Jump to content

Προβλημα καρτα γραφικων σε λαπτοπ

KnightRider1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδω και κατι μερες αρχισε να μου κανει νουμερα δηλ ανοιγω το λαπτοπ και οταν φορτωνει δειχνει 6 οθονες(οπως η εικονα κατω) και καμια φορα φορτωνει και τα δειχνει κανονικα ,μετα πηγα ιδιοτητες και στην μνημη της καρτας γραφικων γραφει 14MB ,DAC 8bit και καπου γραφει ενα N/A. Τι εχει παθει καηκε η καρτα γραφικων ή εχει προβλημα καπου με καλωδιακια ?

Το λαπτοπ ειναι Turbo-X

CPU: Intel Pentium Dual CPU T2230 1.6Ghz

Καρτα Γραφικων: NVIDIA GeForce 8400M G 512MB

RAM: 2GB

Σκληρος: Toshiba 160GB

Εδω και κατι μερες αρχισε να μου κανει νουμερα δηλ ανοιγω το λαπτοπ και οταν φορτωνει δειχνει 6 οθονες(οπως η εικονα κατω) και καμια φορα φορτωνει και τα δειχνει κανονικα ,μετα πηγα ιδιοτητες και στην μνημη της καρτας γραφικων γραφει 14MB ,DAC 8bit και καπου γραφει ενα N/A. Τι εχει παθει καηκε η καρτα γραφικων ή εχει προβλημα καπου με καλωδιακια ?

Το λαπτοπ ειναι Turbo-X

CPU: Intel Pentium Dual CPU T2230 1.6Ghz

Καρτα Γραφικων: NVIDIA GeForce 8400M G 512MB

RAM: 2GB

Σκληρος: Toshiba 160GB

Μαλλον η καρτα γραφικων τα επαιξε. κοινο φαινομενο με τις nvidia 8xxx mobile.. αν εχει εγγυηση πηγαινε το στο πλαισιο, αλλιως μην πας καν, θα παθεις κανενα εγκεφαλικο με την τιμη που θα σου ζητησουν για επισκευη.. αρχισε απο τωρα να ψαχνεσαι για ιδιωτη τεχνικο.. να δει αν η καρτα γραφικων ειναι σε mxm η αλλο slot η πανω στη μητρικη, και αναλογα πας για νεα gpu daughtercard η νεα ολοκληρη μητρικη.. αν ενδιαφερεσαι φυσικα να το φτιαξεις.

Η εγγυηση εχει τελειωσει :( το εγκεφαλικο με την τιμη το εχω παθει :p με ειπαν κανα 300ευρω οτι θελουν ,γινεται αν παω στον τεχνικο να του πω αν μπορει να το φτιαξει και να εχω μια βασικη καρτα γραφικων(μια απλη) ετσι ωστε να μου βγει πολυ φθηνοτερα ? Edited by KnightRider1

Όχι. Μόνο αν έχεις mxm ή αντίστοιχη, όπου μπορείς να την αντικαταστήσεις με τη φθηνότερη δυνατή. Αν δεν είναι σε slot και είναι ενσωματωμένη στη μητρική, μιλάμε για επισκευή (από την τιμή που σου είπε, επισκευή φαίνεται να εννοεί) και δεν έχεις επιλογή. Απλά επισκευάζει την ήδη υπάρχουσα και δεν έχει και πολλή σημασία το αν είναι καλή ή όχι.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

• 3 weeks later...
Επειδη μου χαλασε τωρα πιο πολυ και εβγαζε ολο κατι περιεργα χρωματα τελικα ανοιξα το λαπτοπ και εβγαλα την καρτα γραφικων η οποια ειναι αυτη στην εικονα. Μηπως τελικα αυτη η καρτα γραφικων ηταν ενσωματωμενη ? Μηπως εκανα λαθος που την εβγαλα ? :cry:

Μπορείς να δώσεις μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το "έβγαλα"; Στη φωτογραφία βλέπω ότι έχεις "ξεκολλήσει" το chipset των γραφικών από τη μητρική.

Th|eF

Eννοω αν εκανα χαζομαρα που εβγαλα την καρτα γραφικων δηλ οπως μου ειπες οτι ξεκολλησα το chipset.

Και αυτο που ξεκολλησα δεν ηταν η καρτα γραφικων και ηταν κατι αλλο??:blink:

Edited by KnightRider1

Αν καταλαβαίνω καλά από τη φωτογραφία, αυτό που έβγαλες είναι το chipset και αυτό σημαίνει ότι πας για καινούριο λάπτοπ.

Η κάρτα ήταν ενσωματωμένη και το chipset ήταν πάνω στη μητρική, το οποίο και έβγαλες.

Οι ανεξάρτητες κάρτες μπαίνουν σε συγκεκριμένα slots και για να τις αφαιρέσεις, απλά τις βγάζεις από το slot, όπως μια μνήμη για παράδειγμα.

Th|eF

Α μαλιστα καταλαβα, περα απο αυτο που μπορω να βρω λαπτοπ που να εχει θυρα Line In(μπλε θυρα) ?

Α μαλιστα καταλαβα, περα απο αυτο που μπορω να βρω λαπτοπ που να εχει θυρα Line In(μπλε θυρα) ?

Δοκίμασε κάποιο της σειράς Dell Inspiron. Οσο για το Turbo X απλά το άλλαξες τα φώτα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 2 months later...

Καλημέρα!

Εχω ακριβως την ιδια καρτα γραφικων.Σημερα μου έκανε τα ίδια οπως και σένα.

Τι έκανες τελικά?

Υπαρχει τροπος να διορθωθούν τετοια προβληματα , ξανακόλλοντας το chipset αλλα σιγουρα μεσα σε μερικους μηνες θα παθει παλι το ιδιο, καλυτερα καινουριο laptop

• 2 weeks later...

To έκανα αλλά μου άνοιξε όπως ακριβώς και πριν.(6απλή οθόνη..)

Έχει βγει τελείως off κάρτα γραφικών?