτα μνήμης δεν χάνεται

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έβαλα την miui 7 bild με odin σύμφωνα με της οδηγίες από το xda , όλα καλά αλλά δεν μου αναγνωρίζει την κάρτα σύνδεσης (cosmote ) μήπως ξέρει κάποιος γιατί ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Έβαλα την miui 7 bild με odin σύμφωνα με της οδηγίες από το xda , όλα καλά αλλά δεν μου αναγνωρίζει την κάρτα σύνδεσης (cosmote ) μήπως ξέρει κάποιος γιατί ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Από την αρχή δεν στην αναγνωρίζει? Τσεκάρε μήπως είσαι σε λειτουργιά πτήσης. Κανε και ένα wipe factory reset και wipe data και κοίταξε το πάλι. Καθάρισε και λίγο την κάρτα sim!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε αστροναύτη ευχαριστώ για την απάντηση . Τα έκανα όλα αυτά και τώρα μου γράφει οτι μπορώ να κάνω μόνο emergancy call ... Με το miui επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι πως γράφεις τον κωδικό για να ενεργοποιειθή η κάρτα δεν μου ζητάει κωδικό από την αρχή οπως π.χ στο ανδροειντ . Χαζή ερώτηση αλλα δεν βλέπω πως να το κάνω ....
Link to comment
Share on other sites

Φίλε αστροναύτη ευχαριστώ για την απάντηση . Τα έκανα όλα αυτά και τώρα μου γράφει οτι μπορώ να κάνω μόνο emergancy call ... Με το miui επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι πως γράφεις τον κωδικό για να ενεργοποιειθή η κάρτα δεν μου ζητάει κωδικό από την αρχή οπως π.χ στο ανδροειντ . Χαζή ερώτηση αλλα δεν βλέπω πως να το κάνω ....

 

Δεν έχω βάλει ποτέ αυτήν πιο ρομ και στο τοις άλλοις έχω αφήσει το τηλέφωνο εδώ και ενάμιση χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω βάλει ποτέ αυτήν πιο ρομ και στο τοις άλλοις έχω αφήσει το τηλέφωνο εδώ και ενάμιση χρόνο

 

ΟΚ , Σ' ευχαριστώ πάντως , θα πάω σε άλλη rom έτσι για δοκιμή

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ , Σ' ευχαριστώ πάντως , θα πάω σε άλλη rom έτσι για δοκιμή

 

Τσεκάρει μία και στην ασφάλεια για την εισαγωγή pin πού με ρώτησές πριν

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

καλησπερα παιδια θελω την βοηθεια σας θελω να κανω partition μια sd καρτα 32gb ποσο πρεπει να την χωρισω και πως θα γινει με το mini tool

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
καλησπερα παιδια θελω την βοηθεια σας θελω να κανω partition μια sd καρτα 32gb ποσο πρεπει να την χωρισω και πως θα γινει με το mini tool

ευχαριστω

Κοίτα στην πρώτη σελίδα. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...