Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aυτο λεω να κανω καποια στιγμη :) Ποιον Kernel προτεινεις?

Εάν θέλεις OC και είσαι voodoo fan τότε trasig v69.3

Εάν δεν θέλεις OC τότε Hardcore ftw (speedmod K12H).

Εγώ προσωπικά τρέχω Speedmod (την έκδοση στα 500hz) αλλά έχω μείνει ευχαριστημένος και από τους δύο. Αποφεύγω superoptimised γιατί εμφανίζει bugs κατά καιρούς και περιμένω Steam να ωριμάσει γιατί έχει ακόμα θεματάκια :)

ΥΓ. Μιας που αναφέρθηκε είχα το SGS μου κανά 2 βδομάδες στο 1.2ghz δεν κατάλαβε χρηστό! Ούτε να ζεσταθεί ούτε τπτ! Φυσικά είχα και σωστά τα Profiles μου στο SetCPU όχι έτσι χύμα.. Θα το πουσάρω και άλλο όταν αλλάξω κέρνελ πάλι είμαι περίεργος να δω μέχρι που πάει! Έχουν αναφερθεί sgs @ 1.6Ghz stable!!! :O

Edited by Stinger

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

φίλε Αντώνη,

έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες, πράγματι το κινητο ειναι όχι απλά σταθερό ειναι ταχύτατο σε όλα και μου αέσει πολύ όπως είναι. Απλά ήθελα να δω πόσο καλές είναι πιά αυτές οι custom που όλοι μιλάνε με τόσο καλά λόγια εδώ στο φόρουμ μας.

μάλλον θα κάνω αυτό που λες, θα το προσωποποιήσω με 3rd party εφαρμογές και themes.

Και θα αναμείνω την 2.3:p είτε επίσημα είτε με patch

μεινε με την 2.2.1

οι customs δεν ειναι και τοσο καλυτερες... ;)

Παναγιωτη (η οποιος αλλος ξερει να απαντησει) μιας και εισαι μεσα και επειδη μπορει κι αλλοι να εχουν την ιδια απορια με εμενα,εχω ενα θεμα με την eclair μου.(root+oclf)

Οταν εκανα το oclf το κινητο πηγαινε σφαιρα,με τον καιρο ομως χωρις να το καταλαβαινω επεφτε η αποδοση σε σημειο που μερικες φορες εβγαζε μαυρη οθονη για λιγο οπως χωρις το oclf αλλα με λιγοτερη αναμονη,μεχρι που σημερα καταλαβα οτι εχει γινει σχεδον ιδιο (μπορει και χειροτερο) απο το μαμα χωρις oclf λειτουργικο.

Υπαρχει κατι που να μπορεσω να το κανω γρηγορο ξανα οπως στην αρχη?Σαν το κλασικο "Ανασυγκροτηση" η "Εκκαθαριση δισκου" που κανουμε σε σκληρο δισκο ενος pc?:blink:

ριξε μια ματια εδω, στην αρχη της σελιδας...

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8789391&postcount=3

ειναι αυτο που λεει ο stinger

ειδικα για το oclf το εχουν αναφερει πολλα παιδια αυτο το φαινομενο...

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

παιδια καλημερα.μια ερωτηση απλη θελω να κανω.υπαρχει καποιο προγραμματακι για lagfix σε εκδοση 2.2?αν ναι ποιο ειναι και που μπορω να βρω μερικες οδηγιες?

παιδια καλημερα.μια ερωτηση απλη θελω να κανω.υπαρχει καποιο προγραμματακι για lagfix σε εκδοση 2.2?αν ναι ποιο ειναι και που μπορω να βρω μερικες οδηγιες?

τι καλημερα ρε, 5 η ωρα?:lol: :lol: :p

lagfix σε μορφη προγραμματος υπαρχει μονο το oclf αν δεν κανω λαθος...

lagfix ομως τα οποια δεν ειναι σε μορφη προγραμματος υπαρχουν παρα πολλα...

σωστος!!!το ocfl πρεπει ομωσ να το ροοταρεις το κινητο?δεν γνωριζω τιποτα απο αυτα απλως το κατεβασα και μου γραφει πως πρεπει να ειναι ροοταρισμενο.με απλα λογια τι μπορω να κανω χωρις να το ροοταρω ωστε να πηγαινει πιο γρηγορα?υπαρχει καπιος απλος τροπος?

σωστος!!!το ocfl πρεπει ομωσ να το ροοταρεις το κινητο?δεν γνωριζω τιποτα απο αυτα απλως το κατεβασα και μου γραφει πως πρεπει να ειναι ροοταρισμενο.με απλα λογια τι μπορω να κανω χωρις να το ροοταρω ωστε να πηγαινει πιο γρηγορα?υπαρχει καπιος απλος τροπος?

γιατι δεν θες να το κανεις root?

δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι αλλο χωρις root

τα αλλα lagfixes ειναι λιγο πιο περιπλοκα για να περαστουν

φιλε μου οπως ειπα πιο πριν εγω δεν εχω και πολυ μεγαλη ιδεα απο αυτα.δεν ξερω ουτε τι ειναι το ροοτ ποσο μαλλον να το κανω κιολας.δεν ξερω ουτε τι κανει αυτο ουτε τι επηρεαζει στο τηλεφωνο.κοινως ειμαι ασχετος:(

φιλε μου οπως ειπα πιο πριν εγω δεν εχω και πολυ μεγαλη ιδεα απο αυτα.δεν ξερω ουτε τι ειναι το ροοτ ποσο μαλλον να το κανω κιολας.δεν ξερω ουτε τι κανει αυτο ουτε τι επηρεαζει στο τηλεφωνο.κοινως ειμαι ασχετος:(

ολοι γεννηθηκαμε ασχετοι, διαβαζοντας ομως μαθαμε καποια πραγματα...

αμα παοφασισεις να το κανεις, δεν ειναι καμια δυσκολη διαδικασια...

Λοιπον τι εκανα εγω τωρα που περασα την JPY. Πρωτο βημα undo το lagfix ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μετα backup των αρχειων που θελουμε να κρατησουμε. Μετα ενα ωραιοτατο format της internal sd για να καθαρισουμε τη σκαρταδουρα (προσοχη μην ειναι ο φακελος του backup στην internal sd και πανε ολα περιπατο) και μετα περναμε στη διαδικασια. Μολις φλασαρουμε τη νεα ρομ κανουμε και το hard reset μας και ειμαστε ετοιμοι για στησιμο απο την αρχη.

Σιγουρα πρωτο βημα ειναι το undolagfix (μην σου πω και ξηλωμα εντελως να ειμαστε σιγουροι),unroot (γιατι ουτως η αλλως αχρηστο ειναι με επομενη εκδοση).Μετα ομως λες για τον φακελλο του backup.Αν εχω παρει backup θα πρεπει να αντιγραψω (η αποκοπη καλυτερα?) αυτον τον φακελλο στο pc η σε εξωτερικη καρτα και μετα να ξεκινησω διαδικασια φορματ ετσι?

Μετα φλασαρω νεα εκδοση και κανω και το hard reset να κατσει καλα το νεο.Μεχρι εδω καλα...μετα απλα περναω τον φακελλο backup μεσα στην ιnternal sd και απλα την ανοιγω και μπαινουν ολα μεσα μονα τους οπως ηταν?:blink:

Η θα πρεπει να κατεβασω ξανα την εφαρμογη (mybackup pro,titanium,οποια κι αν ειναι αυτη) και μεσω της εφαρμογης θα γινει το backup?:blink:

Σορυ αλλα ρωταω να μαθαινω.:O

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Σιγουρα πρωτο βημα ειναι το undolagfix (μην σου πω και ξηλωμα εντελως να ειμαστε σιγουροι),unroot (γιατι ουτως η αλλως αχρηστο ειναι με επομενη εκδοση).Μετα ομως λες για τον φακελλο του backup.Αν εχω παρει backup θα πρεπει να αντιγραψω (η αποκοπη καλυτερα?) αυτον τον φακελλο στο pc η σε εξωτερικη καρτα και μετα να ξεκινησω διαδικασια φορματ ετσι?

Μετα φλασαρω νεα εκδοση και κανω και το hard reset να κατσει καλα το νεο.Μεχρι εδω καλα...μετα απλα περναω τον φακελλο backup μεσα στην ιnternal sd και απλα την ανοιγω και μπαινουν ολα μεσα μονα τους οπως ηταν?:blink:

Η θα πρεπει να κατεβασω ξανα την εφαρμογη (mybackup pro,titanium,οποια κι αν ειναι αυτη) και μεσω της εφαρμογης θα γινει το backup?:blink:

Περνάς το backup app σου πάλι (Titanium, mybackup pro etc), αντιγράφεις τον φάκελο πίσω στην Internal sd, ανοίγεις το πρόγραμμα και κάνεις restore (επαναφορά)

Περνάς το backup app σου πάλι (Titanium, mybackup pro etc), αντιγράφεις τον φάκελο πίσω στην Internal sd, ανοίγεις το πρόγραμμα και κάνεις restore (επαναφορά)

Σε ευχαριστω για την απαντηση,μια ερωτηση ακομα.:O

Με ποιον Launcher πρεπει να γινει το backup,εχει σημασια αν γινει με Launcher Pro η πρεπει να γινει με τον μαμα?:blink:

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

λοιπον μετα απο περιπου 3 εβδομαδες με την 2.2.1 jpx αυτο που εχω να παρατηρησω ειναι οτι

το τηλ εχει καλυτερη διαχειρηση μνημης πιο καλη αναμονή μπαταριας ειναι πιο smooth αλλα εχει κάποια κωλύματα(μαυρίσματα) οπως το ιδιο συμβαινει και με το browser με σπασιματα πολλες φορες.τα κυριοτερα προβληματα ομως ειναι με το wifi(πολλες φορες κολλαει και δεν ανοιγει με τιποτα και θελει reset)το τηλ. καθωσ σ'εμενα εχω προβλημα και με τα μηνύματα(δεν ανοίγουν μου πεταει συνεχεια το μηνυμα οτι θα τερματιστει η λειτουργια).δε ξερω αν καποιος εχει δει καποια λυση για τα παραπανω.σορυ για το μεγαλο μηνυμα.καλη χρονια σε ολους.

λοιπον μετα απο περιπου 3 εβδομαδες με την 2.2.1 jpx αυτο που εχω να παρατηρησω ειναι οτι

το τηλ εχει καλυτερη διαχειρηση μνημης πιο καλη αναμονή μπαταριας ειναι πιο smooth αλλα εχει κάποια κωλύματα(μαυρίσματα) οπως το ιδιο συμβαινει και με το browser με σπασιματα πολλες φορες.τα κυριοτερα προβληματα ομως ειναι με το wifi(πολλες φορες κολλαει και δεν ανοιγει με τιποτα και θελει reset)το τηλ. καθωσ σ'εμενα εχω προβλημα και με τα μηνύματα(δεν ανοίγουν μου πεταει συνεχεια το μηνυμα οτι θα τερματιστει η λειτουργια).δε ξερω αν καποιος εχει δει καποια λυση για τα παραπανω.σορυ για το μεγαλο μηνυμα.καλη χρονια σε ολους.

βαλε την jpy 2.2.1

εχει αναφερθει πολλες φορες οτι η jpx ειχε καποια bugs...

λες να βελτιωθουν ολα τα προβληματα.

την εχουν βαλει και αλλοι και μετα με την jpy ειπαν οτι διορθωθηκαν καποιοα προβληματα...

νομιζω βελτιωνεται ο browser, και το θεμα με το wifi

για τα μαυρισματα δεν ξερω, πρωτη φορα το ακουω, πιθανον να διορθωθουν και αυτα

αν δεν σου ειναι κοπος μην το σκεφτεσαι καν...

την εχουν βαλει και αλλοι και μετα με την jpy ειπαν οτι διορθωθηκαν καποιοα προβληματα...

νομιζω βελτιωνεται ο browser, και το θεμα με το wifi

για τα μαυρισματα δεν ξερω, πρωτη φορα το ακουω, πιθανον να διορθωθουν και αυτα

αν δεν σου ειναι κοπος μην το σκεφτεσαι καν...

JPX εδώ και δεν έχω κανένα απ' τα προβλήματα που αναφέρει ο φίλος παραπάνω... ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Αντώνης.

JPX εδώ και δεν έχω κανένα απ' τα προβλήματα που αναφέρει ο φίλος παραπάνω... ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

και εδω και στο xda εχω ακουσει ατομα να εχουν προβληματα με την jpx τα οποια τα ψιλο ελυσαν πηγαινοντας στην jpy

δεν μπορω να τα βρω τωρα...

επισης δεν ειναι τυχαιο οτι ολες οι custom roms τρεχουν με την jpy

εφοσον εσυ δεν εχεις κανενα προβλημα εισαι κομπλε

Σε ευχαριστω για την απαντηση,μια ερωτηση ακομα.:O

Με ποιον Launcher πρεπει να γινει το backup,εχει σημασια αν γινει με Launcher Pro η πρεπει να γινει με τον μαμα?:blink:

Δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο! Φοβήθηκε το μάτι σου με το KIES που παίζει μόνο με Touczwiz ε? Ε ΡΕ Samsung εμμονές δημιουργείς! :lol:

Αυτο ακριβως που σου ειπε και ο συμπαθης κυβοχιας:lol::X

Πρεπει να προσεξεις μηπως ο φακελος που δημιουργησε η οποιαδηποτε εφαρμογη backup χρησιμοποιησεις, τοποθετηθηκε στην internal sd. Τοτε με το format πανε ολα περιπατο. Αρα το τοποθετεις στην εξωτερικη sd η στο pc οσυ και κανεις οτι ειπε ο stinger. Περνας το titanium η το mybackup pro (η οποιο τεσπα χρησιμοποιησεις), τοποθετεις το φακελο με τα backup εκει που ηταν πριν για να αναγνωριστει απο το προγραμμα και μετα απο την εφαρμογη κανεις restore. Μετα εισαι πλεον ενας κυριος με τις εφαρμογες του οπως ηταν και με την ολοκαινουργια ρομ του.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Αυτο ακριβως που σου ειπε και ο συμπαθης κυβοχιας:lol::X

Πρεπει να προσεξεις μηπως ο φακελος που δημιουργησε η οποιαδηποτε εφαρμογη backup χρησιμοποιησεις, τοποθετηθηκε στην internal sd. Τοτε με το format πανε ολα περιπατο. Αρα το τοποθετεις στην εξωτερικη sd η στο pc οσυ και κανεις οτι ειπε ο stinger. Περνας το titanium η το mybackup pro (η οποιο τεσπα χρησιμοποιησεις), τοποθετεις το φακελο με τα backup εκει που ηταν πριν για να αναγνωριστει απο το προγραμμα και μετα απο την εφαρμογη κανεις restore. Μετα εισαι πλεον ενας κυριος με τις εφαρμογες του οπως ηταν και με την ολοκαινουργια ρομ του.

Αυτό το κυβοχιάς σκάω στα γέλια όποτε το βλέπω :lol:

Επίσης εάν χρησιμοποιείς Titanium Backup τότε ενεργοποιείς και το Dropbox και είσαι 100% σίγουρος πως θα έχεις Backup ότι και να γίνει! (BTW όποιος δεν έχει dropbox να κάνει μετράει και η εφαρμογή του για android είναι must! Πατώντας στο παραπάνω link έχει το Referal code μου έτσι εκτός τα 2GB free παίρνετε +250mb εάν κάνετε account (και 250mb παίρνω εγώ βεβαίως βεβαίως :))

Κανα free backup πρόγραμμα υπάρχει χωρίς να είσαι root;

myphone.gr Legal Advisor

Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB

Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G

Υπάρχει το Mybackup σε 30 μέρες trial έκδοση.

Αυτό με το root δεν μπορώ να το καταλάβω. Δηλαδή στον υπολογιστή σου είσαι απλός user δεν είσαι administrator? ... Τεσπα.

ΥΓ. Χωρίς ροοτ δεν σου παίρνει backup ρυθμίσεις, μόνο τις εφαρμογές με τα δεδομένα τους. Και εάν τελικά το αποφασίσεις για ροοτ υπάρχει το κορυφαίο Titanium Backup.

Χωρις να εισαι roοt νομιζω παιρνει backup μονο εφαρμογες αν και δεν εχω δοκιμασει ποτε.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Εγώ προχτές αποφάσισα να αναβαθμίσω το Galaxy μου στo νέo ελληνικo Froyo 2.2. JPH αν θυμάμαι καλά, από την παλιά JG της cosmote, χρησιμοποιώντα το registry patch του KIES.

Πριν ξεκινήσω να σημειώσω ότι το κινητό είχε το OCLF και ήταν root, αλλά τραβούσε τεράστιο lag, αρκετών δευτερολέπτων σε πολλές εφαρμογές και στο dialer. ΕΠίσης τώρα τελευταία η μπαταρία με νορμάλ χρήση (30λεπτά ομιλία την ημέρα, 1-2 ώρες wifi και μερικά λεπτά 3G, wallpaper απλό και περίπου 7-8 σελίδες με εφαρμογές) έφτανε από το πρώι μέχρι το βράδυ γύρω στο 20-30%...

Λοιπόν πριν κάνω την αναβάθμιση κάνω και ένα full backup με το Titanium pro.

Προχωρώ στην αναβάθμιση σε 2.2. όλα καλά και οι εφαρμογές άθικτες.

Αποφασίζω να κάνω και ένα hard reset έτσι για το καλό.

Κάπου εδώ αρχίζουν όμως τα προβλήματα.

1ον. Το Ζ4root δε δουλεύει με τίποτα για να γίνω root. Με πετάει έξω κάνοντας 3 γρήγορες δονήσεις. Επίσης όταν απενεργοποιώ το κινητό μετά από λιγο κάνει μια ακόμα δόνηση...

Τεσπά, κάνω root με το superoneclick και όλα καλά.

2ον. Περνώ ξανά το titanium pro και κάνω full restore. Από δώ και πέρα έχω πλέον περισσότερα προβλήματα. Ορισμένες εφαρμογές κολλάνε και βγαίνουν κάνοντας 1-2 δονήσεις και με μήνυμα ότι η εφαρμογή πρέπει να κλείσει (π.χ τα αρχεία μου, διαχείριση εργασιών, συλλογή κλπ). Επίση μερικές φορές κολά και κάνει συνεχόμενα restart μόνο του....

Η μπαταρία έχει χειροτερέψει. Το βράδυ το άφησα με 20+% και το πρωί το κινητό είχε κλείσει από μόνο του..!!.

Τι με συμβουλέυετε; Να γυρίσω σε 2.1; Να ξαναπεράσω την 2.2 JPH; Να πάω σε άλλην; Να κάνω ένα νέο hard reset και σετάρισμα από την αρχή χωρίς backup restore;; Να πάω την μπαταρία για αλλαγή;;;

Thanks για οποιαδήποτε βοήθεια!

• The topic was unlocked