Stl08 Δημοσιεύτηκε March 16, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 16, 2011 Καλησπέρα, Αγόρασα ένα μετεωρολογικό σταθμό από τα lidl, http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_9912.htm Είναι ακριβώς ό ίδιος με τα ίδια χαρακτηριστικά σαν αυτόν του e-shop (μόνο η μάρκα αλλάζει) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.997257 Έχω 2 ερωτήσεις σχετικά με την πρόβλεψη του καιρού.. Στο manual γράφει σχετικά με την απόλυτη και σχετική ατμοσφαιρική πίεση του αέρα σε hPa. Η απόλυτη υπολογίζεται (όπως γραφεί) από τον μετεωρολογικό σταθμό, ενώ την σχετική στο επιπεδο της θαλασσας θα πρέπει να την βρώ και να την βάλω εγω. Σε διάφορα site βρήκα και τελικά έβαλα την τιμή 1025 hPa. Η ερώτηση είναι, γιατι πρέπει να δηλώσω την σχετικά σχετική ατμοσφαιρική πίεση του αέρα ? Άλλωστε ακόμα και να το κάνω, δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα στην απόλυτη, από ότι βλέπω, ειχε υπολογίσει χθές ο μετερεωλογικος σταθμός «1010 hPa», ενώ σήμερα έπεσε στο 1009… Γενικά είμαι λίγο έως πολύ άσχετος, οπότε και ζητώ την βοήθεια σας, σχετικά με την απόλυτη και σχετική ατμοσφαιρική πίεση Σας ευχαριστω και συγνωμη εαν αυτα που γραφω ειναι βλακειες :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stl08 Δημ. March 17, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2011 Κανένας δεν γνώριζει ρε παιδιά ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. March 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2011 Δεν καταλαβα τι ρωτας.Να σε ενημερωσω απλα οτι οι προβλεψεις που γινονται μονο μεσω της μεταβολης της ατμοσφαιρικης πιεσης εχουν ελαχιστο ποσοστο επιτυχιας,ειδικα το καλοκαιρι. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bikos68 Δημ. March 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2011 (edited) Έχω 2 ερωτήσεις σχετικά με την πρόβλεψη του καιρού.. Στο manual γράφει σχετικά με την απόλυτη και σχετική ατμοσφαιρική πίεση του αέρα σε hPa. Η απόλυτη υπολογίζεται (όπως γραφεί) από τον μετεωρολογικό σταθμό, ενώ την σχετική στο επιπεδο της θαλασσας θα πρέπει να την βρώ και να την βάλω εγω. Σε διάφορα site βρήκα και τελικά έβαλα την τιμή 1025 hPa. Η ερώτηση είναι, γιατι πρέπει να δηλώσω την σχετικά σχετική ατμοσφαιρική πίεση του αέρα ? Άλλωστε ακόμα και να το κάνω, δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα στην απόλυτη, από ότι βλέπω, ειχε υπολογίσει χθές ο μετερεωλογικος σταθμός «1010 hPa», ενώ σήμερα έπεσε στο 1009… Γενικά είμαι λίγο έως πολύ άσχετος, οπότε και ζητώ την βοήθεια σας, σχετικά με την απόλυτη και σχετική ατμοσφαιρική πίεση Σας ευχαριστω και συγνωμη εαν αυτα που γραφω ειναι βλακειες :wacko: H πιεση μετριεται σε hPa και mbar,πρεπει να δηλωσεις την σωστη πιεση για να μπορει το οργανο να υπολογιζει...την πιεση της περιοχης σου θα την παρεις απ τον κοντινοτερο μετεο. σταθμο η καποιου αεροδρομιου,πχ εγω εβαλα της Μικρας Θεσσαλονικη...η πιο ευκολα και γρηγορα δες στο σαιτ του Πωσειδωνα στις καρτελες θα βρεις και τις τρεχουσες πιεσεις ανα περιοχη.Παντως οι ακριβεις μετρησεις γινονται απο το αναλογικο (κλασσικο)Βαρομετρο,να ξερεις τα ψηφιακα ειναι στο περιπου. Edited March 17, 2011 by bikos68 Παράθεση Jason the Greek Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stl08 Δημ. March 17, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2011 (edited) bikos68 Σε ευχαριστω.... απο το παρακατω Site εβαλα το βαρομετρικο που γραφει στο αριστερο πινακα (δηλαδη 1020 hPa) Βεβαια αυτο ειναι για την Αθηνα και οχι για την περιοχη του Ελληνικου που διαμενω εγω... http://www.ntua.gr/weather/ Για την περιοχη του Ελληνικου, μηπως μπορεις να μου δωσεις ενα link για να βρω την ακριβης τιμη ? Το ερωτημα μου ειναι, οτι ο μετεωρολογικός σταθμός, εχει την "απολυτη" πιεση και την "σχετικη" πιεση.. Την "σχετικη" την δηλωνω εγω. Απλα δεν μπορω να καταλαβω, ο υπολογισμος του γινεται βασει της "σχετικης" ή της "απολυτης" πιεσης του ?? Επισης απο προχθες βλεπω να εχει πεσει η "ατμοσφαιρικη πιεση" κατα περιπου 4 με 5 μοναδες. Ωστοσο το γραφημα του καιρου (η εικονα δηλαδη που σου δειχνει τον καιρο "συνεφακια" κτλ) δεν εχει αλλαξει. Η μεταβολη αυτη κανονικα δεν θα επρεπε να επιφερει και αλλαγη του γραφηματος ? Απλα φοβαμαι οτι ισως τελικα δεν δουλευει ο μετερεωλογικος σταθμος, αφου 2 μερες τωρα δεν εχω δει καμια αλλαγη του γραφηματος του καιρου, ακομα και λανθασμενη Για την ενεργοποιηση της προγνωσης του καιρου, εκανα τα παρακατω 1) Ρυθμισα, συμφωνα με τον τρεχον καιρο και την αναλογη εικονα. Π.χ προχθες ειχε ηλιο με συννεφιά, οποτε και επελεξα την εικονα "ηλιο με συννεφια". (ειναι η εικονα που φενεται και στα link που σας παραθετω) 2) Ρυθμισα την "σχετικη ατμοσφαιρικη πιεση". Η απολυτη ρυθμιστικε απο τον μετερεωλογικο σταθμο αυτοματα Μετα απο 2 μερες λειτουργια η ατμοσφαιρικη πιεση εχει μειωθει στο μετερεωλογικο σταθμο κατα περιπου 4 μοναδες. Λογικα δεν θα επρεπε να βλεπω αλλη εικονα ? Αντι δηλαδη της "ηλιο με συννεφια" Edited March 17, 2011 by Stl08 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. March 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2011 (edited) Αναλογα με το software του σταθμου τα γραφηματα αλλαζουν πιο συχνα ή πιο αργα.Η προβλεψη ομως του καιρου με τη μεταβολη της πιεσης εχει ελαχιστα ποσοστα επιτυχιας.Τα ποσοστα αυτα μειωνονται ακομα πιο πολυ το καλοκαιρι. Για να βρεις την πιεση της περιοχης σου με προσεγγιση παντα πας εδω http://www.hnms.gr/hnms/greek/observation/observation_region_html .Κατω αριστερα στη σελιδα γραφει METAR.Επιλεγεις απο εκει το σταθμο του Ελληνικου και στο παραθυρο που ανοιγει πας στο τελος του κειμενου.Η τιμη που υπαρχει μετα το Q ειναι η πιεση.Αν ας πουμε γραφει Q1018= η πιεση ειναι το 1018. Edited March 17, 2011 by ioma Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stl08 Δημ. March 17, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2011 OK ευχαριστω !!! Θα το δοκιμάσω και πάλι και θα σας πω λεπτομέριες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. March 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2011 μιας που συζητατε για τον συγκεκριμενο σταθμο, τον ειχα αγορασει κι εγω περυσι και απο την αρχη ειχε προβλημα ο εξωτερικος αισθητηρας: δεν εξεπεμπε την ενδειξη ενω το led αναβε. Με λίγο χτύπημα ;-) δούλεψε για κάνα τριμηνο και μετά, τέλος... Μπορώ κάπου να βρω έναν άλλο συμβατο αισθητήρα; Επίσης, η πιο κοντινη πολη για την ωρα ανατολης και δυσης ηλιου και σεληνης είναι το Βελιγραδι. Σωστά; Δεν μπορουμε να βάλουμε κάπως την Αθήνα; Ή υπαρχει κατι πιο κοντινο; υγ με το βαρομετρο δεν ασχοληθηκα καθολου -μαλλον έκανα καλά απο ο,τι λετε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. March 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2011 Δυστυχως ολοι οι σταθμοι αυτου του τυπου που πωλουνται απο super market ειναι με ημερομηνια ληξεως. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. March 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2011 ^ πιθανον. Βέβαια, ο δικος μου είχε προβλημα απο την αρχη, και φυσικα το λιδλ μου είπε να τον πάω πισω και να πάρω τα χρήματα μου. Αλλά εγω δεν ήθελα πίσω τα 25 ευρώ, έναν φτηνο ασυρματο σταθμο με εξωτερικο ασυρματο αισθητηρα ήθελα! Μετά απο 6 μήνες πηρα (πάλι απο λιδλ) έναν bresser μικρο, που ειναι πιο εμφανισιμος και δείχνει και εξωτερικη υγρασία και αυτον έχω τωρα. Αλλά θα ήθελα να δούλευε κι ο άλλος να τον πάω στο εξοχικο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stl08 Δημ. March 19, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2011 (edited) Επρεπε να το πας απο την αρχη στο lidl να παρεις και τα λεφτα.. Φενεται οτι απο την αρχη καποιο προβλημα υπηρχε... Ο δικος μου, 1 εβδομαδα τωρα δουλευει χωρις προβλημα. Ελπιζω να συνεχισει ετσι :)) Εχθες προεβλεψε και την βροχη :))) Το κακο ειναι οτι κανει update καθε 6 ωρες απο οτι καταλαβαινω, οποτε τις γρηγορες εναλλαγες του καιρου δεν τις προλαβαινει. Φυσικα δεν περιμενω τα super αποτελεσμα, ουτε μπορω να βασιστω σε αυτον, αφου μονο το βαρομετρικο δεν φτανει για να προβλεψεις τον καιρο. Αυτο που κυριως βλεπω ειναι η θερμοκρασια εξω και μεσα και κατα ποσο πεφτει η ατμοσφαιρικη πιεση ή ανεβαινει.. Απο εκει ισως κατι μπορεις να καταλαβεις για το καιρο που ερχεται Μεχρι στιγμης παντως συμφωνει με το αεροδρομιο του Ελληνικου με διαφορα -/+ 2 Edited March 19, 2011 by Stl08 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. March 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2011 Το εξωτερικο θερμομετρο το εχεις στη σκια ή στον ηλιο; Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stl08 Δημ. March 20, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2011 το εξωτερικο το εχω στο μπαλκονι... Δυστυχώς δεν το βλεπει αμεσα ηλιος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achilleas1 Δημ. March 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2011 Εννοειται οτι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το βλεπει ο ηλιος! Ολες οι θερμοκρασίες απο ολους τους μετεωρολογικούς σταθμους (της ΕΜΥ) αναφέρονται παντα υπο σκιαν - εαν το βλεπει ο ηλιος το καλοκαιρι θα δειχνει 50 βαθμους! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. March 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2011 Μεγα λαθος.Ολα τα θερμομετρα της ΕΜΥ ειναι κατω απο ηλιο μεσα σε κλωβο βαμενος ασπρος με γριλιες.Ημουν μετεωρολογος παρατηρητης στο στρατο.Οι οικιακοι σταθμοι βεβαια δεν ερχονται σε κλωβο.Αν εχεις κεφι να φτιαξεις κλωβο μονο σου φτηνα και σχετικα ευκολα σου δινω λινκ. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stl08 Δημ. March 21, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2011 εντάξει, νομίζω οτι δεν είναι και ο Super μετερεωλογικός σταθμός για να κάνω και κλωβο.. Πάντως συμφωνω και εγω οτι η καλυτερη προβλεψη ειναι μεσα στον κλωβο. Εκει που τον εχω εγω, ειναι μεν υπο σκια, αλλα σιγουρα δεν μπορει να βγαλει την κανονικη προβλεψη. Τεντες, στεγαστρο απο το μπαλκονι κτλ Πάντως, μπορεί κάποιος να αγοράσει ενα μετερεωλογικο σταθμο και να βγαζει σωστες και αξιοπιστες προβλεψεις ? Εαν ναι ποσο στοιχίζει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. March 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2011 Τα μπερδεψες λιγακι.Το που εχεις βαλει το θερμομετρο παιζει ρολο στο να δειξει τη "σωστη" θερμοκρασια,αλλα οχι να κανει σωστη προβλεψη.Οι "φτηνοι" σταθμοι βγαζουν προβλεψη μονο απο τη πιεση.Οι ακριβοι ,οπως οι davis που εχω,βγαζουν προβλεψη απο την πιεση,θερμοκρασια,ταχυτητα και διευθυνση ανεμου,υγρασια και το μερος που βρισκεσται ο σταθμος(μεσω συντεταγμενων).Η προβλεψη ομως που παιρνω ειναι ελαχιστα επιτυχης,καλυτερη ισως απο ενα αλλο σταθμο,αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο.Για επιτυχη προβλεψη αν σε ενδιαφερει πρεπει να κινηθεις σε software οπως το wxsim. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. April 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2011 .... Επίσης, η πιο κοντινη πολη για την ωρα ανατολης και δυσης ηλιου και σεληνης είναι το Βελιγραδι. Σωστά; Δεν μπορουμε να βάλουμε κάπως την Αθήνα; Ή υπαρχει κατι πιο κοντινο; .... Τώρα που πέρασε λίγος καιρός, μήπως έχετε κάποια απάντηση για αυτό που είχα ρωτήσει; Εσείς ποια πόλη έχετε βάλει, δηλαδή; :polarbear: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
black18 Δημ. February 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2013 κανενας ηλεκτρονικος το εχει παρει, θελω να μεταφερω την lcd του μετεωρολογικου σταθμου στην τηλεοραση μου για δεν ειναι τοσο ευδιακριτο απο τα 3 με 4 μετρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts