geembory Δημοσιεύτηκε May 9, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 9, 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες-οδηγίες για δημιουργία δικτύου 3 υπολογιστών (όχι internet) ώστε να είναι δυνατή η κοινή-ταυτόχρονη χρήση αρχείου excell ή access. Λεπτομέρειες: 3 laptop (1 με win. 7 και 2 με win. vista) 1 Netgear 5-port gigabit ethernet switch GS605 Αν και γνωρίζω γενικά από PC κλπ, είμαι εντελώς άσχετος από δημιουργία δικτύου, συνεπώς θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον μου δώσει "οδηγίες-για-χαζούς". Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. May 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες-οδηγίες για δημιουργία δικτύου 3 υπολογιστών (όχι internet) ώστε να είναι δυνατή η κοινή-ταυτόχρονη χρήση αρχείου excell ή access. Λεπτομέρειες: 3 laptop (1 με win. 7 και 2 με win. vista) 1 Netgear 5-port gigabit ethernet switch GS605 Αν και γνωρίζω γενικά από PC κλπ, είμαι εντελώς άσχετος από δημιουργία δικτύου, συνεπώς θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον μου δώσει "οδηγίες-για-χαζούς". Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Απο τη στιγμη που δεν εχεις καποιον router κοτσαρε με utp ολα τα pc πανω στο switch. Ενα οικιακο δικτυο αν καταλαβα καλα θες που θα εχεις shared folders για να ριχνεις μεσα αρχεια σωστα ωστε να εχουν ολοι προσβαση? Κατι τετοιο γινεται απλα με το να τα βαλεις ΟΛΑ τα μηχανηματα στο ιδιο workgroup. Πως γινεται αυτο: Δεξι Κλικ Υπολογιστης --> Ιδιοτητες--> Αλλαγη Ρυθμισεων, στη καρτελα που πεταει πηγαινε στο tab: Ονομα Υπολογιστη --> Αλλαγη--> Ομαδα εργασιας γραψε ενα ονομα που θα ειναι κοινο και ιδιο για ΟΛΑ τα μηχανηματα (πχ Workgroup ή Mitsos κλπ). Επισης απο τη διαχειριση δικτυου φροντισε οι ΙPs να ειναι αυτοματες, για να μην χρειαζεται να αρχισεις τις καρφωτες. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts