Jump to content

Εγκατάσταση Android SDK


bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγκατάσταση Android SDK - Δημιουργία Nandroid Backup και επαναφορά του backup (Nandroid Restore)

 

Μετά το how to “Πώς αλλάζουμε rom και πως θα κάνουμε root;” προχωράμε στην εγκατάσταση του Android SDK (είναι τα απαραίτητα tools για να μπορούμε να τρέχουμε εντολές Linux - adb commands κατευθείαν από το PC στο τηλέφωνο μας), καθώς και στη χρήση του Nandroid Backup και Nandroid Restore.

 

Android SDK

 

Το Android SDK περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορούμε να τρέξουμε εντολές Linux - adb commands κατευθείαν από το PC στο τηλέφωνο μας με τη χρήση του τερματικού (για να ανοίξουμε το τερματικό στα windows πάμε Έναρξη – Εκτέλεση και στο κενό γράφουμε cmd και πατάμε OK). Επίσης το Android SDK είναι απαραίτητο για τη χρήση του του Νandroid Backup – Restore που θα αναπτύξουμε παρακάτω.

 

Πηγαίνουμε λοιπόν από εδώ και κατεβάζουμε το Android SDK ανάλογα με το λειτουργικό που έχουμε στο PC μας. Ξεζιπάρουμε το αρχείο στον C: δίσκο του PC. O φάκελος που δημιουργείται έχει όνομα "android-sdk-windows". Αυτόν το φάκελο τoν μετονομάζουμε σε AndroidSDK, ώστε να έχουμε την διαδρομή C:\AndroidSDK. Η μετονομασία δεν είναι απαραίτητη απλά επειδή από εδώ και κάτω ότι ADB commands γράφω θα είναι βάση αυτής της ονομασίας (επειδή έτσι το έχω εγώ στο PC μου), καλό είναι να βάλετε και εσείς αυτό το όνομα στο φάκελο για να μην υπάρχουν μπερδέματα.

 

Αφού λοιπόν έχετε μετονομάσει τον φάκελο "android-sdk-windows" σε "AndroidSDK" (εννοείτε χωρίς τα εισαγωγικά), τον ανοίγετε και τρέχετε το "SDK Setup.exe". Aν κάνει αποτυχία λήψης των ενημερώσεων, κλείστε το παράθυρο που ειδοποιεί για την αποτυχία λήψη και πηγαίνετε αριστερά στα setting και τσεκάρετε κάτω που λέει "Force: https://...sources to be fetched". Μετά εγκαταστήστε όλα τα updates που θα σας βγάλει και κλείστε το....

Ωραία τώρα έχουμε και το Android SDK ενημερωμένο, οπότε πάμε παρακάτω…

 

Διαδικασία Νandroid Backup

 

Το nandroid backup για μένα είναι ότι καλύτερο, γιατί με την διαδικασία αυτή μπορεί ο καθένα να κάνει backup και restore αρκετές modified roms που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς και να φτιάξει δική του rom (αφαιρώντας εφαρμογές από το /system/app και/ή προσθέτοντας δικές του), ώστε να έχει πάντα ένα backup όλων των ρυθμίσεων του και των εφαρμογών του (μαζί με τις ρυθμίσεις των εφαρμογών αυτών).

 

Πάμε λοιπόν...

Πρώτα απ’ όλα κατεβάζουμε το ADBRecovery_V.5.zip αρχείο από εδώ. Το zip αυτό περιλαμβάνει ένα φάκελο με το όνομα "recovery" και ένα αρχείο με το όνομα "update.zip".

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν έχουμε ακόμα στην κάρτα μνήμης το αρχείο "update.zip" που χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε root το Milestone μας, πριν κάνουμε οτιδήποτε το μετονομάζουμε πχ σε "updateroot.zip", ώστε το καινούργιο "update.zip" που είναι για το nandroid, να μην αντικαταστήσει το παλιό "update.zip" που ήταν για το rooting.

 

Ξεζιπάρουμε το αρχείο που κατεβάσαμε λοιπόν και τα 2 αρχεία που περιλαμβάνονται στο zip τα ρίχνουμε χύμα στην κάρτα μνήμης. Έτσι στην κάρτα μνήμης θα έχουμε ένα φάκελο με το όνομα "recovery" και ένα αρχείο με το όνομα "update.zip".

 

Στην συνέχεια κλείνουμε το τηλέφωνο. Μετά πατήστε ταυτόχρονα το Power και το κουμπί της φωτογραφική μηχανής, μέχρι να σας βγάλει στην οθόνη ένα τριγωνάκι με κίτρινο θαυμαστικό. Μετά κρατάτε πατημένο το volyme+ (στο πλάι του κινητού) και πατάτε μια φορά το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής. Θα σας βγάλει στην οθόνη recovery όπου έχετε 4 επιλογές. Με το pad διαλέξτε την 2η (με το pad του hardware πληκτρολογίου) που λέει για το update.zip, πατήστε το χρυσαφί από το pad του hardware πληκτρολογίου και αφήστε το να τελειώσει . Μην πατήσετε τίποτα μόλις τελειώσει, να συνεχίσετε δηλαδή να βλέπετε την οθόνη recovery με ότι άλλα έγραψε το update.zip που τρέξατε και απλά συνδέστε το κινητό με το usb στο PC.

 

Ανοίγουμε το τερματικό (για Linux) ή το cmd (για Windows) και γράφουμε διαδοχικά τα παρακάτω ADB Commands:

 

cd\ (και ΕΝTER)

cd androidsdk\tools (και ΕΝTER)

adb shell (και ΕΝTER)

 

Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σας βγάλει τα σύμβολα / #

 

Τώρα έχουμε 2 επιλογές:

1) Να κάνουμε Full backup (όπως ακριβώς είναι εκείνη τη στιγμή το τηλέφωνο με επαφές, ρυθμίσεις, εφαρμογές από market κλπ) και

2) Να κάνουμε Clean backup (την rom δηλαδή καθαρή με τις default εφαρμογές, χωρίς επαφές, ρυθμίσεις κλπ)

 

Εϊχαμε μείνει λοιπόν στο cmd που βλεπουμε ότι δείχνει η φωτογραφία:

 

http://img267.imageshack.us/img267/9148/83510604.th.jpg

 

Αν θέλουμε full backup συνεχίζουμε πληκτρολογώντας στο cmd:

 

nandroid-mobile.sh --backup (και ΕΝTER)

 

Ενώ αν θέλουμε clean backup πληκτρολογούμε:

 

nandroid-mobile.sh --backup --nodata --nocache --nomisc (και ΕΝTER)

 

Όποιο και από τα 2 να πληκτρολογήσουμε το cmd μας θα γίνει έτσι:

 

http://img163.imageshack.us/img163/9819/20339794.th.jpg

 

Μετά την άνω κάτω τελεία βάζουμε το όνομα που θέλουμε να έχει το backup και πατάμε ΕΝTER. Εγώ για full backup δίνω όνομα 2.1_Full και για clean backup δίνω 2.1_Clean.

Mόλις πατήσουμε το ENTER αρχίζει η διαδικασία και δεν πατάμε τίποτα ούτε αποσυνδέουμε το κινητό από το usb μέχρι να δούμε στο cmd (θέλει 2-3 λεπτά να τελειώσει) να γράφει "Backup successful":

 

http://img163.imageshack.us/img163/4591/27694407.th.jpg

 

Μετά με το pad διαλέξτε την 1η επιλογή (reboot) και πατήστε το πάλι το χρυσαφί από το pad του hardware πληκτρολογίου.

 

Όταν θα ξανά ανοίξει το τηλέφωνο αν πάτε θα δείτε στην κάρτα μνήμης να έχει δημιουργηθεί ένας φάκελο με το όνομα "nandroid". Mέσα στο φάκελο nandroid ένας άλλος με το όνομα "console=ttyS2,115200n8" και μέσα σε αυτόν ένας φάκελος της μορφής "2.1_Clean-BbcRS-20100322-0958" ή "2.1_Full-BbCcDMRS-20100322-0956".

To 20100322 δηλώνει την ημερομηνία και το 0958 την ώρα που κάνατε το backup. Σώστε λοιπόν το φάκελο με το όνομα "nandroid" (όπως ακριβώς είναι) στο PC σας, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει με την κάρτα μνήμης.

Και γενικώς κάνετε backup όλης της κάρτας μνήμης στο PC σας όσο ποιο συχνά γίνεται…

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...