Jump to content

Mozilla vs Opera

seeker
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@alexisferos: Δοκίμασα αυτά που είπες και δεν είδα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά. Πάντως ο Firefox είναι αρκετά πιο γρήγορος και συμβατός με σελίδες από τον Opera 8.00 Beta, τον οποίο έχω επίσης εγκατεστημένο και δοκιμάζω. Και μια που είπα για Opera, έχω άλλη μια απορία (η προηγούμενη είναι 4 post πιο πάνω :D ). Ο μόνος λόγος που δεν έχω σβήσει τον Opera είναι ότι υποστηρίζει φωνητικές εντολές... Προσπάθησα λοιπόν να βάλω κάποιες δικές μου. Στα preferences έβαλα όταν λέω "myphone" να εκτελεί την εντολή Go to page http://www.myphone.gr (επίσης δοκίμασα και με εισαγωγικά στη σελίδα), αλλά όταν το λέω δεν κάνει τίποτα... Με ποια μορφή πρέπει να το δώσω;

• Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eγώ επέστρεψα στον Opera v.8 πάλι! :D

Ο firefox είναι πιο πολύ για ταλαιπωρία, παρά για ευκολία χρήσης.

Άλλους τους βολεύει, εμένα με κουράζει και προτιμώ έναν ολοκληρωμένο browser.

Νομίζω μόνο ο Opera έχει το δικαίωμα να λέγεται έτσι. :cool:

Ψηφίζω Opera!

Πλεονεκτήματα Opera:

- Ακόμα και αν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο με τον Firefox, δε μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι ο Opera είχε mouse gestures, tabbed browsing, pop up blocker κ.λπ. από το 1997... (χωρίς να είμαι σιγουρος, πάνε πολλά χρόνια!). Ο Firefox απλά αντέγραψε αυτά τα features

O Νetscape (τον οποίο αντέγραψε ο Opera...) απο πότε είχε τέτοια χαρακτηριστικά? :shifty:

.

- Δεν είναι open-source.

Που σημαίνει μικρότερη ταχύτητα στην ανάπτυξη άρα σύντομα θα ξεπεραστεί απο τον Firefox...

Eγώ επέστρεψα στον Opera v.8 πάλι! :D

Ο firefox είναι πιο πολύ για ταλαιπωρία, παρά για ευκολία χρήσης.

Άλλους τους βολεύει, εμένα με κουράζει και προτιμώ έναν ολοκληρωμένο browser.

Νομίζω μόνο ο Opera έχει το δικαίωμα να λέγεται έτσι. :cool:

Εξαρτάται, εγώ για παράδειγμα θεωρώ τον Opera την αποθέωση του browser που είναι φορτωμένος με ένα σωρό σκουπίδια. Ενώ ο Firefox είναι απλά πολύ customizable.

Παιδια ολα ειναι θεμα γουστου....

Περασα και εγω ενα τριμηνο με firefox δοκιμαζοντας τον απο την εκδοση 0.9 εως την τελικη, κατεβαζοντας συνεχως nightly builds.... δε λεω, ειναι καλος browser αλλα εχει πολυ δρομο ακομα... Η σταθεροτητα του ειναι μετρια, ειχα αρκετα κρασαρισματα ακομα και με την τελικη εκδοση.

Επεστρεψα λοιπον στον Opera....

Ο οποιος μπορει να ειναι φορτωμενος με ενα σωρο σκουπιδια (ποια ειναι αληθεια; ο mail client? απενεργοποιειται πανευκολα) αλλα ειναι μολις 3.5ΜΒ εναντι 4.7 του firefox (για windows γιατι για linux η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη λογω διαφορετικης συμπιεσης) χωρις να εχει κανενα plugin...

btw, απο ποτε ειχε ο netscape mouse gestures ;)

οσο για την ταχυτητα στην αναπτυξη φιλε seeker, οι developers της opera εχουν πολλακις αποδειξει οτι εχουν ταχυτατα αντανακλαστικα. Τα περισσοτερα security vulnerabilities που δινει η secunia το πολυ μεσα σε 1 εβδομαδα διορθωνονται απο καινουργιες εκδοσεις :)

Ολα αυτα φιλικα, απλα για να ξεκαθαρισουν μερικα πραγματα ;)

Περασα και εγω ενα τριμηνο με firefox δοκιμαζοντας τον απο την εκδοση 0.9 εως την τελικη, κατεβαζοντας συνεχως nightly builds.... δε λεω, ειναι καλος browser αλλα εχει πολυ δρομο ακομα... Η σταθεροτητα του ειναι μετρια, ειχα αρκετα κρασαρισματα ακομα και με την τελικη εκδοση.

το είπες μόνος σου...το να εγκαθιστάς το ένα nightly build πάνω απ'το άλλο δεν είναι και ό,τι καλύτερο...τις περισσότερες φορές δημιουργέι πολλά προβλήματα και ακόμα και όταν φτάσεις να εγκαταστήσεις την τελική έκδοση, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υφίστανται...

προσωπικά έχω κάνει clean install τον firefox 1.0 σε αρκετά pc φίλων, και ουδέποτε παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία τους...δεδομένου πάντα ότι τα extensions τα έχω χιλιοτσεκάρει...και δεν βάζω ότι βρω,όπου το βρω...

με λίγα λόγια , νομίζω ότι η αλεπού είναι πολύ αξιόπιστος browser , αρκεί να γίνει σωστή εγκατάσταση, τόσο στο .exe όσο και στα extensions...:)

το είπες μόνος σου...το να εγκαθιστάς το ένα nightly build πάνω απ'το άλλο δεν είναι και ό,τι καλύτερο...τις περισσότερες φορές δημιουργέι πολλά προβλήματα και ακόμα και όταν φτάσεις να εγκαταστήσεις την τελική έκδοση, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υφίστανται...

προσωπικά έχω κάνει clean install τον firefox 1.0 σε αρκετά pc φίλων, και ουδέποτε παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία τους...δεδομένου πάντα ότι τα extensions τα έχω χιλιοτσεκάρει...και δεν βάζω ότι βρω,όπου το βρω...

με λίγα λόγια , νομίζω ότι η αλεπού είναι πολύ αξιόπιστος browser , αρκεί να γίνει σωστή εγκατάσταση, τόσο στο .exe όσο και στα extensions...:)

Δεν είμαι κανένας πρωτάρης :) εννοείται ότι κάθε nightly έμπαινε σε φρέσκο profile. Τα μόνα που κρατούσα και έκανα Import ήταν τα bookmarks.

έβαλα opera χτές και έβγαλα σήμερα...

ενώ ειναι πολύ καλός, μου τη σπάει 1 πρόβλημα με τα cookies που έχει και εξαιτίας του οποίου, καθε φορά που ανοίγω ένα λινκ το οποίο οδηγεί σε καποια σελίδα του myphone μέσα απο αυτό, θέλει log-in!!

Δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα... μήπως πειράχτηκαν οι ρυθμίσεις;

Δες στα Preferences->Privacy, αν είναι ενεργοποιημένα τα cookies

Χαλαρά ψηφίζω Firefox + Thunderbird

Κάποτε είχα τον Opera όταν ο Firefox ήταν ακόμα Netscape αλλά τελικά τώρα ο Firefox είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Opera, τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται...

Επίσης και το Thunderbird μου φαίνεται πιο φιλικό από τον Mail Client του Opera...

Telika nomizo den bgazome akri kai nomizo den katalabenomaste ,ine dinaton na ine poio grigoros o firefox apo ton opera?Toulachiston na leme pragmata pou na echoun kapoia ipostasi.

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

Telika nomizo den bgazome akri kai nomizo den katalabenomaste ,ine dinaton na ine poio grigoros o firefox apo ton opera?Toulachiston na leme pragmata pou na echoun kapoia ipostasi.

τώρα τι δικαιολόγηση είναι αυτή...δεν την καταλαβαίνω...λες και ισχυρίστηκε κάποιος ότι το 10 είναι μεγαλύτερο του 1000...

λίγο απόλυτο σε βρίσκω και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό..

κράτα και μια πισινή...

Ε πως να το κάνουμε ρε φιλαράκι αφού εγώ, στο δικό μου PC βλέπω ότι ο Firefox είναι πιο γρήγορος από τον Opera. Δεν ξέρω αν φταίει κάτι και τι είναι αυτό όμως ο Opera σε ταχύτητα είναι σαν τον IE

Το θέμα δεν είναι ποιος browser είναι ταχύτερος και πόσα millisecond από τον άλλον. Το θέμα είναι πώς ο καθένας βολεύεται να κάνει τη δουλειά του.

Εγώ για παράδειγμα έχω τα extensions weatherfox, tabbrowsers και foxytunes ενώ για theme έχω βάλει ένα που μου αρέσει.

Υπάρχει στον Opera κάτι αντίστοιχο με το tabbrowser extensions με το οποίο μπορώ να πω "close only left tabs" ή "close only right tabs"?? Υπάρχει κάποιο extension από το οποίο μπορώ να ελέγχω το winamp?

Δεν λέω ότι ο φάιρφοξ είναι καλυτερος. Λέω ότι στα πράγματα που δίνω σημασία μού έχει δώσει λύσεις και για αυτό (αν και έχω δοκιμάσει τον Opera και είμαι πρόθυμος να τον χρησιμοποιήσω) έχω μείνει σε αυτόν.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Sygnomi ean i apantisi mou itan ligo atsali kai sas piraxe.O kathenas me oti boleyete kai tou aresi kalitera.

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

Χωρίς σχόλια, μερικά συγκριτικά έτσι για να συνεχίζεται η κουβέντα :devil:

1ο

2ο

3ο (είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, εξετάζει μόνο javascript την ώρα που επισκέπτεστε τη σελίδα συλλέγοντας συνεχώς δεδομένα)

• 3 weeks later...
Παιδια ολα ειναι θεμα γουστου....

Επεστρεψα λοιπον στον Opera....

Ο οποιος μπορει να ειναι φορτωμενος με ενα σωρο σκουπιδια (ποια ειναι αληθεια; ο mail client? απενεργοποιειται πανευκολα) αλλα ειναι μολις 3.5ΜΒ εναντι 4.7 του firefox (για windows γιατι για linux η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη λογω διαφορετικης συμπιεσης) χωρις να εχει κανενα plugin...

btw, απο ποτε ειχε ο netscape mouse gestures ;)

οσο για την ταχυτητα στην αναπτυξη φιλε seeker, οι developers της opera εχουν πολλακις αποδειξει οτι εχουν ταχυτατα αντανακλαστικα. Τα περισσοτερα security vulnerabilities που δινει η secunia το πολυ μεσα σε 1 εβδομαδα διορθωνονται απο καινουργιες εκδοσεις :)

Ολα αυτα φιλικα, απλα για να ξεκαθαρισουν μερικα πραγματα ;)

Πώς απενεργοποιείται ο mail client στον Opera;