Jump to content

Καινούργιο PC

Revan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά αγοράζω αύριο καινούργιο PC και ζητώ την πολύτιμη συμβουλή σας για τις επιλογές μου :p

Λοιπόν έχουμε και λέμε έβαλα:

CPU: P4 2,8GHz Prescott 1MB cache

mobo: ASUS P4P800

RAM: 2 * 256 DDR-400

VGA: Albatron GeForce FX5700 128MB

HDD: WD S-ATA 80 GB 8MB cache

Θήκη: FULL ATX BLACK 340W

DVD-RW: TEAC W58D

και κράτησα από το προηγούμενο PC μου:

HDD: SEAGATE 40GB

CD-RW: TEAC 52-24-52

πληκτρολόγιο, mouse, ηχεία, οθόνη

Σύνολο με ΦΠΑ βγαίνει περι τα 900euro. Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για παιχνίδια, office, internet και με το νέο DVD-R θα τον χρησιμοποιώ πλέον και για copy DVD's. Ουσιαστικά αλλάζω το παλιό μου μηχάνημα λόγω ατυχήματος με τις USB οπότε προσπα΄θησα να τον κρατήσω όσο πιο καλά αλλά χαμηλά γίνεται. Για τη CPU δεν έχω ενδοιασμούς αφού τους Athlon τους αποκλείω λόγω ανωτέρας βίας. Από εκεί και πέρα η mobo απ'ότι μου έιπαν είναι καλή και φτηνή, ο HDD μου φτάνει αφού δεν έχω τρομερές απαιτήσεις σε αποθηκευση οι μόνες μου αμφιβολίες είναι για το DVD-R και τη VGA. Αρχικά ήθελα να πάρω το DVD-R της LG, αφού είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές και ήταν αρκετά φτηνό, στο μαγαζί όμως που πήγα το είχαν μόνο σε bulk έκδοση και βαριέμαι να κατεβάζω το nero από το internet. Για την κάρτα γραφικών είχα προτιμήσει αρχικά την ATI9600Pro όμως ούτε αυτή υπήρχε στο κατάστημα και έτσι διάλεξα την GeForceFX5700 που είναι στα ίδια λεφτά και απ'ότι διάβασα είναι αρκετά καλή.

Λοιπόν περιμένω απόψεις. Μην πάρω κάτι μάπα και κλαίω μετά(απλά ό,τι εναλλακτικές προτάσεις γίνουν προσπαθήστε να είναι στα ίδια λεφτά)

Κια κάτι άσχετο: Γνωρίζει κανείς έμπιστο κατάστημα με πειρατικά cd's στην περιοχή κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας?(όποιος ξέρει τίποτα ας στείλει ένα pm)

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά :alien:

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Πολύ καλές οι επιλογές σου ειδικά CPU k motherboard. Απλά κοίτα λίγο και τα έτοιμα συστήματα σε multirama, plaisio, one way μπορεί κάτι να σε καλύπτει κ να σου βγαίνει φθινότερα.

Trofodotiko pare pano apo 400.

DVD-R kalo einai to lg an to vrikes parto.

Kali kai i vga sou alla ego den tha epairna albatron.

Apo plaisio to pairneis?

Mutilator :shifty:

Ναι από το πλαίσιο. Δηλαδή λες όχι στο TEAC? Γιατί όχι Albatron? Σκέφτομαι να βάλω και cooler Zalman Silent Intel 5700D. Ο υπάλληλος εκεί μου είπε ότι το cooler που έχει η CPU πάνω φτάνει άλλα δεν είμαι σίγουρος. Σκεφτομαι να τον "πειραξω" και στο μέλλον.

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Ολα καλά τα βλέπω, απλά καλύτερα να πάρεις την 5700 ultra κι όχι την απλή 5700. Επίσης, από άποψη οικονομική δεν συμφέρουν πλέον οι δίσκοι 80GB (εκτός κι αν θες τον raptor οπότε πάω πάσο), αν δεν έχεις πρόβλημα βάλε την μικρή διαφορά και πάρε 120GB (για 20 ευρώ παίρνεις 50% περισσότερη χωρητικότητα και κερδίζεις και σε επιδόσεις) αλλά όχι WD. Καλύτερα Seagate ή Samsung (δεν λέω maxtor γιατί το πλαίσιο δεν φέρνει maxtor).

Μιχάλης :alien:

@shodanjr

αρχικά την 9600pro ήθελα να πάρω όμως στο πλάισιο δεν υπάρχει. Έχουν μόνο την απλή η οποία δεν είναι τόσο καλή όσο η FX5700 και την XT η οποία όμως είναι αρκετά πιο ακριβή.

@michpan

η 5700ultra έχει μεγάλη διαφορά επιδόσεων από την απλή, γιατί η διαφορά τους είναι 50ευρώ. αξίζουν?

Για κατάστημα με πειρατικά δεν γνωρίζει τίποτα κανείς??? :(

- Jean Rostand

οι επιλογες σου ειναι αρκετα καλες ...το μονο που χαλαει την ολη υποθεση ειναι το dvd-rw !προτιμησε κατι σε nec που ειναι αρκετα φθηνο και εχει 8χ+-R η plextor αλλα εκει νομιζω πως ξεφευγουμε στην τιμη!οσο για τα πειρατικα check ur pm....

ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND

(CS RULES)

thes trofodotiko 400 h kai parapanw kai kati akoma pare mia alli karta grafikwn ti sigekrimeni tin exw kai egw kai tin sixathika den einai katholou kali

http://www.take2.gr/blackjack.jpg

Magas einai autos pou milaei me tis pra3eis !!!

Εγώ έχω μόνο δύο ενστάσεις για τις επιλογές σου. Το τροφοδοτικό (μεγαλύτερο να πάρεις) και την RAM (ειμαι υπερ της άποψης για τσιπάκια 512 και πάνω... όχι 256).

Τροφοδοτικό κοίταξα στο πλαίσιο και έχει ένα 420W της ATX(που φτιάχνει και το κουτί) στα 65ευρώ και ένα Silent Zalman 400W στα 90ευρώ :p . δεν αξίζει να δώσω 90ευρώ, έτσι; της ΑΤΧ μια χαρά θα είναι πιστεύω.... τώρα όσον αφορά το DVD-RW απ'ότι βλέπω αποκλείουμε της TEAC σωστα? άρα η ερώτηση είναι NEC ή LG? :wacko:

το δύσκολο κομμάτι είναι η κάρτα γραφικών. αφου αποκλείουμε την FX5700 θα πρέπει αναγκαστικά να πάμε στην 9600pro της ATI που είναι η μόνη στα ίδια λεφτά και με καλές επιδόσεις. έλα όμως που δεν υπάρχει στο πλαίσιο! η μόνη λύση που βλέπω είναι να την αγοράζω από κανα άλλο κατάστημα και να τους τη δώσω να μου τη βάλουν όταν θα φτιάξουν το μηχάνημα. Μήπως έχει κανένας καμια άλλη ιδέα ή πρόταση; :confused:

@Take2

τι παράπονα έχεις από την κάρτα???

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (22 Απρ. 2004 , 17:42)

CPU: P4 2,8GHz Prescott 1MB cache

mobo: ASUS P4P800

RAM: 2 * 256 DDR-400

VGA: Albatron GeForce FX5700 128MB

HDD: WD S-ATA 80 GB 8MB cache

Θήκη: FULL ATX BLACK 340W

DVD-RW: TEAC W58D

για cpu θα σου προτεινα να παρεις northwood και οχι PresHOT. δεν εχουν διαφορα στην τιμη αλλα σε ολα τα reviews στο ιντερνετ βαρανε τρελες θερμοκρασιες οι οποιες θα σου ανεβασουν την θερμοκρασια ολου του συστηματος.

η μητρικη ειναι αρκετα καλη αλλα ακριβη σχετικα.

για μνημη φιλε επεσες στην εποχη που τραβηξαν την ανηφορα. οποτε παρε αυτες.

vga καλυτερη η ΑΤΙ. δοκιμασε μηπως την βρεις αλλου.

hdd 120 ειναι πολυ μικρη η διαφορα για 40 giga

κουτι αν δεν κανω λαθος λες για του πλαισιου με το chieftec το τροφοδοτικο επανω? αν ναι ειναι αρκετα καλο.

dvd-rw plextor>nec>teac

Εγώ έχω μόνο δύο ενστάσεις για τις επιλογές σου. Το τροφοδοτικό (μεγαλύτερο να πάρεις) και την RAM (ειμαι υπερ της άποψης για τσιπάκια 512 και πάνω... όχι 256)

για αυτά που περιγράφει :

Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για παιχνίδια, office, internet και με το νέο DVD-R θα τον χρησιμοποιώ πλέον και για copy DVD's

νομίζω οτι 2x256 (400αρες) θα τον καλύψουν ....

ας κρατήσει τα 100ευρώπουλα παραπάνω που στοιχίζουν ή ας τα δώσει για μια καλύτερη vga

O 80aris pou eheis kalos einai arkei na einai me 8mb cache kai sata pleon..

Tora me ton 120 den katalaveno giati tha ehei kaliteres epidoseis?

Vga pare tin ati i kapoia asus tis nvidia.

An den peirakseis amesa tin cpu min pareis allo cooler.Des tis anages sou kai meta to psahneis kalitera.Oso gia ton prescott proteino na pareis afton.

Mutilator :shifty:

pipitop@pi:

Καλύτερα είναι όταν δεν είσαι σίγουρος για κάτι να μη δίνεις λάθος συμβουλές. Το TEAC DV-W58D είναι ένα Pioneer DVR-107D (και αυτό 8x ±R) και έχει και 2 χρόνια εγγύηση! Άρα το να του λές ότι αυτό είναι που "χαλάει όλη την υπόθεση" είναι λάθος. :whistle: :!:

Καλημερα!

Απιστευτοι ειμαστε! Παντογνωστες και ξερολες! Οπως καταλαβες πρεπει να τα αλλαξεις ολα! Ο,τι διαλεξες ειναι μαπα και δε κανουν! Ο καθενας ειπα το μακρυ του και το κοντο του, ετσι για να ακριβολογουμε, θα πρεπει να αγορασεις καμια 10αρια μηχανηματα για να "ικανοποιεις" τις απαιτησεις και τις γνωσεις των αλλων χρηστων!

Συγγνωμη, αλλα λαθος ερωτηση προηγηθηκε 10 λαθος απαντησεων!

Υ.Γ: Αναριωτεμαι, αν αλλαξεις κατι απο αυτα που πρωτοηθελες και αυτο σου επιφερει καποια ζημια, ή δε λειτουργει ή και εγω δε ξερω τι, θα ερθει κανεις απο τους παντογνωστες να σου πληρωσει τη ζημια;

Και προτινω: Εφοσων ΔΕΝ ειναι ο πρωτος σου υπολογιστης παρε κανα δυο, τρια περιοδικα και ψαξε να δεις τι κυκλοφορει! Πανε σε 2-3 μαγαζια και ζητα τους τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις! Μη παρασυρθεις απο ατακες του στυλ με 20ευρω παιρνεις 1000GB παρα πανω και αποφασισε μονος σου!

Φιλικα, με καλη επιτυχια και απροβληματιστη λειτουργια στο καινουριο σου μηχανημα!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gnikolai (23 Απρ. 2004 , 10:04)

Απιστευτοι ειμαστε! Παντογνωστες και ξερολες! Οπως καταλαβες πρεπει να τα αλλαξεις ολα! Ο,τι διαλεξες ειναι μαπα και δε κανουν! Ο καθενας ειπα το μακρυ του και το κοντο του, ετσι για να ακριβολογουμε, θα πρεπει να αγορασεις καμια 10αρια μηχανηματα για να "ικανοποιεις" τις απαιτησεις και τις γνωσεις των αλλων χρηστων!

Συγγνωμη, αλλα λαθος ερωτηση προηγηθηκε 10 λαθος απαντησεων!

Υ.Γ: Αναριωτεμαι, αν αλλαξεις κατι απο αυτα που πρωτοηθελες και αυτο σου επιφερει καποια ζημια, ή δε λειτουργει ή και εγω δε ξερω τι, θα ερθει κανεις απο τους παντογνωστες να σου πληρωσει τη ζημια;

Δεν βλέπω τι είναι τόσο κακό στα posts που έχουν γραφτεί ως τώρα. Από τη μία βέβαια έχουν ειπωθεί αρκετά και καθένας έχει την άποψη του, από την άλλη όμως δεν βλέπω κάτι που να δικαιολογεί την ενόχληση σου. Γιατί κάτι τέτοιο αντιλάμβάνομαι από αύτα που γράφεις. Οπότε θα παρακαλέσω να μην συνεχίσει κανείς σε αυτό το ύφος γιατί καλό σίγουρα δεν θα βγει.

Και προτινω: Εφοσων ΔΕΝ ειναι ο πρωτος σου υπολογιστης παρε κανα δυο, τρια περιοδικα και ψαξε να δεις τι κυκλοφορει! Πανε σε 2-3 μαγαζια και ζητα τους τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις!

Κι εγώ θα διαφωνήσω με τη σειρά μου μαζί σου. Οι υπόλοιποι είπαν τη γνώμη τους για συγκεριμένα τμήματα του μηχανήματος και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος που έχει άποψη για το Α ή Β εξάρτημα. Όμως αντί να πεις στον φίλο να διαβάσει περιοδικά (ορισμένα από τα οποία πολλοί δεν τα έχουν σε υπόληψη δικαίως) θα μπορούσες να του δώσεις μερικές διευθύνσεις sites όπου θα μπορούσε να δει διάφορα χρήσιμα πράγματα. Επίσης το να λες να επισκεφθεί καταστήματα, συγνώμη αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Στα διάφορα καταστήματα κατά κανόνα ο κάθε πωλητής λέει ό,τι θέλει ή ό,τι θέλει να προωθήσει το κατάστημα και γενικά είναι δύσκολο να πετύχεις κάποιον που έχει γνώσεις και θα σου προτείνει αξιόπιστα και με καλές επιδόσεις εξαρτήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Με λίγα λόγια όμως, δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση.

Μη παρασυρθεις απο ατακες του στυλ με 20ευρω παιρνεις 1000GB παρα πανω και αποφασισε μονος σου!

Αυτό, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς, είναι τουλάχιστον άδικο. Αυτό που είπε ο Μιχάλης ισχύει για τον δίσκο και στην τελική δεν βλέπω το επιχείρημα σου που αντικρούει την πρόταση του. Είναι γνωστό ότι η καλύτερη επιλογή κόστους/μεγέθους αυτή τη στιγμή είναι ένας δίσκος 120GB. Ρίξε μια ματιά σε έναν κατάλογο οποιουδήποτε καταστήματος και θα καταλάβεις ότι δεν ισχύει κάτι διαφορετικό ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Χρήσιμα sites: Tom's hardware guide, AnandTech

>Δεν βλέπω τι είναι τόσο κακό στα posts που έχουν γραφτεί ως τώρα.

Ειπα μηπως εγω οτι τα posts ειναι ΚΑΚΑ και βλαπτουν;

>δεν βλέπω κάτι που να δικαιολογεί την ενόχληση σου.

θεωροντας οτι εχουμε δημοκρατεια, και παρολο που εσυ δεν ειδες κατι, ειδα κατι εγω! Το θεμα δεν ειναι οτι με ενοχλησε, μιας και ουτε "δικο" μου ειναι το φορουμ, ουτε με προσβαλε κανεις! Το θεμα ειναι, οτι εγω παρατηρησα οτι το παιδι ειπε ειναι να αγορασω αυτα τα 5 κομματια υπολογιστη και ο καθενας μετα αρχισε να λεει τη δικια του προταση για το καθε κομματι και μετα ο επομενος ειπε, οχι δεν ειναι σωστα αυτα που λες, αυτο ειναι καλυτερο και εγω εχω απογοητευτει απο εκεινη τη Μαρκα και ο επομενος μα οχι τι λες η μαρκα αυτη μαμαει κλπ κλπ κλπ. Δε πιστευω συνεπως οτι ετσι βοηθαμε τον υποψηφιο αγοραστη. Πως λοιπον ολοι οι υπερανω ειχαν το δικαιωμα να απορριπτει ο ενας τις προτασεις του αλλου...; ετσι και εγω πιστευω οτι εχω το δικαιωμα να απορριψω τις προτασεις ολων των αλλων.

>Οπότε θα παρακαλέσω να μην συνεχίσει κανείς σε αυτό το ύφος

Αν φανηκε προσβλητικο το υφος θα πρεπει μαλλον να ζητησω συγγνωμη. Η αληθεια ειναι παντως οτι σκοπος μου ηταν να τονισω αυτο που θελω να πω και θα το ξαναπω στο τελος ως ΥστεροΓραφο*

>θα μπορούσες να του δώσεις μερικές διευθύνσεις sites

Παραληψη μου!

>Επίσης το να λες να επισκεφθεί καταστήματα, δεν είναι ό,τι καλύτερο

Καλα το καταλαβα οτι υπαρχει παρερμηνεια...Συγγνωμη, αλλα αν δεν επισκεφτει καταστημα με υπολογιστες για να μαθει τις τιμες που του προτινουν και να διαλεξει τι ακριβως θα πρεπει να επισκεφτει; Αυτο ειπα! Να κοιταξει σε περιοδικα και σε ιντερνετ (οπως πολυ καλα ειπες) και εχοντας κατασταλαξει σε 2-3 εναλλακτικες λυσεις να παει στο ταδε καταστημα και να πει! θελω αυτα! Ποσο μου τα δινεις; Αυτο ειπα!

>ο κάθε πωλητής λέει ό,τι θέλει

Και εδω παντως, στη τελικη, ο καθενας ο,τι θελει λεει...

>ή ό,τι θέλει να προωθήσει το κατάστημα

Για αυτο, αν αρχισει ο καθενας, καταστηματα, φιλοι και γνωστοι, μα ξερετε με 1024ΜΒ το μηχανημα θα bootαρει 3 δευτερολεπτα πιο γρηγορα και αυτο με 20ευρω παραπανω...Για αυτο ειπα! Ετσι οπως εξελιχθηκε η συζητηση εδω εκει παει το θεμα. Δε νομιζω να εχει διαφορα η αποψη του καθε "ανωνυμου" ενος φορουμ με την αποψη ενος "ανιδεου" πωλητη. Και οι 2 σου προτινουν καποια λυση με τα δικα τους κριτηρια και σιγουρα ΟΧΙ με τα δικα σου κριτηρια!

>Αυτό, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς, είναι τουλάχιστον άδικο.

Το θεμα δεν ειναι αν ειναι αδικο, αλλα αν ειναι αληθεια! Δε νομιζω να υπαρχει χρηστης ηλεκτρονικου υπολογιστη, ο οποιος πηγε για 20GB και πηρε 20, πηγε για 40 και πηρε 40, και ουτω καθε εξης! Και φυσικα, με 20ευρω παιρνει μεγαλυτερο σκληρο! Με 15 ευρω παραπανω παιρνει αλλο τσιπ μνημης, με 25ευρω παραπανω η μητρικη μπορει να εχει και καρτα δικτυου εξτρα και παει λεγοντας. Φανταζεσε ο καθενας μας να ελεγε τι θα μπορουσε να παρει με 20ευρω παραπανω για καθε ενα επιμερους εξαρτημα; θα εβγαινε κατα 150ευρω πιο ακριβο ναι ή οχι; That was my point!

>Αυτό που είπε ο Μιχάλης

Ζητω και προσωπικα συγγνωμη απο το Μιχαλη, αν ο Μιχαλης (που ουτε και που ξερω το παιδι) παρεξηγηθηκε!

Υ.Γ: Βλεπεις λοιπον τι εγινε; Το παιδι ρωτησε κατι, ο καθενας ειπε την αποψη του! Το ιδιο εκανα και εγω, και σε ρωταω τωρα, τι φταιει το παιδι, να διαβαζει την αντιπαραθεση μας (ελπιζω αυτη τη φορα να καταλαβες οτι δεν ειρωνευομαι και δε θελω να προσβαλω κανεναν) και τα μακροσκελη ποστς. Αυτο ειναι το παραπονο μου! Που ο καθενας μας, μπαινει και γραφει το μακρυ του και το κοντο του εχοντας ξεχασει μαλλον τι πρωτορωτηθηκε!

Ευχομαι και παλι στο παλικαρι να βρει ακριβως αυτο που του τεροιαζει με οσο το δυνατον λιγοτερα προβληματα!!!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

gnikolai,

με τη σειρά μου και εγώ δεν καταλαβαίνω την ενόχληση σου αναφορικά με τα post που προηγήθηκαν ...

χαρακτηριστικά κόβω απο το αρχικό μήνυμα του Revan

Λοιπόν περιμένω απόψεις. Μην πάρω κάτι μάπα και κλαίω μετά(απλά ό,τι εναλλακτικές προτάσεις γίνουν προσπαθήστε να είναι στα ίδια λεφτά)

το παληκάρι λέει ... έχω επιλέξει αυτά ... ακόμα δεν τα έχω πληρώσει ... θα πάω αύριο ... εσείς τι λέτε ? έχετε καμμιά εμπειρία ... κάθε άποψη είναι πολύτιμη ...

απο εκεί και πέρα ο καθένας καταθέτει την προσωπική του άποψη και την προσωπική του εμπειρία ...

είναι στο χέρι του Revan να πιάσει το σφυγμό απο τα Posts και να πάρει τις αποφάσεις του ...

δεν νομίζω οτι αν κάποιος εδω μέσα γράψει οτι π.χ. "για να τρέξεις WinXP χρειάζεσαι 45GB RAM και αν έχεις 256 ή 512mb σέρνεσαι" θα πάμε όλοι αύριο στη Ταιβάν να φορτώσουμε τα καράβια μνήμες ...

άποψη ζήτησε , άποψη πήρε ...

απο εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του ...

τώρα αν κάποιες απόψεις επεκταθήκανε και προκύψαν προτάσεις του στύλ "γιατί δεν κοιτάς και αυτό ή και το άλλο" τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλούν ...

πάντα φίλικα :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (22 Απρ. 2004 , 22:09)

@michpan

η 5700ultra έχει μεγάλη διαφορά επιδόσεων από την απλή, γιατί η διαφορά τους είναι 50ευρώ. αξίζουν?

Ναι, αξίζει. Αυτή τη στιγμή η 5700 ultra είναι λίγο πάνω από μία μέση λύση στον τομέα των γραφικών. Δεν αξίζει να πάρεις κάτι φθηνότερο εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα χρημάτων οπότε κάνεις τις δικές σου επιλογές.. Παρεπιμπτόντως, αν έχεις πρόσβαση στο internet, μπορείς να πάρεις 5700 ultra από αμερική (Ebay) σχεδόν στην μισή τιμή..

Μιχάλης :alien:

Άρα λοιπόν τα 2 βασικά θέματα έιναι ποιο DVD-RW θα πάρω και ποια καρτα γραφικών. Και ιδού το δήλιμμα:

DVD-RW LG ή NEC?

GeforceFX5700ultra ή ATI Radeon 9600 pro?

:confused: :confused: :confused:

Άντε να αποφασίσω και εγώ, ώστε να παώ αυριο να τον παραγγείλω, να σταματήσω να σας ζαλίζω και εσάς :p

- Jean Rostand

εγω παλι θα σου προτεινα να δεις και το θεμα cpu. προσφατα αγορασα ενα p4 2.8 και ημουνα σε διλημα αναμεσα σε prescott kai nortwood. κατεληξα στον δευτερο γιατι σε οσα τεχνολογικα φορουμ εχω μπει, σε οσα Hardware site εχω κοιταξει παντου ο prescott χαρακτηριζεται ως αποτυχια. παρα τα 512 παραπανω cashe που εχει, εχει μεγαλυτερο μηκος pipeline που τον καθιστα μεχρι συχνοτητες 3.6 αργοτερο απο τον northwood. και το κυριοτερο ειναι η θερμοκρασια. δες στα σιτε που προτεινε ο mcde τι θερμοκρασιες λειτουργιας εχουν και ποση διαφορα απο northwwod, διαβασε κανα review στο http://www.thelab.gr, http://www.pctech.gr, http://www.insomnia.gr. και θα σου λυθουν πολλες αποριες.

στο θεμα σκληρου απο οτι διαβασα θελεις να κοβεις και κανα dvd. αν κανεις δυο partition τον 80αρι και βαλεις πχ ενα farcry, full office, kana 2 paixnidia akoma θα σου φυγουν τα 15 Giga για πλακα. σκεψου οτι καθε ταινια ποια πλησιαζει τα 8 giga πριν την συμπιεσεις για να την καψεις. και θελεις και αλλα 5 για να εχεις το iso ετοιμο. οταν αρχισει να γεμιζει ο σκληρος σου θα μετανιωσεις που δεν εδωσες 20 ευρω παραπανω για 40 giga

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ariadgr (23 Απρ. 2004 , 09:46)

pipitop@pi:

Καλύτερα είναι όταν δεν είσαι σίγουρος για κάτι να μη δίνεις λάθος συμβουλές. Το TEAC DV-W58D είναι ένα Pioneer DVR-107D (και αυτό 8x ±R) και έχει και 2 χρόνια εγγύηση! Άρα το να του λές ότι αυτό είναι που "χαλάει όλη την υπόθεση" είναι λάθος. :whistle: :!:

1)φτιαξε τους τροπους σου....

2)Αν δεν ξερεις εσυ μην μιλας

3)ψαξε λιγο στο web και μετα ελα να μας πεις για το nec!επειδη α)το nec nd2500b γραφει cdakia με 40χ το teac που επελεξε o φιλος με 24χ β)το teac που προτεινεις ειναι πιο αργο-μεσος χρονος αναζητησγς δεδομενων-130 ms,120 to nec-!γ)ο φιλος απο οτι καταλαβα δεν θελει να ξοδεψει μια περιουσια για την αγορα υπολογιστη γιαυτο του προτεινα το nec επειδη ειναι μια πολυ αξιολογη ,ασφαλης,ποιοτικη και οικονομικη(πιο φθηνο απο το τεακ,99 ευρω χωρις φπα) επιλογη και πανω απο ολα δοκιμασμενη και με αψογες κριτικες(σε πολλα φορουμς εχει ξεπερασει και την πλεξτορια αλλα για μενα πλεξτορ ειναι μια)...α και λιγο ψαξιμο δεν βλαπτει για ριξε μια ματια εδω δες τις κριτικες και μετα σχολιασε τα ποστ των αλλων!http://www.dvdrhelp.com

4)αν ειδες προτεινα και την πλεξτορια(Όταν η Plextor έφτιανχε SCSI CD-ROMs και CD-Writers (τώρα πια φτιάνχει όπως όλοι μόνο ATAPI), οι αλλοι κοιμοντουσαν τον υπνο του δικαιο,αυτή δίδαξε το σωστό dae). που ειναι κορυφη, αλλα λογο κοστους υποθετω πως απορριφθηκε....

5)ΤΟ TEAC EXEI 1 χρονο εγγυηση και οχι 2 οπωες αναφερεις(ειπες κατι για σιγουρια??)

5)@ revan

οχι το lg μην κανεις αυτο το λαθος! Αυτα καιγοντουσαν λογω ελαττωματικής υλοποίησης των ATAPI commands σε πολλές πρόσφατες διανομές του Linux.

ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND

(CS RULES)