dimangelid Δημοσιεύτηκε August 17, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 17, 2003 Έχω στο σπίτι εδώ και 2 μέρες τον υπολογιστή ενός φίλου μου ( μόνο τον πύργο ) . Με είχε πάρει τηλέφωνο και μου λέει ότι κολλάει κ.λ.π. και επίσης μου είπε ότι αργούσε να αποσυνδεθεί από το internet όταν πάταγε δεξί κλικ και αποσύνδεση στο εικονίδιο δίπλα από την ώρα. Τον ρώτησα τυχαία αν του έχει βγάλει το μήνυμα " Το svchost.exe αντιμετώπισε ένα σφάλμα κ.λ.π. " και μου είπε ότι το έβγαλε. Πήγα στο σπίτι του και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω αν έχει στον δίσκο του το msblast.exe . Το βρήκε η αναζήτηση των windows. Μπήκα αμέσως στο internet και ενημέρωσα το norton 2002 που του είχα εγκαταστήσει. Έκανα scan και βρήκε τον ιό. Τον έσβησα και μετά έκανα restart. Άρχισε να κολάει. Του έκανα reset, μπήκα κανονικά στα 2000 και μετέφερα ότι αρχεία ήθελε στο δεύτερο τμήμα του δίσκου. Το σύστημα αρχείων και στα δυο τμήματα του δίσκου είναι FAT32 . Έβαλα δισκέτα εκκίνησης των 98 και έκανα format στο c:\ που ήταν το λειτουργικό. Ξαναπέρασα τα 2000 και μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή τους πέρασα το norton 2002 και μπήκα στο internete για να κάνω ενημέρωση. Καθώς κατέβαζε τα virus definition files βγάζει το μήνυμα " Το svchost.exe αντιμετώπισε ένα σφάλμα κ.λ.π. " . Αμέσως κάνω αναζήτηση για το msblast.exe και το βρήκε. Περίμενα να κατέβει η ενημέρωση του norton και μόλις τελείωσε αποσυνδέθηκα από το internet και ξαναέκανα αναζήτηση για το msblast.exe . Μόλις το βρήκε μου έβγαλε alert το norton ότι έχω τον τάδε ιό και ότι δεν μπορεί να τον καθαρίσει. Κλείνω το pc και ξανακάνω format. Μετά το κλείσαμε και βγήκαμε έξω. Όταν γυρίσαμε προσπάθησα να περάσω τα xp που είχα μαζί μου αλλά δεν θυμόμουν τι διαδικασία χρειάζεται για να τα περάσω όταν είναι από format. Πήρα τον πύργο στο σπίτι μου και έψαξα από το pc μου την διαδικασία. Πέρασα στον φίλο μου τα xp proffesional και μόλις τελείωσαν όλες οι διαδικασίες έπαθα πλάκα. Ο υπολογιστής σερνόταν! [ Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει επεξεργαστή Intel Celeron 700 MhZ , μνήμη 256 mb ( 2x128 mb ) και σκληρό δίσκο 37,1 gb χωρισμένο σε δύο partition. Το ένα partition έχει χώρο 26 GB ( c: ) και το άλλο 11,1 GB ( d: ) ] Έκανα format τα XP και τα ξαναπέρασα μήπως δεν είχαν εγκατασταθεί σωστά αλλά έκαναν πάλι τα ίδια. Εκείνη την μέρα μου έβγαλε την πίστη και κοιμήθηκα στις 6 το πρωί. Την επόμενη έσβησα τα XP και πέρασα τα 2000. Για να κάνω εγκατάσταση στα 2000 μπαίνω στο bios και επιλέγω να κάνει boot από το cd . Ευτυχώς τα 2000 πήγαιναν σφέρα. Έβαλα το norton , το zonealarm pro και σύνδεσα το Τ68ι για να μπω να κατεβάσω την ενημέρωση του Norton. Μετά από λίγο τα 2000 έβγαλαν μια μπλε οθόνη και έσβησε ο υπολογιστής. Τον ανάβω ξανά και ψάχνω για το msblast.exe αλλά ευτυχώς δεν το βρήκε. Μετά πήγα να κατεβάσω πάλι την ενημέρωση του Norton ( δεν είχε ολοκληρωθεί το download πριν κολλήσει το pc ) και ευτυχώς αυτή την φορά ολοκληρώθηκε χωρίς να κολλήσει το pc. Μόλις κατέβηκε έκανα full scan και δεν βρήκε κανέναν ιό. Μόλις τέλειωσε το scan πήγα στο site της microsoft για να κατεβάσω την ενημέρωση για το W32.Blaster.Worm . Μόλις κατέβηκε η ενημέρωση πήγα να την εγκαταστήσω και μου έβγαλε μήνυμα ότι θέλει το service pack 2 ή νεότερο. Πήγα λοιπόν στο windows update Και κατέβασα το αρχείο για την εγκατάσταση του service pack 4. Ξεκίνησε ο οδηγός για την εγκατάσταση του service pack και επέλεξα να κρατήσει τα αρχεία στην περίπτωση που θέλω να το απεγκαταστήσω. Μόλις πάτησα συνέχεια έβγαλε μια μπλε οθόνη. Για να μην πολυλογώ δεν έχω καταφέρει να εγκαταστήσω μέχρι τώρα το service pack. Προσπάθησα να στείλω αυτό το μήνυμα από το pc του φίλου μου αλλά έβγαζε όλη την ώρα μπλε οθόνη. Μάλιστα σε μια στιγμή έβγαλε μπλε οθόνη αλλά δεν έσβησε το pc και έτσι έγραψα σε χαρτί τι έλεγε: *** STOP: 0x00000035 (0x81884748,0X00000000,0x00000000,0x00000000) NO_MORE_IRP_STACK_LOCATIONS Από κάτω είχε και άλλη μια ή δυο γραμμές αλλά ήταν κινέζικα. Μετά σε ένα reset που έκανα έβγαλε μπλε οθόνη πριν ξεκινήσουν τα 2000 και πάλι δεν έσβησε οπότε έγραψα τι έλεγε: *** STOP: 0x000000C5 (0x00540000,0x00000002,0x00000001,0x804671A3) Έχω επαναφέρει 2 φορές το bios στις αρχικές του ρυθμίσεις αλλά συνεχίζει. Στην αρχή την ώρα που κάνει memory test βγάζει: Award Modular v4.5PG (δεν είμαι σίγουρος για το PG γιατί δεν βγάζω καλά τι έχω γράψει στο χαρτί) 6VIA82P ver:01 5/26 Ξέρει κανείς τι συμβαίνει; Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα :) Υ.Γ. Πριν 2 μήνες είχε τα 98 αλλά έκανα format και έβαλα 2000 γιατί το απλό kazaa που είχε κατεβάσει έκανε ζημιά και δεν ξεκίναγε το pc... Όταν αγόρασε το pc ( πριν 2 χρόνια το πήρε νομίζω ) του είχαν βάλει τα 2000. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. August 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Φαίνεται ότι το πρόβλημα σου έχει να κάνει με drivers intercommunication (http://www.osr.com/ddk/ddtools/bccodes_4opz.htm) . Δες το συγκεκριμένο topic http://www.usbman.com/oldforum/forum7/messages/1670.html για καμία ιδέα.. * Γενικά φαίνεται ύποπτο το NAV σε μερικά configurations (δες και εδώ στο προ-τελευταίο Αγγλικό ευτυχώς post: http://board.protecus.de/showtopic.php?threadid=1464&post_start=15) (φαίνεται ότι το ορισμένες εφαρμογές, drivers κοκ, δεν τα πάνε καλά με τα XP) Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. August 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Λοιπόν, θα σου πρότεινα να μην έχεις τπτ εγκατεστημένο στα xp, να μπείς με συμβατικό μοντεμ (μπορεί να πονέσει λίγο αυτό) και να κατεβάσεις το sp4 για τα 2000 (καλύτερα να το κατεβάσεις να το έχεις γιατι μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον). Αφου το εγκαταστήσεις, δοκίμασε να βάλεις τον Νόρτονα και μετά να συνδε8είς με το κινητό σου. Τα XP κολλάνε οταν έχεις βάλει το NAV, ή όταν έχεις συνδέσει το κινητό στο pc ή πριν; Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. August 18, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Αυτή την στιγμή στο pc του φίλου μου έχω τα 2000 professional . Τα xp κόλλαγαν μόλις τέλειωνε η εγκατάστασή τους χωρίς να έχω περάσει τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να μπω με κανονικό modem γιατί στο σπίτι μου δεν είναι πληρωμένο το σταθερό. Το gprs πάντως είναι μια χαρά από ταχύτητες. Το service pack 4 δεν έχω καταφέρει να το κατεβάσω επειδή κάνει αυτές τις ιστορίες το pc του φίλου μου. Υπάρχει λύση για τα 2000; Τα xp δεν με ενδιαφέρουν πλέον για το pc του φίλου μου. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. August 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Μια λύση είναι να πάς σε ένα internet cafe, στο κέντρο της αθήνας (δεν θυμάμαι όνομα) όπου έχει γραμμή 2 Mbps και να το κατεβάσεις στο άψε σβύσε. Εκεί σου δίνουν τη δυνατότητα να το κάψεις και σε cd με € 5. Ψάξτο... Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. August 18, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον astrolabos Μια λύση είναι να πάς σε ένα internet cafe, στο κέντρο της αθήνας (δεν θυμάμαι όνομα) όπου έχει γραμμή 2 Mbps και να το κατεβάσεις στο άψε σβύσε. Εκεί σου δίνουν τη δυνατότητα να το κάψεις και σε cd με € 5. Ψάξτο... Την λύση του internet cafe την έχω σκεφτεί και εγώ και δεν είναι ανάγκη να τρέξω στο κέντρο της Αθήνας. Μπορώ να πάω στο bits & bytes της Γλυφάδας που και εκεί η γραμμή πάει πάντα σφέρα. Και 5 ώρες να κάνει να το κατεβάσει με το κινητό δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν πληρώνω τίποτα εκτός από το πάγιο. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από τι έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα και γιατί δεν έχει διορθωθεί μετά από τόσα format που έχω κάνει. Στο δικό μου pc ( Pentium 4 1,7 GhZ , μνήμη 256 mb , σκληρό ίδιο μέγεθος με του φίλου μου και ίδιο μέγεθος το κάθε partition ) τα 2000 που έχει ο φίλος μου πήγαιναν σφέρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και τα xp που κολάνε στον φίλο μου. Θα διορθωθεί το πρόβλημα αν κατεβάσω το service pack ; Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. August 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Χμ, μήπως παρουσίασε πρόβλημα η μνήμη του υπολογιστή ; .. ξέρεις καμία φορά συμβαίνει και κάνει το μηχάνημα να δουλεύει αρκετά «παράδοξα».. σε διάφορα σημεία .. το format δεν βοηθά αν είναι πρόβλημα hardware ( ! ) ,δες και αυτή την πιθανότητα.. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. August 18, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Directx Χμ, μήπως παρουσίασε πρόβλημα η μνήμη του υπολογιστή ; .. ξέρεις καμία φορά συμβαίνει και κάνει το μηχάνημα να δουλεύει αρκετά «παράδοξα».. σε διάφορα σημεία .. το format δεν βοηθά αν είναι πρόβλημα hardware ( ! ) ,δες και αυτή την πιθανότητα.. Ναι είχε πριν 2 μήνες πρόβλημα με το ένα τσιπάκι. Καμιά φορά έκανε κάτι μπιπ το bios που σήμαιναν πρόβλημα στην μνήμη και δεν ξεκίναγε το pc. Πήγαμε και αγοράσαμε ένα άλλο τσιπάκι και δουλεύει. Έβγαλα και ξαναέβαλα το παλιό και το bios βγάζει ότι έχει μνήμη 256 MB. Θα βγάλω το παλιό τσιπάκι και θα αφήσω αυτό που πήραμε να δούμε τι θα γίνει και θα σου πω :) Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. August 18, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον dimangelid Ναι είχε πριν 2 μήνες πρόβλημα με το ένα τσιπάκι. Καμιά φορά έκανε κάτι μπιπ το bios που σήμαιναν πρόβλημα στην μνήμη και δεν ξεκίναγε το pc. Πήγαμε και αγοράσαμε ένα άλλο τσιπάκι και δουλεύει. Έβγαλα και ξαναέβαλα το παλιό και το bios βγάζει ότι έχει μνήμη 256 MB. Θα βγάλω το παλιό τσιπάκι και θα αφήσω αυτό που πήραμε να δούμε τι θα γίνει και θα σου πω :) Από την στιγμή που έβγαλα το παλιό τσιπάκι δεν έχει κολλήσει καθόλου το pc του φίλου μου. Από αυτό γράφω τώρα. Κατεβάζω τον internet explorer 6 και αύριο θα κατεβάσω το service pack 4. Θα σας ενημερώσω για οτιδήποτε νεότερο! Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts