Jump to content

[Επίσημο] LG Optimus One (P500)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν πας να εγκαταστήσεις την καινούργια rom, πριν προχωρήσεις θα πρέπει να κάνεις μέσα από την recovery, reset το κινητό, κάτι που σημαίνει πως θα σβηστούν όλες οι εφαρμογές λογαριασμοί κλπ. Μόλις κάνεις την εγκατάσταση θα ξανακάνεις login στο google λογαριασμό σου και από εκεί και πέρα καλό θα είναι να έχεις κάνει από πριν backup των εφαρμογών και τον δεδομένων σου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις ξανακατεβάσεις μία-μία. Σε κάποιες θα χρειαστεί νομίζω να ξανακάνεις login στην καινούργια rom.

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα.Exω το κινητο με root και εχω βαλει πριν απο 1-1.5 χρονο την cyanogen mod 7 οπως φαινεται και στην εικονα

http://s13.postimg.org/yqo9gpe2b/screenshot_1363881984693.jpg

Θελω τωρα να βαλω κατι καινουργιο και καλυτερο το προβλημα ειναι οτι δεν θυμαμαι σχεδον τιποτα οποτε εχω καποιες ερωτησεις διοτι την προηγουμενη φορα μπρικαρα το κινητο μερικες φορες:lol:

Υπαρχει καποιος απλος οδηγος για να βαλω καποια νεα ROM0?με το κερνελ τι γινεται πιο ειναι το καλυτερο τωρα?τελος θυμαμαι υπηρχε προβλημα με την baseband.ποια πρεπει να βαλω τωρα και πως βλεπω ποια εχω?

Edited by stavros88

• 2 weeks later...
καλησπέρα...εδώ και 2μέρες το κινητό μου σβήνει από μόνο του και το κάνω συνέχεια επανεκκίνηση,βγάζοντας την μπαταρία γιατί αλλιώς είναι νεκρό,δοκίμασα χωρίς την κάρτα.και λειτουργεί κανονικά χωρίς.σβησίματα,προφανώς η κάρτα το μπλοκάρει είναι.η 2η κάρτα που έχω αγοράσει,έχει συμβεί σε κανέναν άλλο αυτό;!

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Καλησπέρα. Είμαι μεταξύ του να ξαναπεράσω την official rom η να περάσω για πρώτη φορά (αν και έχω αυτό το κινητό 2 χρόνια) custom rom. Με custom rom όμως το πρόβλημά μου θα είναι τα sms. Εσείς που έχετε βάλει γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος να "πάρω" από την official στην custom το καταπληκτικό 3x4 ελληνικό πληκτρολόγιο της LG με το Τ9 ελληνικό λεξικό του; Edited by gms

Καλημέρα

Μέσα απο τον κατάλογο /system/app θα πάρεις το AIME.APK που είναι το αρχείο για το keyboard της lg και θα το κάνεις χωριστή εγκατάσταση όταν θέλεις.

Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείς να το βάλεις, εγώ που έχω επιχειρήσει να το βάλω σε άλλα τηλέφωνα δεν δουλεύει και κρασάρει.

Σου προτείνω επίσης να κρατήσεις backup και όλο τον κατάλογο /system/app με τα ΑΡΚ της LG ώστε να τα έχεις σε περίπτωση

ανάγκης.

Edited by ptriv1

Και εγώ είχα επιχειρήσει να το περάσω σε άλλη συσκευή και δεν δούλεψε και θεώρησα ότι μάλλον δεν γίνεται. Μέσα στο .apk είναι και το ελληνικό λεξικό Τ9 ή θα το χάσω αυτό;

Καλησπέρα. Είμαι μεταξύ του να ξαναπεράσω την official rom η να περάσω για πρώτη φορά (αν και έχω αυτό το κινητό 2 χρόνια) custom rom. Με custom rom όμως το πρόβλημά μου θα είναι τα sms. Εσείς που έχετε βάλει γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος να "πάρω" από την official στην custom το καταπληκτικό 3x4 ελληνικό πληκτρολόγιο της LG με το Τ9 ελληνικό λεξικό του;

https://www.dropbox.com/s/9flh7lse1y923cj/LG_IME%2BDIC_2.3.zip

Φλάσαρε αυτό το zip από Clockworkmod recovery, δουλευει σε όλες τις gingerbread

(δε μπορεί να εγκατασταθεί από Amon Ra recovery)

Edited by agkarag
διευκρίνηση

https://www.dropbox.com/s/9flh7lse1y923cj/LG_IME%2BDIC_2.3.zip

Φλάσαρε αυτό το zip από Clockworkmod recovery, δουλευει σε όλες τις gingerbread

(δε μπορεί να εγκατασταθεί από Amon Ra recovery)

Μου έφτιαξες την μέρα. Χίλια ευχαριστώ. Το .apk από την official rom δεν δούλεψε με αντιγραφή στην νέα rom. Το Amon Ra δεν δούλεψε στην συσκευή μου γενικά (αποτύγχανε το backup ή το flashαρισμα, δεν θυμάμαι ακριβώς), CWM 5.0.2.0 έχω. Τελικά προχώρησα σε custom rom και πέρασα την IcySnap 2.0 για την οποία διάβασα πιο πάνω. Αν και 4.0.4 , το πληκτρολόγιο LG και το λεξικό του δούλεψε μια χαρά. Καλά ποιος θεός το έφτιαξε αυτό το zip;!

Με την IcySnap αντιμετωπίζω δύο προβλήματα.

Δεν μπορώ να ενσωματώσω το Maps (ή σχεδόν κάθε εφαρμογή που προσπάθησα) στην rom. Είτε με Titanium backup είτε με μετακίνηση στο system/app , δεν ανοίγει. Κάνει fc και μου βγάζει μήνυμα fc σε τυχαίες στιγμές χωρίς να προσπαθήσω να το ανοίξω. Κρίμα να πάει χαμένος ο ελεύθερος χώρος στο system.

Επίσης στα μηνύματα, μέσα σε μία συζήτηση, δεν υπάρχει ούτε πλαίσιο γύρω από το κείμενο, ούτε τα ονόματα ούτε οι φωτογραφίες των δύο επαφών φαίνονται (του συνομιλητή και η δική μου).

Αν έχετε ιδέες για κάποια λύση, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Edited by gms

Μου έφτιαξες την μέρα. Χίλια ευχαριστώ. Το .apk από την official rom δεν δούλεψε με αντιγραφή στην νέα rom. Το Amon Ra δεν δούλεψε στην συσκευή μου γενικά (αποτύγχανε το backup ή το flashαρισμα, δεν θυμάμαι ακριβώς), CWM 5.0.2.0 έχω. Τελικά προχώρησα σε custom rom και πέρασα την IcySnap 2.0 για την οποία διάβασα πιο πάνω. Αν και 4.0.4 , το πληκτρολόγιο LG και το λεξικό του δούλεψε μια χαρά. Καλά ποιος θεός το έφτιαξε αυτό το zip;!

Με την IcySnap αντιμετωπίζω δύο προβλήματα.

Δεν μπορώ να ενσωματώσω το Maps (ή σχεδόν κάθε εφαρμογή που προσπάθησα) στην rom. Είτε με Titanium backup είτε με μετακίνηση στο system/app , δεν ανοίγει. Κάνει fc και μου βγάζει μήνυμα fc σε τυχαίες στιγμές χωρίς να προσπαθήσω να το ανοίξω. Κρίμα να πάει χαμένος ο ελεύθερος χώρος στο system.

Επίσης στα μηνύματα, μέσα σε μία συζήτηση, δεν υπάρχει ούτε πλαίσιο γύρω από το κείμενο, ούτε τα ονόματα ούτε οι φωτογραφίες των δύο επαφών φαίνονται (του συνομιλητή και η δική μου).

Αν έχετε ιδέες για κάποια λύση, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ναι και εγώ χάρηκα όταν το βρήκα, κάποιος στο xda το είχε ανεβάσει

Έκανες full wipe τα πάντα σωστά; Ίσως εκεί να οφείλονται τα προβλήμα σου. Προτείνω αφού έχεις backup να ξαναδοκιμάσεις

Κοίτα αν σου έχουν έρθει και τα τελευταία Google Play Services

Το πληκτρολόγιο σε ICS έχει bugs και τρώει ψιλοκολλήματα πχ δε δουλεύει το enter key, ισως και άλλα

Για μετατροπές system/user apps, link2sd δαγκωτό - αν το δουλεύεις βέβαια. 1000% αξιόπιστο σε όλες τις rom που το έχω δοκιμάσει

(Πάντως στο δικό μου κινητό η CMW μου έχει βγάλει προβλήματα, ενω η Amonra βράχος!!!)

Έκανα διπλό wipe σε system, data, cache και dalvik cache πριν από κάθε flash. Την πέρασα και δεύτερη φορά μπας και μου κάνει τη χάρη, αλλά τίποτα. Την δεύτερη φορά έκανα flash και το gapps lite γιατί την πρώτη μου είχε ξεφύγει ότι χρειαζόταν.

Για την ακρίβεια δεν δουλεύει καμία εφαρμογή που βάζω εγώ στη rom. Μόνο το YouTube δούλεψε και αυτό με πολλές προσπάθειες. Όλες οι υπόλοιπες δεν ανοίγουν, fc αμέσως. Δοκίμασα και το Link2SD αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο. Εξαφανίζονται κατά τη μετατροπή οι περισσότερες εφαρμογές και μετά από reboot εμφανίζονται αλλά όλες τρώνε αμέσως fc όταν τις ανοίγω.

Καμία ιδέα τι εννοεί ο Neko με το

TO FIX FORCE CLOSE

TYPE: "emissions"

Δεν δίνεται καμία διευκρίνηση σε ποια fc αναφέρεται και πότε/κάθε πότε πρέπει να γίνεται.

Με τα μηνύματα φαίνεται και από τα screenshots της rom ότι έχουν και πλαίσιο και εικόνα με το theme του Neko. Σε εμένα με το δικό του theme οι εικόνες δεν εμφανίζονται ενώ με το default theme δεν υπάρχει ούτε πλαίσιο. Εσύ έχεις ή είχες αυτήν τη rom περασμένη; Αυτά υπάρχουν;

Το Google play services είναι ενημερωμένο.

Το πληκτρολόγιο ευτυχώς δεν παρουσίασε τίποτα σε εμένα με τη χρήση που έχω κάνει ως τώρα και με έσωσες που το έστειλες.

Περίεργο πράγμα κι όμως άλλες συσκευές δεν συμπαθούν το ένα recovery και άλλες το άλλο.

PS. Υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθώ την ομαδοποίηση ψηφίων των επαφών;

Edited by gms

Έκανα διπλό wipe σε system, data, cache και dalvik cache πριν από κάθε flash. Την πέρασα και δεύτερη φορά μπας και μου κάνει τη χάρη, αλλά τίποτα. Την δεύτερη φορά έκανα flash και το gapps lite γιατί την πρώτη μου είχε ξεφύγει ότι χρειαζόταν.

Για την ακρίβεια δεν δουλεύει καμία εφαρμογή που βάζω εγώ στη rom. Μόνο το YouTube δούλεψε και αυτό με πολλές προσπάθειες. Όλες οι υπόλοιπες δεν ανοίγουν, fc αμέσως. Δοκίμασα και το Link2SD αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο. Εξαφανίζονται κατά τη μετατροπή οι περισσότερες εφαρμογές και μετά από reboot εμφανίζονται αλλά όλες τρώνε αμέσως fc όταν τις ανοίγω.

Καμία ιδέα τι εννοεί ο Neko με το

Δεν δίνεται καμία διευκρίνηση σε ποια fc αναφέρεται και πότε/κάθε πότε πρέπει να γίνεται.

Με τα μηνύματα φαίνεται και από τα screenshots της rom ότι έχουν και πλαίσιο και εικόνα με το theme του Neko. Σε εμένα με το δικό του theme οι εικόνες δεν εμφανίζονται ενώ με το default theme δεν υπάρχει ούτε πλαίσιο. Εσύ έχεις ή είχες αυτήν τη rom περασμένη; Αυτά υπάρχουν;

Το Google play services είναι ενημερωμένο.

Το πληκτρολόγιο ευτυχώς δεν παρουσίασε τίποτα σε εμένα με τη χρήση που έχω κάνει ως τώρα και με έσωσες που το έστειλες.

Περίεργο πράγμα κι όμως άλλες συσκευές δεν συμπαθούν το ένα recovery και άλλες το άλλο.

Την IcySnap 1.6 την είχα καμιά βδομάδα, όλα ρολόι. Αν θυμάμαι καλά δεν χρειάζεται gapps, μήπως αυτό είναι το πρόβλημά σου;

Το "emissions" στο τερματικό (πρωτα δίνεις "su") είναι το "fix permissions" που θα δεις σαν επιλογή στα μενού στης CWM

Αν θες την γνώμη μου μη προσπαθείς με ICS και JB. Τίποτα δε συγκρίνεται με τη σταθερότητα και την ταχύτητα μιας GB με overclocking κοντά στα 700

Την IcySnap 1.6 την είχα καμιά βδομάδα, όλα ρολόι. Αν θυμάμαι καλά δεν χρειάζεται gapps, μήπως αυτό είναι το πρόβλημά σου;

Το "emissions" στο τερματικό (πρωτα δίνεις "su") είναι το "fix permissions" που θα δεις σαν επιλογή στα μενού στης CWM

Αν θες την γνώμη μου μη προσπαθείς με ICS και JB. Τίποτα δε συγκρίνεται με τη σταθερότητα και την ταχύτητα μιας GB με overclocking κοντά στα 700

...και την μπαταρια....

...και την μπαταρια....

εννοείται!

αλλά ok, p500 είναι, δε μπορείς να βάλεις 150 εφαρμογές

με νορμάλ χρήση & ομιλία τη βγάζεις τη μερα (αλλά όχι και τη νύχτα... :O)

Η icysnap δεν εβγαζε ουτε τη μερα. Καποιες ωριτσες η 2.0 νομιζω. Μακραν η πιο αθλια καταναλωση που εχω βιωσει σε κινητο...

Δε την έβαλα γιατί φοβήθηκα αυτό ακριβώς..Η GenetICS στην οποία βασίζεται είχε αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφεις (λένε πως με αλλαγή πυρήνα στρώνει). Τι φοράς τώρα @Monolithic; Εχεις καταλήξει σε κάποια rom;

Δε την έβαλα γιατί φοβήθηκα αυτό ακριβώς..Η GenetICS στην οποία βασίζεται είχε αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφεις (λένε πως με αλλαγή πυρήνα στρώνει). Τι φοράς τώρα @Monolithic; Εχεις καταλήξει σε κάποια rom;

Οχι, αυτην εχω ακομα γιατι το εχω αφησει στην ακρη εδω και μηνες. Σιγουρα ομως αν ξαναφλασαρω θα εναι οπως ειπες κι εσυ μια gb...

Πριν είχα official rom με roq XIV kernel και κατανάλωση 6% σε εννιά ώρες περίπου σε αναμονή. Βέβαια ήταν αρκετά φορτωμένη (11MB free rom / 59MB free internal). Με βάση το γράφημα της μπαταρίας δεν είχε και το καλύτερο deep sleep.

Με την ICySnap είχα σήμερα το πρωί 6% κατανάλωση μπαταρίας σε 10 ώρες και 20 λεπτά και φαίνεται να έχει πολύ καλό deep sleep (τώρα που δεν είναι φορτωμένη). Αλλά με χρήση και ειδικά wifi η μπαταρία πέφτει δυσανάλογα γρήγορα.

Τώρα που έχω το πληκτρολόγιο της LG δεν έχω πρόβλημα να συνεχίσω τις δοκιμές. Μόνο την μπαταρία λυπάμαι (χθες το έβγαλα το πρωί από την φόρτιση και το ξαναέβαλα το απόγευμα). Ποιες rom έχετε να προτείνετε που να έχουν όπως λέτε καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από την ICySnap αλλά πρώτα από όλα να διακρίνονται για την σταθερότητά τους;

Edited by gms

Πριν είχα official rom με roq XIV kernel και κατανάλωση 6% σε εννιά ώρες περίπου σε αναμονή. Βέβαια ήταν αρκετά φορτωμένη (11MB free rom / 59MB free internal). Με βάση το γράφημα της μπαταρίας δεν είχε και το καλύτερο deep sleep.

Με την ICySnap είχα σήμερα το πρωί 6% κατανάλωση μπαταρίας σε 10 ώρες και 20 λεπτά και φαίνεται να έχει πολύ καλό deep sleep (τώρα που δεν είναι φορτωμένη). Αλλά με χρήση και ειδικά wifi η μπαταρία πέφτει δυσανάλογα γρήγορα.

Τώρα που έχω το πληκτρολόγιο της LG δεν έχω πρόβλημα να συνεχίσω τις δοκιμές. Μόνο την μπαταρία λυπάμαι (χθες το έβγαλα το πρωί από την φόρτιση και το ξαναέβαλα το απόγευμα). Ποιες rom έχετε να προτείνετε που να έχουν όπως λέτε καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από την ICySnap αλλά πρώτα από όλα να διακρίνονται για την σταθερότητά τους;

Δεν έχω στατιστικά να σου δώσω, γιατί η μπαταρία μου είναι στα πολύ τελευταία της (μόνο να εκραγεί μένει..) αλλά εδώ και 1μιση χρόνο ό,τι και αν δοκιμάσω επαναφέρω το backup της Resurrection μετά απο λίγο.. Εναλλακτικά Oxygen & Cyanogenmod, αλλά μου έβγαζαν το black screen bug δυστυχώς, ειδικά η πρώτη

Καλησπερα παιδια, εχει ενα φιλαρακι το LG P500 και το ειχε κανει ροοτ, εσβησε καποιες εφαρμογες συστηματος και μεσα σ αυτες ηταν και ο στοκ launcher... Φυσικα ειχε περασει αλλον launcher αλλα μετα απο καιρο το τηλεφωνο κολλουσε και εκανε hard reset με τα 3 κουμπια.. Ανοιξε το τηλεφωνο κανονικα εβαλε γλωσσα απο την αρχη αλλα μετα δεν υπαρχει κανενας launcher και οταν ξεκλειδωνουμε το τηλεφωνο εχει μαυρη οθονη... Ουτε στις ρυθμισεις μπορω να μπω....Τι αλλο μπορουμε να κανουμε;

...εδώ και 1μιση χρόνο ό,τι και αν δοκιμάσω επαναφέρω το backup της Resurrection μετά απο λίγο.. Εναλλακτικά Oxygen & Cyanogenmod, αλλά μου έβγαζαν το black screen bug δυστυχώς, ειδικά η πρώτη

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα τις δοκιμάσω. Δύο ερωτήσεις έχω, η resurrection γιατί είναι καλύτερη από την stock αφού απεγκατασταθεί το bloatware? Επίσης υπάρχει καμία καλή custom rom (stable + καλή αυτονομία) που να έχει το feature της Gingerbread όπου μπορείς να στείλεις/λάβεις mms με τα δεδομένα απενεργοποιημένα; Αν και είμαι στην τέταρτη custom που δοκιμάζω μέχρι στιγμής καμία δεν υποστήριζε κάτι τέτοιο (edit: μόνο η SlimBean που είναι no-go) και είναι μεγάλη απογοήτευση.

Καλησπερα παιδια, εχει ενα φιλαρακι το LG P500 και το ειχε κανει ροοτ, εσβησε καποιες εφαρμογες συστηματος και μεσα σ αυτες ηταν και ο στοκ launcher... Φυσικα ειχε περασει αλλον launcher αλλα μετα απο καιρο το τηλεφωνο κολλουσε και εκανε hard reset με τα 3 κουμπια.. Ανοιξε το τηλεφωνο κανονικα εβαλε γλωσσα απο την αρχη αλλα μετα δεν υπαρχει κανενας launcher και οταν ξεκλειδωνουμε το τηλεφωνο εχει μαυρη οθονη... Ουτε στις ρυθμισεις μπορω να μπω....Τι αλλο μπορουμε να κανουμε;

Δοκιμάστε αυτό. Εναλλακτικά δείτε τις άλλες επιλογές που αναφέρονται στο ίδιο thread.

Edited by gms

• 3 weeks later...

Ποιά θεωρείται πως είναι η καλύτερη gingerbread rom; καθώς σκέφτομαι να γυρίσω σε 2.3

Αυτή φαίνεται ενδιαφέρουσα ..

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Ποιά θεωρείται πως είναι η καλύτερη gingerbread rom; καθώς σκέφτομαι να γυρίσω σε 2.3

Αυτή φαίνεται ενδιαφέρουσα ..

Ο developer έχει σταματήσει εδώ και 3-4 να ασχολείται. Εντωμεταξύ για άλλα κινητά (π.χ. xperia x8) η rom έχει φτάσει στην έκδοση 31β. Αρκετά καλή rom αλλά όχι χωρίς προβληματάκια.

καλησπερα παιδια

πηγα να ξεμπρικαρω το lg με το kdz περασα τη V20G_00.kdz

ανοιξε το κινητο εδειξε το lg και μετα το android οπου και κολλησε εκει

μετα που πηγα να το ξανασυνδεσω να περασω παλι τη V20G_00.kdz

ειδα οτι δε μπαινει καν σε emergency με πατημενα το πληκτρο της επιστροφης κ το up volume

καμια ιδεα κανεις ??

• 3 weeks later...
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα τις δοκιμάσω. Δύο ερωτήσεις έχω, η resurrection γιατί είναι καλύτερη από την stock αφού απεγκατασταθεί το bloatware? Επίσης υπάρχει καμία καλή custom rom (stable + καλή αυτονομία) που να έχει το feature της Gingerbread όπου μπορείς να στείλεις/λάβεις mms με τα δεδομένα απενεργοποιημένα; Αν και είμαι στην τέταρτη custom που δοκιμάζω μέχρι στιγμής καμία δεν υποστήριζε κάτι τέτοιο (edit: μόνο η SlimBean που είναι no-go) και είναι μεγάλη απογοήτευση

Ο πυρήνας της ressurection δουλεύει πάρα πολύ καλά με τη stock. Ο συνδιασμός αυτός είναι ταχύτερος και πιο σταθερος απο όλες της άλλες gb που έβαλα στο κινητό. Κάνεις λίγο oc και μπορείς άνετα να τρέχεις ακόμα και τις πιο βαριές εφαρμογές χωρίς κολλήματα, fc, ξαφνικά reboot κτλ. Πραγματικά μεταμορφώνεται το κινητάκι :D

Λίγο άσχετο αλλά σηματικό, η ressurection είναι η μοναδική rom στην οποιά η Ubuntu font δείχνει πανέμορφη!

Για τα mms δεν ξέρω, 3 χρονια με android δε έχω στείλει κανένα...:p