Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα και παλι.Ακομα και οταν παταω clear sd απο το recovery,και παω να φτιαξω παρτιτιον,το κινητο κολαει.Μετα αν το κλεισω κ το ανοιξω και πατησω mass stg στο magldr τα αρχεια που ειχε πριν υπαρχουν ακομα.Μηπως φταιει οτι δεν εχω βαλει το radio?

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα και παλι.Ακομα και οταν παταω clear sd απο το recovery,και παω να φτιαξω παρτιτιον,το κινητο κολαει.Μετα αν το κλεισω κ το ανοιξω και πατησω mass stg στο magldr τα αρχεια που ειχε πριν υπαρχουν ακομα.Μηπως φταιει οτι δεν εχω βαλει το radio?
ποια ρομ θελεις να βαλεις ?

Οποια ρομ και να προσπαθω το ιδιο λεει.Επισης δοκιμασα και τον αλλο τροπο με το Haret.Εβαλα το ραδιο το HSPL ξανα.Παταω active sync για να στειλω τον φακελο του android και οταν βγαζω το καλωδιο εξαφανιζετε.Δοκιμασα φορματ με το SDFormater αλλα λεει οτι ειναι write protected.Μηπως πρεπει να την βαλω σε υπολογιστη με card reader?Επιπλεον δοκιμασα και φορματ απο τα Windows Phone,κ παλι μενει μεσα ενας φακελος ο οποιος λεγετε FilesToBeDeleted και ενας αλλος Xda Facebook που ειχα κατευασει απο πριν!Βοηθεια!:wacko:

Ειναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα σου.Δοκιμασε και σε pc.Εμένα έτυχε κάποιες φορές να μου βγάλει το μήνυμα που μου είπες το μεσημέρι περί ums lunfile αλλά με magldr--->services--->clear sd mbr και μετά partition απο το recovery λυνόταν πάντα.

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Εχει μήπως συμβεί σε κάποιον ξαφνικά να μην μπορεί κανένας player να βρει αρχεία μουσικής ή βίντεο που βρίσκονται στην κάρτα; Ξαφνικά δεν μπορώ να δω με κανέναν player τα αρχεία πολυμέσων που έχω στην κάρτα,ενώ αν παω με τον file explorer τα αρχεία ειναι κανονικά μέσα στους φακέλους τους και αν πατήσω σε κάποιο από αυτά,παίζει κανονικά :blink:

edit

Τελικά για κάποιο λόγο που δεν βρήκα ακόμη,ειχε δημιουργηθεί στo root της sd ένα αρχείο με όνομα .nomedia που εμπόδιζε τους players να κάνουν αναζήτηση υλικού στην κάρτα

Edited by bbbb
επίλυση προβλήματος

Εχει μήπως συμβεί σε κάποιον ξαφνικά να μην μπορεί κανένας player να βρει αρχεία μουσικής ή βίντεο που βρίσκονται στην κάρτα; Ξαφνικά δεν μπορώ να δω με κανέναν player τα αρχεία πολυμέσων που έχω στην κάρτα,ενώ αν παω με τον file explorer τα αρχεία ειναι κανονικά μέσα στους φακέλους τους και αν πατήσω σε κάποιο από αυτά,παίζει κανονικά :blink:

edit

Τελικά για κάποιο λόγο που δεν βρήκα ακόμη,ειχε δημιουργηθεί στo root της sd ένα αρχείο με όνομα .nomedia που εμπόδιζε τους players να κάνουν αναζήτηση υλικού στην κάρτα

μήπως οι devs έχουν ενσωματώσει την λειτουργία με κάποιο τρόπο ; γιατί και γω βρίσκω κάτι .nomedia χωρίς να χρησιμοποιώ την εφαρμογή εδώ και πολλές κάρτες και πολύ καιρό . Μήπως το είχες χρησιμοποιήσει κάποτε και έμειναν ;

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Γιώργο εμένα μου εμφανίστηκε ξαφνικά (σίγουρα κάτι πάτησα αλλά δε βρίσκω τι) γιατί ακούω μουσική και βλέπω video καθημερινά από την sd και μόνο χθες βράδυ ειδα αρχικά ότι ο mx player δεν εβρισκε κανένα αρχείο και μετά ειδα ότι δεν έβλεπε και mp3 αρχεία η εφαρμογή μουσικής.Αρχικά πήγε το μυαλό μου σε κρασάρισμα της sd αλλά τα αρχεία ήταν εκεί κανονικά.

Γιώργο εμένα μου εμφανίστηκε ξαφνικά (σίγουρα κάτι πάτησα αλλά δε βρίσκω τι) γιατί ακούω μουσική και βλέπω video καθημερινά από την sd και μόνο χθες βράδυ ειδα αρχικά ότι ο mx player δεν εβρισκε κανένα αρχείο και μετά ειδα ότι δεν έβλεπε και mp3 αρχεία η εφαρμογή μουσικής.Αρχικά πήγε το μυαλό μου σε κρασάρισμα της sd αλλά τα αρχεία ήταν εκεί κανονικά.

Για πρόβλημα στην κάρτα φοβήθηκα και εγώ όταν το quick pic δεν έβρισκε αρχεία φωτογραφιών στην κάρτα. Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα ότι όλες οι φωτογραφίες είχαν γίνει κρυφές. Δεν ξέρω πως έγινε αλλά το διόρθωσα.

Πέρασα από την αρχή την tytung 2.6 γιατί έβλεπα μεγάλη κατανάλωση στη μπαταρία. Σπάνια έβλεπα - 2 έως - 5mA. Πέρασα και ελάχιστες εφαρμογές για να βρω αν κάποια προκαλεί αυτό το πρόβλημα. Πέρασα και τον kernel του securecrt και είχα πάλι μεγάλη κατανάλωση.

Αυτή την φορά πέρασα τα soft buttons και θυσίασα το primo.

Μακάρι να μπορούσε ο tytung να κάνει τα soft buttons να φεύγουν με απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Edit : Πέρασα τα soft buttons που μπορούν να εξαφανίζονται σε landscape , και το primo ανοίγει κανονικά. Μέσα από την εφαρμογή επιλέγω orientation portrait και είναι κανονικό, μόνο που εμφανίζονται τα soft buttons και παίρνουν ένα μέρος από την οθόνη και τις πληροφορίες στο κάτω μέρος. Σε landscape όμως είναι κανονικό.

Πως ξέρουμε ότι το swapper2 δουλεύει; Έχω κάνει κάποια στιγμή την κάρτα swap 256, ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις;

Edited by cb600f

Πως ξέρουμε ότι το swapper2 δουλεύει; Έχω κάνει κάποια στιγμή την κάρτα swap 256, ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις;

run swapper at startup --->τσεκαρισμένο

swappiness ---> 60%

advanced preferences

use swap partition --->τσεκαρισμένο

swap partition ---> /dev/block/mmcblk0p3

recreate swap file --->τσεκαρισμένο

reformat swap --->τσεκαρισμένο

βγαίνουμε στην κεντρική οθόνη του προγράμματος και πατάμε on

περιμένουμε λίγο και αν ειναι όλα οκ,θα γράψει στο τελος enabling swap (partition) ok all done

Μετά στην εφαρμογή terminal πληκτρολογούμε free και βλέπουμε πόσο swap χρησιμοποιείται

μιας και επεσε στα χερια μου ενα HD2 το εκανα 4.0.4 πολυ ευκολα βλεποντας το παρακατω βιντεο

http://www.youtube.com/watch?v=gEq_e1QDK0g&feature=related

:):)

Το htc αν και 2 χρονων ειναι ΤΕΛΕΙΟ τωρα Me android

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

μιας και επεσε στα χερια μου ενα HD2 το εκανα 4.0.4 πολυ ευκολα βλεποντας το παρακατω βιντεο

Συγγνώμη ρε φίλε....αλλά έχουν "στάξει" τόσο μελάνι εδώ μέσα με οδηγίες για την εγκατάσταση και έρχεσαι έτσι απλά και πετάς ένα video με τις οδηγίες και τα απαξιώνεις όλα έτσι απλά?? :lol: :p :lol:

Ας σοβαρευτούμε τώρα....στο θέμα μας....

Ζήλεψα λοιπόν και γω, μετά από τόσο καιρό χωρίς καινούρια ρομ και θα προσπαθήσω να δοκιμάσω την NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)...Αξίζει τον κόπο η αλλαγή?

Το μόνο που πρέπει να αλλάξω, σε σχέση με την dorimanx, είναι με το toolkit το system partition-->170 και απλά φλασάρω τη rom?

Κάτι σα να θυμάμαι είχε γραφτεί για τον kernel?

Καμία extra συμβουλή υπάρχει?

P.S. 2-3 πρακτικές συμβουλές θα ήθελα για να μη γυρνάω πίσω και ψάχνω στο forum....γιατί φοβάμαι μη ξυπνήσει ο μπέμπης και του την πέσει ο "μεγάλος" και δεν καταφέρω να αλλάξω σωστά την πάνα και εκνευριστώ και αντί τελικά να ξεσπάσω στον "μεγάλο", τελικά ΞΕΣΠΑΣΩ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!!!!! :X ;)

Ειδικά ο bbbb θα φάει και επίπληξη μαζί.... :lol: :p :lol:

σορυ αλλα αν το εγραψα,αλλα δεν ειχα ψαξει το θεμα εδω πρωτα(το εκανα ψαχνωντας μονος)και μετα ειδα της οδηγιες εδω:rolleyes:

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Συγγνώμη ρε φίλε....αλλά έχουν "στάξει" τόσο μελάνι εδώ μέσα με οδηγίες για την εγκατάσταση και έρχεσαι έτσι απλά και πετάς ένα video με τις οδηγίες και τα απαξιώνεις όλα έτσι απλά??

Ας σοβαρευτούμε τώρα....στο θέμα μας....

Ζήλεψα λοιπόν και γω, μετά από τόσο καιρό χωρίς καινούρια ρομ και θα προσπαθήσω να δοκιμάσω την NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)...Αξίζει τον κόπο η αλλαγή?

Το μόνο που πρέπει να αλλάξω, σε σχέση με την dorimanx, είναι με το toolkit το system partition-->170 και απλά φλασάρω τη rom?

Κάτι σα να θυμάμαι είχε γραφτεί για τον kernel?

Καμία extra συμβουλή υπάρχει?

P.S. 2-3 πρακτικές συμβουλές θα ήθελα για να μη γυρνάω πίσω και ψάχνω στο forum....γιατί φοβάμαι μη ξυπνήσει ο μπέμπης και του την πέσει ο "μεγάλος" και δεν καταφέρω να αλλάξω σωστά την πάνα και εκνευριστώ και αντί τελικά να ξεσπάσω στον "μεγάλο", τελικά ΞΕΣΠΑΣΩ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!!!!! :X ;)

Ειδικά ο bbbb θα φάει και επίπληξη μαζί.... :lol: :p :lol:

Καλά είσαι άπαιχτος λέμε!!!:up:

Αυτήν φοράω κι εγώ (αλλά κι ο Χρήστος, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ):lol:

Εγώ πάντα βάζω μερικά mb (5-10) περισσότερα στο partition. Έχω clk και αλλάζω το partition από το κινητό. Κάνε και wipe φυσικά. Μετά αν θέλεις βάλε και τον τελευταίο kernel του securecrt ...http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1622357

H Rom είναι σταθερότατη, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Edited by sso

Φίλε demakhs ελπίζω να μη σου δημιουργώ πρόβλημα που σου απαντώ 45 λεπτά αργότερα απο την στιγμή που έκανες την ερώτηση και να μη με επιπλήξεις :lol::lol:

Kαι εγώ την tytung v2.6 έχω και θεωρώ ότι αξίζει.Partition θα έλεγα να φτιάξεις 175mb αν θες να εισαι σίγουρος ότι θα "κατσει" καλά και ο kernel που πρότεινε ο Σωκράτης και προτείνω και εγώ.

Αν δεν το έχεις κάνει ηδη προτείνω πριν αλλάξεις την ρομ που έχεις τώρα,να μπεις στο recovery και απο την επιλογή backup and restore να παρεις ένα full backup της ρομ,ώστε να μπορεις να επανέλθεις άμεσα σε αυτή που έχεις τώρα.Γιατι εμεις μπορει να σου λέμε ότι αξίζει η αλλαγή αλλά μπορει να στο λέμε έτσι,γιατι θέλουμε να σε ταλαιπωρούμε :lol::lol::lol:

:):)

Το htc αν και 2 χρονων ειναι ΤΕΛΕΙΟ τωρα Me android

Πολύ καλό βιντεάκι.Το hd2 κοντεύει πλέον τα 3 χρόνια :p

Edited by bbbb

Tην πατήσατε και οι δύο, που ορμήξατε να με "βοηθήσετε" και να μου απαντήσετε και να με παροτρύνετε να κάνω τη μεγάλη αλλαγή.

Τώρα που την πέρασα (σημ: με τον μπέμπη αγκαλιά....κ μην τολμήσει κ τον πιάσει κανένας στο στόμα του) , είστε υποχρεωμένοι να

απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις μου...:mad:

Ξεκινάω από την αρχή....Τα Ελληνικούλια που είναι?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EDIT:..ε ρε δούλεμα που έχει να πέσει....άκυρο το προηγούμενο....το βρήκα κατά τύχη...

Άλλη ερώτηση....οι εφαρμογές που δούλευαν στη dorimanx δουλεύουν και εδώ το ίδιο?

Edited by demakhs

Στρογγυλή ένδειξη της μπαταρίας με αναγραφή ποσοστού υπάρχει περίπτωση να την έχουμε στην ics? :confused:

Στις Ρυθμίσεις--->Σύστημα--->Μπάρα κατάστασης--->Στυλ επιπέδου μπαταρίας έχει επιλογη για ποσοστό, ΟΧΙ όμως στρογγυλή ένδειξη

EDIT: Μπορείς να κατεβάσεις από το play Store το GSam Battery Monitor που έχει στρογγυλή ένδειξη και ποσοστό!

EDIT1: 5 λεπτά καθυστέρηση στην απάντηση!!!Γλυτώνω την επίπληξη;:p

EDIT2: Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ES Explorer. Μετά από κάποια χρήση μου πετάει το μήνυμα που βλέπετε στο συνημμένο screenshot. Και μου το κάνει με όλες τις Rom που έχω δοκιμάσει (εκτός από την NRG, αν δεν κάνω λάθος). Την ίδια στιγμή όλοι οι υπόλοιποι explorers βλέπουν κανονικά την SD.

Edited by sso

Μήπως (εκτός του να ενημερώσεις τον es, που θα το χεις κάνει) απο- προ- σαρτήσεις την κάρτα μια φορά;

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Μήπως (εκτός του να ενημερώσεις τον es, που θα το χεις κάνει) απο- προ- σαρτήσεις την κάρτα μια φορά;

Όταν κάνω απεγκατάσταση και μετά εγκατάσταση από το Play Store φαντάζομαι ότι εγκαθίσταται ενημερωμένος.

Όταν λες απο-προσάρτηση εννοείς Ρυθμίσεις--->Αποθηκευτικός χώρος--->Αφαίρεση κάρτας SD;

Edit : Πέρασα τα soft buttons που μπορούν να εξαφανίζονται σε landscape , και το primo ανοίγει κανονικά. Μέσα από την εφαρμογή επιλέγω orientation portrait και είναι κανονικό, μόνο που εμφανίζονται τα soft buttons και παίρνουν ένα μέρος από την οθόνη και τις πληροφορίες στο κάτω μέρος. Σε landscape όμως είναι κανονικό.

Πως το κάνουμε αυτό;

EDIT: Μπορείς να κατεβάσεις από το play Store το GSam Battery Monitor που έχει στρογγυλή ένδειξη και ποσοστό!

EDIT1: 5 λεπτά καθυστέρηση στην απάντηση!!!Γλυτώνω την επίπληξη;:p

Στο παρατσακ τη γλίτωσες...έτσι σας θέλω τώρα που δε ξέρω που μου παν τα....πέντε... με την ics :dash:, η οποία παρεμπιπτόντως φαίνεται να πάει φυσέκι.

Μήπως τελικά θα με απο-χωρίσετε από την σούπερ dorimanx? :cry:

Απ' ότι διάβασα επίσης πριν λίγα posts υπάρχει και άλλη....η τζέλι μπιν ή όχι ?....που πάει ακόμα πιο γρήγορα αλλά θέλει ακόμα δουλειά?

Όταν λες απο-προσάρτηση εννοείς Ρυθμίσεις--->Αποθηκευτικός χώρος--->Αφαίρεση κάρτας SD;
Μήπως εκτός απ' αυτό, να κανες και κανα format στην κάρτα να στανιάρει, αν έχεις καιρό να κάνεις?

Αλλά να μου πεις που να κάνεις αντιγραφή τα δεδομένα, που να φορμάρεις, που να τα επαναφέρεις...σε καταλαβαίνω, ψυχολογικό είναι ;).

ΑΣΧΕΤΟ: Χθες πέτυχα κάποιον που έχει ένα HD2 και μου είπε ότι έχει κάποιο καινούριο λειτουργικό που δεν το χω ξανακούσει...και τον κοιτούσα καλά καλά....windows mobile μου το πε..... και τον ξανακοιτούσα καλά καλά.....το χετε ξανακούσει αυτό, σεις που ασχολείστε?

Μου φαίνεται θα την παρακάμψω τη τζέλι μπιν...θα πηδήξω κατευθείαν σε αυτά τα καινούρια τα mobile, γιατί φαινόταν πολύ ενθουσιασμένος ο τύπος!! :blink: :blink:

Πως το κάνουμε αυτό;

Απο το θέμα της rom του tytung πηγαίνεις κάτω που λέει extra downloads και πατάς στο framework-res.apk_v2.6_without_navbar(softkeys)_in_landscape .zip .

Θα σε βγάλει εδώ http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=30118081&postcount=10086.

...

Μήπως τελικά θα με απο-χωρίσετε από την σούπερ dorimanx? :cry:

Αυτό είναι δεδομένο!!! Ίσως και από τις....πάνες:p

Απ' ότι διάβασα επίσης πριν λίγα posts υπάρχει και άλλη....η τζέλι μπιν ή όχι ?....που πάει ακόμα πιο γρήγορα αλλά θέλει ακόμα δουλειά?

Έχει κάποια θεματάκια και ΕΝΑ ΘΕΜΑ. Το Primo έχει πρόβλημα με τον ήχο:rolleyes:

Μήπως εκτός απ' αυτό, να κανες και κανα format στην κάρτα να στανιάρει, αν έχεις καιρό να κάνεις?

Αλλά να μου πεις που να κάνεις αντιγραφή τα δεδομένα, που να φορμάρεις, που να τα επαναφέρεις...σε καταλαβαίνω, ψυχολογικό είναι ;).

Δεν είναι πολύς καιρός που έχω κάνει. Το τρελλό είναι ότι όλοι οι άλλοι file explorers (File Manager, File Expert, Root Explorer) δεν έχουν πρόβλημα.

ΑΣΧΕΤΟ: Χθες πέτυχα κάποιον που έχει ένα HD2 και μου είπε ότι έχει κάποιο καινούριο λειτουργικό που δεν το χω ξανακούσει...και τον κοιτούσα καλά καλά....windows mobile μου το πε..... και τον ξανακοιτούσα καλά καλά.....το χετε ξανακούσει αυτό, σεις που ασχολείστε?

Μου φαίνεται θα την παρακάμψω τη τζέλι μπιν...θα πηδήξω κατευθείαν σε αυτά τα καινούρια τα mobile, γιατί φαινόταν πολύ ενθουσιασμένος ο τύπος!! :blink: :blink:

:lol::lol::lol: