Jump to content

Downloading και Win XP... τι συμβαίνει εδώ!!!

LNinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα σύστημα με P4 2,6 HT, 1GB RAM, G-Force 128 κοκ. Τρέχω τα Win XP Home Edition και όποτε κάνω downloading από το δίκτυο (σύνδεση PSTN 56k) το σύστημα παθαίνει black out!!! Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο και ακόμα και αυτό το άνοιγμα ενός παράθυρου μπορεί να κάνει και 6 sec ή και παραπάνω!!! Με άλλα λόγια, όταν το downloading πιάνει από 4,5 kb/s και πάνω, ο υπολογιστής καθίσταται ουσιαστικά ανενεργός και για να κάνω το οτιδήποτε ή πρέπει να σταματήσω το downloading ή πρέπει να πέριμένω να κατέβει το αρχείο και μετά!!!

Το ίδιο συμβαίνει και σε ένα άλλο σύστημα με 2,6P4, 512 RAM, laptop Toshiba με Win XP Home επίσης!!!

Τι συμβαίνει αλήθεια; Έτσι συμβαίνει σε όλους ή μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω αυτό; Είναι εξαιρετικά εκνευριστικό, ας πούμε, να το ΄φήνεις το βράδυ να κατεβάζει ένα μεγάλο αρχείο και εσύ να μην μπορείς να γράφεις στο Word (παράδειγμα) ταυτόχρονα!!!

Δοκίμασε να ανοίξεις τον Task Manager όταν συμβαίνει αυτό. Λογικά θα δεις 100% cpu usage. Στο tab processes θα φαίνεται ποιό process απασχολεί περισσότερο τη cpu.

πείραξες καθόλου την virtual memory ή το system cache?

έκανες αλλαγές καθόλου στην registry ή έτσι ξαφνικά μια μέρα σου δημιούργησε αυτό το πρόβλημα.?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kots ( 7 Μάι. 2004 , 12:47)

πείραξες καθόλου την virtual memory ή το system cache?

έκανες αλλαγές καθόλου στην registry ή έτσι ξαφνικά μια μέρα σου δημιούργησε αυτό το πρόβλημα.?

Οχι φιλε μου δεν πειραξα την virtual, ούτε την cache (δεν είχα λόγο άλλωστε).

Όσο για την registry, το μόνο που κάνω είναι να την καθαρίζω από τα περιττά με διάφορα εργαλεία (registry first aid και reg organizer).

Μου δημιουργήθηκε από την πρώτη μέρα και όπως έγραψα το ίδιο δημιουργήθηκε και σε άλλο σύστημα (λαπτοπ με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με το desk μου).

Ιδιο πρόβλημα σε δύο διαφορετικά συστήματα ; Χμμ.. Πιθανότατα να είναι κάποιος ιός/spyware γιατί πρόβλημα hardware δεν είναι σίγουρα.. Για πήγαινε Start-Run και γράψε "msconfig". Πήγαινε στο tab advanced και αντέγραψε την λίστα εδώ μήπως βγάλουμε καμμία άκρη.

Μιχάλης :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 7 Μάι. 2004 , 19:33)

Ιδιο πρόβλημα σε δύο διαφορετικά συστήματα ; Χμμ.. Πιθανότατα να είναι κάποιος ιός/spyware γιατί πρόβλημα hardware δεν είναι σίγουρα.. Για πήγαινε Start-Run και γράψε "msconfig". Πήγαινε στο tab advanced και αντέγραψε την λίστα εδώ μήπως βγάλουμε καμμία άκρη.

Μιχάλης :alien:

Μιχάλη, το μόνο "advanced" tab που έχει στο msconfig είναι στο tab boot.ini (¨επιλογές για προχωρημένους")!! Άλλο advanced δεν βρήκα για να βρώ λίστα!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georget ( 8 Μάι. 2004 , 13:01)

στο tab startup μάλλον εννοεί :)

Αν λέμε για το tab "εκκίνηση" τότε τα screenshots είναι αυτo...

Εμένα όλα φυσιολογικά μου φαίνονται. :worry:

Το PowerS μοιάζει ύποπτο, αλλά είναι απ' ότι λέει εδώ, έρχεται με τους drivers της κάρτας γραφικών.

EDIT

Αφού έχεις GeForce, τι δουλειά έχει driver της S3 στο PC σου;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 ( 8 Μάι. 2004 , 13:27)

Εμένα όλα φυσιολογικά μου φαίνονται. :worry:

Το PowerS μοιάζει ύποπτο, αλλά είναι απ' ότι λέει εδώ, έρχεται με τους drivers της κάρτας γραφικών.

EDIT

Αφού έχεις GeForce, τι δουλειά έχει driver της S3 στο PC σου;

Σωστό και αυτό, αλλά νομίζω οτι μπήκε με τους drivers της Ge-Force!!!

• 1 year later...
Όσο για την registry, το μόνο που κάνω είναι να την καθαρίζω από τα περιττά με διάφορα εργαλεία (registry first aid και reg organizer).
Πως σου φαίνεται το reg organizer;

EDIT:Διότι δεν θέλω να μου χαλάσει την registry. Δεν είναι και λίγο.