Jump to content

Αυτόματη διαγραφη από ΤΕΙ Αθήνας


DemetreKre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είχα εγγραφεί πρώτα φορά το 2009 τον Σεπτέμβριο. Για 2-3 μήνες παρακολουθούσα κανονικά τα εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα έκανα εργασίες κτλ

Έκει την περίοδο εργαζόμουν και έτσι αποφάσια να αφήσω τη σχολή για κάποιο διάστημα... Δεν έκανα εγγραφή ούτε Φεβρούαριο 2010 και έτσι έμαθε την προηγούμενη βδομάδα πως έχει γίνει αυτόματα η διαγραφή μου (Νοέμβριος 2010 έγινε αυτόματη διαγραφή για το λόγο πως δεν είχα εγγραφεί για 2-3 συνεχόμενα εξάμηνα).

 

Πήγα στη γραμματεία στο ΣΤΕΦ στην προισταμένη και με ενημέρωσε πως έχει γίνει αυτόματη διαγραφή και αν θέλω να συμπληρώσω αίτηση για να εξεταστεί η επανεγγραφή μου (δεν μου έδωσε και πολλές πιθανότητες για επανεγγραφή)

Δήλωσα και κάποιους σημαντικούς λόγους υγείας (είχε γίνει διάγνωση για μόρφωμα στομάχου / τελικά προχθές έμαθα τα αποτελέσματα / πρόκειται για διόγκωση κάποιου οργάνου οπότε δεν είναι κάτι τόσο ανησυχητικό) και κάποιους άλλους λόγους.

 

Εγώ θέλω από Σεπτέμβρη να πάω να παρακολουθήσω κανονικά τα μαθήματα για να τελειώσω τη σχολή (έχω χάσει ήδη 2 χρόνια).

Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω από την αίτηση;;;

Φεύγοντας από το γραφείο της προισταμένης της γραμματείας την ρώτησε ένας άλλος από τη γραμματεία την προισταμένη τί να απαντάω σε αυτούς που ρωτάνε για την επανεγγραφή πως δεν έγιναν αποδεκτοί;;;!!!

Πιστεύω πως ούτε καν ορίζεται η επιτροπή για να εξετάσει την επανεγγραφή. Το καταλαβαίνω πως είναι ένα μέτρο για τους αιώνιους φοιτητές αλλά τί φταίμε εμείς που ούτε καν γνωρίζαμε το νόμο αυτόν και δεν μας ενημέρωσε κανείς καν για την αυτόματη διαγραφή.

 

Εγώ θέλω από Σεπτέμβρη να ξεκινήσω κανονικά τη σχολή, ανέφερα πως δεν θέλω να επιβαρύνω οικονομικά τη σχολή σίτιση, πάσο, δωρεάν βιβλία κτλ

Δηλαδή έχω περάσει με πανελλήνιες στο ΤΕΙ δεν πήγα 2 χρόνια και τώρα που είμαι ε΄τοιμος να παρακολουθήσω και να τελειώσω τη σχολή δεν με αφήνουν;;; Θα ήταν καλύτερο να πήγαινα αυτά τα 2 χρόνια να έκανα απλώς εγγραφή και να μην έδινα ούτε καν ένα μάθημα;;; Τί παράλογα πράγματα είναι αυτά! Εγώ δεν ήθελα να επιβαρύνω ούτε οικονομικά ούτε να δικαιολογηθώ για το διάστημα που δεν μπορούσα να βρίσκομαι στο ΤΕΙ. Απλώς θέλω να τελειώσω τη σχολή μου.

 

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για το ΤΕΙ Αθήνας ή είχε αντίστοιχη εμπειρία σε άλλη Σχολή ας στείλει να δω πως θα κινηθώ.

Εγώ έδωσα στην αίτηση επανεγγραφής ένα mail που είχα στείλει στην γραμματεία και όλες τις ιατρικές εξετάσεις που έγιναν.

Ελπίζω να βγάλω κάποια άκρη! Μπορούν έστω να μου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ένα 6μηνο να δουν ποια μαθήματα θα παρακολουθήσω, θα δώσω εξετάσεις και μετά αν θέλουν ας με διαγράψουν αν νομίζουν πως δεν είμαι παραγωγικός...

Edited by DemetreKre
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος, μπορείς να τον ψάξεις από το Εθνικό Τυπογραφείο (ή να τον ζητήσεις από την γραμματεία) και να δεις ακριβώς αν υπάρχει κάποια διαδικασία επανεγγραφής. Πάντως το επιχείρημα "δεν ήξερα το νόμο" δεν παίζει επισήμως (ως πολίτες απαγορεύεται να το επικαλεστούμε) και η οικονομική επιβάρυνση δεν έχει να κάνει τόσο με το ΤΕΙ. Αν σε ξαναγράψουν, και βιβλία θα παίρνεις και πάσο και απ' όλα, δεν θα θυσιάσεις κανένα δικαίωμά σου.

 

Το θέμα με τους μη-ενεργούς φοιτητές (που το κράτος πιέζει να διαγράφονται) έχει να κάνει με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Όλα τα χρήματα που δίνει το κράτος στο ΤΕΙ πάνε ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων, άσχετα αν παρακολουθούν, ασχολούνται ή όχι. Χρήματα για φαγητό, για υποδομές κτλ. τα πάντα. Γι' αυτό υπάρχει και αυτός ο νόμος για διαγραφή φοιτητών, μπας και μπορέσει το κράτος να μειώσει τα λεφτά που δίνει στα ΤΕΙ (όπως κατάλαβες το κράτος δεν ενδιαφέρεται με την ποιότητα της εκπαίδευσης ή με περιπτώσεις όπως η δική σου).

Read The F...ing Manual First
Link to comment
Share on other sites

Στο ΤΕΙ Κοζανης που ημουν εγω μας ειχαν γνωστοποιησει οτι αν δεν γινει εγγραφη για δυο συνεχομενα εξαμηνα ή τρια μη συνεχομενα τοτε διαγραφόμαστε. Τωρα αν εχει αλλαξει κατι απο το 2001 δεν το γνωριζω.

Παντως δεν γνωριζω καποιον που να διαγραφηκε καθως ολοι που δεν ειχαν σκοπο να παρακολουθησουν τα εξαμηνα πηγαιναν εστω για εγγραφη και δηλωση μαθηματων.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι έπρεπε να ανανεώνεις την εγγραφή σου αλλιώς ισχύει (από όσο ξέρω ως αιώνια φοιτήτρια) αυτό που λέει παραπάνω ο συνφορουμίτης, στα 2 συνεχόμενα εξάμηνα που δεν εγγράφηκες, διαγράφεσαι.

Έχει τύχει να ακούσω πάντως, για άτομο συμφοιτητή μου (μάλλον στο ΤΕΙ Χαλκίδας, δεν θυμάμαι καλά) που είχε διαγραφεί για τον λόγο αυτό της μη επανεγγραφής, και κατάφερε να επανεγγραφεί και να συνεχίσει τις σπουδές του. Αυτό έγινε γιατί υπήρχε η βούληση κάποιων ανθρώπων σε σωστές θέσεις που ήθελαν να το βοηθήσουν. Προσκόμισε χαρτιά ότι ήταν ασθενής και τα έκαναν δεκτά. Δεν θυμάμαι πλέον λεπτομέρειες γιατί έχουν περάσει χρόνια, νομίζω ότι είχε όντως κάποιο πρόβλημα υγείας και ίσως να υπάρχει και ένα ποσοστό υπερβολής στις φήμες ως προς το κατά πόσο τον "βοήθησαν" κάποιοι. Πάντως, μετά από τόσα φοίτησης χρόνια σε 2 ΤΕΙ, κι εγώ πιστεύω ότι αν έχεις το σωστό μέσο, η επανεγγραφή πιθανότατα γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

(όπως κατάλαβες το κράτος δεν ενδιαφέρεται με την ποιότητα της εκπαίδευσης ή με περιπτώσεις όπως η δική σου).

 

Νομίζω πως... ενδιαφέρεται! :X Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει η δυνατότητα παύσης των σπουδών...

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την αυτόματη διαγραφή σε περίπτωση μη ανανέωσης της εγγραφής για κάποιο αριθμό συνεχόμενων εξαμήνων, το έμαθα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη σχολή και νομίζω πως ισχύει για όλες. Δεν θυμάμαι πως, αλλά νομίζω ότι λογικά με κάποιον τρόπο ενημερώνονται οι φοιτητές γι' αυτό από την πρώτη στιγμή, είτε μέσω του καλοσωρίσματος είτε μέσω κάποιου οδηγού σπουδών που μοιράζεται.

 

Θέλω να πω ότι δεν τίθεται θέμα άγνοιας του σχετικού νόμου, ή οτιδήποτε αφορά τις σπουδές γενικότερα, γιατί από την ίδια την σχολή φροντίζουν με κάποιον τρόπο να έχουν οι φοιτητές την δυνατότητα να ενημερωθούν γι' αυτά, ανεξάρτητα με το ποιος θα τα προσέξει ή θα του ξεφύγουν...

 

Πάντως η δική μου γνώμη είναι να τους πείσεις (με αποδείξεις ή χωρίς), ότι υπήρχε σοβαρός λόγος που δεν μπορούσες να πας έστω για την ανανέωση της εγγραφής σου σε κάθε εξάμηνο.

Edited by fishfemale

Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

μεσο να υποθεσω πως εννοεις πολιτικη παραταξη?:P

 

Και αυτό ίσως, αν και νομίζω ότι στην περίπτωση που έχω στο νου μου το μέσο ήταν η καλή θέληση κάποιου καθηγητή σε προσωπικό επίπεδο,

Link to comment
Share on other sites

Kι εμάς, μας το είχαν πεί απο την πρώτη μέρα της εγγραφής μας, και πιστεύω είναι κάτι που γνωρίζει το 90% των φοιτητών.
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Kι εμάς, μας το είχαν πεί απο την πρώτη μέρα της εγγραφής μας, και πιστεύω είναι κάτι που γνωρίζει το 90% των φοιτητών.

 

Δεν είχαν αναφέρει τίποτα σε εμάς στις εγγραφές το 2009!

Δούλευα εκείνη τη περίοδο και τώρα σχεδόν συνέχεια και δεν είχα καθόλου χρόνου να πάω στη σχολή.

 

Θα μιλήσω και με μια φίλη μου από ΣΤΕΦ μήπως έχει κανά γνωστό (πολιτική παράταξη) θα περάσω μεθαύριο να δω την πορεία την επανεγγραφής και θα ενημέρωσω Παρασκευή.

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχαν αναφέρει τίποτα σε εμάς στις εγγραφές το 2009!

Δούλευα εκείνη τη περίοδο και τώρα σχεδόν συνέχεια και δεν είχα καθόλου χρόνου να πάω στη σχολή.

 

Θα μιλήσω και με μια φίλη μου από ΣΤΕΦ μήπως έχει κανά γνωστό (πολιτική παράταξη) θα περάσω μεθαύριο να δω την πορεία την επανεγγραφής και θα ενημέρωσω Παρασκευή.

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων

 

Κοίταξε και μήπως τυχαίνει να έχεις κανέναν καθηγητή πχ οικογενειακο γνωστο. Ρώτα συγγενείς κλπ μήπως ξέρουν κάποιον.

Κι εγώ έχω 2 χρονια να πατήσω στο ΤΕΙ αλλά στη ΣΓΤΚΣ έχουμε ηλεκτρονική εγγραφή (αρκεί να πας 1 φορά στη γραμματεία να παρεις τους κωδικούς) και απλώς βάζω υπενθύμιση Σεπτέμβρη και Φλεβάρη να μπω 5' να γραφτώ. Η ΣΤΕΦ δεν έχει;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...