Jump to content

data restore (απο κατεστραμένο σκληρό)


maria_arch
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Σκέφτηκα να κάνω ένα post προς γνώση και συμμόρφωση όποιου δύστυχου χρειαστεί να κάνει data restore απο κατεστραμένο σκληρό μια που το πέρασα το λούκι.

 

Πολύ συνοπτικά λοιπόν.... το αφεντικό μου έιχε έναν seagate εξωτερικό σκληρό για backup τον οποίο έριξε κάτω ενω ήταν ανοιχτός....:ooch:

πρώτο λάθος: τον συνδέσαμε να δούμε αν δούλευε

Αφου καταλάβμε οτι πέθανε και αφού τα δεδομένα ηταν ΠΟΛΥΤΙΜΑ ξεκινήσαμε το ψάξιμο στην Ελλάδα.... δεύτερο λάθος.

 

Απο τις τρείς εταιρίες που απευθυνθήκαμε η μια μας ειπε δεν γίνεται :(, η δεύτερη μας ειπε να τον πετάξουμε γιατι οι επιφάνειες ήταν κατεστραμένες και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πάρουμε εστω και 1byte δεδομένων :cry: και η τρίτη ζήτησε περιπου 4400€ αν θυμάμαι καλά και βλέπουμε, χωρίς εγγύηση τι και πόσα δεδομένα θα μας δώσει :shock:

 

Μετά απο όλα αυτά και με δική μου επιμονή κοιτάξαμε λίγο στο εξωτερικό, τελικά διαλέξαμε την i365 μόνο και μόνο επειδή ήταν απο την seagate.

 

Οι άνθρωποι έστειλαν courier στον χώρο μας, το πήγαν Ολλανδία, μας έστειλαν εκτίμηση ζημιάς και κόστους, μετά ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ κατάσταση ΤΙ δεδομένα θα πάρουμε (ολόκληρη λίστα με path/filename), και τέλος ΑΦΟΥ συμφωνήσαμε, πληρώσαμε. Μέχρι εκεί η διαδικασία ήταν δωρεάν.

Στο τέλος μας έστειλαν πίσω με courier ένα εξωτερικό σκληρό με τα δεδομένα + τον αρχικό σκληρό, και όλα αυτά με 1800€ !!!!!!!!!!

Ασε που ανα πάσα ώρα και στιγμή έβλεπες στο internet σε τί φάση βρίσκεται η διαδικασία και μιλούσες με τον τύπο που το είχε αναλάβει, συν το οτι εάν δεν μας έδιναν ότι μας είχαν υποσχεθεί η αρχική τιμή θα έπεφτε κι άλλο.

Αν και είναι άγνωστο πόσα χάθηκαν με μία μικρή εκτίμηση πρέπει να ΄τραβήξανε' πάνω απο το 60% των δεδομένων, σημειωτέων ότι όλοι μας είχαν πεί οτι ένα κομματι της επιφάνειας ήταν τελείως κατεστραμένο (surface 0 για αυτούς που καταλαβαίνουν)

 

Φιλίκή συμβουλή, εάν πάθετε κάποιο παρόμοιο ατύχημα (φτού φτού):

ΜΗΝ ξεκινήσετε στον σκληρο, στην δική μας περίπτωση πολύ πιθανά η σπασμένη καφαλή να έκανε μεγαλύτερη ζημιά απο ότι το πέσιμο.

ΜΗΝ ασχοληθείτε με Ελλάδα, είτε είναι άσχετοι (βλέπε 'πέτα τον'), είτε μεσάζοντες (βλέπε '4400€')

 

Αυτά και ελπίζω να μην σας κούρασα

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι οι δίσκοι είναι μεγάλος μπελάς αν για τον οποιοδήποτε λόγο χτυπηθούν ή απλά κρασάρουν.

Η διαδικασία για να τους επαναφέρεις είναι χρονοβόρα και δύσκολη, με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να γίνει όμως, οχι ολοκληρωτική επαναφορά βέβαια... μιλάω εκ πείρας γιατί μου συνέβει πρόσφατα με δίσκο φίλου και κουτσα κούτσα καταφέραμε να σώσουμε ένα μέρος των αρχείων του, με προγράμματα παρα προγράμματα και πολύ χρόνο, κάηκε το πίσι ένα πράγμα.

 

Όμως οι περισσότεροι τεχνικοί στην Ελλάδα δεν θα μπουν στον κόπο να δαπανήσουν τον χρόνο που χρειάζεται ένας δίσκος για να ανακτήσεις τα δεδομένα του. Ρώτησα κι εγώ πρίν το κάνω μόνος μου και άκουσα επίσης εξωφρενικές τιμές μέσα σε όλες τις αρνητικές απαντήσεις.

Άσε που, οι περισσότεροι ήταν του στυλ "φέρτον να τον κοιτάξουμε, θα σε χρεώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής σου και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα καταφέρουμε να σώσουμε κάτι".. βρε δεν πάτε.. βόλτα τον σκύλο σας..!!:Ρ Δεν ξέρω μπορεί να μην κατέουμε την τεχνογνωσία ή να μην έχουμε τον εξοπλισμό για να το κάνουμε στην Ελλάδα.

 

Ευχάριστο πάντως το γεγονός ότι έχουμε μια ελπίδα να μην μας πάρουν το σπίτι για να ανακτήσουμε τα δεδομένα του κατεστραμένου μας δίσκου, Thanks maria_arch!! :)

-- Την υπογραφή σου και το.. LIKE σου πρέπει να πεοσέχεις που τα βάζεις μας έλεγαν οι προΓιαγίαδες μας!! -- :p
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...