Jump to content

Απορίες σχετικά με επεξεργαστή

Student
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Έχω δύο απορίες σχετικά με τον επεξεργαστή μου..

α) Έχω τον επεξεργαστή AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ στα 2.20GHz και σε Win XP αλλά και σε μερικά sites εμφανίζεται ως 2.19.. :worry: Τέσπα, αυτό δεν είναι σημαντικό, αλλά

β) Είδα στα αποτελέσματα ενός παιχνίδιου από ένα site που τεστάρει τον υπολογιστή το εξής:

CPU Speed

Recommended: 2.8 GHz

You Have: 2.19 GHz Performance Rated at: 4.38 GHz

Και μου έβγαλε τον επεξεργαστή μου ως PASS. Αφού το Recommended είναι 2.8 και εγώ έχω 2.19 πως πέρασε ;;; Και το Perfomance Rated τι είναι ;; :confused:

Ευχαριστώ.. :)

Σου τα' δωσα όλα όχι όμως και το θάνατό μου. Αυτό άσε με να το κρατήσω εγώ.

http://img412.imageshack.us/img412/1559/28923n.gif

Καλό Πάσχα!

Καλησπέρα σας!

Έχω δύο απορίες σχετικά με τον επεξεργαστή μου..

α) Έχω τον επεξεργαστή AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ στα 2.20GHz και σε Win XP αλλά και σε μερικά sites εμφανίζεται ως 2.19.. :worry: Τέσπα, αυτό δεν είναι σημαντικό, αλλά

β) Είδα στα αποτελέσματα ενός παιχνίδιου από ένα site που τεστάρει τον υπολογιστή το εξής:

Και μου έβγαλε τον επεξεργαστή μου ως PASS. Αφού το Recommended είναι 2.8 και εγώ έχω 2.19 πως πέρασε ;;; Και το Perfomance Rated τι είναι ;; :confused:

Προφανως ο επεξεργαστης σου ειναι dual core, το παιχνιδι θελει single core, αρα απλα πολλαπλασιασε αριθμο cores * συχνοτητα, και εβγαλε το 4.38GHz ( που ειναι τελειως λαθος σαν λογικη, αλλα αφου παιζει το παιχνιδι, τι το ψαχνεις; ).

• 2 weeks later...

Γεια σας...

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο Sauber για την απάντησή του... :)

Η σημερινή μου απορία είναι η εξής:

Ένας στο YouTube κατάφερε και ανέβασε έναν επεξεργαστή ίδιο με το δικό μου (AMD Athlon X2 64 Dual Core 4200+) από τα 2.2GHz στα 3GHz.. :blink:

Απ'ότι κατάλαβα το έκανε με overclocking... Μπορεί κάποιος να μου πει με δυο λόγια τι είναι το overclocking και πως γίνεται ;;;

Καλό Πάσχα!

Αν είσαι καλός στα αγγλικά βλέπεις [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Overclocking]εδώ[/ame], αν όχι...περιμένεις κάποια απάντηση.

Αν είσαι καλός στα αγγλικά βλέπεις εδώ, αν όχι...περιμένεις κάποια απάντηση.

Ok, thanks... :)

Έχω άλλη ερώτηση τώρα (μην με πάρετε με τις πέτρες... Απλά, έχω απορίες... :O):

Είδα βιντεάκια στο YouTube που δείχνουν πως να κάνει κάποιος overclocking με το προγραμμάτακι ClockGen.. Λέτε αν κάνω overclocking από 2.2 σε 2.4 να χαλάσει ο υπολογιστής μου ;; :worry:

Καλό Πάσχα!

Απο 2,2 να πας σε 2,4 δεν εχει νοημα. Δεν θα κερδισεις τιποτα. Απο 2,2 να πας σταδιακα σε 2,4-2,6 και να φτασεις 3,0 (αν φτανει) ναι εχει νοημα. Και οχι δεν θα χαλασει ο υπολογιστης αρκει να ξερεις τι κανεις:)

Θελει μπολικο διαβασμα.

Απο 2,2 να πας σε 2,4 δεν εχει νοημα. Δεν θα κερδισεις τιποτα. Απο 2,2 να πας σταδιακα σε 2,4-2,6 και να φτασεις 3,0 (αν φτανει) ναι εχει νοημα. Και οχι δεν θα χαλασει ο υπολογιστης αρκει να ξερεις τι κανεις:)

Θελει μπολικο διαβασμα.

Αυτό έχω σκοπό να κάνω.. Να πάω πρώτα από 2 σε 4 και αν όλα πάνε καλά από 4 σε 6, εφόσον η μητρική και ο επεξεργαστής μπορεί να δεχθεί overclocking μέσω software, αλλιώς ούτε θα μπω στο bios..

Όταν λες ' Θέλει μπόλικο διάβασμα ' τι εννοείς ;; Τι να διαβάσω ;; Αυτά που λέει στη Wikipedia ;;

Καλό Πάσχα!

Όχι, εννοεί ότι πρέπει να κάτσεις και να βρεις πώς γίνεται το overclocking, ποιες ρυθμίσεις πρέπει να αλλάξεις, πώς να τις αλλάξεις και άλλες λεπτομέρειες. Μη μπερδεύεσαι, δεν ανεβάζεις μόνο την ταχύτητα του επεξεργαστή, αυτό είναι απλά το πιο "ενδιαφέρον" αποτέλεσμα - πρέπει αντίστοιχα να μεταβάλλεις την τάση του επεξεργαστή και των μνημών, τη συχνότητα των μνημών, τους χρονισμούς αυτών, πιθανόν τάσεις σε άλλα υποσυστήματα όπως το northbridge της μητρικής, καθώς και άλλες πολλές παραμέτρους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μεταβάλλεται μόνο μέσα από το bios.

Μια λύση software, αν και ημίμετρο, μπορεί να προσφέρει overclock μικρής κλίμακας, σίγουρα όμως μετά από ένα σημείο θα είναι μη αποτελεσματική και ίσως και βλαβερή - δύσκολο να το κάψεις, αλλά εύκολο να προκαλέσεις corruption στο λειτουργικό σου και να πας για επανεγκατάσταση λειτουργικού.

Αν όντως σε ενδιαφέρει, μη βιαστείς αλλά ψάξτο πρώτα. Στο google μπορείς ψάχνοντας να βρεις άτομα με αντίστοιχο επεξεργαστή ώστε να δεις τι κατάφεραν, καθώς και - ίσως - άτομα με αντίστοιχη μητρική ώστε να δεις περίπου τι πειράζουν και για ποιο λόγο. Να θυμάσαι όμως ότι ο κάθε επεξεργαστής είναι μοναδικός, το ότι κάποιος έφτασε εύκολα τα 3.0 ghz δε σημαίνει ότι θα τα φτάσει και ο δικός σου.

Στα έγραψα σε γενικές γραμμές, ώστε να πάρεις μια γεύση για το τι σε... περιμένει :)

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Γεια σας...

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο Sauber για την απάντησή του... :)

Η σημερινή μου απορία είναι η εξής:

Ένας στο YouTube κατάφερε και ανέβασε έναν επεξεργαστή ίδιο με το δικό μου (AMD Athlon X2 64 Dual Core 4200+) από τα 2.2GHz στα 3GHz.. :blink:

Απ'ότι κατάλαβα το έκανε με overclocking... Μπορεί κάποιος να μου πει με δυο λόγια τι είναι το overclocking και πως γίνεται ;;;

Ο επεξεργαστης σου, αν ειναι socket 939 ειδικα, αλλα και AM2, αν ειναι 90nm, δεν "ανεβαινει" ιδιαιτερα με overclock.. επισης θελει καλη και ακριβη ψυκτρα, γνωση να επιλεξεις τις σωστες παραμετρους στο BIOS για ολα τα υποσυστηματα τα οποια υπερχρονιζονται μαζι με τον επεξεργαστη ( μνημες, HT links ), μητρικη που να σηκωνει overclock και να εχει και τις καταλληλες ρυθμισεις στο BIOS, χρονο και πολλες προσπαθειες μεχρι να εισαι σιγουρος οτι ειναι σταθερο το συστημα.. δεν φαινεσαι οτι διαθετεις τις καταλληλες γνωσεις, οποτε θα σου ελεγα να το αποφυγεις το overclock, γιατι μπορει να φαινεται ευκολο, αλλα μπορεις να κανεις και ζημια, αν δεν ξερεις. ουτως η αλλως ο επεξργαστης ειναι παλιος και αργος πλεον, δεν θα δεις μεγαλη διαφορα, αν δεν σε φτανει η αποδοση του συστηματος, καλυτερα να το αναβαθμισεις με νεο επεργαστη/μητρικη/μνημη/καρτα γραφικων και ισως να χρειαζεσαι και νεο τροφοδοτικο.

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας...

Τελικά δεν μπόρεσα να κάνω overclocking μέσω software και επειδή δεν θέλω να πειράζω το bios, θα το αφήσω...

Καλό Πάσχα!

• 2 months later...
Θέλω να αλλάξω επεξεργαστή σε ένα παλιό μηχάνημα και θέλω να ρωτήσω κάτι. Πρόκειται για Socket 939 και η απορία μου είναι στο αν πρέπει να ρυθμίσω κάτι από bios όταν τοποθετήσω τον επεξεργαστή και μετά;

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."