Jump to content

Sony Ericsson T230

clioman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις παρέλαβα το εταιρικό μου T230. Είναι το πρώτο ERICSSON μετά από πολλά NOKIA που έχω αλλάξει.

Μιας και δεν έχει Infared και είναι η πρώτη φορά που χρειάζομαι καλώδιο σύνδεσης με PC, μπορεί κάποιος να μου λύσει τις εξής απορίες;

1) Μπορώ να πάρω μόνο το αυθεντικό της Sony-Ericsson ή υπάρχουν και πιο φτηνά imitation που κάνουν την δουλειά τους;

2) Πιο καλώδιο κάνει για το μοντέλο μου; Το USB που βρήκα δεν γράφει το μοντέλο T230 πάνω αλλά στο site λέει ότι το δέχεται.

3) Υπάρχει κάποιο επίσημο thread στο φόρουμ για το μοντέλο αυτό; Όλο διάσπαρτα topic βλέπω και τα περισσότερα χωρίς απάντηση... :( Ελπίζω να μην έχει την ίδια κατάληξη και αυτό... ;)

Ευχαριστώ,

Γιάννης.

Έχω T310 αλλά πιστεύω ότι σε θέμα καλωδίου είναι το ίδιο οπότε:

Αν και τώρα χρησιμοποιώ ir, είχα πάρει στην αρχή καλώδιο που δεν ήξερα οπότε η εμπειρία μου είναι η εξής.

Πήρα αυτό της Sony Ericsson γιατί ήθελα να το βάλω και να δουλέψει και να μην χρειαστεί να ψάχνω. Κάτι τέτοιο ώμος δεν συνέβη και θυμόμουνα τον φίλο μου που δεν είχε πάρει της SE και όλα δούλεψαν τέλεια. Λογικά σαν ποιότητα κατασκευής το SE είναι καλύτερα αλλά τι να το κάνεις αν δεν σκοπεύεις να πατάς πάνω, κλοτσάς, πετάς στον τοίχο κ.τ.λ...

Προσωπικά θα σου έλεγα να μην πάρεις της SE. Θα έχεις το πρόγραμμα της εταιρίας του καλωδίου και άμα θέλεις και τα προγράμματα της SE μπορείς να τα κατεβάσεις ελεύθερα από το δικτυακό τόπο της.

Επίσης στο t68i, t3x0 δεν μπορείς να περάσεις με καλώδιο ότι έχεις από το κινητό στο pc αλλά μόνο το αντίθετο.

• 1 month later...

Λοιπόν, έχουμε νεώτερα...

Μετά από πολύ καιρό, πήρα το καλώδιο της mobileaction. Κατέβασα και τους τελευταίους drivers και πρόγραμα της ίδιας εταιρίας για το T230.

Μπορώ πλέον να ανεβάσω φωτογραφίες, να κάνω backup τα μηνύματα και τα τηλέφωνα αλλά δεν μπορώ να "κατεβάσω" τις φωτογραφίες που έχω από το κινητό..

Επειδή έχω την κάμερα που συνδέεται από κάτω, θέλω να μπορώ να τις περάσω στο PC. Και τις φωτογαφίες από τα MMS θα ήθελα αλλά μάλλον πολλά ζητάω... :(

Κανένα πρόγραμα ή κολπάκι που να κάνει κάτι τέτοιο υπάρχει;;;

Επίσης κάνω δοκιμές με το FMA που κατέβασα από ένα link που δόθηκε σε άλλο topic.

Καλό πρόγραμα φαίνεται αν κ μέχρι να πετύχω σύνδεση μου έσπασε τα νεύρα... Τελικά ήθελε 9600 κ μόνο ταχύτητα για να συνδεθεί.

Κατεβάζει info κτλ αλλά όταν κάνει "Obex connection" και αρχίζει "build Contact Structure" δεν σταματάει ποτέ... Abort δεν δέχεται και αν το τερματίσω τελείως, όταν πάω να το ξανατρέξω μου λέει "Obex Already In Use"...

Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά???

Επίσης, ΑΝ τελικά δουλέψει, έχει μία ενότητα που ονομάζεται "files". Εκεί είναι οι φωτογραφίες που έχω μέσα στο κινητό μου; Και αν ναι, μπορώ μετά να τις σώσω στον σκληρό δίσκο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D

• 4 weeks later...

Λοιπον επειδη εχω και εγω το ιδιο κινητο το εψαξα λιγο :)

Πηρα το καλωδιο της mobile action το λογισμικο που εχει για το 230 υποστηριζει μονο την μεταφορα ringtones στο κινητο.

Δοκιμασα το fma και ειναι μια χαρα,μπορω να στειλω themes ringtones,games,images.

Στην αρχη μου εβγαλε το error με το Οbex αλλα ηθελε απλα ενα restart το κινητο :P.

Πληροφορίες για τις ρυθμίσεις για το Τ230 θα βρείτε εδώ -->http://fma.xinium.com/forums/index.php?showtopic=1360&hl=t230.

Και απο οτι ειδα στο ιδιο site το Τ230 δεν ειναι full OBEX protocol οπότε δεν μπορεί να στείλει αρχεια προς το pc :(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tsimpouri ( 3 Ιούλ. 2004 , 11:28)

Λοιπον επειδη εχω και εγω το ιδιο κινητο το εψαξα λιγο :)

Πηρα το καλωδιο της mobile action το λογισμικο που εχει για το 230 υποστηριζει μονο την μεταφορα ringtones στο κινητο.

Δοκιμασα το fma και ειναι μια χαρα,μπορω να στειλω themes ringtones,games,images.

Στην αρχη μου εβγαλε το error με το Οbex αλλα ηθελε απλα ενα restart το κινητο :P.

Πληροφορίες για τις ρυθμίσεις για το Τ230 θα βρείτε εδώ -->http://fma.xinium.com/forums/index.php?showtopic=1360&hl=t230.

Και απο οτι ειδα στο ιδιο site το Τ230 δεν ειναι full OBEX protocol οπότε δεν μπορεί να στείλει αρχεια προς το pc :(

opote diladi an 8elw na kratisw fotos apo tin mca-30 sto pc prepi na vrw ena t300 kai na to sindesw me to pc mou, (afou i mca-30 den ine simbati me to p800 ) :P

• 1 month later...
Γεια σας παιδια.εχω ενα Τ230 και το καλωδιο ΜΑ-7920.μπορειτε να μου πειτε σασ παρακαλω που θα βρω το προγραμμα συνδεσης με το κομπιουτερ;σας παρακαλω απαντηστε μου.γιατι δεν κανει κανενα απ'αυτα τα προγραμματα που εχει μεσα.{τ300,τ68! κ.α.}.

• 2 weeks later...
  • 8 months later...

Βρε παιδια, μηπως ξερει κανεις αν γινεται να σβησουν στο sony ericsson T230

οσα βγαινουν ως "προκαθορισμενα αντικειμενα που δεν μπορουν να σβηστουν" ; εχει εικονες και ηχους μεσα που δεν μπορω να σβησω και δεν μου αρεσουν καθολου...

Ψάχνω με τα μάτια κάποια μάτια να με ψάχνουν..

• 2 weeks later...

Το ιδιο προβλημαειχα και με το live Τ610 που ειχα.

Ειχα ανοιξει θεμα ειδικα για αυτο το προβλημα, http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=2735

αλλα ηταν πολυ παλια και δεν το ανοιγει πλεον :(

Ομως ειχα κανει save τη λυση!!! :D :grin: :w00t:

Ιδου λοιπον!

Το νεο κολπο εχει ως εξης:

1)Κανετε Master Reset

2)Δεν κλεινετε το τηλεφωνο ,ουτε αφαιρείτε την μπαταρια. Περιμενετε να κανει restart μονο του

3)Εισαγετε τον κωδικο τηλεφωνου(ο οποιος τωρα πια ειναι 0000) και τον κωδικο της καρτας σας

Τωρα αρχιζει ο γρηγορος γυρος!

4)Το κινητο θα φορτώσει το αρχικο Theme

5)Αν πατε αμεσως στις εικονες(χανοντας ομως ετσι πολυτιμο χρονο) θα δειτε οτι το τηλεφωνο προσπαθει να τις διαβασει.

Εσεις ομως πρεπει να τρεξετε στον τηλ καταλογο,να δημιουργήσετε μια νεα (συντομη)επαφη,και να την αποθηκευσετε. Στην συνεχεια προσπαθησετε να της προσθεσετε μια εικονα.

6)Αν ειστε αρκετα γρηγοροι θα εχουν εμφανιστει το πολυ 1-2 εικονες.

Επιλεξτε μια που δεν εχει φανει ακομα.

Θα ειναι ομως αδυνατον να διαβαστει και θα ερωτηθείτε αν θελετε να διαγραφει..

7)Απαντηστε με το χερι στην καρδια...και συνεχίστε ΓΡΗΓΟΡΑ με την επομενη,πριν προλαβουν να εμφανιστουν αλλες!!

Οσο πιο γρηγορα το κανετε,τοσο λιγοτερες φωτογραφιες θα εχουν εμφανιστει,αρα τοσο περισσοτερες θα προσφερονται για Διαγραφη!!

Καλο θα ειναι το κινητο να μην ειναι αφορτιστο,γιατι καθε μηνυμα με ενδειξη για χαμηλη μπαταρια τρωει πολύτιμα sec.

Το κολπο αυτο,δοκιμάστηκε με επιτυχια σε πρωην Live συσκευη Τ610

ναι dinosss...!!!!

λειτουργει αυτο που λες!!!

με εσωσες!!! κι ενας φιλος μου εδω ο κωστας που ειναι ειδικος σε αυτα, το ιδιο μου λεει, κι αυτος εσβησε ανεπιθυμητα πραγματα!!!

ευχαριστουμε!!

Ψάχνω με τα μάτια κάποια μάτια να με ψάχνουν..

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • The title was changed to Sony Ericsson T230