greekmm Δημοσιεύτηκε February 22, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 22, 2012 Αγόρασα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Κωτσόβολου έναν υπολογιστή Apple Mac Mini. Στις 3 μέρες διαπίστωσα πρόβλημα στην μια USB θύρα με αποτέλεσμα να πάω σε ένα κατάστημα Κωτσόβολου (Mall) και να αιτηθώ λόγω DOA αντικατάσταση του προϊόντος. Ο υπάλληλος εκεί αφού πρώτα υποστήριξε ότι στράβωσα εγώ την θύρα USB ( ασχολίαστο…), όταν επέμεινα με παράπεμψε στο service της Apple ( Quest) και μου είπε ότι αυτοί θα αποφασίσουν για το αν εμπίπτει σε DOA. H Quest μετά από μερικές μέρες με ενημέρωσε ότι το Mini έχει πρόβλημα και θα άλλαζαν μητρική. Όταν ζήτησα αντικατάσταση μου ανέφεραν ότι υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Κωτσόβολος. Ο Κωτσόβολος μετά από αίτημα μου , μου ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει DOA σε προιόντα Apple γιατί δεν υπάρχει εμπορική συμφωνία !!!! Εμπορική συμφωνία για ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καταναλωτή. Ακόμα περιμένω την έγγραφη επίσημη ενημέρωση τους για το παραπάνω για να κινήσω περαιτέρω νομικές διαδικασίες ενώ ήδη έχω ενημερώσει το INKA. Θεωρώ απαράδεκτη την στάση του εν λόγω καταστήματος το οποίο στους όρους χρήσης στο site αναφέρει « Η επιστροφή των προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση (DOA) θα γίνεται αποδεκτή εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση αυτών στον πελάτη για τα κινητά τηλέφωνα, και εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση αυτών στον πελάτη για τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων.» χωρίς βέβαια να κάνει διαχωρισμό σε προϊόντα Apple. Τα συμπεράσματα και σχόλια δικά σας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. February 22, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2012 Ο Κωτσόβολος μετά από αίτημα μου , μου ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει DOA σε προιόντα Apple καλα το DOA ισχυει για ολα τα προιοντα εκτος apple? ειναι δυνατον? Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greekmm Δημ. February 22, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2012 Έτσι λέει επίσημα το "μεγάλο" κατάστημα Κωτσόβολος...Δηλαδή αν έπαιρνες ένα Imac 2000 ευρώ και δεν άνοιγε ο Κωτσόβολος δεν θα έκανε τίποτα ούτε θα το έφτιαχνε ούτε θα το αντικαθιστούσε ... Φοβερό support 360 :lol::lol: ... Μπαίνεις σε ένα κατάστημα , σου παίρνουν @#$%% για να αγοράσεις απο αυτούς και όταν το αγοράσεις και είναι ελατωματικό κάνουν τούς Κινέζους...λες και για ένα προϊόν πληρώνεις μόνο την αξία του και όχι και την υποστήριξη του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aegeanblue Δημ. February 22, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2012 (edited) Εξ όσων γνωρίζω η apple δίνει DOA 7 ημερών. Τουλάχιστον σε άλλες χώρες έτσι είναι. Λογικά το DOA θα πρέπει να στο αναγνωρίσει η Quest και όχι ο Κωτσόβολος. Για ψάξτο λίγο καλύτερα κι εν ανάγκη άν έχεις γνωστό δικηγόρο κάνε μια αγωγή στον Κωτσόβλολο και την Quest και θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Επίσης αν ήταν πώληση με αποστολή δηλ. όχι από μαγαζί, δικαιούσαι εντός 10 ημερών να επιστρέψεις το μηχάνημα χωρίς καμιά αιτιολογία μόνο και μόνο επειδή το μετάνιωσες. Στην Ελλάδα δεν το δέχονται αν έχεις ανοίξει τη συσκευασία, σε άλλες χώρες το δέχονται. Είναι οδηγία της ΕΕ και έχει εξειδικευτεί από την εκαστοτε νομοθεσία του κάθε κράτους. Εσύ γράφεις ότι το αγόρασες από το ηλεκτρονικό κατάστημα οπότε είχες και αυτή τη δυνατότητα. Δυο παραβάσεις λοιπόν: 1) Δεν αναγνωρίζουν DOA ενώ θα έπρεπε 2) Δε δέχονται επιστροφή από on line αγορά εντός 10 ημερών ενώ επίσης θα έπρεπε. Edited February 22, 2012 by aegeanblue Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greekmm Δημ. February 22, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2012 Νομίζω ότι το DOA αφορά τον πωλητή και όχι τον επίσημο αντιπρόσωπο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aegeanblue Δημ. February 23, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2012 Δεν ξέρω φίλε μου. Εγώ το έχω δει στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος της apple στο εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή πωλητής είναι ή ίδια η apple οπότε πιθανόν να έχεις δίκιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts