Jump to content

Πρόβλημα με Club-3d 9600 pro

kostassl45i
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας. :)

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μια Club-3d 9600 pro value edition που προσπάθησα προχθές να εγκαταστήσω σε υπολογιστή φίλου μου. (dread)

Συγκεκριμένα ενώ ο υπολογιστής μπουτάρει κανονικά και μπαίνει στα (φρεσκοεγκατεστημένα) windows που έχουν service pack kai direct x9 κι έχει εγκατασταθεί το πακέτο via hyperion 4,49, αφού εγκαταστήσω τους catalyst drivers (οποιαδήποτε έκδοση) και κάνω επανεκκίνηση βγαίνει ένα μήνυμα ότι ο πίνακας ελέγχου δε μπόρεσε να αρχικοποιηθεί γιατί δεν έχουν εγκατασταθεί οι drivers ή δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά.

Στο device manager βλέπω κανονικά την κάρτα, αλλά κατά τα άλλα όλο το σύστημα συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει εγκατεστημένη ατι. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία επιτάχυνση 3d. :eek:

Τι μπορώ να κάνω; Προσπάθησα πολλές φορές με διάφορους συνδιασμούς και 2 φορές σε καθαρά windows (μετά από φορμάτ) να τους εγκαταστήσω, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Δοκίμασα να παίξω με το agp 4x/2x/1x από το bios καθώς και το agp fast writes αλλά δεν άλλαξε τίποτα

Υποψιάζομαι ότι πρόκειται γι' ασυμβατότητα της συγκεκριμένης κάρτας με τη μητρική καθώς έχω εξαντλήσει κάθε άλλο πιθανό αίτιο. Την είχα αλλάξει μέσω εγγύησης γιατί η παλιά αναγωριζόταν μεν, αλλά κολούσε συχνά.

Το σύστημα του αποτελείται από:

-athlon 1400(mhz)

-Asus A7V133

-256MB SDRAM @133MHZ

-Club 3D 9600 pro value edition (400/200)

-Soundblaster 128 PCI

-Western Digitall 120GB 7200 rpm ATA 100 8MB cache

-DVD-ROM Pioneer 119

-Cd recorder Yamaha 24x8x40x

-Οθόνη Viewsonic 17'' E70f

Όσοι μπορείτε προτείνετε τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω καθώς την κάρτα την επέλεξα εγώ και νιώθω ότι έχω ευθύνη για την όλη υπόθεση :(

Είσαι σίγουρος ότι η θύρα AGP είναι 4χ?

Για δοκίμασε να βάλεις του driver από το update driver στo properties της κάρτας στο Device Manager...

Όσοι μπορείτε προτείνετε τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω καθώς την κάρτα την επέλεξα εγώ και νιώθω ότι έχω ευθύνη για την όλη υπόθεση
Σε καταλαβαίνω απόλυτα....... :cry: :cry: :( :(

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg