Jump to content

Προβλημα με desktop???

taxigirl
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα.Εχω εναν υπολογιστη σχετικα παλιο στον οποιο εχω παρατηρησει το εξης παραδοξο, οταν ειμαι ιντερνετ και βλεπω καποια σαιτ καθως κατεβαζω την οθονη με την ροδελα του ποντικιου τοτε ακουγεται ενας ασθενης θορυβος απο το κουτι.Βεβαια δεν υπαρχει καποιο προβλημα απλως ρωταω απο περιεργεια για το τι μπορει να ειναι η που μπορει να οφειλεται.δεν συμβαινει παντα αυτο.

Όταν παρατηρείς αυτό το φαινόμενο "σκαλώνει" το scrolling? Τί κάρτα γραφικών έχει ο Η/Υ?

Δεν νομιζω εκτος αν γινεται για πολυ λιγο χρονικο διαστημα.ο υπολογιστης ειναι παλιος του 2002 με καρτα γραφικων nvidia geforce fx 550 256mb και cpu intel celeron 1 ghz και ram 256mb sd ram 133hz.ειναι σχετικα αργος και φωρτομενος με καινουρια προγραμματα με περισσοτερες απαιτησεις.

Νομίζω κατάλαβα τι ήχος είναι, από το ηχειάκι μήπως; Ένα απαλό σύντομο κάθε φορά "ντιν"; Σα να προσπαθείς να πατήσεις πλήκτρα κάποια στιγμή που ο υπολογιστής είναι με την "κλεψύδρα" και προσπαθεί να προχωρήσει κάποια δουλειά. Software προέλευσης μάλλον. Απλά είναι φορτωμένο εκείνη την στιγμή και δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Read The F...ing Manual First

Νομίζω κατάλαβα τι ήχος είναι, από το ηχειάκι μήπως; Ένα απαλό σύντομο κάθε φορά "ντιν"; Σα να προσπαθείς να πατήσεις πλήκτρα κάποια στιγμή που ο υπολογιστής είναι με την "κλεψύδρα" και προσπαθεί να προχωρήσει κάποια δουλειά. Software προέλευσης μάλλον. Απλά είναι φορτωμένο εκείνη την στιγμή και δεν μπορεί να λειτουργήσει.

δεν ξερω αν περιγραφεις το ιδιο φαινομενο.

κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:ο ηχος απο τον σκληρο δισκο οταν ειναι απασχολημενος 'busy' απο που ακουγεται;;;απο τον σκληρο η απο το μεγαφωνακι που εχει το κουτι;;;

Λογικά δεν είναι ο δίσκος - υποθέτω ότι αν ήταν αυτός που ακούγεται λόγω υπερβολικού φόρτου θα το καταλάβαινες - θα γνώριζες τον ήχο. Αν η κάρτα γραφικών έχει ανεμιστήρα, ίσως επειδή "ζορίζεται" όταν ρολάρεις το παράθυρο, να ανεβάζει στροφές. Προσπάθησε να καταλάβεις αν στο κάνει και σε άλλα προγράμματα, πχ. άνοιξε ένα κείμενο σε word, βάλε 3 - 4 φωτογραφίες και κάνε το ρολάρισμα για να δεις αν ακους τον ίδιο ήχο.