manoula Δημοσιεύτηκε March 21, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 21, 2004 ADSL 384, συνδεση otenet η forthnet αοριστου χρονου. Ιδου λοιπον: 1) Διαθεσιμοτητα που ρωταω για σιγουρα στον τοπικο ΟΤΕ η 134? 2)AN δεν εχει: Ξαναπαω, παιρνω τηλεφωνο, κανω μια αιτηση επι τοπου η ον λαιν για προτεραιοτητα? 3)AN εχει παιρνω απο ΟΤΕ μονο τη γραμμη adsl (και περιμενοντας την ενεργοποιηση απο ποτε και μετα με χρεωνουν?) 4)αν αγορασω μοντεμ/σπλιτερ απ αυτους μπορω να τα πληρωσω στο διμηνιαιο λογαριασμο ΚΑΙ αν κανω την εγκατασταση μονη μου μπορω -ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ- να μου τα στειλουν με courrier 5)αξιζει να παρω μοντεμ και ποιο απο αυτα του ΟΤΕ? ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ειναι οτι δεν θελω USB ομως εχω μπερδευτει... τι σημαινει ethernet modem, τι διαφερει απο το router, και η συνδεση μεσω καρτας δικτυου απαυτη μεσω ethernet ??? οχι δεν εχουμε δικτυο αλλα ενα μονο pc προς το παρον. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις. :) ;) :wacko: :blink: :worry: :rolleyes: Παράθεση ...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoula Δημ. March 22, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Ξερω οτι ρωτησα πολλα, αλλα γινονται δεκτες και απαντησεις σε καποια μεμονωμενα ερωτηματα. Σε πρωτη φαση με ενδιαφερει αν συμφερει να κανω αιτηση οταν δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα για να προχωραει ΚΑΙ τι ειδος/μαρκα μοντεμ να αγορασω και απο που??? Παράθεση ...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manoula (21 Μάρ. 2004 , 18:12) ADSL 384, συνδεση otenet η forthnet αοριστου χρονου. Λοιπόν... 1) ΟΤΕ 2) Επί τόπου 3) Περιμένεις την ενεργοποίηση. Πότε....? Έλα ντε. Σε χρεώνουν, από την ημέρα ενεργοποιήσης (φυσικά). 4) Ναι, η πληρωμή γίνεται μέσω του λογαριασμού. - Ναι, μπορείς να ζητησεις την αποστολή του μόντεμ μέσου κούριερ. 5) ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ. Εγώ πήρα μόντεμ από ΟΤΕ. (Μη πω μάρκα... και ξεκινήσει άλλου είδους συζήτηση) Δεν παρουσιάζει προβλήματα. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ USB Μοντεμ λες. Δηλαδή δεν θέλεις να συνδέσεις το Modem σου.......μέσω usb θύρας. Σωστά. Η σύνδεση του μόντεμ, μέσω usb θύρας, καταναλώνει πόρους από τον Η/Υ. Ethernet modem: Ένα μοντεμ, που το συνδέεις στον υπολογιστή σου, μέσω κάρτας ethernet στον Η/Υ σου. Σημ.: Mελλοντικά... αν θες να συνδέσεις 2-3 και παραπάνω υπολογιστές. Σου συνιστώ switch. Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Ρίξε μια ματιά κι εδώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Μακριά από ΟΤΕΝΕΤ αν θες τη γνώμη μου. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipitoppi Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 μαρουσι μενεις?αν ναι διαβασα οτι ετοιμαζουν αναβαθμιση σε λίγο καιρο! Παράθεση ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND (CS RULES) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoula Δημ. March 23, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Τι λες τωωωωωωρα? Μενω ανατολικο Μαρουσι και το oteshop λεει οχι δεν εχει ενω η forthnet ναι εχει. Δεν ρωτησα το 134 ακομη. Παράθεση ...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lepas Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manoula (21 Μάρ. 2004 , 18:12) ADSL 384, συνδεση otenet η forthnet αοριστου χρονου. Ιδου λοιπον: 1) Διαθεσιμοτητα που ρωταω για σιγουρα στον τοπικο ΟΤΕ η 134? OTE 134 kok, opos eipan k parapano 2)AN δεν εχει: Ξαναπαω, παιρνω τηλεφωνο, κανω μια αιτηση επι τοπου η ον λαιν για προτεραιοτητα? ego ekana on line k ta mperdepsan arketa se mia allagi pou ithela na kano ... dia tilefonou einai h kaliteri odos (imo) profanos an den exei o OTE ksanaperneis :p 3)AN εχει παιρνω απο ΟΤΕ μονο τη γραμμη adsl (και περιμενοντας την ενεργοποιηση απο ποτε και μετα με χρεωνουν?) ne se xreonoun apo tin mera tis energopoiisis, alla tha sou protina na deis k alles eteries opos vivodi px exoun ftinotera paketa, analoga me ti to 8es bebea ;D 4)αν αγορασω μοντεμ/σπλιτερ απ αυτους μπορω να τα πληρωσω στο διμηνιαιο λογαριασμο ΚΑΙ αν κανω την εγκατασταση μονη μου μπορω -ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ- να μου τα στειλουν με courrier to modem (analoga me pio tha to parageileis) erxete k me kapies atokes doseis, mesa sto dimino logariasmo panta. omos prosoxi an den thes na ginei ekgatastasi apo ton OTE tote na se 100% sigouri oti to dieukrinizeis auto kata tin paragellia... ego tin patisa gi auto to tonizo ;( splitter h' filtro sou dinoun ena dorean 5)αξιζει να παρω μοντεμ και ποιο απο αυτα του ΟΤΕ? ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ειναι οτι δεν θελω USB ομως εχω μπερδευτει... τι σημαινει ethernet modem, τι διαφερει απο το router, και η συνδεση μεσω καρτας δικτυου απαυτη μεσω ethernet ??? kata tin gnomi mou ethernet einai kalutera (tora beba sigoura uparxoun diaforetikes apopseis pano se auto) alla k ta duo einai eksisou eukola sto set up me to ethernet na ne ligo pio plug and play. dld me to pou ginei energopiisei bazi to modem stin etherent pano k meta sto splitter k eisai online ;D exeis ligo mperdeutei ... o router einai autos pou diakladizei mia grammi se 2-3 termatika, polla modem gia logous euxristias einai k router, dld exoun mia eisagogi gia ti grammi DSL k meta diakladizoun ti grammi sta termatika. tha sou proteina ean se endiaferei na moiraseis ti grammi na min xrisimopoieiseis router ... alla otan er8ei i stigmi to kaneis meso enos HUB h' apla enos kalodiou aplou ean einai gia 2 pc mono ... to opio me win XP einai 4 klik douleia ;) οχι δεν εχουμε δικτυο αλλα ενα μονο pc προς το παρον. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις. :) ;) :wacko: :blink: :worry: :rolleyes: good luck! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lepas (23 Μάρ. 2004 , 14:27) good luck! E όχι και HUB. :D SWITCH καλύτερα ;) Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
muhaha Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Κατ'αρχήν, ένα modem με ενσωματωμένο router είναι η πιο καλή λύση. Ένας μεγάλος αριθμός από ethernet modem έχουν κάποιο στοιχειώδες router μέσα. Επίσης, πολλά από αυτά έχουν και κάποιο switchάκι ώστε να βυσματώνουν στα εύκολα μερικά pcάκια. Τώρα, στην περίπτωση που δε θέλουμε integrated λύση, αλλά κομματιαστή, μπορούμε με ένα hub να βάλουμε pcs και ethernet modem/router μαζί. Δεν είναι και τραγικό το hub, αν ο σκοπός είναι να μοιράσω ιντερνετ σε 2-3 pcs. To switch ίσως είναι περιττό κόστος, αν και τεχνολογικά είναι η καλύτερη λύση. Αυτά. Παράθεση Εν οίδα ότι εν οίδα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος muhaha (23 Μάρ. 2004 , 17:05) To switch ίσως είναι περιττό κόστος, αν και τεχνολογικά είναι η καλύτερη λύση. Εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση που έχει να διαλέξει μεταξύ Hub & Switch. Τι να προτιμήσει δηλαδή? Hub? (Πες μου τους λόγους). Και όσο για το κόστος....... ε! εγώ ένα Level One, 8 θυρο switch, το αγόρασα 27 Ευρο. Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
muhaha Δημ. March 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2004 Οι απαντήσεις στο ερώτημα hub-switch είναι trivial. Για 2 pcάκια για internet το switch πάει πολύ. Σκέψου σαν άσκηση, ποιο αντικειμενικό πλεονέκτημα έχεις σε αυτή την περίπτωση (2pc, 1 eth modem), πέρα από το έχεις να λες πως έχεις switch. Αξίζει να πληρώσεις κοντά διπλή τιμή για να δεις ποιά διαφορά στο δεδομένο collision domain που σου δίνει το hub; Φιλικά, muhaha Παράθεση Εν οίδα ότι εν οίδα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. March 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2004 "Αξίζει να πληρώσεις διπλή τιμή..." για τι πράγμα? Αυτό δεν καταλαβαίνω!!! Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts