Jump to content

Ανακτηση δεδομενων απο εξωτερικο σκληρο.

Leon_G
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα παιδια..

Εχω ενα σκληρο δισκο της seagate. Ρευμα παιρνει απο την πριζα κ οχι απο τη usb του υπολογιστη....

Λοιπον...

Παω σημερα να βρω κατι αρχεια που χρειαζομαι κ ουτε καν ανοιγει... Με το που τον συνδεω στην πριζα δεν κανει τπτ παρα μονο αν κανω ησυχια ακουω ενα ηχο στο εσωτερικο του σαν .. ''τιν τιν τιν''

Υπαρχει τροποσ να παρω αυτα τα 250 gb που εχω μεσα του? Ή πανε κ αυτα*?

*Στο παρελθον μου ειχε χαλασει κ ενας της maxtor... Γενικα εχω εκνευριστει παρα πολυ.... Δηλαδη σε pc που εχω 8 χρονια ο εσωτερικος σκληρος του δεν εχει κανει κιχ παρολο που χρησιμοποιειται καθε μερα και χαλαει τωρα αυτος που καθεται μεσα σε ενα συρταρι κ γενικοτερα τον προσεχω ιδιαιτερα... Ημαρτον... Εχω αρχισει να πιστευω οτι ολοι οι εξωτερικοι ειναι μουφα....

Τσ... Μολις ειδα οτι υπαρχει αντιστοιχο θεμα ... Μπορει να μεταφερθει εκει το ποστ μου?

Συγνωμη για την αναστατωση...

Δεν πειράζει συνεχίζουμε εδώ γιατί η συγκεκριμένη -δύσκολη- περίπτωση λογικά δεν είναι ένα απλό πρόβλημα ανάκτησης δεδομένων. Ο ήχος που ακούς είναι πιθανότατα hardware πρόβλημα. Όσες φορές (και είναι πολλές) το έχω ακούσει ο δίσκος δεν ξαναδούλεψε. Μία επιλογή είναι να τον ανοίξεις, να βγάλεις τον δίσκο από μέσα και να τον συνδέσεις κάπου αλλού, π.χ. εσωτερικά σε κάποιο desktop μηχάνημα για να δεις μήπως εκεί λειτουργήσει. Αλλά αυτό θα ακυρώσει την εγγύηση αν έχει ακόμα.

Θα προσπαθησω να το κανω αν και δεν βλεπω ουτε καν που πρεπει να ξεβιδωσω για να ανοιξει... Ειναι σαν ενιαιο κομματι το κουτι του...

Επειτα πρεπει να βρω κ ενα desktop pc...

Απο εδω κ περα θα αγοραζω χωρο σε καποιο cloud κ θα εχω το κεφαλι μου ησυχο...

Πρεσαριστο ειναι το κουμπωμα γι' αυτο δεν βλεπεις τις βιδες. Με ενα πολυ λεπτο ισιο κατσαβιδακι αρχισε να το ανοιγεις σιγα σιγα απο το σημειο που βλεπεις οτι δεν ειναι ενιαιο. Ειναι λιγο μπελαλιδικο να ανοιξει αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.

Οταν το βγαλεις και με ενα e-sata καλωδιο (αν εχει υποδοχη το laptop σου) μπορεις να τον συνδεσεις και να δεις τι παιζει.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!