Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποια έκδοση του setcpu έχεις για να βάλω την ίδια μιας και σου δουλεύει σωστά ?

Έχεις βάλει τις ρυθμίσεις που έγραψες πριν μερικά ποστ? Αν είναι να βάλω τις ίδιες :).

Μη με πεις ζηλιάρη. Απλά μου αρέσουν οι έτοιμες λύσεις μερικές φορές :lol:

Την τελευταία, 2.1.1α . Και ναι, έχω τώρα τις ρυθμίσεις στην εικόνα για δοκιμή. Αν θες δοκίμασε και 200 στο screen off αντί για 400, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, αν δεις μικροκολληματάκια το ανεβάζεις πάλι.

Πιστεύω ότι αν κάποιος δε βαριέται και κάτσει και ασχοληθεί και με τα advanced settings, που για την ώρα τα έχουμε αφήσει στη Samsung, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να κάνει φοβερή διαφορά. Και μιλάω για αυτονομία, γιατί δε μ'ενδιαφέρει το overclocking, ο επεξεργαστής είναι αρκετά γρήγορος κι από μόνος του.

Edited by Tyxerakias
- Alex

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχει κανείς καμια ιδέα πώς μπορώ να αλλάξω το COSMOT που γράφει το κινητό μου σε GR COSMOTE που είναι κανονικά?Δοκίμασα ένα άλλο theme πρίν λίγο και το έγραφε κανονικά, αλλα επειδή δε μου άρεσε και γύρισα στο παλιό μου, έχω πάλι COSMOT :p Δεν είναι τρομερό αλλα με ενοχλεί :D Φαντάζομαι οτι είναι κάτι στο framework (απ' τη στιγμή που με άλλο θέμα το γράφει κανονικά) αλλα δεν μπορώ να εντοπίσω πού.. :/

Την τελευταία, 2.1.1α . Και ναι, έχω τώρα τις ρυθμίσεις στην εικόνα για δοκιμή. Αν θες δοκίμασε και 200 στο screen off αντί για 400, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, αν δεις μικροκολληματάκια το ανεβάζεις πάλι.

Πιστεύω ότι αν κάποιος δε βαριέται και κάτσει και ασχοληθεί και με τα advanced settings, που για την ώρα τα έχουμε αφήσει στη Samsung, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να κάνει φοβερή διαφορά. Και μιλάω για αυτονομία, γιατί δε μ'ενδιαφέρει το overclocking, ο επεξεργαστής είναι αρκετά γρήγορος κι από μόνος του.

Αλέξανδρε μόλις έβαλα την 2.1.1a. Θα ψάξω και ότι υπάρχει στο advance settings και θα κάνω και δοκιμές. Ότι συμπεράσματα βγάλω θα σας ενημερώσω :). Αν καταφέρω και βρω ρυθμίσεις που θα κάνουν κάποια διάφορα στην αυτονομία θα φτιάξω και ένα άρθρο για το blog.

Edit: το set on boot να υποθέσω ότι το τσεκάρουμε στην πρώτη σελίδα, σωστά ?

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

για τους λατρεις της κουζινας και του doc, σημερα ανακοινωσε οτι σιγα σιγα θα αποσυρθει απο το development του galaxy s

ηταν λογικο αλλωστε οτι θα συνεβαινε αργα η γρηγορα

λεει οτι θα τον "αντικαταστησει" αλλος γνωστος συνεργατης του, για να ειναι μαζι με τον stefunel

τελος παντων απο αυτο, εγω κραταω οτι το κινητο μας σιγα σιγα δινει τα σκηπτρα στην επομενη γενια (optimus x2 τωρα, gs2 αργοτερα...)

μελαγχολω :cry:

:lol::lol:

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Στο powersave θα κολλάνε όλα, γιατί κρατάει το minimum, οπότε ναι ξέχνα το. Το performance κρατάει το maximum (δηλαδή είτε έχεις min 100 είτε 200 με performance στα 200, είναι το ίδιο). Το οndemand ανεβάζει την τιμή γρήγορα εκεί που χρειάζεται, το conservative αργά, και γι'αυτό και το conservative γλυτώνει και μπαταρία. Αν δεν κάνω λάθος ο default governor του Galaxy S είναι conservative (του Desire είναι ondemand), ίσως γι'αυτό δε δουλεύει καλά το ondemand στο Galaxy S.

Nομίζω ότι το setting που θα δουλεύει σε όλους μας είναι το παρακάτω:

[ATTACH]19215[/ATTACH]

Θα δοκιμάσω με αυτό για λίγο και θα ενημερώσω σίγουρα.

Δυστυχως αφου δεν προλαβαινα να συμμετασχω διαβασα την ακρως ενδιαφερουσα κουβεντα τωρα. Η αληθεια ειναι πως με τις τιμες του stinger ημουν μια χαρα απο μπαταρια και στην stock JPY και στην Darkys 9.3 τωρα. Αλλαξα το σεταρισμα στο δικο σου Αλεξ και θα το κρατησω για κανα 2 μερουλες να δουμε πως θα μας παει.

@Υποπτος/Βασιλης Bill σιγα σιγα πρεπει να τα περιμενουμε αυτα. Η πραγματικη μελαγχολια θα ερθει οταν αρχιζουν να την κανουν απο δω μεσα και σκληροπυρηνικοι που βρισκονται στο τοπικ απο παλαιωθεν.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

yep, σήμερα πούλησα το sgs :)

bye bye παιδιά :D

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

yep, σήμερα πούλησα το sgs :)

bye bye παιδιά :D

LOL το γκαντεμιασα? Πανω που τα λεγα Αλεκο. Καλη συνεχεια λοιπον. (Δαγκωσες κανα μηλο κι εσυ και αυτοεξοριστηκες?:p:p:ninja:)

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

χαχα για να μη πάρει διαστάσεις το θέμα πάνο, να σου πω οτι έκανα πλάκα :lol:

συζήταγα χθες με τον ύποπτο βασίλη και αποφάσια οτι ίσως να σκεφτώ να αλλάξω κινητό όταν βγει κάτι καλύτερο και έτσι όπως το βλέπω το θέμα

το μόνο που αξίζει είναι το SGS2 αλλά παραείναι μεγάλο :lol:

Οπότε αναγκαστικά θα με έχετε φορτωμένο για αρκετό καιρό :lol:

On tha topic, πήγα να κάνω restore με titanium πριν καμιά βδομάδα και από τότε όταν το ανοίγω τρώει λαγκιές στον launcher και μου την σπάει αρκετά και με την 9.4 δεν διορθώθηκε.

Οπότε, πάω για : hard reset/format sd/wipe cache/wipe dalvik

Να δείξω θάρρος και να βάλω καμιά 2.3 :ninja:

χαχα για να μη πάρει διαστάσεις το θέμα πάνο, να σου πω οτι έκανα πλάκα :lol:

συζήταγα χθες με τον ύποπτο βασίλη και αποφάσια οτι ίσως να σκεφτώ να αλλάξω κινητό όταν βγει κάτι καλύτερο και έτσι όπως το βλέπω το θέμα

το μόνο που αξίζει είναι το SGS2 αλλά παραείναι μεγάλο :lol:

Οπότε αναγκαστικά θα με έχετε φορτωμένο για αρκετό καιρό :lol:

On tha topic, πήγα να κάνω restore με titanium πριν καμιά βδομάδα και από τότε όταν το ανοίγω τρώει λαγκιές στον launcher και μου την σπάει αρκετά και με την 9.4 δεν διορθώθηκε.

Οπότε, πάω για : hard reset/format sd/wipe cache/wipe dalvik

Α μαλιστα.:p Αρα θα συνεχισουμε να τα λεμε μεχρι τον επομενο γαλαξια (σε κοβω να καταθετεις τον οβολο σου)

Λοιπον on topic μετα το περασμα του σεταρισματος του Αλεξ στο setcpu και αφου περασε κανενα 10λεπτο (το ειχα αφησει στο 21%) πιανω το κινητο το οποιο ειχε κλεισει μονο του και ηταν ζεστο απο πισω. Το ανοιξα και η μπαταρια ειχε πεσει στο 11%. Η αληθεια ειναι οτι τα ψιλοχρειαστηκα (τι ψιλο δηλαδη) αλλα δεν ειχε καποιο προβλημα περα απο το οτι με παραξενεψε που εσβησε μονο του. Φορτιζω τωρα, για να δουμε τι θα δουμε...

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

οτι ήταν ζεστό από πίσω σημαίνει οτι ο επεξεργαστής δούλευε :ninja:

το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί δούλευε :mad:

Αλέξανδρε μόλις έβαλα την 2.1.1a. Θα ψάξω και ότι υπάρχει στο advance settings και θα κάνω και δοκιμές. Ότι συμπεράσματα βγάλω θα σας ενημερώσω :). Αν καταφέρω και βρω ρυθμίσεις που θα κάνουν κάποια διάφορα στην αυτονομία θα φτιάξω και ένα άρθρο για το blog.

Edit: το set on boot να υποθέσω ότι το τσεκάρουμε στην πρώτη σελίδα, σωστά ?

Τα προφίλ υπερισχύουν της πρώτης σελίδας. Ότι βάλεις στα προφίλ θα δείχνει και εκεί, δεν έχει σημασία το set on boot στην πρώτη σελίδα, μόνο το enable στη 2η.

Για τα advanced settings, βλέπω ότι το Galaxy αλλάζει μόνο του τα up και down thresholds, από 80 σε 90 και από 50 σε 55 που και που. Δεν ξέρω αν αξίζει να τα πειράξουμε αλλά αφού θα πειραματιστεί ο Αντώνης θα περιμένω αποτελέσματα :)

Αντώνη κοίτα κι εδώ για να πάρεις μια ιδέα: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=758655

Πού έχει εξαφανιστεί ο Stinger και δε μιλάει :p

Λοιπον on topic μετα το περασμα του σεταρισματος του Αλεξ στο setcpu και αφου περασε κανενα 10λεπτο (το ειχα αφησει στο 21%) πιανω το κινητο το οποιο ειχε κλεισει μονο του και ηταν ζεστο απο πισω. Το ανοιξα και η μπαταρια ειχε πεσει στο 11%. Η αληθεια ειναι οτι τα ψιλοχρειαστηκα (τι ψιλο δηλαδη) αλλα δεν ειχε καποιο προβλημα περα απο το οτι με παραξενεψε που εσβησε μονο του. Φορτιζω τωρα, για να δουμε τι θα δουμε...

Υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει σωστά με τον kernel σου Παναγιώτη, ελπίζω να μην υπάρχει θέμα. Φόρτισα κι εγώ και πάω για ύπνο τώρα, θα δούμε τί θα δούμε αύριο. Πάντως ο tsilakostheone έχει δίκιο, ο Βασίλης/Κυβοχιάς είχε κάνει λάθος με τα priorities και το screen off δε δούλευε σωστά.

Edited by Tyxerakias
- Alex

οτι ήταν ζεστό από πίσω σημαίνει οτι ο επεξεργαστής δούλευε :ninja:

το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί δούλευε :mad:

Ακριβως. Και για να ζεσταθει σημαινει οτι δουλεψε και καλα. Θα φορτισω λιγο μεχρι το 50% και θα το ξαναβγαλω να δω αν μου κανει τα ιδια.

edit - Το προγραμμα μεχρι στιγμης δουλευε κανονικα με τον κερνελ της darkys 9.3 και το μονο που αλλαξα ηταν τα priorities και τα νουμερα στο screen off. Τεσπα για να δουμε μετα τη φορτιση τι θα γινει.

Edited by red_herring

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

λολ, απάντησα πριν κανά 20λεπτο αλλά πουθενά, συμφωνώ με τον τυχεράκια για τον κερνελ

βάζω την juwe's smart + voodoo κλασικά :D

Mπα και μετα απο φορτιση μου κανει τα ιδια. Εκανε reboot μονο του. Ξαναγυρνω στις προηγουμενες ρυθμισεις μου κι ας μην δουλευει σε screen off, δεν ειμαι για βραδιατικες λαχταρες. Θα το δω το θεμα αυριο.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

αντε Αλεκο, ακομα? :lol:

βαλε τη juwe και πες εντυπωσεις

εγω μολις ετρωσα την μπαταρια στη darky ρε γμτ και βαριεμαι να την βαλω

σημερα που θα δοκιμασω το gps αμα δουλευει σωστα, αμα δεν δουλευει θα βαλω τη 2.5.1 να δω τι λεει

την εχω βαλει εδω και κατι ωρες

η darky ειναι μακραν ποιο προσεγμενη...

εχω θεμα με τα backups ομως, τα βαζω και πεφτει η αποδοση μαλλον ειναι θεμα voodoo γιατι τα ιδια γινοντουσαν και στην δαρκυ μπορει το βραδυ να περασω καμια ultimate

btw μιλαω για 2.2.1

2.3 χωρις αξιοπρεπη βασικη ρομ δεν γινεται δουλεια

Sent from my GT-I9000

την εχω βαλει εδω και κατι ωρες

η darky ειναι μακραν ποιο προσεγμενη...

εχω θεμα με τα backups ομως, τα βαζω και πεφτει η αποδοση μαλλον ειναι θεμα voodoo γιατι τα ιδια γινοντουσαν και στην δαρκυ μπορει το βραδυ να περασω καμια ultimate

btw μιλαω για 2.2.1

2.3 χωρις αξιοπρεπη βασικη ρομ δεν γινεται δουλεια

Sent from my GT-I9000

πιο προσεγμενη στα εφε και στο θεμα εννοεις?

ειχες τιποτα fc, φαινομενα αυξημενης χρησης ram, batery drain η κατι τετοιο?

nop :p ολα δουλευουν ρολοι

και εννοω ακριβως αυτο που ειπες

αν και για να ειμαι ειλικρινης και η juwe ειναι προσεγμενη απλα ειναι τρομακτικα λιτη :)

Sent from my GT-I9000

Διαβαζω τι γραφετε εδω και τρεις σελιδες και νοιωθω σαν τον χωριατη που μολις ηρθε στην Πρωτευουσα.:wacko:

Αλεξ ακομα να βαλεις τον speedmod?Το σκεφτεσαι ακομα?:blink::p

Ο Stinger θα επανελθει δριμυτερος εντος ολιγον ημερων.:cool:

Παντως αγχωθηκα και γω,το ειχα στο βαθος του μυαλου μου και δεν το σκεφτομουν καν....αυτο που ειπε ο Παναγιωτης (red herring) περι του οταν φυγουν οι σκληροπυρηνικοι απο τον Γαλαξια μας και πανε σε αλλες μαρκες (προδοτες...:mad: :p) η μοντελα ανωτερα εμεις τι θα απογινομεν?Πως γκενεν μετα εμεις??:lol:

Παντως αν και αρκετοι developers ειναι ακομα εν ενεργεια και βγαζουν αβερτα εκδοσεις firmware η 2.3 θα ειναι η ολοκληρωση για εμας με τους Γαλαξιες.Το μονο καλο ειναι οτι εγω δεν εχω βαλει και πολλες (μονο αυτην που φοραω τωρα) και θα εχω μπολικες επιλογες οταν βαριεμαι το κινητο.:lol:

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Mπα και μετα απο φορτιση μου κανει τα ιδια. Εκανε reboot μονο του. Ξαναγυρνω στις προηγουμενες ρυθμισεις μου κι ας μην δουλευει σε screen off, δεν ειμαι για βραδιατικες λαχταρες. Θα το δω το θεμα αυριο.

Και εγώ είχα τις ρυθμίσεις του Stinger και μέχρι τώρα όλα καλά. Άλλαξα τις ρυθμίσεις σε αυτές που πρότεινε ο Άλεξ και μέσα σε δευτερόλεπτα αφού έκλεισε η οθόνη το κινητό έκανε reboot μόνο του.Οπότε επέστρεψα για καλό και για κακό στις ρυθμίσεις του Stinger και θα το διερευνήσω περαιτέρω αργότερα. Για λόγους τεκμηρίωσης φοράω τη rom και τον kenrel που γράφω στην υπογραφή μου, έχω τον setcpu 2.1.0 και η μπαταρία μου τη στιγμή της δοκιμής ήταν στο 96%. Θα ψάξω για την νέα έκδοση του setcpu και βλέπουμε :).

Μάκης

Ξαναρωτησα και πιο πανω αλλα δεν πηρα απαντηση γιαυτο και θα υποβαλω εκ νεου την ερωτηση:

"Ερωτηση οταν αλλαζουμε την διαταξη των αρχειων απο νορμαλ σε EXT4 ή Ext2 χανονται οι ρυμισεις, αρχεια, εφαρμογες της Rom και πρεπει να εχουμε Backup για να επαναφερουμε η δεν εχουμε θεμα;"

Μια απαντησουλα please.....

Ευχαριστω

Γιωργος και.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

φυσικα....

Ξαναρωτησα και πιο πανω αλλα δεν πηρα απαντηση γιαυτο και θα υποβαλω εκ νεου την ερωτηση:

"Ερωτηση οταν αλλαζουμε την διαταξη των αρχειων απο νορμαλ σε EXT4 ή Ext2 χανονται οι ρυμισεις, αρχεια, εφαρμογες της Rom και πρεπει να εχουμε Backup για να επαναφερουμε η δεν εχουμε θεμα;"

Ευχαριστω

Λογικά ναι. Εκτός αν το κάνεις σε καινούριο partition.

Ακριβως. Και για να ζεσταθει σημαινει οτι δουλεψε και καλα. Θα φορτισω λιγο μεχρι το 50% και θα το ξαναβγαλω να δω αν μου κανει τα ιδια.

edit - Το προγραμμα μεχρι στιγμης δουλευε κανονικα με τον κερνελ της darkys 9.3 και το μονο που αλλαξα ηταν τα priorities και τα νουμερα στο screen off. Τεσπα για να δουμε μετα τη φορτιση τι θα γινει.

Tελικά μετά από πολλές ώρες μου παρουσίασε κι εμένα πρόβλημα. Ούτε το 400 λοιπόν δουλεύει σωστά. Το ανέβασα στο 800 τώρα για να δούμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρχει το profile.

Eπίσης πήγα να ανεβάσω το κάτω όριο στα advanced στο 60%, αλλά δεν παραμένει, χάνεται. Και το γεγονός ότι αλλάζει συνεχώς από μόνο του δείχνει ότι οι τιμές δεν είναι σταθερές αλλά το Galaxy S τις προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του.. οπότε δεν είμαι σίγουρος αν ενδείκνυται να τις πειράξουμε.

Θα ενημερώσω για περαιτέρω εξελίξεις.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Ευχαριστω

Οσοι kernels εχω δοκιμάσει, μετά την μετατροπή σε ρωτούν ή κάνουν απο μόνοι τους backup DATA και μετα restore.

Το έχω κάνει πολλές φορές φορες. Απλά κάνεις και εσυ ενα nandroid backup.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Και εγώ είχα τις ρυθμίσεις του Stinger και μέχρι τώρα όλα καλά. Άλλαξα τις ρυθμίσεις σε αυτές που πρότεινε ο Άλεξ και μέσα σε δευτερόλεπτα αφού έκλεισε η οθόνη το κινητό έκανε reboot μόνο του.Οπότε επέστρεψα για καλό και για κακό στις ρυθμίσεις του Stinger και θα το διερευνήσω περαιτέρω αργότερα. Για λόγους τεκμηρίωσης φοράω τη rom και τον kenrel που γράφω στην υπογραφή μου, έχω τον setcpu 2.1.0 και η μπαταρία μου τη στιγμή της δοκιμής ήταν στο 96%. Θα ψάξω για την νέα έκδοση του setcpu και βλέπουμε :).

Μακη εγω ειμαι με την darkys9.3 και τον voodoo. Αρα μαλλον το θεμα ειναι γενικοτερο στους custom kernels. Κατι παιζει σιγουρα και εμενα με κοψοχολιασε γιατι οταν εσβησε μονο του ηταν πολυ ζεστο απο πισω και δεν ανοιγε. Λαμβανοντας υποψιν τι εχω παθει παλιοτερα φανταζεσαι εκεινη την ωρα που ανεβηκε η πιεση μου. Βγαζοντας τη μπαταρια και ανοιγοντας ξανα επανηλθε. Αλλαξα τις ρυθμισεις στα παλια και ολα οκ απο τοτε.

Tελικά μετά από πολλές ώρες μου παρουσίασε κι εμένα πρόβλημα. Ούτε το 400 λοιπόν δουλεύει σωστά. Το ανέβασα στο 800 τώρα για να δούμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρχει το profile.

Eπίσης πήγα να ανεβάσω το κάτω όριο στα advanced στο 60%, αλλά δεν παραμένει, χάνεται. Και το γεγονός ότι αλλάζει συνεχώς από μόνο του δείχνει ότι οι τιμές δεν είναι σταθερές αλλά το Galaxy S τις προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του.. οπότε δεν είμαι σίγουρος αν ενδείκνυται να τις πειράξουμε.

Το πιθανοτερο ειναι αυτο που εγραψες, το κινητο τις προσαρμοζει αναλογα και μαλλον κακο κανουμε αν τις πειραξουμε παρα καλο. Στο βωμο της αυτονομιας ολα βεβαια...Περιμενουμε Αλεξ...

Edited by red_herring

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Τα προφίλ υπερισχύουν της πρώτης σελίδας. Ότι βάλεις στα προφίλ θα δείχνει και εκεί, δεν έχει σημασία το set on boot στην πρώτη σελίδα, μόνο το enable στη 2η.

Για τα advanced settings, βλέπω ότι το Galaxy αλλάζει μόνο του τα up και down thresholds, από 80 σε 90 και από 50 σε 55 που και που. Δεν ξέρω αν αξίζει να τα πειράξουμε αλλά αφού θα πειραματιστεί ο Αντώνης θα περιμένω αποτελέσματα :)

Αντώνη κοίτα κι εδώ για να πάρεις μια ιδέα: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=758655

Πού έχει εξαφανιστεί ο Stinger και δε μιλάει :p

Υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει σωστά με τον kernel σου Παναγιώτη, ελπίζω να μην υπάρχει θέμα. Φόρτισα κι εγώ και πάω για ύπνο τώρα, θα δούμε τί θα δούμε αύριο. Πάντως ο tsilakostheone έχει δίκιο, ο Βασίλης/Κυβοχιάς είχε κάνει λάθος με τα priorities και το screen off δε δούλευε σωστά.

Λογικά ναι. Εκτός αν το κάνεις σε καινούριο partition.

Καλημερα σας :)

Λοιπον χθες το βραδυ επεσε πολυ διαβασμα. ξεσκονισα παλι τα αγγλικα μου :lol:

Το setcpu δεν λειτουργει σωστα με τιποτα !!!! τουλαχιστον στο δικο μου galaxy.

εχουμε και λεμε λοιπον :

Στο advanced settings

------------------------

1) οι ρυθμισεις up kai down threashold οσο και αν τις αλλαξεις, αυτες ξαναγυρνανε σε τιμες που δινει το λειτουργικο απο μονο του. οπως πολυ σωστα εγραψε ο Αλεξ, βαζει συνεχεια το 90 και 55 αντιστοιχα. αυτες τις τιμες τις αλλαζει αναλογως το τι profiles εχουμε φτιαξει.

Σ'εμενα τωρα που αλλαξα καποια πραγματα στα profiles, Μου βαζει 90 στο up και 40 στο down.

2) το sampling rate ειναι ο χρονος που θα κοιταζει αν χρειαζεται να ανεβασει την cpu. ας πουμε οτι ειναι το interval, οπως για παραδειγμα εχει και ο proximity sensor. εδω μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι οι περισσοτεροι λενε οτι πρεπει να βαλουμε μικρη τιμη για να κοιταζει πιο συχνα. αυτο γλιτωνει τις μεγαλες και αποτομες αλλαγες στην cpu.

παιζοντας με μικροτερες και μεγαλυτερες τιμες, ειδα οτι αν εχεις μεγαλες τιμες ο επεξεργαστης ανεβαινει πιο ανωμαλα, δηλαδη θα ανεβει απο το 200 στο 1000 με τη μια οταν ζητησει καποια εφαρμογη.

αντιθετως αν εχουμε μικρη τιμη στο sample, ανεβαινει πιο ομαλα, δηλαδη θα παει 200-400-800-1000, κατι το οποιο ειναι σιγουρα λιγοτερο ενεργοβορο, και συγχρονως ταιριαζει και με την φιλοσοφια του conservative governor, το οποιο οπως ειπε και ο Αλεξ, οταν καποια εφαρμογη ζητησει cpu, ανεβαινει αργα σχετικα μεχρι να φτασει στο μεγιστο της cpu, και πεφτει πολυ γρηγορα.

σε αντιθεση το on demand δινει αμεσως την επεξεργαστικη ισχυ που θα χρειαστει μια εφαρμογη, αλλα πεφτει πιο αργα, γι'αυτο και εχει και μεγαλυτερη καταναλωση με το On demand σε συσκευες οπως το desire hd.

εδω εγω εχω βαλει την ελαχιστη τιμη που μας αφηνει, δηλαδη 78124.

(εγω εχω μαμα κερνελ με 2.2.1 jpy. σε καποιους που εχετε custom kernel ισως το οριο να ειναι και πιο χαμηλο. αν ναι, τοτε βαλτε μια τιμη κοντα στα 20.000).

3) το freq step ειναι το ποσοστο που θα ανεβαινει ο επεξεργαστης επι της εκατο. δηλαδη ειναι το βημα που θα ανεβαινει. επειδη εμεις επιλεγουμε conservative, ειναι καλυτερο να εχουμε την τιμη 5 ( η και λιγοτερο) γιατι ταιριαζει με την φιλοσοφια του conservative governor, οπου οπως ειπα παραπανω ανεβαζει πιο αργα την cpu οταν ζητηθει.

αν καποιος θελει να εχει καλη ταχυτητα (και γρηγοροτερο ανεβασμα ταχυτητας), τοτε ας βαλει την τιμη 10 εδω. με την τιμη 10 κερδιζει λιγο σε ταχυτητα και απο μπαταρια ουτε κερδιζει ουτε χανει.

Εγω εδω εχω βαλει την τιμη 1 γιατι προτιμω μπαταρια απο ταχυτητα.

4) το Ignore nice load, απ'οτι εχω καταλαβει ειναι αν θελουμε ακομα και τις διεργασιες με προτεραιοτητα κατω απο το μηδεν (οι οποιες ειναι πολυ σημαντικες και οι πιο πολλες ειναι συστηματος), να τις αγνοησουμε και να ακολουθησουν την ιδια τακτικη με ολες τις αλλες. εδω δεν το πειραξα καθολου καθως οι περισσοτεροι εχουν γραψει οτι το αφηνουν στο 0.

παμε στα profiles

-------------------

Στο δικο μου galaxy εχει κολλησει 5-6 φορες το κινητο μεσα σε λιγοτερο απο μια ωρα !!!! με τις ρυθμισεις του Αλεξ, κολλησε και σε φωνητικη κληση, οταν εκλεισε η οθονη απο τον proximity. μολις τελειωσε η κληση και εβγαλα το κνητο απο το αυτι μου, το κινητο δεν ανοιξε και εκανα επανεκινηση (πατωντας το power on για 7-8 δευτερολεπτα).

Εχω δοκιμασει αρκετες τιμες και σας γραφω τα συμπερασματα μου :

1) στην αρχη εβαλα τις ρυθμισεις του αλεξ ακριβως ιδιες. ΠΡΩΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ στα 5 λεπτα !!!!

2) μετα το εβαλα ετσι για πλακα το screen off στο 100-200 και φυσικα....ΚΟΛΛΗΣΕ !!!!

3) μετα εβαλα screen off στο 100-400 με on demand. τα ιδιαααα...ΚΟΛΛΗΣΕ !!!!

4) μετα εβαλα screen off 100-800. εκει δεν κολλησε αλλα δεν εχει και νοημα νομιζω. αντε να κερδισουμε 1% καλυτερη αυτονομια, και πολυ ειπα !!!!

τελικα στο μονο που κατεληξα και το οποιο πιστευω οτι θα δουλευει και θα κερδιζουμε μπαταρια, ειναι να βαλουμε στο screen off το 100-800 με governor powersave. ετσι θα εχει ναι μεν το 800 σαν ανωτατο οριο, αλλα θα λειτουργει με την φιλοσοφια του powersave governor που θα το εχει συνεχως χαμηλα οταν ειναι κλειστη η οθονη.

δοκιμασα το screen off με 100-1000 powersave και δεν κολλησε για κανενα 20λεπτο που εκανα και κληση.

τωρα το εχω γυρισει σε screen off 100-800 powersave και αν δεν κολλησει και εδω θα σας πω. θα δω και πως θα παει η μπαταρια.

τι εχετε να πειτε για ολα τα παραπανω ?

Edited by TonyK

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

• The topic was unlocked