Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 800

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά το πήρα. θα πω τα θετικά και τα αρνητικά του.

Θετικά.

Στιβαρή κατασκευή, αλλά το καπάκι που καλύπτει την USB υποδοχή με φοβίζει.

Ωραία οθόνη, με καλή αναπαράσταση του μαύρου αλλά ένα minor πιξελιασμα το έχει (δεν την λες και retina δυστηχώς)

Η κάμερα λίγο που δοκιμάστηκε σε σκοτάδι είναι οκ, ενώ περίμενα να με απογοητεύσει (η σύγκριση γίνετε με το iPhone 4)

Φοβερή η λειτουργία του λειτουργικό με το να μπορεί να χειριστεί με όμορφο τρόπο social networks (βλ. υποστήριξη linking accounts και στα messages να εμφανίζει ακόμα και facebook chat)

Το μίνιμαλ μενού του, μου άρεσε ανέκαθεν.

Γρήγορο, smooth χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό.

To multitask του για μένα προσφέρει περισσότερο απ'ότι του iPhone και λειτουργεί με καλύτερο τρόπο.

Η έλλειψη hard buttons (όχι volumes,camera) με ικανοποιεί ευχάριστα μιας και είναι λειτουργικά 100%.

Αρνητικά.

Δυσκολία syncing σε λογαριασμούς εκτός των windowslive. όλα τα GMail μου δεν δέχονται να κάνουν autosync (και να πάρω τα email μου) και ας τα έχω βάλει να κάνουν απευθείας, λες και με αναγκάζει να πάω σε windowslive λογαριασμό μιας και δεν το επιθυμώ.

Φτωχό AppMarket. Δεν καταλαβαίνω εφαρμογές που σε iOS,Android κοστολογούντε με 1ευρώ ή και δωρεάν εδώ πρέπει να τις πληρώσω 3-5 ι ευρώ.

Το πληκτρολόγιο δεν είναι τόσο βολικό όσο του iPhone, εδώ μπορεί να έχει να κάνει και η συνήθεια αλλά παρα είναι μικρά τα κουτάκια με αποτέλεσμα να γίνονται miss clicks, θα δείξει στο μέλλον.

Δεν μπορεί να υπάρξει παράλληλη δόνηση και κουδούνισμα, πράγμα άκρως ενοχλητικό μιας και οι πιθανότητες να χάσεις κλήσεις είναι πολλές.

Δεν ακούω τόσο καλά τον άλλον κατά τη τηλεφωνική κλήση, πρέπει να το έχω σε μια στάνταρ θέση στο αυτί και να το κολλάω κάπως.

αυτά, σίγουρα θα βρω και άλλα αρνητικά στη πορεία, ελπίζω να μπορέσω να το συνηθίσω.

αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει τι να κάνω με το gmail γιατί τα έχω παίξει, μέχρι στιγμής έχω κάνει forward σε windowslive λογαριασμό γιατί δεν βλέπω αλλιώς να τα λαμβάνω.

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@werra. το δικο μου gmail το εχω τεσταρει να κανει auto-sync και δουλευει κανονικα... δεν ξερω πού ακριβως κολλαει σε σενα η υποθεση.. εγω τα παιρνω τα mail μου ακαριαια. στο πληκτρολογιο το auto-correction για τα ελληνικα θελει βελτιωση...δοκιμασε το λιγο στα αγγλικα και θα παθεις πλακα... μακαρι να φερουν και το ελληνικο σε τετοια επιπεδα. για τη δονηση+κουδουνισμα πειραξε λιγο τις ρυθμισεις σου. σε μενα δονειται και κουδουνιζει ταυτοχρονα.τωρα για το ακουστικο στις κλησεις. το δικο μου ειναι πολυ δυνατο. το εχω οπως ειπα και πιο πανω στο 4/10 και τον ακουω πολυ καθαρα τον αλλον. αν το βαλω στο 10/10 ακουνε τη συνομιλια και οι διπλα. το θεμα με το market ειναι γνωστο. οσο μεγαλωνει το user base οι εφαρμογες θα πληθαινουν και οι τιμες θα πεσουν

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

@werra. το δικο μου gmail το εχω τεσταρει να κανει auto-sync και δουλευει κανονικα... δεν ξερω πού ακριβως κολλαει σε σενα η υποθεση.. εγω τα παιρνω τα mail μου ακαριαια. στο πληκτρολογιο το auto-correction για τα ελληνικα θελει βελτιωση...δοκιμασε το λιγο στα αγγλικα και θα παθεις πλακα... μακαρι να φερουν και το ελληνικο σε τετοια επιπεδα. για τη δονηση+κουδουνισμα πειραξε λιγο τις ρυθμισεις σου. σε μενα δονειται και κουδουνιζει ταυτοχρονα.τωρα για το ακουστικο στις κλησεις. το δικο μου ειναι πολυ δυνατο. το εχω οπως ειπα και πιο πανω στο 4/10 και τον ακουω πολυ καθαρα τον αλλον. αν το βαλω στο 10/10 ακουνε τη συνομιλια και οι διπλα. το θεμα με το market ειναι γνωστο. οσο μεγαλωνει το user base οι εφαρμογες θα πληθαινουν και οι τιμες θα πεσουν

ποιες ρυθμισεις να πειραξει για να εχει ταυτοχρονα δονηση και ηχο????:worry:

ποιες ρυθμισεις να πειραξει για να εχει ταυτοχρονα δονηση και ηχο????:worry:

ρυθμισεις->ηχοι κλησεων

ας δει αν εχει ενεργοποιημενη ή οχι τη δονηση

εγω οταν παταω τα πληκτρα της εντασης μου βγαζει πανω-πανω "κουδουνισμα+δονηση"

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

ρυθμισεις->ηχοι κλησεων

ας δει αν εχει ενεργοποιημενη ή οχι τη δονηση

εγω οταν παταω τα πληκτρα της εντασης μου βγαζει πανω-πανω "κουδουνισμα+δονηση"

ναι φιλε μου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι συνυπαρχουν ταυτοχρονα.σε ολα τα windows phone πρωτα χτυπαει η δονηση και μετα ο ηχος και οχι μαζι.

Να πω 2 εντυπώσεις και εγώ καθώς εχω τη συσκευή.

Κατ αρχάς να πω ότι σε θέμα ντιζάιν και ποιότητας είναι στη κορυφή.

Το μονοκόμματο σασι του είναι άψογο με ωραίες λεπτομέριες τη προστατευμενη θύρα micro usb αλλά κ τον έξυπνο τρόπο της usim υποδοχής.

Όσο για την οθόνη,τι να πω ρε παιδιά,σε συνδιασμό με το metro UI προσφέρουν απίστευτο contrast και το καλύτερο μαύρο που εχω δει!

Και σας μιλάει κάποιος που έχει πάρει όλα τα amoled της Nokia και αυτή τη στιγμή τα εχω δίπλα δίπλα με το galaxy S2 μου!

Απλώς ερωτευσιμη...

Το μενού τώρα μου ήταν γνωστό απ το LG 7 κ όχι μόνο και τότε είχα εκτιμήσει το smooth τη ταχύτητα του και την έλειψη..restart και εδώ να πω πως αυτα ισχύουν με το παραπάνω και εδώ λόγο και 1.4giga επεξεργαστη.

Από ποιότητα κλήσεων ουδέν πρόβλημα μιας και πιάνει ακόμα και εκεί που έχει κάποιο θέμα το S2 μου.

Το ίδιο και από ακουστική.

Φωτογραφία video πολύ καλό επίσης,το led χειρότερο του S2 αλλά δουλεύει και σα φακός ενώ παλιά με το LG δεν είχε βγει εφαρμογή ακόμη.

Σα ταχύτητα είναι πολύ κοντά στο S2 και σα smooth είναι σαφώς καλύτερο.

Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι τα wp 7 είναι τα καλύτερα μαζί με το ios σε smooth και ίσως και ακόμα καλύτερο να είναι το Lumia.

Ο browser δε με εντυπωσιασε κυρίως λόγο μικρότερης οθόνης αλλά εδώ είμαι άδικος για το κινητό μιας και εχω συνηθίσει σε μεγάλες οθόνες του note k S2!

Πάντως ενημερωτικα απ το 701 που είναι το καλύτερο symbian ever(εντάξει εκτός των οπτικών)ο browser του Lumia είναι πολύ καλύτερος όπως και το δούλεμα του κινητού γενικώς που είναι πραγματικά αλλού σε σχέση με symbian belle(για ana και παλαιότερα ουδέν σχόλιο)

Δε μου αρέσουν τα μικρα γράμματα στα sms και στους αριθμούς των επαφών και επίσης το λιγότερο πλούσιο market σε σχέση με το android.

Σα τηλέφωνο το προτιμώ άνετα ας το S2 λόγο μεγέθους,ποιότητας, ερωτευσιμης εμφάνισης και όχι μόνο αλλά δυστυχώς δε με βλέπω να το κρατάω για πολύ καθώς σα tablet phone που θέλω εγώ(καθώς κανονικό τηλ. σχεδόν ποτέ δε χρησιμοποιείω τατς) υστερεί λόγο μεγέθους οθόνης έναντι του S2 κ του note όποτε με βλέπω να το αποχωρίζομαι σύντομα..

Τέλος πιστεύω όταν βγουν και τα 8αρια για pc και κυρίως ταμπλετες και συνηθίσει ο κόσμος το metro UI θα ανεβούν πολύ οι πωλήσεις τους γιατί είναι πραγματικά πολύ εύχρηστα.

Αυτα από μένα.:)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Παιδιά δεν ξερω γιατι εχετε τόσα προβλήματα...Αλλά εγω αυτο που πηρα unloked απο ebay Αγγλίας...λειτουργεί σε όλα κομπλέ.Αμεσως γινανε ολοι οι συγχρονισμοί με τα email ...gmail...yahoo...κτλ...

Ισως το μονο που δεν μου πολυαρεσε η ποιοτητα του ακουστικου στις κλησης χωρις το hands free...κατευθειαν αυτι δηλαδη

...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω...

Παιδιά δεν ξερω γιατι εχετε τόσα προβλήματα...Αλλά εγω αυτο που πηρα unloked απο ebay Αγγλίας...λειτουργεί σε όλα κομπλέ.Αμεσως γινανε ολοι οι συγχρονισμοί με τα email ...gmail...yahoo...κτλ...

Ισως το μονο που δεν μου πολυαρεσε η ποιοτητα του ακουστικου στις κλησης χωρις το hands free...κατευθειαν αυτι δηλαδη

ετσι γιατι και εγω το ειπα και ειπαν οτι ακουγεται φοβερα δυνατα το ακουστικο του στις κλησεις.με αποτελεσμα σημερα να παω στο μαγαζι που το πηρα ,στην νοκια,να το συγκρινω με τρεις που πετυχα και το ειχαν, συν με ενα στο μαγαζι που ειχαν &στην νοκια ανοιχτο βαζωντας την καρτα μου μεσα.αποτελεσμα? χαμηλη ενταση του ακουστικου χωρις το handsfre,ολα....συνολο?5 lumia ,και τα 5 την ιδια ενταση.κριμα γιατι κατα τα αλλα τελειιο

Edited by STELIOS063

και εγώ το έχω παρατηρήσει πρέπει να το έχω κωλημένο το πράμα στο αυτί για να τον ακούω "καμπάνα"

Ξεχασα να πω ποσο ευκολο ειναι να αντιγραψετε τις επαφες σας αν εχετε Nokia κινητο.

Εχει 1 ωραια εφαρμογη που λεγετε μεταφορα επαφων και κατευθειαν συνδεθηκε με το Nokia 6710 navigator μεσω bluetooth και μου περασε 334 η μαλλον 330 επαφες ταχυτατα!

Μαλιστα ειχα και 4 αδειες και με ρωτησε αν ηθελα να τις περασω και αυτες πραγμα που αρνηθηκα βεβαιως!!

Αυτα ειναι τα μικρα ωραια!:)

Παντα φιλικα Μανος

Ξεχασα να πω ποσο ευκολο ειναι να αντιγραψετε τις επαφες σας αν εχετε Nokia κινητο.

Εχει 1 ωραια εφαρμογη που λεγετε μεταφορα επαφων και κατευθειαν συνδεθηκε με το Nokia 6710 navigator μεσω bluetooth και μου περασε 334 η μαλλον 330 επαφες ταχυτατα!

Μαλιστα ειχα και 4 αδειες και με ρωτησε αν ηθελα να τις περασω και αυτες πραγμα που αρνηθηκα βεβαιως!!

Αυτα ειναι τα μικρα ωραια!:)

Εννοείς μέσω bt,κι απο galaxy s2 μετέφερα χωρις κανένα πρόβλημα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Εννοείς μέσω bt,κι απο galaxy s2 μετέφερα χωρις κανένα πρόβλημα.

Ναι μεσω bt.

Γιατι εως τωρα τα wp7 κινητα μου τα εκανα sync με το gmail μου ενω τωρα κατευθειαν απ το 6710.

Αληθεια ακαδημαικα μιας και μαλλον θα το δωσω,το LG7 το χα ξεκλειδωσει πανευκολα και τις 2 φορες που το χα παρει.

Για το lumia υπαρχει κανα ξεκλειδωμα για να περασουμε και κανα xap αρχειο?

Παντα φιλικα Μανος

Και ένα βιντεάκι που τράβηξα χθες στα χιόνια και μάλιστα βράδυ , πολύ καλή ποιότητα κάμερας ! αντίστοιχη του N9 δηλαδή

ck

ναι φιλε μου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι συνυπαρχουν ταυτοχρονα.σε ολα τα windows phone πρωτα χτυπαει η δονηση και μετα ο ηχος και οχι μαζι.

Εμένα δονείται και χτυπάει εναλλάξ συνεχως, δηλαδή:

Δόνηση, πάυση 1 δευτερόλεπτο, ήχος κλήσης, πάυση 1 δευτερόλεπτο, δόνηση, πάυση 1 δευτερόλεπτο, ήχος κλήσης, κοκ

(για όσους δεν κατάλαβαν, το κινητό κάνει «βρρρρ, ντρρρρριν, βρρρρρρ, ντρρρρρριν» :lol: )

Καλύτερα κιόλας κατά την άποψη μου... Δόνηση με παράλληλο παίξιμο ήχου δεν σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Τη δόνηση την έχεις για την περίπτωση που υπάρχει ενδεχόμενο να μην ακούσεις τον ήχο, για να σου τραβήξει την προσοχή.

Nokia 7110 (2000) -> Samsung E700 (2004) -> Nokia N73 (2007) -> Nokia Lumia 800 (2011) -> ?

Όσοι λέτε για το ακουστικό λογικά έχετε προβληματική συσκευή ή δεν είστε στο τελευταίο FW. Για το δικό μου προσωπικά μια χαρά είναι το ακουστικό αλλά και η ποιότητα των κλήσεων αντιστοιχη με το ν8 μου . Το μόνο που με απασχολούσε ήταν η μπαταρία αλλά έχω πιάσει και 2ημερο οπότε δεν έχω παράπονο.
Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS

Από προγράμματα gps τι γίνετε παιδιά; Στο μάρκετ βλέπω μόνο το navigon..

τι να το κανεις αφου εχουμε nokia maps?

τι να το κανεις αφου εχουμε nokia maps?

πώς πάνε; έχουν καλή ακρίβεια; εννώω σαν χάρτες. πχ σε σχέση με το navigon?

πώς πάνε; έχουν καλή ακρίβεια; εννώω σαν χάρτες. πχ σε σχέση με το navigon?

δεν εχω λειτουργησει navigon και δεν βρισκω το λογο να πληρωσω ποσα λεφτα ενω εχω nokia maps.

ειναι αρκετα καλη εφαρμογη με ακριβεια και φυσικα σηκωνει βελτιωση !!!

Υπαρχει web browser που να κανει compress τα αρχεια?

βλεπε opera mini

Καλά μας δουλέυει η Microsoft? δεν μπορώ να κάνω save attachment απο το email μου; πχ εικόνα στη πρωκειμένη περίπτωση.

μου ρχετε να το πάρω να το πετάξω. απαράδεκτο.

π.σ μετά απο δοκιμές, από άλλα email μπορώ να αποθηκεύσω εικόνες και pdf, ενώ από κάποια άλλα όχι.

Edited by Werra

παιδια καλησπερα και απο μενα

εχω ξεκινησει να διαβαζω το νημα ειμαι ηδη στην 18 σελιδα...αλλα επειδη ενδιαφερομαι για αυτο το τηλ

ηθελα να ρωτησω

1.θα ειναι συμβατο φανταζομαι με τα wp8 ετσι δεν ειναι?

2.αν ναι θα ειναι γρηγορο με αυτο το hardware? και τελος

3.ποτε θα βγει η νεα αναβαθμιση? τα wp8 δεν εννοουμε με την εκδοση appolo?

Γεια σας.Εχω Το Lumia εδω και 2 εβδομαδες και ξαφνικα το μενου μου εμφανιστηκε με τα γραμματα της αλφαβητου οπως και στις επαφες.Εψαξα ολο το κινητο αλλα δεν μπορεσα να το απενεργοποιησω.Γνωριζει κανεις πως μπορω να το βγαλω?

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ..

Edited by posidoni
λογω κεφαλαιων

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΤΟ LUMIA ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ.ΕΨΑΞΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ?

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ..

Δεν υπαρχει καποια λυση απ'οσο ξερω.

γιατι ειχα κανει και εγω αυτη την ερωτηση.

θεμα συνηθειας ειναι και βολευει ετσι καλυτερα πιστευω:happy: