Jump to content

Εθελοντές Ολυμπιακών Αγώνων

antonis_wrx
 Κοινοποίηση

Θα γραφτείτε εθελοντές για τους Ολυμπιακούς?  

158 members have voted

1. 1. Θα γραφτείτε εθελοντές για τους Ολυμπιακούς?

• ΝΑΙ
      46
    • ΟΧΙ
      107
    • ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΚΟΜΑ
      5

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PeiramatoZwo (11 Ιαν. 2005 , 23:36)

Να σε ρωτήσω ξέρεις τα λεφτά που χρώσταγε ο Άρης πόσα ήταν; Και ποιός ουσιαστικά του τα χαρίζει ; (μιλάμε για την παε) . Παρεπιπτοντος το να έισαι μέλος σε ένα σωματείο δεν είναι εθελοντισμός...

Εθελοντισμός είναι να κάνεις αυτά που κάνω εγώ για τον ΑΡΗ, επί μονίμου βάσεως.. ;)

Για πες μου εσύ που ξέρεις καλύτερα γιατί εγώ είμαι οπαδός-φυτό μιας ανώνυμης εταιρείας...

• Απαντήσεις 446
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εθελοντισμός μιλάει για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα .... συγχώρεσε με αλλά δεν είναι η ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο σου με ενα σωματείο εθελοντισμός...

Sorry, αλλά δεν σε είπα φυτό... (αν το έκανα πραγματικά συγνώμη). Το να ασχολείσε με κάποιο σωματείο δεν είναι κάτι κακό, απλώς διαφώνω με την τοποθέτηση σου για τους εθελοντές τον ολυμπιακών και με την άποψη σου ότι εσύ είσαι εθελοντής.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PeiramatoZwo (11 Ιαν. 2005 , 23:45)

Εθελοντισμός μιλάει για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα .... συγχώρεσε με αλλά δεν είναι η ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο σου με ενα σωματείο εθελοντισμός...

Ποιο αντάλλαγμα; Εδώ μιλάμε ότι βάζουμε επί μονίμου βάσεως χρήματα, αυτό το κάνουμε λες γιατί περιμένουμε να ανέβει η ονομαστική αξία των μετοχών; Ας γελάσω...Και ποιον ελεύθερο χρόνο; Εδώ μιλάμε για ΟΛΟ το χρόνο...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soublaki-3 (11 Ιαν. 2005 , 23:39)

Εθελοντισμός είναι να κάνεις αυτά που κάνω εγώ για τον ΑΡΗ, επί μονίμου βάσεως.. ;)

Για πες μου εσύ που ξέρεις καλύτερα γιατί εγώ είμαι οπαδός-φυτό μιας ανώνυμης εταιρείας...

Μάλιστα. Έστω λοιπόν ότι είναι ιδέα ο Άρης. Πόσους αφορά αυτή η ιδέα; Εκατό; Χίλιους; Πολλές χιλιάδες; Οι Ολυμπιακοί αφορούν δισεκατομύρια ανθρώπων. Τέτοια είναι η απήχησή τους.

Και όπως ο Άρης έχει και ΑΣ αλλά και ΠΑΕ (που είναι εταιρεία, το εμπορικό κομάτι ας πούμε του Άρη), έτσι και οι Ολυμπιακοί είναι οι Αγώνες αλλά και η εμπορική τους εκμετάλευση. Και εμείς θεωρούμε ότι οι Αγώνες είναι Ιδέα. Όσο και να χτυπιέσαι δεν θα πάψουμε να το θεωρούμε αυτό.

Δεν θυμάμαι να μου απάντησες (μπορεί και να κάνω λάθος): Το γεγονός ότι θεωρώ (και σίγουρα και κάποιοι άλλοι) γελοίο αυτό που κάνεις στον Άρη, σημαίνει ότι είναι και λάθος;

Και μια ερώτηση: Ο Άρης δεν έχει χορηγούς;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Η αναφορά στα χρήματα πάλι δεν αφορά τον εθελοντισμό, μια ώραία πρωϊα όμως μπορείς να πουλήσεις τις μετοχές αν σου την δώσει. Και φυσικά με το να αγοράζεις μετοχές της ΠΑΕ Άρης σίγουρα δεν κάνεις κάτι για το κοινωνικό σύνολο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (11 Ιαν. 2005 , 23:49)

Μάλιστα. Έστω λοιπόν ότι είναι ιδέα ο Άρης. Πόσους αφορά αυτή η ιδέα; Εκατό; Χίλιους; Πολλές χιλιάδες; Οι Ολυμπιακοί αφορούν δισεκατομύρια ανθρώπων. Τέτοια είναι η απήχησή τους.

Συμφωνώ απόλυτα.

Και όπως ο Άρης έχει και ΑΣ αλλά και ΠΑΕ (που είναι εταιρεία, το εμπορικό κομάτι ας πούμε του Άρη), έτσι και οι Ολυμπιακοί είναι οι Αγώνες αλλά και η εμπορική τους εκμετάλευση. Και εμείς θεωρούμε ότι οι Αγώνες είναι Ιδέα. Όσο και να χτυπιέσαι δεν θα πάψουμε να το θεωρούμε αυτό.

Εγώ δεν είμαι υπέρ της εμπορευματοποίησης της ΙΔΕΑΣ, είτε στους Ολυμπιακούς, είτε σε συλλογικό επίπεδο. Ίσως όταν θα κουραστώ να τρέχω, να πηγαίνω μόνο στα ερασιτεχνκά τμήματα. Οι Ολυμπιακή Αγώνες φυσικά και είναι ΙΔΕΑ, αλλά δυστυχώς με τη μορφή που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια λόγω της παγκοσμιοποίησης έχει καταστραφεί. Δεν είδα όμως κανέναν να αγωνίζεται γι΄αυτό..

Δεν θυμάμαι να μου απάντησες (μπορεί και να κάνω λάθος): Το γεγονός ότι θεωρώ (και σίγουρα και κάποιοι άλλοι) γελοίο αυτό που κάνεις στον Άρη, σημαίνει ότι είναι και λάθος;

Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αν ήξερες από πριν τι είναι σωστό και τι λάθος δεν θα είχε νόημα.

Και μια ερώτηση: Ο Άρης δεν έχει χορηγούς;

Σου απάντησα εμμέσως σε προηγούμενη απάντηση. Δυστυχώς ναι.

Η διαφορά αγαπητέ σουβλάκι είναι στα μεγέθη και μόνο εκεί. Και καλώς ή κακώς κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα έξοδα που απαιτούνται και ανάλογα έσοδα.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (12 Ιαν. 2005 , 00:02)

Η διαφορά αγαπητέ σουβλάκι είναι στα μεγέθη και μόνο εκεί. Και καλώς ή κακώς κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα έξοδα που απαιτούνται και ανάλογα έσοδα.

Οπότε;

Οπότε δεν μπορείς να κρίνεις τους εθελοντές των Αγώνων και δεν μπορούν οι εθελοντές να σε κρίνουν για την προσφορά σου στον Άρη. Μιλάμε για δύο αγνές στη γεννησή τους ιδέες που για να επιβιώσουν κάποτε χρειάστηκε και η εμπορευματοποίησή τους, ανάλογη με το μέγεθός της κάθε ιδέας.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (12 Ιαν. 2005 , 00:07)

Οπότε δεν μπορείς να κρίνεις τους εθελοντές των Αγώνων και δεν μπορούν οι εθελοντές να σε κρίνουν για την προσφορά σου στον Άρη. Μιλάμε για δύο αγνές στη γεννησή τους ιδέες που για να επιβιώσουν κάποτε χρειάστηκε και η εμπορευματοποίησή τους, ανάλογη με το μέγεθός της κάθε ιδέας.

Γιατί να μην μπορούν να άραγε να επιβιώσουν χωρίς την εμπορευματοποίηση; Έτσι όπως το θέτεις θεωρείς ότι οι χορηγοί είναι απλά χορηγοί και τίποτα παραπάνω, το ίδιο και για τους μεγαλομετόχους στην εκάστοτε ΠΑΕ/ΚΑΕ/ΤΑΠ. Μήπως δεν είναι έτσι;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soublaki-3 (12 Ιαν. 2005 , 00:11)

Γιατί να μην μπορούν να άραγε να επιβιώσουν χωρίς την εμπορευματοποίηση;

Όπως π.χ. χρειάστηκε κάποιο τμήμα του Άρη να ταξιδέψει στην Αυστρία και άρα φράγκα, έτσι και οι Αγώνες έχουν χίλια δύο έξοδα (στέγαση, σίτιση, τηλεοπτική κάλυψη, ασφάλεια, μηχανοργάνωση, η λίστα είναι ατελείωτη).

Πως θα πρότινες να καλυφθούν εναλλακτικά αυτά τα έξοδα; Τα εισητήρια απλά δεν φθάνουν ούτε για τις... τσίχλες. Και με τόσους αθλητές και τόσες ενδιαφερόμενες χώρες δεν μπορούμε να πούμε «ας περικόψουμε κάτι». Τι λες;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soublaki-3 (12 Ιαν. 2005 , 00:11)

Έτσι όπως το θέτεις θεωρείς ότι οι χορηγοί είναι απλά χορηγοί και τίποτα παραπάνω, το ίδιο και για τους μεγαλομετόχους στην εκάστοτε ΠΑΕ/ΚΑΕ/ΤΑΠ. Μήπως δεν είναι έτσι;

Και για το edit σου: Τι παραπάνω θα έπρεπε να είναι οι χορηγοί; Γιατί να μην περιμένουν κάτι σε αντάλλαγμα των χρημάτων που επενδύουν; Γιατί είναι κακό αυτό (λες και τα λεφτά τα βρήκαν στο δρόμο και δεν βγήκαν από τον κόπο κάποιου);

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (12 Ιαν. 2005 , 00:18)

Όπως π.χ. χρειάστηκε κάποιο τμήμα του Άρη να ταξιδέψει στην Αυστρία και άρα φράγκα, έτσι και οι Αγώνες έχουν χίλια δύο έξοδα (στέγαση, σίτιση, τηλεοπτική κάλυψη, ασφάλεια, μηχανοργάνωση, η λίστα είναι ατελείωτη).

Πως θα πρότινες να καλυφθούν εναλλακτικά αυτά τα έξοδα; Τα εισητήρια απλά δεν φθάνουν ούτε για τις... τσίχλες. Και με τόσους αθλητές και τόσες ενδιαφερόμενες χώρες δεν μπορούμε να πούμε «ας περικόψουμε κάτι». Τι λες;

Το παράδειγμα είναι άτοπο. Και αυτό γιατί οι μεν είναι ερασιτέχνες (δεν πληρώνονται γι' αυτό που κάνουν, ίσα ίσα πληρώνουν κιόλας και βρίσκουν μόνοι τους χορηγούς) ενώ οι άλλοι είναι επαγγελματίες (είτε στις ΠΑΕ/ΚΑΕ/ΤΑΠ, είτε στους Ολυμπιακούς, ασχέτως αν εγώ θέλω να πάρουν όλοι οι μισθοφόροι πόδι).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soublaki-3 (12 Ιαν. 2005 , 00:21)

Το παράδειγμα είναι άτοπο. Και αυτό γιατί οι μεν είναι ερασιτέχνες (δεν πληρώνονται γι' αυτό που κάνουν, ίσα ίσα πληρώνουν κιόλας και βρίσκουν μόνοι τους χορηγούς) ενώ οι άλλοι είναι επαγγελματίες (είτε στις ΠΑΕ/ΚΑΕ/ΤΑΠ, είτε στους Ολυμπιακούς, ασχέτως αν εγώ θέλω να πάρουν όλοι οι μισθοφόροι πόδι).

Και γιατί βρίσκουν χορηγούς αφού πληρώνουν μόνοι τους τότε; :wacko: Άσε που στους «μισθοφόρους» που αναφέρεις των εταιρειών συμπεριλαμβάνονται και οι... παίκτες!

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (12 Ιαν. 2005 , 00:20)

Και για το edit σου: Τι παραπάνω θα έπρεπε να είναι οι χορηγοί; Γιατί να μην περιμένουν κάτι σε αντάλλαγμα των χρημάτων που επενδύουν; Γιατί είναι κακό αυτό (λες και τα λεφτά τα βρήκαν στο δρόμο και δεν βγήκαν από τον κόπο κάποιου);

Οι χορηγοί είναι όλο το κακό. Χωρίς χορηγούς θα είχε περιοριστεί το ντόπινγκ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soublaki-3 (12 Ιαν. 2005 , 00:25)

Οι χορηγοί είναι όλο το κακό. Χωρίς χορηγούς θα είχε περιοριστεί το ντόπινγκ.

Και επαναλαμβάνω (και καληνυχτίζω, από αύριο πάλι): Τι προτίνεις για να καλυφθούν τα έξοδα των Ολυμπιακών Αγωνών;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (12 Ιαν. 2005 , 00:24)

Και γιατί βρίσκουν χορηγούς αφού πληρώνουν μόνοι τους τότε; :wacko:

Γιατί τα ποσά δεν επαρκούν.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (12 Ιαν. 2005 , 00:24)

Άσε που στους «μισθοφόρους» που αναφέρεις των εταιρειών συμπεριλαμβάνονται και οι... παίκτες!

Μα τους παίχτες εννοώ. Να αποτελούνται μόνο από φυτώριο και τα χρήματα που θα παίρνουν να είναι όσα χρειάζονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Να μην μένουν σε ακριβά ξενοδοχεία, τύπου Holida.y Inn...

Ξέρω πολύ καλά πως γίνεται ο έλεγχος!Πολύ καλύτερα από όσο νομίζεις!!!Και δεν γίνεται μόνο με κλήρωση!Εκτός από κλήρωση κάνουν τεστ και στους πρώτους ή σε κανένα ρεκόρ!!!

Από ότι παρατηρώ απαντάς επιλεκτικά σε αυτά που λέω ή τα αλλάζεις με διάφορους τρόπους ή............απαντάς άσχετα πράγματα!Αυτό τα λέει όλα!Πρώτα κάτσε σχολίασε ότι είπα γιατί ΟΛΕΣ οι απαντήσεις σου σε αυτά που με ρωτάς είναι ήδη μέσα στα posts μου!!!Αν έχεις κάτι καινούριο να με ρωτήσεις.....κάντο αφού πρώτα δεις αν σου έχω απαντήσει ή όχι!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

off topic

Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η κατάσταση του split κάθε μέρα. Απλά την επόμενη φορά το θέμα κλειδώνεται επ' αόριστο.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Καλημέρα,

soublaki-3 βαρέθηκα να σε ρωτάω: Τι προτείνεις ως εναλλακτική στους χορηγούς (και κάθε άλλη μορφή δωρεάς με αντάλλαγμα) για να βγαίνουν τα έξοδα τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο (ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς, αθλητών και διοργανώτριας);

:!: Αλλιώς γνωστός και σαν aimilios.

Διαβάστε το λόγο δημιουργίας αυτού του nick εδώ.

• 3 years later...

Ξέρει κανείς πόσοι Έλληνες συμμετέχουν σαν εθελοντές στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου; (έστω στο περίπου).

Άκουσα επίσης ότι περί τους 100 Έλληνες συνεισφέρουν στο BOΒ. Τώρα βέβαια δεν ξέρω σε τι θέσεις βρίσκονται (η ΝΕΤ υποστηρίζει "θέσεις κλειδιά") αλλά όπως και να έχει είναι εντυπωσιακό.

Στην Αθήνα θυμάται κανείς αν υπήρχαν εθελοντές από το Σίδνεϊ;

επειδη πέρασα για 3 μηνες απ τον αθηνα2004 (ναι τα άρπαξα κ γω όπως ολος ο κοσμος) υπήρχαν αγαπητέ φίλε. Αριθμό δεν θυμάμαι πάντως οι εκπαιδευτές ήταν πάνω από 50 που ξέρω. Πιθανόν στο σύνολο τους να ήταν 150-200 αλλά κ πάλι δεν ξέρω. Και ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί απ΄ότι λένε.

Αλλά γενικά όλοι οι εθελοντές ήταν σε καλό επίπεδο, είχε κ χαβαλε το θέμα απ οτι έβλεπα. Προσωπικά ήμουν κατά των ολυμπιακών αλλά δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι δεν είχε πλάκα. Πάντως γίναν όλα την τελευταία στιγμη

Vita Brevis