Jump to content

CPU: CENTRINO v P4 gia agora..

stixima
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος stixima (28 Μάρ. 2004 , 12:09)

Μπορω να πω οτι με μπερδεψατε.. :o Αλλα πιθανον ειμαι μαλλον τελικα αποφασισμενος να αγορασω το παρακατω λαπτοπ που σας ειπα. Οι περισσοτερες εφαρμογες που θα δουλευω θα ειναι πιο πολυ ιντερνετ, τωρα κατι εφαρμογες τυπου word και excel πιστευω οτι δεν ζηταν και πολυ επεξεργ. ισχυς.

Απλα κατασταλαξα στον centrino απ'την αποψη οτι θα εχω καλη αυτονομια στην μπαταρια. Παρακατω σας παραθετω τα χαρακτηριστικα και την τιμη που βρηκα σε καταστημα της Γερμανιας (εχω ξανα αγορασει απο το ιδιο καταστημα), και αν τυχον καποιος νομιζει οτι ειναι ακριβος ή εστω υπαρχει και με παραπλησια τιμη εδω Ελλαδα ας το γραψει, γιατι οσο και αν ρωτησα σε καταστηματα και αλυσιδες μου ειπαν οτι αυτο το μοντελο δεν το εχουν.

Intel Pentium M Centrino 1500 MHz

512 MB RAM

15,4'' TFT (1280 x 800 pixel)

USB 2.0: 3

PCMCIA-Slot II: Yes

Infared: Yes

Modem: Yes

LAN: Yes

WLAN: Yes (Μαλλον εννοει το WiFi)

Firewire IEEE 1394: Yes

DVD+R/+RW Recorder

60 GB Hard Disk

ATI Mobility Radeon 9200 64MB

Tv-out: Yes

WinXP HOME (Σιγουρα Γερμανικη εκδοση).

Τιμη: 1495EUR (+20EUR εξοδα μεταφορας με ΕΛΤΑ).

file stoixhma mou pe enas filos apo germania pws iparxoun megales ekptwseis sta laptop gia foithtes kai dikigorous,giatrous klp.an exeis kanena tetoion rwta de xaneis tipota

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

H timh einai me fpa?An nai einai arketa kalh timh.Poio montelo einai?Poias etaireias?

HP PAVILION ZT 3120

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Και μιας και ειμαστε στην επικαιροτητα....

Τι προτεινετε απο Centrino μεχρι τα 1800 χωρις φπα?

Βασικη προυποθεση!Θα παιζω σε Wan...

εχω δει αυτα εδω.

HP Compaq nx5000 [DU306A]

ΗP Compaq nx5000 [DU307A]

Toshiba Satellite M30 231

HP Pavilion zt 3120

Ακουω τις γνωμες σας και τι πιθανον χρειαζομαι παραπανω...

φιλικα

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν ξερω πως μου κατσε τις τελευταιες μερες,ενω ελεγα να κοιταξω για Acer τελικα ακουστηκαν διαφορα απο γνωστους οτι εχουν προβληματα...

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα φιλοι μου!

Σας γραφω απο Γερμανια οπου μενω εδω και 3 μηνες και εργαζομαι. Εχει σχεδον 2 βδομαδες που αγορασα λαπτοπ απο εδω. 8α σας αναφερω τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα του μηχανηματος και στο τελος θα σου πω την εμπειρια μου απο τα λαπτοπς. Με > ειναι αυτο που βρηκε ο χρηστης επισης απο Γερμανια, και απο κατω καθε φορα του λαπτοπ που εν πολλοις σας/σου προτινω:

>Intel Pentium M Centrino 1500 MHz

Intel Pentium 4, 2.8 GHz,

>512 MB RAM

512 MB DDR-RAM

>15,4'' TFT (1280 x 800 pixel)

16'' TFT 16:10, 1440 x 900 Pixel, Flat Display

>USB 2.0: 3

Το ιδιο

>PCMCIA-Slot II: Yes

Ναι, εχει μια

>Infared: Yes

Ναι

>Modem: Yes

Ναι

>LAN: Yes

Ναι

>WLAN: Yes (Μαλλον εννοει το WiFi)

Ναι

>Firewire IEEE 1394: Yes

Ναι

>DVD+R/+RW Recorder

Δε ξερω αν εκανες λαθος και εβαλες δυο φορες το +, αλλα στο συγκεκριμενο μοντελο που προτινω εχουμε DVD ± RW

>60 GB Hard Disk

Επισης

>ATI Mobility Radeon 9200 64MB

nVidia GeForce FX Go5600, 64 MB DDR RAM

>Tv-out: Yes

Ενοειτε

>WinXP HOME (Σιγουρα Γερμανικη εκδοση).

Επισης

>Τιμη: 1495EUR (+20EUR εξοδα μεταφορας με ΕΛΤΑ).

1499Ευρω.

Επιπλεον εχει SD card reader/writer, οπως επισης καινουρια τεχνολογια στον επεξεργαστη της, οπου "μοιραζει" την ισχυ, οταν ασχολεισε παραλληλα και με video editing! Ενα μερος παει αποκλειστικα στην εφαρμογη αυτη, ωστε αυτη να τρεχει οπως σε ολους τους υπολογιστες, ενω εσυ χωρις να καταλαβαινεις καν οτι τρεχει, μπορεις να κανεις ΜΡ3, να εισαι στο ιντερνετ, να κανεις copy paste κλπ κλπ κλπ.

Centrino? Μια χαρα! Οντως, ενας επεξεργαστης της ταξης του 1.5 ειναι ισαξιος με αυτον του 2.4 ίσως και παραπανω μαλιστα κερδιζεις σε αυτονομια λογο των χαμηλοτερων θερμοκρασιων που αναπτυσσονται! Μη τρελαθουμε ομως! Δε παιρνεις ψυγειο! Λαπτοπ παιρνεις. Και αντι για 2 ωρες αναμονη εχεις κοντα 3. Οπως επισης αν τρεχεις Word, τοτε αντι για 2.5 ωρες αναμονης εχεις 3.5! Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, μη νομιζετε οτι με τα Pentium κανεις ομελετα! Απλα ειναι ζεστα! Οπως και τα Athlon! Οπως και τα Centrino! Αλλα ειπαμε, αντι για 45 περιπου που παει το ενα το αλλο παει στους 35 και τελειωνει εδω η τοση φασαρια με τις θερμοκρασιες των λαπτοπς που κυκλοφορουν στην αγορα το τελευταιο χρονο σχεδον...

Και εχουμε και λεμε παρατηρησεις...:

Στη Γερμανια δεν υπαρχει η ενοια του ΦΠΑ. Ο,τι βλεπεις στη βιτρινα πληρωνεις! Το μοντελο που περιγραφω ειναι το Toshiba Satellite P10-815.

Ολα τα γερμανικα λαπτοπς εχουν γερμανικα πληκτρολογια. Τι σημανει αυτο; Οτι κανα δυο πληκτρα ειναι σε αλλη θεση και θες χρονο και θεληση να συνηθισεις. Επαναλαμβανω ειναι μονο 2-3 πληκτρα και οτι με περιπου 100ευρω μπορεις να παραγγειλεις ενα κανονικο πληκτρολογιο απο το site της Toshiba το οποιο απλα ειναι κορυφαιο!!! Εχω ασχοληθει με Siemens, ACER, Compaq. Απλα τα μεν ειναι απαραδεκτα σε after sale service. Οι καρτες γραφικων και στο μοντελο που βρηκες και σε αυτο, οπως επισης και στα περισσοτερα αν οχι ολα μοντελα δεν εχουν κανενα προβλημα να παιξουν παιχνιδια και το λεει η πραξη και οχι η θεωρια! Η δικη μου πρακτικη επαφη με τοσα μοντελα ειναι οτι ανετα καλυπτεσε απο τις καρτες γραφικων που ειναι εξοπλισμενα τα συγκεκριμενα μοντελα!

Ο,τι αλλες πληροφορίες θελετε απο την αγορα της Γερμανιας, ειμαι προθυμος!

Παρεπιπτοντως! Το λαπτοπ που αναφερω, το εχει το πλαισιο σε τιμη 2000 και κατι ψιλα, ευρω! Μιλαμε δηλαδη για 500ευρω διαφορα!!!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

• 11 months later...
Καλησπέρα φιλοι μου!

Σας γραφω απο Γερμανια οπου μενω εδω και 3 μηνες και εργαζομαι. Εχει σχεδον 2 βδομαδες που αγορασα λαπτοπ απο εδω. 8α σας αναφερω τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα του μηχανηματος και στο τελος θα σου πω την εμπειρια μου απο τα λαπτοπς. Με > ειναι αυτο που βρηκε ο χρηστης επισης απο Γερμανια, και απο κατω καθε φορα του λαπτοπ που εν πολλοις σας/σου προτινω:

>Intel Pentium M Centrino 1500 MHz

Intel Pentium 4, 2.8 GHz,

>512 MB RAM

512 MB DDR-RAM

>15,4'' TFT (1280 x 800 pixel)

16'' TFT 16:10, 1440 x 900 Pixel, Flat Display

>USB 2.0: 3

Το ιδιο

>PCMCIA-Slot II: Yes

Ναι, εχει μια

>Infared: Yes

Ναι

>Modem: Yes

Ναι

>LAN: Yes

Ναι

>WLAN: Yes (Μαλλον εννοει το WiFi)

Ναι

>Firewire IEEE 1394: Yes

Ναι

>DVD+R/+RW Recorder

Δε ξερω αν εκανες λαθος και εβαλες δυο φορες το +, αλλα στο συγκεκριμενο μοντελο που προτινω εχουμε DVD ± RW

>60 GB Hard Disk

Επισης

>ATI Mobility Radeon 9200 64MB

nVidia GeForce FX Go5600, 64 MB DDR RAM

>Tv-out: Yes

Ενοειτε

>WinXP HOME (Σιγουρα Γερμανικη εκδοση).

Επισης

>Τιμη: 1495EUR (+20EUR εξοδα μεταφορας με ΕΛΤΑ).

1499Ευρω.

Επιπλεον εχει SD card reader/writer, οπως επισης καινουρια τεχνολογια στον επεξεργαστη της, οπου "μοιραζει" την ισχυ, οταν ασχολεισε παραλληλα και με video editing! Ενα μερος παει αποκλειστικα στην εφαρμογη αυτη, ωστε αυτη να τρεχει οπως σε ολους τους υπολογιστες, ενω εσυ χωρις να καταλαβαινεις καν οτι τρεχει, μπορεις να κανεις ΜΡ3, να εισαι στο ιντερνετ, να κανεις copy paste κλπ κλπ κλπ.

Centrino? Μια χαρα! Οντως, ενας επεξεργαστης της ταξης του 1.5 ειναι ισαξιος με αυτον του 2.4 ίσως και παραπανω μαλιστα κερδιζεις σε αυτονομια λογο των χαμηλοτερων θερμοκρασιων που αναπτυσσονται! Μη τρελαθουμε ομως! Δε παιρνεις ψυγειο! Λαπτοπ παιρνεις. Και αντι για 2 ωρες αναμονη εχεις κοντα 3. Οπως επισης αν τρεχεις Word, τοτε αντι για 2.5 ωρες αναμονης εχεις 3.5! Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, μη νομιζετε οτι με τα Pentium κανεις ομελετα! Απλα ειναι ζεστα! Οπως και τα Athlon! Οπως και τα Centrino! Αλλα ειπαμε, αντι για 45 περιπου που παει το ενα το αλλο παει στους 35 και τελειωνει εδω η τοση φασαρια με τις θερμοκρασιες των λαπτοπς που κυκλοφορουν στην αγορα το τελευταιο χρονο σχεδον...

Και εχουμε και λεμε παρατηρησεις...:

Στη Γερμανια δεν υπαρχει η ενοια του ΦΠΑ. Ο,τι βλεπεις στη βιτρινα πληρωνεις! Το μοντελο που περιγραφω ειναι το Toshiba Satellite P10-815.

Ολα τα γερμανικα λαπτοπς εχουν γερμανικα πληκτρολογια. Τι σημανει αυτο; Οτι κανα δυο πληκτρα ειναι σε αλλη θεση και θες χρονο και θεληση να συνηθισεις. Επαναλαμβανω ειναι μονο 2-3 πληκτρα και οτι με περιπου 100ευρω μπορεις να παραγγειλεις ενα κανονικο πληκτρολογιο απο το site της Toshiba το οποιο απλα ειναι κορυφαιο!!! Εχω ασχοληθει με Siemens, ACER, Compaq. Απλα τα μεν ειναι απαραδεκτα σε after sale service. Οι καρτες γραφικων και στο μοντελο που βρηκες και σε αυτο, οπως επισης και στα περισσοτερα αν οχι ολα μοντελα δεν εχουν κανενα προβλημα να παιξουν παιχνιδια και το λεει η πραξη και οχι η θεωρια! Η δικη μου πρακτικη επαφη με τοσα μοντελα ειναι οτι ανετα καλυπτεσε απο τις καρτες γραφικων που ειναι εξοπλισμενα τα συγκεκριμενα μοντελα!

Ο,τι αλλες πληροφορίες θελετε απο την αγορα της Γερμανιας, ειμαι προθυμος!

Παρεπιπτοντως! Το λαπτοπ που αναφερω, το εχει το πλαισιο σε τιμη 2000 και κατι ψιλα, ευρω! Μιλαμε δηλαδη για 500ευρω διαφορα!!!

http://www.notebooksbilliger.de/index.php/notebooks/hewlett_packard/hp_nx9100_series

για δες αυτο.μπορεις να συνεννοηθεις το πως γινεται το ολο σκηνικο για να μου ερθει?στειλες μου στο rockxk@mycosmos.gr

Το συγκεκριμένο topic είναι πολύ παλιό και η συζήτηση για laptops έχει μεταφερθεί εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=61610

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...