Jump to content

Dual SIM + Android

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Την έβαλα την εφαρμογή. Δεν έχει κάποιο εικονίδιο όμως εμφανιστεί για να ρυθμίσω κάτι. Η εφαρμογή με το link dualsim.ringer.apk που έγραψες υπάρχει στο phablet αλλά μέχρι εκεί, δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας της. Υπάρχει κάτι που κάνω λάθος;

Οχι δεν κανεις λαθος.Βαλε και αυτα που λεω στο πιο πανω ποστ.xposed framework,μετα το gravitybox και μεσω του gravitybox θα μπορεσεις να τρεξεις το dualsim ringer

Romantrix και Smile2u thanks για τις απαντησεις. Καλη η διαφοροποιηση της καθε κλησης βασει του διαφορετικου χρωματος,αλλα και ο ξεχωριστος ηχος κλησης θα βολευε περισσοτερο.

Πιστευω θα υπαρχει τροπος,μα με καποιο μπακαλιστηκο τροπο του στυλ να πας στις επαφες της μια sim και να βαλεις ξεχωριστο ηχο κλησης,μα με τον τροπο που περιγραφει ο φιλος στα παραπανω posts. Βεβαια το ιδανικοτερο θα ηταν να υπηρχε απο την αρχη ρυθμιση για να μη μπλεκουμε με root και customιές αλλα τι να κανουμε,δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.

Ελπίζω να είμαι σε θέση σύντομα να ποστάρω και να λύσω τις όποιες απορίες… Κάνω ένα… «πείραμα» στο κινητό μου! :chair:

καλησπέρα σε όλους,

την προηγούμενη εβδομάδα μου έστειλαν ένα star n8000. η συσκευή υποστηρίζει και Ελληνικά και τα ενεργοποίησα.

έχω το εξής πρόβλημα: όταν κάνω κλήση, η οθόνη σβήνει (το τηλέφωνο παραμένει ανοικτό) και δεν μπορώ να κάνω τίποτα μέχρι να κλείσει ο άλλος το τηλέφωνο ή απορρίψει την κλήση (αμέσως ανάβει τότε).

υπάρχει κάποια ρύθμιση ώστε να το διορθώσω?

στις ρυθμίσεις / σχετικά με το τηλέφωνο / γράφει τα εξής:

αριθμός μοντέλου: e1908_v77_jbl1 ntv\

έκδοση android: 4.04

και τελικα πως ξεπεραστηκε το προβλημα;; γιατι μου κανει τα ιδια το δικο μου

Edited by navi55
διόρθωση quote

Παιδια σε ολα τα κινητα ετσι κανει η οθονη. Οταν μιλας στο τηλεφωνο,σβηνει η οθονη για να μην πατιουνται τα εικονικα κουμπια αφου το εχουμε στο αυτι. Αν το απομακρυνεις απο το αυτι,επανερχεται η οθονη. Τουλαχιστον ετσι κανανε ολα τα κινητα android που ειχα,και υπευθυνος για αυτο το πραγμα ειναι ο αισθητηρας εγγυτητας(proximity sensor)που βρισκεται μπροστα στο τηλεφωνο,πανω απο την οθονη.

Οχι δεν κανεις λαθος.Βαλε και αυτα που λεω στο πιο πανω ποστ.xposed framework,μετα το gravitybox και μεσω του gravitybox θα μπορεσεις να τρεξεις το dualsim ringer
Παντως, ενω σ' αφηνει να δεις mp3/wav/mid αρχεια, δεν σαφηνει να τα επιλεξεις για ηχο :confused:

Γενικοτερα δεν εμεινα ευχαριστημενος. Αλλαζει προφιλ ηχου μονο του και κανει διαφορα κουφα. Οποτε το απενεργοποιησα :shifty:

Edited by kwnana

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

Παντως, ενω σ' αφηνει να δεις mp3/wav/mid αρχεια, δεν σαφηνει να τα επιλεξεις για ηχο :confused:

Γενικοτερα δεν εμεινα ευχαριστημενος. Αλλαζει προφιλ ηχου μονο του και κανει διαφορα κουφα. Οποτε το απενεργοποιησα :shifty:

...αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή (dual sim ringer), προτείνω να την αφαιρέσετε και από το system/app, διότι αλλιώς τρέχει στη μνήμη ακόμα και αν δεν την επιλέξετε ως service στο GravityBox.

Διαγράψτε μερικά από τα mail σας, πιστεύω σήμερα να έχω τις απαντήσεις στο θέμα του διαχωρισμού ήχου της εισερχόμενης κλήσης.

Για να βάλεις δικό σου ήχο κλήσης ώστε να τον βλέπει η εφαρμογή τον αντιγραφεις στην κάρτα μνήμης στο φάκελο DualSimRingtones/ring

Για να βάλεις δικό σου ήχο κλήσης ώστε να τον βλέπει η εφαρμογή τον αντιγραφεις στην κάρτα μνήμης στο φάκελο DualSimRingtones/ring
ΤΗΝΧ για τη λυση. Ομως η περιεργη συμπεριφορα του με απομακρυνε προς το παρον απο τη χρηση του και το διεγραψα ;)

ΤΗΝΧ για τη λυση. Ομως η περιεργη συμπεριφορα του με απομακρυνε προς το παρον απο τη χρηση του και το διεγραψα ;)
Δηλαδή ;

.......Αλλαζει προφιλ ηχου μονο του, βαζει τη συσκευη σε flight mode και κανει διαφορα κουφα. Οποτε το απενεργοποιησα :shifty:

Δηλαδή ;
Αυτο που γραφω πιο πανω :wacko:

Σας στέλνω τις οδηγίες για Διαφορετικό Ήχο Εισερχόμενης Κλήσης. Η τοποθέτησή του word στα «σύννεφα» είναι προσωρινή και λήγει σε 30 ημέρες. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο μέρος προκειμένου να αναρτηθεί μόνιμα χωρίς περιορισμό, ας το μεταφέρει.

Θερμές ευχαριστίες στον bbbb για την πολύτιμη συνεισφορά του. :thanks::thanks::thanks::thanks:

Ο kwnana πάντως έχει δίκιο. Η προσπάθεια να ρουτάρω το κινητό, έχει σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον στο δικό μου κινεζικό κινητό, να παρουσιάζει conflict και αλληλεπιδράσεις. Εκεί που είχα καταφέρει να έχω πλοήγηση με ικανοποιητικούς δορυφόρους, σέρνεται όπως πριν. Το λιγότερο που έπαθα ήταν να διαγραφεί η συντόμευση με τα μηνύματα, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο να το επαναφέρεις, και εκτός από την πλοήγηση που είναι πια όνειρο, παρατήρησα πως δεν έχω τη μόνιμη δυνατότητα να βλέπω το ποσοστό υπολειπόμενης μπαταρίας παρότι έχω τσεκαρισμένη την επιλογή εμφάνισης. :O

Επίσης μέσω ενός προγράμματος για να βλέπω τα αρχεία μου και να τα επεξεργάζομαι από τον υπολογιστή, ακόμα και ο τελευταίος παρουσίασε συμπτώματα κουφά!!! Έσβηνα φακέλους και δεν διαγραφόντουσαν παρά μόνο μετά από ανανέωση και τέτοια. Αν γνωρίζετε τη λύση με χαρά να την διαβάσω και κυρίως για το ποσοστό της μπαταρίας, επάνω ψηλά στο «system tray» του κινητού.

Η σελιδα που εχεις Link για το gravitybox ΕΧΕΙ ΙΟ.

Η ολη διαδικασια ειναι επικινδυνη ουτως η αλλως και κακως δεν εβαλες προειδοποηση οτι μπορει ο αλλος να παρει το τηλεφωνο στο χερι.

Οποτε, ασε τους οδηγους για κανεναν που ξερει.

Η ολη διαδικασια εφοσον ειναι ηδη ρουταρισμενο το κινητο,ειναι πολυ απλη.Το gravitybox εχει λινκ στο xda.Δε νομιζω οτι εχει ιο εκει.Για το ποσοστο της μπαταριας πηγαινεις στο gravitybox-->status bar και επιλεγεις πως θελεις να εμφανιζεται.οποια στιγμη δεν θελεις πια το xposed framework,το απεγκαθιστας απο την σχετικη του επιλογη xposed installer--->clean up ,απεγκαθιστας και το gravitybox και εισαι οπως πριν Edited by bbbb

Η ολη διαδικασια εφοσον ειναι ηδη ρουταρισμενο το κινητο,ειναι πολυ απλη.Το gravitybox εχει λινκ στο xda.Δε νομιζω οτι εχει ιο εκει.
Συμφωνω απολυτα. Δεν αντιμετωπισα καμια δυσκολια στην εγκατασταση του GravityBox, απλα η συμπεριφορα της συσκευης μετα την ενεργοποιηση του DualSimRinger εγινε παραξενη οπως ειπα και γιαυτο την εγκατελειψα ;) Edited by kwnana

Συμφωνω απολυτα. Δεν αντιμετωπισα καμια δυσκολια στην εγκατασταση του GravityBox, απλα η συμπεριφορα της συσκευης μετα την ενεργοποιηση του DualSimRinger εγινε παραξενη οπως ειπα και γιαυτο την εγκατελειψα ;)

...δοκίμασες να έχεις τους ήχους σε folders που αναμένεται από το σύστημα; π.χ. τα ringtones στον αντίστοιχο φάκελο (Ringtones) και τα notification tones επίσης στον ανάλογο (Notifications); Διότι π.χ. αν επιλέξεις να αλλάξεις notification tone και επιλέξεις αρχείο εκτός φακέλου Notifications, δε δέχεται την αλλαγή. Αναλόγως, οι ήχοι που επιλέγεις στο Dual Sim Ringer θα πρέπει να είναι στους φακέλους που δημιουργεί εκείνο.

smile2u σε mediafire να το ανεβάσεις, που κάνει και online προβολή

Η σελιδα που εχεις Link για το gravitybox ΕΧΕΙ ΙΟ.

Η ολη διαδικασια ειναι επικινδυνη ουτως η αλλως και κακως δεν εβαλες προειδοποηση οτι μπορει ο αλλος να παρει το τηλεφωνο στο χερι.

Οποτε, ασε τους οδηγους για κανεναν που ξερει.

Το antivirus που σου βγαλε οτι το xda έχει ιο, καλύτερα να το πετάξεις:lol:

Επίσης τόσες προειδοποιήσεις έχει στο xda, κι οδηγίες να κάνεις πλήρες backup από custom recovery. Αν κάποιος την πατήσει, ας μάθει να προσέχει και να ναι πιο έξυπνος.

Ετσι, δε νομιζω οτι χρειαζοταν ιδιαιτερη μνεια για backup και στον οδηγο, οταν στην πηγη που αναφερει ο φιλος εφισταται η προσοχη ιδιαιτερα για backup πριν την εφαρμογη του tweak αυτου. :thanks:

Αντιγραφω απο το αντιστοιχο thread του xda :

Installation

1) Backup your current ROM in custom recovery. I am serious. Don't skip this step.

Αρα δε νομιζω να εκανε κατι κακο ο φιλος που ανεβασε τον οδηγο που εκανε στα Ελληνικα, που δεν υπηρχε. Και εν πασει περιπτωσει δεν υποχρεωνει κανενας κανεναν να δοκιμασει καποιος. Οποιος το κανει, το κανει με δικη του ευθυνη.

Ειναι ευκολη η κριτικη στους αλλους. Ας φτιαξουμε και μεις αν μπορουμε κατι και ας το δωσουμε και στους υπολοιπους και τοτε συζηταμε. Αντι να του πουμε του ανθρωπου :respect:, βγαινουμε και του τη λεμε ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!

Edited by kwnana

Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκτήσει κάποιος διαφορετικό ringtone για κάθε μία από τις κάρτες sim είναι οι παρακάτω:

1. Αρχικά κατεβάζουμε από το site

το αρχείο «XposedInstaller 2.1.4.apk» Scroll down αρκετά για να το βρείτε.

2. Αποθηκεύουμε το αρχείο που μόλις κατεβάσαμε «XposedInstaller 2.1.4.apk» στην sd κάρτα του κινητού μας.

3. Εγκαθιστούμε («τρέχουμε») την εφαρμογή «XposedInstaller 2.1.4.apk» από την sd κάρτα. Πατάμε install/update και επιλέγουμε «ναι» στο μήνυμα για superuser.

4. Κάντε restart (επαναφορά) του κινητού.

5. Κατεβάζουμε από το site

την εφαρμογή «GravityBox_1.6.1.apk», την αποθηκεύουμε στην sd κάρτα του κινητού μας και την «τρέχουμε».

6. Στην επιφάνεια εργασίας του κινητού μας, βρίσκουμε την εφαρμογή «Χposed Installer» και μπαίνοντας, στη καρτέλα modules τσεκάρουμε το «GravityBox».

7. Κάντε restart (επαναφορά) του κινητού.

8. Από το market του κινητού σας, «κατεβάστε» τη δωρεάν εφαρμογή «Root Browser» στο παρακάτω link:

9. Κατεβάζουμε επίσης από το site

την εφαρμογή «dualsim.ringer.apk» και την αποθηκεύουμε στην sd κάρτα.

10. Βρείτε το εικονίδιο «Root Browser», «τρέξτε» την εφαρμογή αυτή,

και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε «Νο», βρείτε το φάκελο «system» και «μπείτε» μέσα σε αυτόν. Λογικά ο πρώτος φάκελος που θα συναντήσετε μπαίνοντας θα είναι ο «app». Μπείτε σε αυτόν και μέσα σε όλα τα αρχεία που θα δείτε, θα πρέπει να αντιγράψετε την εφαρμογή «dualsim.ringer.apk» που κατεβάσατε προηγουμένως. Δυστυχώς δεν μπορεί για κάποιο λόγο το κινητό μου να τραβήξει φωτογραφίες. Υπάρχει όμως ένα πολύ όμορφο video που έφτιαξε ο καλός φίλος bbbb (χαϊδευτικά φορ μπι!) και τον ευχαριστούμε με την ευκαιρία αφάνταστα για το χρόνο και τις πληροφορίες του, το οποίο video θα σας βοηθήσει πάρα πολύ για τη συνέχεια.

11. Αφού καταφέρετε και αντιγράψετε το αρχείο, όπως θα δείτε και στο video, ψάχνετε να βρείτε την εφαρμογή που μόλις αντιγράψατε, Όταν τη βρείτε, κρατήστε παρατεταμένα με το δάχτυλό σας την εφαρμογή αυτή, μέχρι να σας ανοίξει ένα παράθυρο. Βρείτε την εντολή «Permissions» και μπείτε σε αυτή. Θα τσεκάρετε ότι βλέπετε στο video. Πατήστε «ok» Βγείτε από όλα αυτά και πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας και κάντε επανεκκίνηση.

12. Μετά την επανεκκίνηση, μπείτε στις εφαρμογές του κινητού σας ακλουθώντας τη διαδρομή «Διαχείριση εφαρμογών» και στην καρτέλα ΟΛΑ θα ψάξετε για ένα εικονίδιο, ένα άσπρο γρανάζι.

13. Κάνουμε click πάνω στο άσπρο γρανάζι και όταν θα «μπείτε» στην εφαρμογή, «τρέξτε» την πατώντας την «Εκκίνηση»

14. Στο «παράθυρο» που θα σας ανοίξει, θα δείτε ότι πια υπάρχει η εντολή «Dual SIM Ringer»

15. «Μπείτε» μέσα στην εντολή αυτή και εκεί θα δείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε επιτέλους διαφορετικό ήχο εισερχόμενης κλήσης για κάθε μία από τις κάρτες sim.

:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks:

Edited by smile2u

Για να είμαι πάντως ειλικρινής, κάθε φορά που ποστάρω σε οποιοδήποτε forum για να πάρω απαντήσεις σε θέματα που με απασχολούν για να διαχειριστώ καλύτερα προγράμματα και εφαρμογές είτε στο κινητό, είτε στον υπολογιστή και ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρή είναι αυτή ανησυχία που έχω να λύσω, :shock: κατά βάθος όταν «βάζω χέρι» σε ένα προϊόν και ειδικά σε κινητό που το μόνο που δε χρειάζεται είναι να του «βγάλεις τα μάτια» :tease: ενώ είναι ακόμα ολοκαίνουριο, γνωρίζω εξαρχής ότι φυσιολογικά δε θα έπρεπε ή να το έχω αγοράσει ή δε θα έπρεπε να το πειράξω και να το αποδεχτώ ως έχει. Εννοείται πως κάποιες ενέργειες είναι εντελώς ακίνδυνες για το μηχάνημά μας και άλλες ίσως καταστροφικές. Για το λόγο λοιπόν αυτό αναφέρουμε πάντα τα «συμπτώματα» που παρουσιάζει ο «ασθενής» μετά την επέμβαση. :lost:

Σας έστειλα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, στα links που θα χρειαστεί να μπείτε. Αν ο υπολογιστής σας αναφέρει ιό, απλά ακολουθείστε ό,τι βλέπετε. Αν όχι, κατεβάστε το word που ανέβασα μια και έχει καλύτερη παρουσίαση. :frog:

Αν έχω παραλείψει κάτι, ή κάτι εκ παραδρομής έπρεπε να αναφερθεί πριν ή μετά ή να αναφέρει κάτι άλλο που ίσως παρέλειψα με σκοπό να βοηθήσει και μόνο, καλοδεχούμενος. :spider:

Το πρόβλημα με την εμφάνιση του ποσοστού μπαταρίας λύθηκε όπως προαναφέρθηκε.

Το αρχείο word με τις ρυθμίσεις που ανέβασα διεγράφη. Θα ανέβει ξανά και σωστά.

Edited by BestMan

To ανέβασα αλλά ανέβηκε όχι καλά και νομίζω πως ξέρω γιατί. Αν και κακομούτσουνο, σας το στέλνω κι εδώ μέχρι να βρεθεί ακόμα καλύτερο μέρος.

αν εννοεις τις εικονες, ετσι μου το εμφανίζει και στο libreoffice, αλλά μικρό το κακό

• The title was changed to Dual SIM + Android