Jump to content

Φωτογραφίες & βίντεο από Symbian^3 συσκευές

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατί Δεν τραβάς κατευθείαν HDR? Μια εφαρμογή που είχα για Ν8 έκανε θαύματα :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

adobe lightroom, photomatix, photoshop;

My lips are sealed :lol:

Είπαμε είναι 1 λήψη... άρα το photomatix δεν είναι.

Γιατί Δεν τραβάς κατευθείαν HDR? Μια εφαρμογή που είχα για Ν8 έκανε θαύματα :)

E σε μένα αυτή που εννοείς δεν έκανε χαχα.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Συγγρού & Λαγουμιτζή.

Ωραία εποχή διάλεξα... Αυγουστιάτικη Αθήνα χωρίς κίνηση :p

Αν ήταν τίγκα στο αμάξι θα έσπερναν!

https://farm4.staticflickr.com/3924/14804000045_d812e94b49_o.jpg2014-08-01-0858 by HELLASISGREECE, on Flickr

https://farm4.staticflickr.com/3852/14617299540_55f7e18b67_o.jpg2014-08-01-0823(0) by HELLASISGREECE, on Flick

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση εικόνων μεγάλου μεγέθους

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

adobe lightroom, photomatix, photoshop;

Το Photoshop είναι λατρεία, μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα με αυτο(εκτός από το να βγάζεις κυτταρίτιδα). Αν σε νοιάζει για να δίνεις το κάτι παραπάνω στην εικόνα, είναι τέλειο.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Συγγρού & Λαγουμιτζή.

Ωραία εποχή διάλεξα... Αυγουστιάτικη Αθήνα χωρίς κίνηση :p

Αν ήταν τίγκα στο αμάξι θα έσπερναν!

https://farm4.staticflickr.com/3924/14804000045_d812e94b49_o.jpg2014-08-01-0858 by HELLASISGREECE, on Flickr

https://farm4.staticflickr.com/3852/14617299540_55f7e18b67_o.jpg2014-08-01-0823(0) by HELLASISGREECE, on Flick

Στην δευτερη φωτο... για 2.7 δευτερολεπτα ταχυτητα εχει πιασει αρκετα trails...πολυ καλη.

Ευχαριστω ρε συ Κωστα! Ο,τι συμβουλη/διορθωση έχετε να μου την λέτε! Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Πρώτη απόπειρα για bokeh εφέ.

cropped

Στο επόμενο meeting προβλέπεται πόλεμος φωτογραφικός...

Βασικά το ίδιο εφέ πετύχαμε απλά η δική σου φωτό είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή. Βραδυνή, καλύτερο θέμα και μεγαλύτερο βάθος : )

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Βασικά το ίδιο εφέ πετύχαμε απλά η δική σου φωτό είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή. Βραδυνή, καλύτερο θέμα και μεγαλύτερο βάθος : )

Με zoom την τραβηξες τη δικια σου?

οχι, κανονικα. Μονο με auto focus.

Μη το πλησιαζεις τοσο κοντα το κινητο.Πανε λιγο πιο πισω και τραβα τη με zoom.

Επισης φροντισε να υπαρχει αποσταση αναμεσα στο αντικειμενο που θα εστιασεις και στο background.

ισως κ να εκανα 1.5 ζοομ. Οραγματικα δεν θυμάμαι ! Αλλα ναι εχεις δικιο στην συμβουλη σου. Αν βρω ενα μαματο θεμα σαν τι δικο σου θα το επιχειρησthω ξανα!thanks duder. Sorry 4 the typos. 808 browser... :p

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

ισως κ να εκανα 1.5 ζοομ. Οραγματικα δεν θυμάμαι ! Αλλα ναι εχεις δικιο στην συμβουλη σου. Αν βρω ενα μαματο θεμα σαν τι δικο σου θα το επιχειρησthω ξανα!thanks duder. Sorry 4 the typos. 808 browser... :p

...anytime

Τώρα το πέτυχα καλύτερα

Sorry αν κάνω λάθος, αλλά δεν πολυφερνει σε bokeh, τουλάχιστον στην μορφή που το ξέρω εγώ :confused:

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ένα μικρό συγκριτικό μεταξύ των Ν8 και 808. Θέμα close up σε ένα ταπεινό τριαντάφυλλο. Για πλάκα έβαλα και ως αναφορά και τις φωτό από την Nikon P7700.

Οι φωτό είναι χωρίς καμία επεξεργασία και οι ρυμθίσεις κορεσμού, κοντράστ και οξύτητας στα προεπιλεγμένα.

Ν8 με 100% ποιότητα jpeg

14815395836_c0d72c5581_c.jpg

808 8mp με την μαμά εφαρμογή κάμερας ζουμ Χ3.

14838008752_27cc289d53_c.jpg

Νikon P7700

14653289037_f066cacfca_c.jpg

Kαι μια του 808 στα 41mp με το Scam free

14651795229_f8f5fc4ca0_c.jpg

Παρατηρήσεις:

α. To χρώμα του Ν8 είναι πολύ πιο κοντά στο αληθινό χρώμα του τριανταφύλλου, αν και λίγο τσιμπημένο σε κορεσμό. Aκόμη το contrast είναι καλύτερο, το ίδιο και η οξύτητα, αναδεικνύοντας τις μικρές λεπτομέρειες στα πέταλα.

β. Στο 808 τονίζεται περισσότερο το κόκκινο και ως εκ τούτου, το τριαντάφυλλο δείχνει ροζ ενώ δεν είναι. Η Nikon P7700 επίσης τονίζει λίγο περισσότερο το κόκκινο (κάποιοι μάλιστα την έχουν ξεφορτωθεί για το λόγω αυτό), αφήνοντας όμως επαρκώς να φανεί και το πορτοκαλί. Νομίζω ότι το N8 δίνει το πιο κοντινό στην πραγματικότητα.

γ. Στο 808 λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα και πιο ανοιχτού φακού, υπάρχει πιο ρηχό βάθος πεδίου. Στην πράξη αυτό φαίνεται μόνο σε μάκρο λήψεις και με το ζουμ στο Χ3.

δ. Στο ζουμ Χ3 όμως έχουμε μέγιστο crop από το καρέ των 41mp, έτσι στην εικόνα φαίνονται τα ελαττώματα του αισθητήρα στο 100%, όπως πχ ο εμφανής ψηφιακός θόρυβος ακόμα και στα iso50.

ε. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο στο 3x να κρατήσει κανείς σταθερό το κινητό και πολλές φωτό βγαίνουν κουνημένες. Αν ανεβάσει κανείς το iso στα 100, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κουνήματος, τότε αυξάνεται και άλλο ο θόρυβος

Aκόμα ένα σετ από άλλη γωνία.

Ν8 100% jpeg

14652136290_7bcf78111b_c.jpg

808 8mp zoom 3X με την μαμά εφαρμογή.

14652195768_0518967f1b_c.jpg

Nikon P7700

14653300197_b248ff9d00_c.jpg

Σε μάκρο λήψεις το 808 είναι πολύ πιο "μπελαλίδικο". Αναγκαστικά πας για zoom και κάπου εκεί εμφανίζεται η ανάγκη για τρίποδο για να αποδόσει τα μέγιστα και μόνο σε iso 50. Aν βάλει κανένας και την μεγαλύτερη δυσκολία του 808 να εστιάσει εκεί που θες εξ αρχής, θα έλεγα ότι το Ν8 είναι σαφώς καλύτερο και πιο βολικό σε κοντινά πλάνα. Φυσικά το Ν8 αποδίδει καλά μόνο στα iso100. Παρόλα αυτά οι αλγόριθμοι jpeg και το δυναμικό εύρος είναι σαφώς καλύτερα και στα μάτια μου και οι εικόνες του αρκετά πιο θελκτικές στις ημερήσιες φωτό..

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Πολύ δύσκολα τα νυχτερινά μνημεία τελικά. 100 φωτό έβγαλα δοκιμάζοντας όλους τους συνδυασμούς για να μη βγουν καμμένα.

Άσε που τελικά δεν τα γουστάρω για θέμα (μετά τα ηλιοβασιλέματα & τα λουλούδια είναι πασέ)

Edited by thePRODIGY
Αφαίρεση εικόνων μεγάλου μεγέθους

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Προσωπικά βλέπω πολύ όμορφες λήψεις από τα φωτισμένα μνημεία.

Ένας γενικός κανόνας για τα νυχτερινά τοπία πόλης, είναι να μειώνεις την αντιστάθμιση έκθεσης στο -1 με -2 και να ανεβάζεις μετά τις σκιές στο pc.

Aκόμη μπορείς να ενεργοποιήσεις το auto bracketing στο κινητό, ρυθμίζοντας να πάρει 5 φωτό. Μετά πετάς αυτές που δεν σώζονται...

Eυχαριστωωω! : D

Αλλα το θεμα ειναι πως μαμηθηκα να τραβαω για να μεινω στο τελος με 3-4 που να λεω πως ειναι κομπλε.

Την ακροπολη την εκαιγα συνεχεια! Επισης κατι πρεπει να γινει με το καδραρισμα. Το εχω βελτιωσει αλλα και παλι... γερνουν λιγο :p

παιδια, οποια tips εχετε για βραδυνες να λετε! Και αν εχουν γραφτει καπου, σφυριξτε μου να παω να διαβασω.

----- προσθήκη μηνύματος 111 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

A, επισης αποφασισα πως δεν θα πειραζω καθολου τις φωτο στο pc. Ότι καταφέρνω επί τω έργω μόνο!

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Eυχαριστωωω! : D

Αλλα το θεμα ειναι πως μαμηθηκα να τραβαω για να μεινω στο τελος με 3-4 που να λεω πως ειναι κομπλε.

Την ακροπολη την εκαιγα συνεχεια! Επισης κατι πρεπει να γινει με το καδραρισμα. Το εχω βελτιωσει αλλα και παλι... γερνουν λιγο :p

παιδια, οποια tips εχετε για βραδυνες να λετε! Και αν εχουν γραφτει καπου, σφυριξτε μου να παω να διαβασω.

----- προσθήκη μηνύματος 111 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

A, επισης αποφασισα πως δεν θα πειραζω καθολου τις φωτο στο pc. Ότι καταφέρνω επί τω έργω μόνο!

Αν έχεις στην συσκευή σου (808?) spot metering , φωτομετράς στο φωτεινό του μνημείου και σε ενα σκιερό του μνημείου και αποφασίζεις τι θα βάλεις , εν ολίγοις manual ... Γενικά η νυχτερινή φωτογραφία έχει πολλές δοκιμές και θέλει να δοκιμάζεις διάφορες τεχνικές και πολλή υπομονή (και τρίποδο ) . Καλυτερα να προσφεύγεις στο pc όταν τα έχεις κάνει όλα στην μηχανή ,άρα δεν διωρθώνεις λάθη σου ,αυτό για να γίνεσαι πιο έμπειρος .

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Πολύ δύσκολα τα νυχτερινά μνημεία τελικά. 100 φωτό έβγαλα δοκιμάζοντας όλους τους συνδυασμούς για να μη βγουν καμμένα.

Άσε που τελικά δεν τα γουστάρω για θέμα (μετά τα ηλιοβασιλέματα & τα λουλούδια είναι πασέ)

Εχεις exif data απο τις φωτο? να δουμε iso, ταχυτητα?

Εγω βλεπω οτι ο φακος εχει βγαλει πολυ φωτεινα τα μερη με φως....και πολυ σκοτεινα αυτα που δεν φωτιζονται.

Ένα μικρό συγκριτικό μεταξύ των Ν8 και 808. Θέμα close up σε ένα ταπεινό τριαντάφυλλο. Για πλάκα έβαλα και ως αναφορά και τις φωτό από την Nikon P7700.

Οι φωτό είναι χωρίς καμία επεξεργασία και οι ρυμθίσεις κορεσμού, κοντράστ και οξύτητας στα προεπιλεγμένα.

Ν8 με 100% ποιότητα jpeg

https://farm6.staticflickr.com/5594/14815395836_c0d72c5581_c.jpg

808 8mp με την μαμά εφαρμογή κάμερας ζουμ Χ3.

https://farm6.staticflickr.com/5571/14838008752_27cc289d53_c.jpg

Νikon P7700

https://farm4.staticflickr.com/3884/14653289037_f066cacfca_c.jpg

Kαι μια του 808 στα 41mp με το Scam free

https://farm6.staticflickr.com/5585/14651795229_f8f5fc4ca0_c.jpg

Παρατηρήσεις:

α. To χρώμα του Ν8 είναι πολύ πιο κοντά στο αληθινό χρώμα του τριανταφύλλου, αν και λίγο τσιμπημένο σε κορεσμό. Aκόμη το contrast είναι καλύτερο, το ίδιο και η οξύτητα, αναδεικνύοντας τις μικρές λεπτομέρειες στα πέταλα.

β. Στο 808 τονίζεται περισσότερο το κόκκινο και ως εκ τούτου, το τριαντάφυλλο δείχνει ροζ ενώ δεν είναι. Η Nikon P7700 επίσης τονίζει λίγο περισσότερο το κόκκινο (κάποιοι μάλιστα την έχουν ξεφορτωθεί για το λόγω αυτό), αφήνοντας όμως επαρκώς να φανεί και το πορτοκαλί. Νομίζω ότι το N8 δίνει το πιο κοντινό στην πραγματικότητα.

γ. Στο 808 λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα και πιο ανοιχτού φακού, υπάρχει πιο ρηχό βάθος πεδίου. Στην πράξη αυτό φαίνεται μόνο σε μάκρο λήψεις και με το ζουμ στο Χ3.

δ. Στο ζουμ Χ3 όμως έχουμε μέγιστο crop από το καρέ των 41mp, έτσι στην εικόνα φαίνονται τα ελαττώματα του αισθητήρα στο 100%, όπως πχ ο εμφανής ψηφιακός θόρυβος ακόμα και στα iso50.

ε. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο στο 3x να κρατήσει κανείς σταθερό το κινητό και πολλές φωτό βγαίνουν κουνημένες. Αν ανεβάσει κανείς το iso στα 100, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κουνήματος, τότε αυξάνεται και άλλο ο θόρυβος

Aκόμα ένα σετ από άλλη γωνία.

Ν8 100% jpeg

https://farm6.staticflickr.com/5591/14652136290_7bcf78111b_c.jpg

808 8mp zoom 3X με την μαμά εφαρμογή.

https://farm4.staticflickr.com/3905/14652195768_0518967f1b_c.jpg

Nikon P7700

https://farm4.staticflickr.com/3887/14653300197_b248ff9d00_c.jpg

Σε μάκρο λήψεις το 808 είναι πολύ πιο "μπελαλίδικο". Αναγκαστικά πας για zoom και κάπου εκεί εμφανίζεται η ανάγκη για τρίποδο για να αποδόσει τα μέγιστα και μόνο σε iso 50. Aν βάλει κανένας και την μεγαλύτερη δυσκολία του 808 να εστιάσει εκεί που θες εξ αρχής, θα έλεγα ότι το Ν8 είναι σαφώς καλύτερο και πιο βολικό σε κοντινά πλάνα. Φυσικά το Ν8 αποδίδει καλά μόνο στα iso100. Παρόλα αυτά οι αλγόριθμοι jpeg και το δυναμικό εύρος είναι σαφώς καλύτερα και στα μάτια μου και οι εικόνες του αρκετά πιο θελκτικές στις ημερήσιες φωτό..

Πολυ ενδιαφερον τεστ.

Απ 'οσα κινητα εχω δουλεψει το N8 εχει την πιο ρεαλιστικη απεικονιση χρωματων ever.

Απο την αλλη παλι το μεγαλο του προβλημα ειναι ο θορυβος ακομα και σε χαμηλα iso.Ελαχιστη επεξεργασια...σαν να τραβαει RAW ειναι.

Και επισης σε επιπεδο hardware...η ελλειψη manual shutter speed.Η πιο αργη ταχυτητα κλειστρου ειναι 1/5 sec.

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by impreza_sti

Εχεις exif data απο τις φωτο? να δουμε iso, ταχυτητα?

Εγω βλεπω οτι ο φακος εχει βγαλει πολυ φωτεινα τα μερη με φως....και πολυ σκοτεινα αυτα που δεν φωτιζονται.

Ήταν όντως πολύ φωτεινά και στην πραγματικοτητα. Επίσης αυτά που δεν φωτίζονται ήταν σκέτη μαυρίλα στην πραγματικότητα επίσης. Βγήκαν αρκετά ρεαλιστικές θα έλεγα. Σίγουρα με ένα Lumia θα ήταν ακόμη πιο φωτεινές. Δε θα ήταν ρεαλιστικό όμως θα ήταν πιο φωτεινές, ναι.

Αυτό ήταν το καλύτερο που κατάφερα (με τις περιορισμένες μου ικανότητες)

Για exif δες εδώ!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂