Jump to content

CPU Usage 90% συνεχεια

elpa02
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδια καμμια προταση -ιδεα κανεις? Τα ανεμιστηρακια δουλευουν φουλ και σηκωνουν τον κοσμο.

Εχω ενα μηχανημα με :

MB ASUS P5LD2 VH DH

Intel Pentium DCPU 2.8 overclocked 5% στα 2.94Mhz

2 GB RAM

ATI Radeon 2400HD 256ΜΒ

#2 SATA HDDs

Στην αρχη ειχα τα XP εδω και 3 χρονια. Η CPU γενικα δουλευε πολυ ψηλα πανω απο 60%. Τα ανεμιστηρακια σα τρελα.

Οταν περασα τα Win 7 Ultimate 64bit προσφατα με μεγαλη εκπληξη το μηχανημα δουλευε ησυχα. Πολυ ησυχα. Δεν το ειχα ξανακουσει ετσι το μηχανημα ποτε. Μερα με την μερα ομως τα ανεμιστηρακια αρχισαν να δουλευουν παλι πολυ το ιδιο και η CPU.

Κανω format και περναω τα Win 7 Ultimate 32bit ελπιζοντας σε κατι καλυτερο αλλα τζιφος!

Εχω τωρα την CPU sta 90-100% συνεχεια οτι και να τρεχω.

Εβαλα αλλο 1GB συνολο 3 αλλα παλι η CPU δουλευει τερμα.

Τι να κανω να βελτιωθει η κατασταση?

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Δεν ξέρω σίγουτα αν παίζει το ενδεχόμενο αυτό, αλλά μήπως όντως ζορίζεις πολύ τη CPU με το overclocking;

Μιλάμε βέβαια για μόλις 5% αύξηση, αλλά δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις με την "κανονική" ισχύ του επεξεργαστή σου.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πριν κάνεις οτιδήποτε, καλό θα είναι να δεις πιο process χρησιμοποιεί τόσο πολύ τον επεξεργαστή. Αυτό φαίνεται στον task manager.

Δυστυχως απο το task manager δε βγαζω ακρη. Ενω στο performance εχω 80-90% στο processes εχω 2-3 να καταναλωνουν 4-5 %

Ειναι και κατι ακομα. Απο τα 3 dimmakia RAM ολα απο 1 GB το ενα ειναι στα 667 και τα αλλα 2 στα 800. Δουλευουν ομως.

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το Process Explorer (θα το βρεις εδώ) και πες μας ποια διεργασία χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή.

Το πιο σωστό είναι να συγχωνεύσεις τα processes με τα services σε ένα tab. Υπάρχει κάποια επιλογή σε κάποιο από τα δύο tabs (δεν έχω τώρα τα 7 για να σου πω ακριβώς) που το κάνει αυτό. Ο "υπεύθυνος" πρέπει να βρίσκεται στα services λογικά.

• 3 weeks later...

Ειναι και κατι ακομα. Απο τα 3 dimmakia RAM ολα απο 1 GB το ενα ειναι στα 667 και τα αλλα 2 στα 800. Δουλευουν ομως.

Αυτό δεν πειράζει, απλά όλα τρέχουν στα 667.

Δυστυχως απο το task manager δε βγαζω ακρη. Ενω στο performance εχω 80-90% στο processes εχω 2-3 να καταναλωνουν 4-5 %

Πώς ακριβώς βλέπεις τη cpu usage δεν κατάλαβα.