Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να μπει στο recovery με magldr, κατά την εκκίνηση της συσκευής κρατάς πατημένο το power μέχρι να σου βγάλει την λίστα του magldr και μετά πας στην επιλογή ad recovery

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

χαχαχα δεν το πιστεύω λολ, δεν κράταγα πολύ ώρα πατημένο το πλήκτρο...σε ευχαριστώ!!! :lol: :lol: :lol:

Ακόμα και τα πιο απλά μερικές φορές γίνονται δύσκολα :p.

Τουλάχιστον το αντιμετωπίζεις με χιούμορ :).

Φίλε bbbb, παράκληση: να απαντάς άμεσα σε κάποιες απορίες, γιατί 1) θα φας καμία επίπληξη που δεν το κάνεις & 2) δε θα ξανά αντέξω άλλη γκρίνια και άλλη μουρμούρα :lol: ;) :lol:.

χαχαχα δεν το πιστεύω λολ, δεν κράταγα πολύ ώρα πατημένο το πλήκτρο...σε ευχαριστώ!!! :lol: :lol: :lol:

Μην το κάνεις όμως πολύ συχνά γιατί είναι το αδύνατο σημείο του HD2 (όπως έχει γράψει πάρα πολλές φορές ο Χρήστος).

Είναι προτιμότερο να το ρυθμίσεις να μπαίνει πάντα στο magldr και από εκεί να μπουτάρεις.

....

Φίλε bbbb, παράκληση: να απαντάς άμεσα σε κάποιες απορίες, γιατί 1) θα φας καμία επίπληξη που δεν το κάνεις & 2) δε θα ξανά αντέξω άλλη γκρίνια και άλλη μουρμούρα :lol: ;) :lol:.

Έγραψες πάλι!!!:)

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Καλησπερα παλικαρια.

Σαν 2 μερων κατοχος του HD2(λιγο αργα βεβαια,αλλα δεν με χαλαει) γραφτηκα στο φορουμ ετσι ωστε να βοηθηθω απο τους πιο εμπειρους.Το κινητο το δουλεψα χθες και προχθες με το μαμα λογισμικο που ειχε τα wm 6.5.Ενταξει δεν μπορω να πω οτι ειναι χαλια,αλλα το Android ειναι πιο πολυ του στυλ μου.Χθες το βραδυ κατα τις 2 ειπα να το φλασαρω.Περιττο να σας πω οτι ακομα δεν εχω καταφερει να το κανω να μπει.Το HSPL 2.08 το εβαλα.Το magldr 1.3 το βαλα,το clockwork το εβαλα.Προσπαθω να κανω mount απο το μενου του clockwork σαν USB συσκευη και μου βγαζει κατι ακυρα.Επισης κατευασα ενα .zip το οποιο ελεγε gingerhead κατι τετοιο και στις οδηγιες ελεγε να το περασω στην micro sd.Οταν ομως το βαζω μεσω του μενου το Magldr οταν παω στο clk να πατησω το ζιπ δεν υπαρχει.Κατι ακομα που παρατησα ειναι οτι δεν μπορουσα να κανω της κανω φορματ,οσο και αν προσπαθησα,και τα αρχεια οπως πχ μιας εφαρμογης facebook απο xda που ειχα πριν το φλασαρω,υπαρχει ακομα ο φακελος και τα αρχεια της,ακομα και αν τα διαγραψω,θα ξαναεμφανιστουν μετα.Περιεργα πραγματα.Μπορει να βοηθησει κανεις;

Επισης ακουσα κατι για ραδιο,τι ειναι αυτο;

Ευχαριστω και συγνωμη που σας κουρασα!

Καλησπέρα.Το radio ειναι το κομμάτι του λογισμικού που ειναι υπεύθυνο για τις επικοινωνίες της συσκευές.Σήμα κτλ Απο την στιγμή που μπουτάρει ο magldr και έχεις και recovery,σημαίνει ότι έχεις κάνει σωστά τα πρώτα βήματα.Η επιλογή usb mass stg του magldr ειναι προβληματική και δεν μπορείς να αντιγράψεις κάτι από εκεί.Πρέπει να το κάνεις μέσω του recovery.To recovery λοιπόν,τι "ακυρα" σου βγάζει; Τι λέει το μήνυμα που σου βγάζει; Ποιο recovery πέρασες και ποια ρομ προσπαθεις να βάλεις;

Η εκδοση της rom ειναι η HyperDroid GBX v12.To cLK θα σε γελασω φιλε μου,παντως λεει 150MB.Οταν παταω Use as USB device στο cLK μου βγαζει ενα μηνυμα απο κατω οτι και καλα δεν γινετε.

Λοιπόν clk λέγεται και ο δεύτερος bootloader που έχουμε για το nand android στο hd2.Εσύ προφανώς απο την στιγμή που έβαλες magldr εννοείς clockwork mod recovery που για λόγους συντομίας το λέμε cwm.Πάνω στην επικεφαλίδα του cwm λοιπόν γράφει ποια έκδοση ειναι.Το μήνυμα που σου βγάζει όταν πας στην λειτουργία για το usb mass storage μήπως ειναι "Unable to write to ums lunfile(no such file or directory);

Αν ναι,τα δεδομένα της κάρτας σου τα έχεις σώσει; Card reader έχεις για να τη συνδέσεις στο pc και να δοκιμάσεις αν γίνεται από εκεί format;

Ακριβως αυτο λεει,ναι!Card reader μπορω να βρω.Οχι δεν εχω κρατησει μπακαπ μιας και δεν ειχα και τιποτα ιδιαιτερο μεσα,εξαλου 2 μερες το ειχα.Τι μπορω να κανω για να το φτιαξω;

Ωραία αφού λοιπόν δεν έχεις δεδομένα που χρειάζεσαι,δοκιμασε αν γίνεται format απο το pc αφού το συνδέσεις με card reader.

Τρόπος να το φτιάξεις από το κινητό: Μπες στο magldr--->services και επέλεξε clear sd mbr.Θα σβηστούν τα πάντα από την sd.Μετά πήγαινε στο recovery και επέλεξε partition sd card 1gb και προαιρετικά swap 256.Αυτό θα σου φτιάξει και ένα δεύτερο sd-ext partition στην κάρτα που χρησιμεύει ώστε να μπορείς να αποθηκεύεις περισσότερες εφαρμογές μιας και το ευρωπαϊκό hd2 δεν έχει μεγάλη εσωτερική μνήμη.Λογικά μετά από αυτή την διαδικασία θα μπορείς μέσα από το recovery να συνδέσεις την κάρτα στο pc ως αφαιρούμενο δίσκο.Δες σχετικά και στον οδηγό της υπογραφής μου.

Χρήστο δοκίμασα χθες την Alpha 6 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1773115 με System : 210MB (Min) και Install with A2SD.

αλλα δεν μπουταρε με τιποτα . θέλω να δοκιμάσω την τελευταία μήπως ξέρεις τον λόγο για να μην την βάζω τζάμπα.

Ευχαριστώ.

Η alpha6 έχει την εγκατάσταση με aroma,σωστά; Eιχα δοκιμάσει την cm10 απο thdude που είχε και αυτή aroma και διαπίστωσα 2 πράγματα

1.Το 210 system partition ειναι οριακό μικρό.Δηλαδή αφήνει ελεύθερα μερικά kb στο χρήστη.Οπότε το έβαλα 220

2.Το aroma κατά την εγκατάσταση δεν κάνει format στο system partition,όπως κάνει η κανονική εγκατάσταση με αποτέλεσμα να μένουν υπολείματα απο την προηγούμενη ρομ

Οπότε

1.Βάλε partition 220

2.Πριν την εγκατάσταση της ρομ,κάνε wipe all userdata και μετά πήγαινε στην επιλογή mounts and storage και πάτα format /boot,/cache,system.

Ξαναδοκίμασε και λογικά θα μπουτάρει κανονικά

Οπότε

1.Βάλε partition 220

2.Πριν την εγκατάσταση της ρομ,κάνε wipe all userdata και μετά πήγαινε στην επιλογή mounts and storage και πάτα format /boot,/cache,system.

Ξαναδοκίμασε και λογικά θα μπουτάρει κανονικά

ειχα βαλει και 230 αλλα δεν εκανα format /boot,/cache,system.

οποτε δοκιμαζω το βραδυ και τα λεμε.ευχαριστω.

Aπό ότι βλέπω η alpha 6 ειναι 193mb οπότε το 210 φαινεται οκ.Τώρα κατέβασα την beta 1 για δοκιμή.Θα την βάλω με 210 partition και βλέπουμε

Εν τω μεταξύ ο aroma πρέπει να έχει κάποιο λάθος στον τρόπο που υπολογίζει το μέγεθος του partition γιατί ενώ έβαλα 210 μου λέει ότι το προτεινόμενο ειναι 200 (το /system το μετράω μέσα στο zip στα 194mb) βλέπει ότι έχω λιγότερο από 200 :blink:

EDIT

Λοιπόν τελικό συμπέρασμα :p

Για να μπορέσει να εγκατασταθεί η ρομ και στη συνέχεια να μπουτάρει κανονικά πρέπει εφόσον χρησιμοποιήσουμε το sd-ext partition (a2sd) να έχουμε system partition το ελάχιστο 210mb και πριν την εγκατάσταση της ρομ να κάνουμε wipe all userdata και format /system

Edited by bbbb

Aπό ότι βλέπω η alpha 6 ειναι 193mb οπότε το 210 φαινεται οκ.Τώρα κατέβασα την beta 1 για δοκιμή.Θα την βάλω με 210 partition και βλέπουμε

Εν τω μεταξύ ο aroma πρέπει να έχει κάποιο λάθος στον τρόπο που υπολογίζει το μέγεθος του partition γιατί ενώ έβαλα 210 μου λέει ότι το προτεινόμενο ειναι 200 (το /system το μετράω μέσα στο zip στα 194mb) βλέπει ότι έχω λιγότερο από 200 :blink:

EDIT

Λοιπόν τελικό συμπέρασμα :p

Για να μπορέσει να εγκατασταθεί η ρομ και στη συνέχεια να μπουτάρει κανονικά πρέπει εφόσον χρησιμοποιήσουμε το sd-ext partition (a2sd) να έχουμε system partition το ελάχιστο 210mb και πριν την εγκατάσταση της ρομ να κάνουμε wipe all userdata και format /system

με 220 μπουταρε κανονικα.εχω την εντυπωση οτι ειναι ποιο γρηγορη απο τις ICS.

Ναι δείχνει να ειναι πιο γρήγορη και χωρίς το triple buffer αλλά και πάλι σε μερικά παιχνίδια έχει κάποιο θέμα.Από ότι όμως διάβασα το πρόβλημα με τα παιχνίδια δεν ειναι στον κερνελ αλλά σε ένα αρχείο (libinput.so) που ειναι υπεύθυνο για το multitouch της συσκευής.Αν πας να κάνεις pinch2zoom σε κάποια εικόνα φαίνεται το πρόβλημα.Ο xylograph το διόρθωσε αρκετά αυτό (γιαυτό και στο changelog γράφει multitouch fix by xylo) αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα.

Ναι δείχνει να ειναι πιο γρήγορη και χωρίς το triple buffer αλλά και πάλι σε μερικά παιχνίδια έχει κάποιο θέμα.Από ότι όμως διάβασα το πρόβλημα με τα παιχνίδια δεν ειναι στον κερνελ αλλά σε ένα αρχείο (libinput.so) που ειναι υπεύθυνο για το multitouch της συσκευής.Αν πας να κάνεις pinch2zoom σε κάποια εικόνα φαίνεται το πρόβλημα.Ο xylograph το διόρθωσε αρκετά αυτό (γιαυτό και στο changelog γράφει multitouch fix by xylo) αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα.
εχω αρκετα reboot εκανα wipe dalvik cache αλλα σε μερικες εφαρμογες που εβαλα τα εχω τα reboot μου.ενταξει ειναι beta υπομονη.με soft button τη κανουμε ?

εχω αρκετα reboot εκανα wipe dalvik cache αλλα σε μερικες εφαρμογες που εβαλα τα εχω τα reboot μου.ενταξει ειναι beta υπομονη.με soft button τη κανουμε ?

Φλασάρεις το button activator zip που θα βρεις στο θέμα της ρομ του tytung.Εγω πάντως ξαναγύρισα στην tytung v6 και με τον τελευταίο kernel του securecrt + το supercharger script ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.Μέχρι να φτιαχτεί πλήρως το πρόβλημα με το multitouch στην jelly θα μείνω στην tytung

Μιλώντας για hot reboots, με έχουν μουρλανει με την tytung 2.3, θα τρέξω την 2.6 να δω... (δεν έβγαλα άκρη με το logcat) . Το πρόβλημα είναι πως μετά από ένα hot reboot πρέπει να επανεκκινήσω γιατί παραμένει 60mah κατανάλωση... (κακά τα ψέμματα, αν και λιγότερο smooth και λίγο πιο αργή στις αντιδράσεις η tytung 3. 2a είναι πιο αξιόπιστη αν δεν θες πολλά πειράματα sd πάντα )

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Γιώργο εδώ και πολύ καιρό έχω γράψει ότι προσωπικά για μένα οι sd ics roms ειναι απάλευτες.Εχω αλλάξει 3 κάρτες,έκανα φορματ,δοκίμασα με wm,magldr,clk αλλά ρε συ κάτι γίνεται και σέρνονται του θανατά.Δεν ειναι για δούλεμα για πάνω από 10 λεπτά.Ενώ οι sd ginger τέλειες

Κοίτα Χρήστο, έχω ένα κόλλημα με τις sd, κυρίως γιατί πανεύκολα δοκιμάζεις διαφορετικές εκδόσεις (ο ελεύθερος χρόνος μου μειώνεται συνεχώς). Στις ics , με όριο 2 εφαρμογές ή auto killer memory είναι χρηστικές αλλά το αφήνω σε stand by και μας φορά ήταν δύο την μέρα του βρίσκω με 60mah και με όριο να έχει γυρίσει στο τυπικό, το button savior να ζητάει άδεια που σημαίνει ότι είχα hot reboot...

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

Ε ναι άμα σε βολεύουν οι sd ok.Aπλά με την nand δεν ειχα ούτε ένα reboot.Στο θέμα στο xda,τι λένε οι άλλοι χρήστες; Υπάρχουν και άλλα παράπονα για reboot;

Ε ναι άμα σε βολεύουν οι sd ok.Aπλά με την nand δεν ειχα ούτε ένα reboot.Στο θέμα στο xda,τι λένε οι άλλοι χρήστες; Υπάρχουν και άλλα παράπονα για reboot;
και εγω ουτε ενα.αυτο που ειναι στα συν στην beta1 ειναι οτι ειμαι περιπου μια ωρα στο φορουμ και απο 60% η καταναλωση τις μπαταριας ειναι τωρα στα 47%.δεν θυμαμαι να ειχα καλυτερη καταναλωση με αλλη ρομ.