gmac Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Μα κι εγω αυτο εννουσα για τις καταδιωξεις,Ομως αυτες ειναι αποφασεις που λαμβανονται ad hoc,και συμφωνα με την εκπαιδευση των αστυνομικων και το αναλογο σχεδιο δρασης.Δεν υπαρχει μια ενδεδειγμενη στρατηγικη για ολες τις περιπτωσεις. Eνδεδειγμένη στρατηγική για όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει. Υπάρχει απλά η βασική αρχή (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει - δεν ξέρω τι διδάσκονται οι αστυνομικοί) ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής προέχει έναντι όλων των άλλων επιδιώξεων (αποτροπή ληστείας, σύλληψη των κακοποιών κτλ). Όπως λες κι εσύ, και λέει και ο Trobo και συμφωνώ, δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη. Μπορεί ο αστυνομικός να ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση (την προστασία της κοπέλας) απλά να μην του βγήκε, μπορεί να έκανε κάτι λάθος. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά χωρίς να γνωρίζουμε τα πραγματικά γεγονότα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Και πάλι όμως, ακόμα και αν η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, και πάλι θα στερούνταν της δυνατότητας να προβλέπει το μέλλον. Μόνο τότε δεν θα υπήρχαν καθόλου αθώα θύματα. Εννοειται,εχεις δικιο.Αλλωστε η αστυνομια ερχεται αντιμετωπη με οπλισμενους & αδιστακτους εγκληματιες,κατι που ο πολυς κοσμος αδυνατει ή δε θελει να αντιληφθει. Με τα παραπάνω, ουσιαστικά αναγνωρίζεις αυτό που είπα παραπάνω: Ότι δεν ξέρεις τι έγινε, και ότι μόνο εικασίες και υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Όχι εσύ προσωπικά, όλοι μας. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί 100.000 σενάρια. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ναι κι εδω συμφωνουμε.Ουσιαστικα η ενεργεια του αστυνομικου να επεμβει δε με βρισκει αντιθετο επι της ουσιας,απλα εικαζω με τον ανειδικευτο νου μου οτι θα μπορουσε να κινηθει πιο οργανωμενα και να καλεσει ενισχυσεις ή να περιμενει να βγουν σε ανοιχτο χωρο οι ληστες οπου θα υπηρχε μεγαλυτερη ευχερεια κινησεων απο τον αστυνομικο.Μπορει βεβαια να κανω και λαθος. Ακριβώς. Μόνο αυτός μπορεί να το εκτιμήσει. Και θα το εκτιμήσει είτε σωστά, είτε λάθος. Εκείνη την στιγμή, όλοι οι άλλοι είμαστε έξω από το χορό και θα μπούμε στην συνέχεια απλώς για να ασκήσουμε την κριτική μας, καλή ή κακή, καλοπροαίρετη ή μη. Και παλι μαζι σου ειμαι.Οπως εγραψα,δεν ξερουμε τι προθεσεις ειχε ο εγκληματιας και τι απειλητικες κινησεις εναντιον της κοπελας η καποιου αλλου πελατη εκανε και οδηγησε τον αστυνομικο να αντιδρασει ετσι.Τουλαχιστον μεχρι να δουμε το βιντεο της καμερας ασφαλειας Αυτό δεν είναι ερώτημα, είναι προφανές. Προσωπικά αυτούς τους δυο που ενεπλάκησαν πρόσφατα, τους θαυμάζω. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι, γιατί από κοιλαράδες δειλούς τεμπέληδες δεν έχουμε έλλειψη. Δεν εχεις κι αδικο.Δεν αξιζε τουλαχιστον ο νεκρος της Νικαιας,να κατεβει η ελληνικη κοινωνια στους δρομους και να εκφρασει τη συμπαθεια της για το χαμο του?Δυστυχως ομως το μηνυμα που περναει στη νεα γενια των αστυνομικων ειναι αυτο:καθιστε ησυχοι,καντε και καμμια "λευκη απεργια" διοτι αν ενεργειτε οπως επιτασσει το καθηκον ειτε σε καμμια καρεκλα τηλε-εισαγγελεα θα καταληξετε,ειτε πολυ χειροτερα στο χωμα. Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hasiotis_john Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Εντοπίστηκε και ο δεύτερος ληστής του Βύρωνα Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για έναν 25χρονο, Αλβανικής καταγωγής, που είναι ξάδελφος του 23χρονου που συνελήφθη αμέσως μετά τη ληστεία. Αργά χθες το βράδυ, έγινε έφοδος στο σπίτι του 23χρονου, που συνεχίζει να κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο στο Παγκράτι, όπου εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα εντοπίστηκε το σπίτι του δεύτερου ληστή, στην περιοχή της δυτικής Αττικής. Ο δράστης δεν ήταν μέσα στο σπίτι. Ο 25χρονος είναι σεσημασμένος για ληστείες και αποφυλακίστηκε μόλις πριν από ένα χρόνο. Εν τω μεταξύ, στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τρεις Αλβανοί και ένας Γεωργιανός, οι οποίοι ανήκαν σε συμμορία που είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες στην Αττική, μέλος της οποίας είναι και ο 25χρονος. ...συνέχεια... Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες της Κρήτης. Την απόφαση να μεταβούν οι ίδιοι στην Αθήνα έλαβαν, όπως είπαν, γιατί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει απαντήσει για την οριστική ημερομηνία μετάβασης του υπουργού, Σ. Χατζηγάκη, στην Κρήτη. Έτσι, την Κυριακή το βράδυ, προγραμματίζουν να αναχωρήσουν με τα πλοία της γραμμής από το Ηράκλειο και τα Χανιά για τον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς, όπως ανέφεραν, θεωρούν ότι ο κ. Χατζηγάκης δεν επιθυμεί να συναντηθεί μαζί τους.....συνέχεια.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Αντιδράσεις για τις μειώσεις μισθών και ωραρίου στην «ΑΛΟΥΜΙΛ» Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Αντιδράσεις για τις μειώσεις μισθών και ωραρίου στην «ΑΛΟΥΜΙΛ» Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι θέλει η ΓΣΕΕ. Να συνεχίσει να λειτουργεί η βιομηχανία με το ίδιο capacity όπως και πριν (που προφανώς θα οδηγήσει σε υπερπαραγωγή, εφόσον μειώνουν τις ώρες) ή να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μειωμένο ωράριο αλλά να πληρώνονται full time; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι θέλει η ΓΣΕΕ. Να συνεχίσει να λειτουργεί η βιομηχανία με το ίδιο capacity όπως και πριν (που προφανώς θα οδηγήσει σε υπερπαραγωγή, εφόσον μειώνουν τις ώρες) ή να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μειωμένο ωράριο αλλά να πληρώνονται full time; Χωρις να ξερω, φανταζομαι οτι θελει να μην μειωθουν οι μισθοι των εργαζομενων. Το αν θα δουλευουν μειωμενο ή κανονικο μαλλον δεν τους αφορα. Το ΠΑΜΕ κατεβαινει με κυριως συνθημα να πληρωσουν την κριση τα αφεντικα και οχι οι εργαζομενοι - ο,τι και αν σημαινει αυτο..:cool: Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Χωρις να ξερω, φανταζομαι οτι θελει να μην μειωθουν οι μισθοι των εργαζομενων. Το αν θα δουλευουν μειωμενο ή κανονικο μαλλον δεν τους αφορα. Το ΠΑΜΕ κατεβαινει με κυριως συνθημα να πληρωσουν την κριση τα αφεντικα και οχι οι εργαζομενοι - ο,τι και αν σημαινει αυτο..:cool: Σημαίνει ότι αν έχεις ένα μαγαζί (πες το εργοστάσιο :p) και μπαίνεις μέσα, θα πρέπει να συνεχίσεις να μπαίνεις μέσα. Προφανώς με κίνδυνο να το κλείσεις τελείως το μαγαζί και να μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο. Από ότι φαίνεται αυτό είναι προτιμότερο για το ΠΑΜΕ από τα μειωθεί το ωράριο και (αναλογικά) και οι αποδοχές. Και για να προλάβω τους συνδικαλιστές του φόρουμ, να φέρω το παράδειγμα της Jaguar Land Rover (JLR) και της Toyota στην Αγγλία, που συμφώνησαν με τα σωματεία τη μείωση ωραρίου και αποδοχών. Όπως φαίνεται δεν είναι παντού ίδιοι οι εργατοπατέρες και κάποιοι βάζουν την προστασία των θέσεων εργασίας ως πρώτη προτεραιότητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Ανακαλύπτωντας τον τροχό... Ναι, υπάρχουν νεοέλληνες που καταβάλλουν το αντίτιμο των 1.600 δραχμών για ένα φραπέ. Ναι, υπάρχουν ιδιοκτήτες που πωλούν το φραπεδάκι σε τέτοιες τιμές και δεν ντρέπονται. ... Στην Ελλαδίτσα του «Πέρα βρέχει» κα του «Δε βαριέσαι», ο φραπές είναι μία διαχρονική αξία. Πηγαίνει «κοστούμι» με το «Ωχ αδερφέ», που αποτελεί προς το χείρον, μετάλλαξη του φιλοσοφημένου «Μη μου τους κύκλους τάρατε». Μόνον που οι καιροί ου μενετοί. http://www.zougla.gr/print.php?id=29457 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xenopoulos Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Σημαίνει ότι αν έχεις ένα μαγαζί (πες το εργοστάσιο :p) και μπαίνεις μέσα, θα πρέπει να συνεχίσεις να μπαίνεις μέσα. Προφανώς με κίνδυνο να το κλείσεις τελείως το μαγαζί και να μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο. . Πολύ απλά μειώνεις τις τιμές των προϊόντων, οπότε μειώνεις το ανά προϊόν κέρδος, οπότε αυξάνεις τις πωλήσεις σου, οπότε διατηρείς τα κέρδη εκεί που ήταν και παλαιότερα, οπότε διατηρείς τον ίδιο ρυθμό παραγωγής, οπότε διατηρείς τις ίδιες ανάγκες σε εργατικό προσωπικό και ώρες απασχόλησεις. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Υπάρχει βέβαια και το θέμα της ζήτησης, η οποία έχει πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να μην μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους, να χάνουν έσοδα (δεν συζητάμε καν για κέρδη) και να φτάνουν να απολύουν κόσμο, αλλά ποιος νοιάζεται για τέτοιες ενοχλητικές λεπτομέρειες, ε? Viva la revolution siempre! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xenopoulos Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Υπάρχει βέβαια και το θέμα της ζήτησης, η οποία έχει πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να μην μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους, να χάνουν έσοδα (δεν συζητάμε καν για κέρδη) και να φτάνουν να απολύουν κόσμο... Στα λόγια μου έρχεσαι! Ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η ζήτηση είναι να πέσουν οι τιμές και όχι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Άρα οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών δεν προσφέρουν κάτι από την στιγμή που μειώνουν την ζήτηση. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Όχι, δεν έρχομαι καθόλου στα λόγια σου. Απλά αυτό καταλαβαίνεις. Σου λέω ότι έχει πέσει η ζήτηση και μου λες να ρίξουν τις τιμές για να ξανανέβει. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Μια αεροπορική εταιρεία για παράδειγμα, έχει παραγγείλει π.χ. 10 αεροπλάνα στα οποία χρησιμοποιείται αλουμίνιο. Έχει να τα πληρώσει τώρα, αλλά αν τα παραλάβει, δεν θα μπορεί να τα διαχειριστεί ούτε να τα αποσβέσει λόγω της κρίσης-κανείς δεν ταξιδεύει παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν πέσει η τιμή του αλουμινίου και κατά συνέπεια του αεροπλάνου, η αεροπορική εταιρεία δεν πρόκειται να σωθεί. Οι επιλογές της είναι ή να ακυρώσει την παραγγελία, ή να απολύσει προσωπικό, ή να κλείσει. Και τα τρια τα βλέπουμε να γίνονται. Λες να ήταν τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις και να μην το είχε σκεφτεί κανένας?!!?! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xenopoulos Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Όχι, δεν έρχομαι καθόλου στα λόγια σου. Απλά αυτό καταλαβαίνεις. Σου λέω ότι έχει πέσει η ζήτηση και μου λες να ρίξουν τις τιμές για να ξανανέβει. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Μια αεροπορική εταιρεία για παράδειγμα, έχει παραγγείλει π.χ. 10 αεροπλάνα στα οποία χρησιμοποιείται αλουμίνιο. Έχει να τα πληρώσει τώρα, αλλά αν τα παραλάβει, δεν θα μπορεί να τα διαχειριστεί ούτε να τα αποσβέσει λόγω της κρίσης-κανείς δεν ταξιδεύει παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν πέσει η τιμή του αλουμινίου και κατά συνέπεια του αεροπλάνου, η αεροπορική εταιρεία δεν πρόκειται να σωθεί. Οι επιλογές της είναι ή να ακυρώσει την παραγγελία, ή να απολύσει προσωπικό, ή να κλείσει. Και τα τρια τα βλέπουμε να γίνονται. Λες να ήταν τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις και να μην το είχε σκεφτεί κανένας?!!?! Είσαι αεροπορική εταιρεία και έχεις εισιτήριο 200€ με καθαρό περιθώριο κέρδους 60€. Τα 200€ είναι πολλά και δεν γεμίζεις το 50% του αεροπλάνου. Κατεβάζεις το εισιτήριο στα 150€ με νέο περιθώριο καθαρού κέρδους 10€. Οπότε αφού κάνεις μείωση 33% στην τιμή του εισιτηρίου και εφόσον ο ανταγωνιστής σου δεν σε ακολουθήσεις, είναι λογικό ότι θα επιλέξουν εσένα και οι πελάτες του ανταγωνιστή. Οπότε τα 10 νέα αεροπλάνα που ζήτησες είναι λίγα!!! Φυσικά την ίδια λογική ακολουθεί και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου για να μην σε χάσει από πελάτη και να φτιάξεις με δικά του αλουμίνια τα αεροπλάνα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος απολύσεων ούτε στην αεροπορική εταιρεία, ούτε στο εργοστάσιο. Αρκεί να υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά και όχι μονοπώλια! Απλό… Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Στα λόγια μου έρχεσαι! Ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η ζήτηση είναι να πέσουν οι τιμές και όχι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Άρα οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών δεν προσφέρουν κάτι από την στιγμή που μειώνουν την ζήτηση. Εγω απο την αλλη συμφωνω εν μερει μαζι σου. Μαλιστα οποιος θυμαται, ειχα κανει παρομοια ερωτηση τον Δεκεμβρη οταν ο Προεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μιχαλος, ειχε κανει παρομοιες προτασεις. Η συμφωνια μου εγκειται στο σημειο εκεινο που λες οτι για να βγουμε απο την κριση πρεπει να κινηθει η οικονομια, να αυξηθει δλδ η καταναλωση. Αυτο φυσικα δεν γινεται κοβοντας τους μισθους. ΟΜΩΣ, υπαρχουν 2 ακομα παραμετροι που πρεπει να σκεφτουμε. 1) οτι η λογικη των μετρων αυτων ειναι οτι τελικα το διαθεσιμο ποσο που θα διατεθει στους μισθους ειναι ισο ή μεγαλυτερο απο το ποσο που θα διατιθονταν αν ακολουθουνταν οποιαδηποτε αλλη οδος. 2) οτι το διαθεσιμο χρημα στην αγορα δεν προερχεται μονο απο τους ιδιωτες αλλα και απο τις επιχειρησεις. Αρα, ειτε το διαθεσιμο ρευστο ειναι στην τσεπη του εργαζομενου ειτε στα ταμεια της επιχειρησης, για την αγορα ειναι το ιδιο Κατα τα αλλα, διαφωνω με οσα λες για μειωση της τιμης κτλ. Δεν ειναι τοσο απλο. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xenopoulos Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 ...οτι το διαθεσιμο χρημα στην αγορα δεν προερχεται μονο απο τους ιδιωτες αλλα και απο τις επιχειρησεις. Αρα, ειτε το διαθεσιμο ρευστο ειναι στην τσεπη του εργαζομενου ειτε στα ταμεια της επιχειρησης, για την αγορα ειναι το ιδιο. Γιατί κάνεις διάκριση σε επιχειρήσεις και ιδιώτες; Στην αγορά υπάρχουν παραγωγοί και καταναλωτές! Κάθε επιχείρηση είναι και καταναλωτής ταυτόχρονα σε B2B επίπεδο (σε εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων δηλαδή). Εκτός αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια επιχείρηση που παράγει «κάτι» από το «τίποτα» και κατά συνέπεια είναι μονάχα παραγωγός και όχι καταναλωτής. Όσο για το διαθέσιμο εισόδημα, αν μένει στην τσέπη του καταναλωτή ή στα ταμεία της επιχείρησης χωρίς να καταναλώνετε ή να επενδύετε, τότε χάνει την αξία του (εκτός αν ο πληθωρισμός είναι κάτω από 0% ). Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το εισόδημα δεν θα δοθεί για κατανάλωση, θα δοθεί είτε για παραγωγική είτε για «επενδυτική» επένδυση. Στην παραγωγική επένδυση σε επιχειρηματικό επίπεδο, ουσιαστικά έχουμε κατανάλωση του χρήματος για ενέργειες όπως επέκταση εγκαταστάσεων, έρευνα για νέα προϊόντα, ανακαίνιση επιχείρησης και γενικά σε ενέργειες που αυξάνουν την εργασιακή απασχόληση σε επίπεδο κοινωνίας. Στην παραγωγική επένδυση σε ατομικό επίπεδο ουσιαστικά έχουμε κατανάλωση του χρήματος για απόκτηση διαρκών αγαθών (αυτοκίνητο, σπίτι, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α) που αυξάνουν την ζήτηση για αυτά, οπότε και την ανάγκη παραγωγής τους, οπότε και την απασχόληση. Εάν η επένδυση είναι «επενδυτική» όπως καταθέσεις προθεσμίας, ομόλογα, μετοχές κ.α. τότε ο διαχειριστής και παρέχων την επένδυση (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) αποκτά μεγάλη ρευστότητα οπότε μπορεί να δανείζει με χαμηλότερα επιτόκια, άρα το χρήμα γίνετε φθηνότερο για παραγωγική ή καταναλωτική επένδυση (υπό συνθήκες και για νέα «επενδυτική» επένδυση) από τους δανειζόμενους με όσα θετικά συνεπάγεται αυτό για την απασχόληση, όπως προανέφερα. Στην περίπτωση επένδυσης σε μετοχές η ρευστότητα, όπως είναι προφανές, δεν πάει στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα άλλα κατά κύριο λόγο πάει άμεσα στην επιχείρηση που «έχει» τις μετοχές, άρα αυτή μπορεί να προχωρήσει σε επενδύσεις που μακροπρόθεσμα αυξάνουν την απασχόληση, όπως εξήγησα. Πού κάνω λάθος; Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Είσαι αεροπορική εταιρεία και έχεις εισιτήριο 200€ με καθαρό περιθώριο κέρδους 60€. Τα 200€ είναι πολλά και δεν γεμίζεις το 50% του αεροπλάνου. Κατεβάζεις το εισιτήριο στα 150€ με νέο περιθώριο καθαρού κέρδους 10€. Οπότε αφού κάνεις μείωση 33% στην τιμή του εισιτηρίου και εφόσον ο ανταγωνιστής σου δεν σε ακολουθήσεις, είναι λογικό ότι θα επιλέξουν εσένα και οι πελάτες του ανταγωνιστή. Βέβαια, επειδή είμαι αεροπορική εταιρεία και επειδή θέλω να επιβιώσω, έχω ήδη κατεβάσει τα εισιτήρια εδώ και δυο χρόνια που άρχισε να χορεύει το πετρέλαιο, έχω κόψει τις in-flight ταινίες, έχω μειώσει τις δωρεάν αποσκευές, έχω μειώσει το προσωπικό στο απαιραίτητο, και μάντεψε! Μαζί με εμένα, τις ίδιες κινήσεις έχουν κάνει και οι ανταγωνιστές μου. Αποτέλεσμα; Σε μια περίοδο των τελευταίων τριών ετών μέχρι σήμερα, οι μισές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είτε έκλεισαν είτε εξαγοράστηκαν. Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί δεν τις σήκωνε η αγορά εκείνη την δεδομένη στιγμή. Οπότε τα 10 νέα αεροπλάνα που ζήτησες είναι λίγα!!! H αγορά διαφωνεί μαζί σου: Η μια ακύρωση διαδέχεται την άλλη και ο λόγος είναι αυτός που είπα στο προηγούμενο μου ποστ. Φυσικά την ίδια λογική ακολουθεί και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου για να μην σε χάσει από πελάτη και να φτιάξεις με δικά του αλουμίνια τα αεροπλάνα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος απολύσεων ούτε στην αεροπορική εταιρεία, ούτε στο εργοστάσιο. Αρκεί να υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά και όχι μονοπώλια! Απλό… Στην αγορά πρώτων υλών, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι περιέγραψα παραπάνω. Γενικώς η λογική σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαν να μου λες ένας αγρότης που παράγει 100 κιλά πατάτες, θα μπορέσει να τις διαθέσει σε μια αγορά χωρίς ζήτηση απλά αν μειώσει την τιμή. Μα αν μειώσει την τιμή δεν θα έχει έσοδα. Χωρίς έσοδα πώς θα πληρώσει το κόστος παραγωγής, πώς θα ζήσει ο ίδιος? Πιο πολύ τον συμφέρει να μειώσει την παραγωγή μέχρι εκεί που τον παίρνει η ζήτηση. ΑΝΕΚΑΘΕΝ έτσι γινόταν, από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν υπάρχει κρίση, δεν παράγεις πλεονάζον φτηνό προϊόν, εκτός αν θες να φαληρίσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xenopoulos Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 1) Βέβαια, επειδή είμαι αεροπορική εταιρεία και επειδή θέλω να επιβιώσω, έχω ήδη κατεβάσει τα εισιτήρια εδώ και δυο χρόνια που άρχισε να χορεύει το πετρέλαιο, έχω κόψει τις in-flight ταινίες, έχω μειώσει τις δωρεάν αποσκευές, έχω μειώσει το προσωπικό στο απαιραίτητο, και μάντεψε! Μαζί με εμένα, τις ίδιες κινήσεις έχουν κάνει και οι ανταγωνιστές μου. Αποτέλεσμα; Σε μια περίοδο των τελευταίων τριών ετών μέχρι σήμερα, οι μισές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είτε έκλεισαν είτε εξαγοράστηκαν. Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί δεν τις σήκωνε η αγορά εκείνη την δεδομένη στιγμή. 2) H αγορά διαφωνεί μαζί σου: Η μια ακύρωση διαδέχεται την άλλη και ο λόγος είναι αυτός που είπα στο προηγούμενο μου ποστ. 3)Στην αγορά πρώτων υλών, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι περιέγραψα παραπάνω. Γενικώς η λογική σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαν να μου λες ένας αγρότης που παράγει 100 κιλά πατάτες, θα μπορέσει να τις διαθέσει σε μια αγορά χωρίς ζήτηση απλά αν μειώσει την τιμή. Μα αν μειώσει την τιμή δεν θα έχει έσοδα. Χωρίς έσοδα πώς θα πληρώσει το κόστος παραγωγής, πώς θα ζήσει ο ίδιος? Πιο πολύ τον συμφέρει να μειώσει την παραγωγή μέχρι εκεί που τον παίρνει η ζήτηση. ΑΝΕΚΑΘΕΝ έτσι γινόταν, από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν υπάρχει κρίση, δεν παράγεις πλεονάζον φτηνό προϊόν, εκτός αν θες να φαληρίσεις. 1) Οι αεροπορικές εταιρίες έκλεισαν γιατί δεν μπορούσαν να δανειστούν χρήματα με τους ίδιους όρους όπως οι μεγαλύτερες σε οικονομική επιφάνεια αεροπορικές εταιρίες αλλά με απεχθέστερους όρους. Οπότε δεν μπορούσαν να συνεχίζουν να δουλεύουν στο κόκκινο για το ίδιο χρονικό διάστημα που μπορούσάν οι κατέχοντες οικονομική επιφάνεια. Αν οι όροι δανεισμού ήταν οι ίδιοι τότε θα συνέχιζαν να υπάρχουν όλες οι εταιρείες δουλεύοντας με μικρά περιθώρια κέρδους και με φθηνά εισιτήρια που θα προκαλούσαν την αύξηση του επιβατικού κοινού μέχρι του σημείου της απροσδιόριστης κρίσιμης μάζας αυτού, που θα θεωρούνταν μη περαιτέρω αυξάνουσα. Οι αεροπορικές μεταφορές όμως είναι προϊόν υπέρ-ελαστικής ζήτησης διότι ακόμα και αν ήταν δωρεάν, αν κάποιος δεν είχε λόγο να πάει κάπου, απλά δεν θα το έκανε… Οπότε ακόμα και αν το κόστος αερομεταφορών ήταν μηδαμινό και για τους πελάτες και για τις εταιρίες θα πρέπει να υπάρχει λόγος για να πετάξει κάποιος για κάπου και αν δεν υπάρχει δεν θα το κάνει, άρα θα κλείσουν οι αεροπορικές εταιρίες που το προσφέρουν αυτό δωρεάν διότι πολύ απλά δεν θα υπήρχε λόγος να πετάνε άδεια αεροπλάνα, παρόλο που θα έχουν μηδενικό κόστος πτήσης, γιατί πολύ απλά και το «δωρεάν» προσφέρετε μονάχα αν μπορεί να δώσει κέρδος. Έστω κοινωνικό κέρδος (δωρεάν μεταφορές στην περίπτωση μας). Εξάλλου σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιβιώνουν οι «ισχυροί» και εξοντώνονται οι «μικροί» (αρκετές φορές εξαγοραζόμενοι από τους «ισχυρούς»). Οπότε οι οικονομικές κρίσεις συμφέρουν τους «ισχυρούς» και είναι προς το συμφέρον τους να γίνονται ανά διαστήματα. Και αν δεν γίνονται οικονομικές κρίσεις καλό είναι να τις προκαλούν οι «ισχυροί» για να εξοντώνονται οι «μικροί» και να κόβεται η φόρα σε όποιον «μικρό» πάει να γίνει «ισχυρός» και να χαλάσει τα ολιγοπώλια. 2) Αυτό γίνετε διότι πολύ απλά ναι μεν μειώθηκε το κόστος στα εισιτήρια και τα υπόλοιπα έξοδα πτήσεις αλλά δεν μειώθηκαν θέματα που σχετίζονται με το κόστος καύσιμων (που θα μειώνονταν με αύξηση της παραγωγής καυσίμων), κόστος ανταλλακτικών (που θα μειώνονταν με αύξηση της παραγωγής ανταλλακτικών). τέλη εναέριας κυκλοφορίας, τέλη στάθμευσης στα αεροδρόμια, κόστος παραγωγής αεροπλάνων (που θα μειώνονταν με αύξηση της παραγωγής αεροπλάνων) κ.α. Σε όλα τα προϊόντα μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή τους και να μειωθεί η τιμή τους , μέχρι να φτάσουν στο σημείο που το ελάχιστο δυνατό κόστος παραγωγής τους να μην μπορεί να καλυφθεί από την τιμή πώλησης αυτών όχι γιατί οι πελάτες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα προϊόντα αλλά γιατί τα προϊόντα δεν θα τα θέλουν οι πελάτες ακόμα και να ήταν δωρεάν. 3) Αυτό ακριβώς θεωρώ ότι είναι το λάθος στην αγορά. Ας μιλήσω με το επιτυχημένο παράδειγμα με τις πατάτες. Από την στιγμή που ο παραγωγός παρήγαγε 100 κιλά πατάτες και τις πουλούσε π.χ. στο 1€ και η αγορά τις αγόραζες, σημαίνει ότι η αγορά είχε ανάγκη από 100 κιλά πατάτες. Το ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώθηκε και το 1€ / κιλό θεωρείται ακριβό σημαίνει ότι η αγορά δεν θέλει άλλο πια 100 κιλά πατάτες; Όχι βέβαια. Συνεχίζει να θέλει αλλά δεν μπορεί να τις αγοράσει. Αν ο παραγωγός μειώσει την τιμή στα 0,80€ / κιλό τότε θα είναι πιο εύκολο για την αγορά να αγοράσει όλη την παραγωγή των 100 κιλών. Αν με τιμή 1€ / κιλό ο παραγωγός είχε καθαρό κέρδος 0,40€ ανά κιλό (σύνολο 40€ στα 100 κιλά) με 0,80€ / κιλό θα έχει καθαρό κέρδος 0,20€ ανά κιλό (20€ στα 100 κιλά). Οπότε από την στιγμή που μειώνετε η αγοραστική δύναμη του παραγωγού, αναμένει και αυτός να μειωθεί η τιμή των προμηθευτών του σε σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, νερό, ρεύμα κ.α. Σε μια ανταγωνιστική αγορά αυτό θα γίνει για να μην τον χάσουν τον παραγωγό από πελάτη οι προμηθευτές του. Οπότε από την στιγμή που θα μειωθεί το κόστος παραγωγής του παραγωγού θα υπάρχει εξισορρόπηση σε σχέση με τα νέα μειωμένα κέρδη του παραγωγού και κατά συνέπεια ο παραγωγός θα επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση αγοραστικής του δύναμης, δηλαδή όταν πουλούσε με 1€ το κιλό, παρόλο που τώρα το πουλάει με 0,80€ το κιλό. Άρα τώρα πια ο παραγωγός μπορεί να ρισκάρει να αυξήσει την παραγωγή του μέχρι να βρει το ανώτερο σημείο απορροφητικότητας του προϊόντος του από την αγορά, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο να το κάνει αν δεν έχει πρόθεση να αύξηση το καθαρό κέρδος του. Σε μια ανταγωνιστική οικονομία ο παραγωγός αν δεν μειώσει την τιμή του, θα το κάνει άλλος παραγωγός και θα χάσει ο πρώτος παραγωγός από την στιγμή που θα του μείνουν οι πατάτες στο ράφι. Η καπιταλιστική οικονομία όμως μας έμαθε να θεωρούμε την μείωση κερδών ως αποτυχία και εκτός αυτού υπάρχουν μονοπωλιακοί και ολιγοπωλιακοί (που λειτουργούν ως καρτέλ) τομείς της παραγωγικής οικονομίας που καθιστούν αδύνατή την μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α. σε μη επίπεδο Δ.Ε.Κ.Ο.). Φυσικά η παραπάνω λογική δεν ισχύει για προϊόντα ανελαστικής ζήτησης. Οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να μειώσει την παραγωγή στις πατάτες ο παραγωγός και να διατηρήσει την τιμή στο 1€ , (εφόσον η προσφορά των πατατών στην αγορά δεν έφτασαν στο ανώτερο σημείο ζήτησης που και δωρεάν δεν θα τις έπαιρνε ο καταναλωτής). Ζημιωμένος θα βγει ο παραγωγός, εκτός αν μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο… Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 Γιατί κάνεις διάκριση σε επιχειρήσεις και ιδιώτες; Στην αγορά υπάρχουν παραγωγοί και καταναλωτές! Κάθε επιχείρηση είναι και καταναλωτής ταυτόχρονα σε B2B επίπεδο (σε εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων δηλαδή). Εκτός αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια επιχείρηση που παράγει «κάτι» από το «τίποτα» και κατά συνέπεια είναι μονάχα παραγωγός και όχι καταναλωτής. Κανεις quote εκει που λεω οτι δεν εχει διαφορα για την αγορα αν τα διαθεσιμα ειναι στην τσεπη του καταναλωτη ή στα ταμια της επιχειρησης, και μου λες οτι κανω διακρισεις μεταξυ των 2....μα αφου λεω πως ειναι το ιδιο προφανως δεν κανω διακριση. (αρα συμφωνουμε, δλδ εσυ ερχεσαι να συμφωνησεις μαζι μου:p) 1) 3) Αυτό ακριβώς θεωρώ ότι είναι το λάθος στην αγορά. Ας μιλήσω με το επιτυχημένο παράδειγμα με τις πατάτες.… Το παραδειγμα ειναι λογικο, αλλα υποθετεις οτι οι αλλαγες ερχονται σε χρονο dt. Νομιζω οτι ολα αυτα που περιγραφεις θα γινουν και τελικα θα δωσουν λυση στο προβλημα. Ηδη πολλα απο αυτα γινονται. Ο πληθωρισμος εχει παει στο 1,8% απο 3+% που ηταν 3 μηνες πριν. Υπαρχουν πολλες προσφορες στην αγορα κτλ. Αλλα η κριση θα διαρκεσει καμποσο, εφοσον τα βηματα που περιγραφεις στο παραδειγμα σου γινονται αργα, και οχι απο την μια στιγμη στην αλλη. Επειδη ομως τα εξοδα μιας επιχειρησης τρεχουν, και συναμα ειναι δυσκολο να υπολογισει μια επιχειρηση το ποτε θα τελειωσει η κριση, ειναι λογικο να προσπαθει να μειωσει το κοστος παραγωγης ωστε, κυριως, να μπορεσει να ανταπεξελθει στις αναγκες τις.:) Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 @ xenopoulos Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά μιλάμε για την Alumil. Η εταιρία κάνει κάτι πάρα πολύ απλό - παράγει προϊόντα ("συστήματα" για να χρησιμοποιήσω τη δική τους ορολογία) αλουμινίου. Με τον κατασκευαστικό κλάδο να πηγαίνει κατά διαόλου (τουλάχιστον διεθνώς - διορθώστε με αν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική) πιστεύεις ότι η μείωση των τιμών από την Αλουμύλ θα αυξήσει τη ζήτηση; Νομίζω ότι ο Trobocop το έθεσε πολύ σωστά γράφοντας: Στην αγορά πρώτων υλών, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι περιέγραψα παραπάνω. Γενικώς η λογική σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ας αφήσουμε λοιπόν τα παραδείγματα με τις πατάτες και τις αεροπορικές εταιρίες, και πες μου αν κάνω λάθος όσον αφορά μια εταιρία αλουμινίου. Ποια "ανταγωνιστική οικονομία" και ποια μείωση τιμών όταν πολλές εταιρίες είναι σε survival mode, τα profit margins πιέζονται απίστευτα και η ζήτηση έχει πιάσει πάτο; Κι έφερα και ένα άλλο (πραγματικό) παράδειγμα πριν όσον αφορά 2 εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων (τουλάχιστον τα εργοστάσιά τους στην Αγγλία) οι οποίες μειώνουν την παραγωγή και (αντίστοιχα) τις αμοιβές. Αυτοί γιατί άραγε δεν ακολοθούν το παράδειγμα της μείωσης τιμών ώστε να αυξηθεί η ζήτηση; Ακόμα περισσότερο, γιατί τα συνδικάτα συμφωνούν και δεν πιέζουν προς την κατεύθυνση της μείωσης τιμών με διατήρηση ωρών εργασίας και αμοιβών; Μήπως γιατί η λύση που προτείνεις είναι ανεφάρμοστη; Μήπως γιατί τα πράγματα δε λειτουργούν γραμμικά ή oύτε καν δυσδιάστατα στην πραγματική οικονομία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 Σε καταστήματα της Αλβανίας τα κλεμμένα του Δεκεμβρίου Μηπως επρεπε να το βαλεις στο φορουμ με τις απαλλοτριωσεις. Μπορει να τα πουλουσαν αντι να τα χαρισουν, αλλα στις τιμες που τα εδιναν ουτε τα μεταφορικα τους δεν εβγαλαν:p. Ουσιαστικα τα πηραν απο τους πλουσιους και τα εδωσαν στους φτωχουν:D Εκτος αν θελεις να πεις οτι αυτοι οι "ανησυχοι πολιτες" που εκαναν το πλιατσικο το Δεκεμβρη ειναι απλως ληστες και δεν εχουν ταξικο προσανατολισμο, οποτε εισαι προβοκατορας!!:X Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hasiotis_john Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 Άλλοι δύο κακοποιοί στην φάκα Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν αστυνομικοί με κακοποιούς στο πάρκινγκ του «Θριάσιου» νοσοκομείου στον Ασπρόπυργο. Οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ είδαν δύο ύποπτους άνδρες να βρίσκονται στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Τους πλησίασαν για να τους ελέγξουν και τότε ένας από αυτούς προσπάθησε να βγάλει όπλο. Ένας εκ των δύο αστυνομικών, πρώην ειδικός φρουρός, κατόρθωσε να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τελικά τον δράστη. Στο αυτοκίνητο των δύο κακοποιών, οι οποίοι όπως προέκυψε είναι αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκαν συνολικά 8 όπλα, όπως επίσης και 15 κιλά χασίς. Εικάζεται ότι οι συλληφθέντες είχαν σκοπό να ληστέψουν κάποιο τραπεζικό κατάστημα της περιοχής ....συνέχεια.... Εγκεφαλικά νεκρή η ηθοποιός http://www.cbc.ca/gfx/images/news/photos/2009/03/17/natasha-richardson-cp-64221.jpg Η 45-χρονη γνωστή ηθοποιός Natasha Richardson (κόρη του αποθανόντα σκηνοθέτη Tony Richardson και της ηθοποιού Vanessa Redgrave και αδερφή της ηθοποιού Joely Richardson από την γνωστή τηλεοπτική σειρά Nip Tuck), παντρεμένη από το 1994 με τον ηθοποιό Liam Neeson, είναι εγκεφαλικά νεκρή μετά από ατύχημα που είχε στο ski. Η οικογένειά της και οι 2 της γιοι την έχουν σπεύσει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για να την αποχαιρετήσουν πριν την αποσυνδέσουν από την μηχανική υποστήριξη η οποία την κρατάει στη ζωή...συνέχεια.... και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας Η Ράνια περιμένει... αγόρι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hasiotis_john Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 Αυτοκτόνησε μετά την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών της σε κινητά http://www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=suicide3526.jpg&width=490 Τέλος έβαλε στη ζωή της μία έφηβη από τις ΗΠΑ, ύστερα από την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών της μέσω κινητών τηλεφώνων. Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζέσι Λόγκαν έστειλε μία προκλητική φωτογραφία της με MMS στο αγόρι που τότε είχε σχέση. Αφότου όμως χώρισαν, αυτός μοιράστηκε την εικόνα με τους συμμαθητές του και αυτοί με ολόκληρο το σχολείο. Σαν αποτέλεσμα η Τζέσι δεχόταν απίστευτα πειράγματα και κακοποιήσεις από συνομηλίκους της. Έτσι, κλείστηκε πολύ στον εαυτό της και άρχισε να μην πηγαίνει στο σχολείο. Πέρυσι το Μάιο, η νεαρή πήρε την απόφαση να μιλήσει για το πρόβλημά της στην τοπική τηλεόραση της πόλης Σινσινάτι στο Οχάιο των ΗΠΑ. Χωρίς να εμφανίσει το πρόσωπό της, προειδοποίησε τους συνομηλίκους της πόσο επικίνδυνες μπορεί να γίνουν οι φωτογραφίες από κινητό, όταν πέσουν σε λάθος χέρια. Δύο μήνες μετά, η Τζέσι απαγχονίστηκε. Το άψυχο σώμα της βρήκε η μητέρα της, κρεμασμένο στην ντουλάπα. Πάντως, η κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών μέσω κινητών έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε πολλά σχολεία ανά τον κόσμο. .....συνέχεια..... Υ.γ. το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα φυσικά ... εύκολα βρίσκει όποιος θέλει στο web αντίστοιχα βίντεο και φωτογραφίες και με κορίτσια από Ελληνικά σχολεία! Ελπίζω μην δούμε τέτοιον επίλογο και μεις ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hasiotis_john Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 Pou ta vriskeis akrivws? Τσ τσ τσ ...ντροπή σου! Αμέσως να τα δεις και συ ...:lol::p Είπα και γω σήμερα ότι δεν θα έχουμε καμιά δολοφονία! ... δυστυχώς τείνει να γίνει καθημερινή είδηση!:( Διπλή δολοφονία- μυστήριο στο Ίλιον Ένα ζευγάρι βρέθηκε το μεσημέρι δολοφονημένο στο σπίτι του, επί της οδού Παλαιολόγου 78 στο Ίλιον. Πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα και μία 36χρονη ρουμανικής καταγωγής, οι οποίοι συζούσαν. Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για εγκληματική ενέργεια. Τα θύματα φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος, ένα ο άνδρας και μία η γυναίκα, ενώ πάνω στον άνδρα βρέθηκε μικροποσότητα χασίς. Το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο, ωστόσο με τέτοιο τρόπο που καταδεικνύει ότι ο δράστης ή οι δράστες κάτι έψαχναν...συνέχεια.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 εκτός αν μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο… Κάνεις λάθος. Δεν φιλοδοξώ σε καμία περίπτωση να σου αποδείξω το αντίθετο, βλέπεις από κάποιο σημείο και μετά, δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή: αν εσύ θες να πιστεύεις ότι βγαίνει από την δύση, ό,τι και να σου πω εγώ, μόνο αν βγεις από το σπίτι σου και το δεις με τα μάτια σου θα πειστείς, και πάλι δεν είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα. Όπως θα έλεγε και ο Snowball, «...denialism textbook case». :p Και επειδή προφανώς δεν έχεις και μεγάλη επαφή με την οικονομική πραγματικότητα του σήμερα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η κρίση, να σε ενημερώσω, ότι ακόμα και η διεθνής βιομηχανία πορνό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και κάμψη στις πωλήσεις της. Η κρίση έπληξε και την ερωτική βιομηχανία Οι πωλήσεις στη γαλλική ερωτική βιομηχανία έπεσαν κατακόρυφα, καθώς η διεθνής οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές σεξουαλικών βοηθημάτων, λαδιών για μασάζ και άλλων προϊόντων τόνωσης της ερωτικής τους ζωής, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/03/2009_271274 Πίστευε εσύ τώρα ότι με την μείωση των τιμών αντιμετωπίζεται η κρίση. WTF? Δικαίωμά σου είναι, σε ελεύθερη χώρα ζούμε, δημοκρατία έχουμε. Σου προτείνω πάντως να ανοίξεις μια δικιά σου επιχείρηση και να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τις ιδέες σου και μετά, γιατί όχι, να μας πεις τις εντυπώσεις σου. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 ispanos είχες γράψει κάτι..?? αν θες ξαναγράψτο μας γιατί δε το προλάβαμε...μάλλον το πήρε το εύρηκα λόγω συνεχόμενης ειρωνίας...:) και επειδή και αυτό δε θα το ξέρεις όπως φαντάζομαι (μη στεναχωριέσαι...όσο ζεις μαθαίνεις..) ρώτα εκεί στο καφενείο που πας να σου πουν τα βασικά... ευχαριστούμε για την προτίμηση...:) p.s: please μη κάνεις το λάθος να μιμηθείς προηγούμενους ''ήρωες'' ...έχει πλάκα μεν εσύ να γράφεις και εγώ να κάνω κλικ αλλά όχι και τόσο ..:) you were saying...? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts