Jump to content

3ος Νόμος (Mega)

kostas_v
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχουν επεισόδια κατώτερα των προσδοκιών, κι άλλα ανώτερα (όπως το χθεσινό). Και επέτρτεψέ μου αγαπητέ gkr41 να μην μπω στη διαδικασία να πω "προτιμώ εντολή αντί τρίτου νόμου" αφενώς γιατί οι σειρές έχουν αφηγηματικές διαφορές και αφετέρου γιατί ο 3ος νόμος έχει παίξει 11 φορές όλες κι όλες....

Πως ακριβώς θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι στην Frenzy; Κάθε φορά που αναλαμβάνουν μια παραγωγή, προσλαμβάνουν και νέο προσωπικό;

Με αυτή τη λογική, αν κοπεί η τάδε σειρά του Στούντιο άτα ή η τάδε της On productions κανένας δεν θα μείνει άνεργος γιατί θα απορροφηθεί αλλού...πράγμα που δεν ισχύει ούτε καν για αυτές τις εταιρίες που "κινούνται" πολύ μιας και ανανεώνουν συχνά τους συνεργάτες τους. Πλάκα μου κάνεις? Οι εργαζόμενοι της φρενζυ (συγκεκριμένα) θα μείνουν άνεργοι έως ώτου η εταιρία αναλάβει να γυρίσει ένα σίριαλ - κάτι που μπορεί να πάρει και χρόνια (!). Εκτός αν πιστεύεις ότι με το που κοπεί ο τρίτος νόμος, τον αμέσως επόμενο μήνα ξεκινούν γυρίσματα για νέα παραγωγή. :lol:

Το να κοπεί μια σειρά σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστο. Ούτε για τους φαν που θα το χάσουν, ούτε για την παραγωγή που θα σταματήσει να δουλεύει (και συνεπώς να πληρώνεται...για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!).

Σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο:

Πιστεύω ότι το τριπάκι με τις ανατροπές πρέπει να τελειώσει διότι πλέον δεν πείθει... Καλύτερα η ιστορία να έχει μια κανονική ροή παρά να "κρύβει" γεγονότα και να τα αποκαλύπτει στο φινάλε, ενώ από τη μέση και μετά είναι ξεκάθαρο τι και πως.

Κατά τα άλλα, ήταν κορυφαίο επεισόδιο. Η Παππά...βγάζει τόσο συναίσθημα ΠΑΝΤΑ που αποκλείεται να μην ταυτιστείς μαζί της... Το πόσο της πάνε δε οι ρόλοι του θύματος...δεν το συζητώ.

Ο ψυχωτικός γκόμενος εμένα προσωπικά με "έπεισε". Μάλλον επειδή δεν έβλεπα μαύρα μεσάνυχτα :p

Γενικά γουστάρω που στον 3ο νόμο ανανεώνονται κάπως οι ηθοποιοί (Αντωνίου σταθερή αξία :D )

Δεν θα ξεχάσω το εφετζίδικο ατύχημα με το αυτοκίνητο που έδειξε κανονικά τη σύγκρουση και....δεν σηκώθηκε στο παρα 1' η κάμερα, όπως συνηθίζεται. Είναι προφανές ότι πέφτει τρελή δουλειά από πίσω.

Edited by kostas_v

• Απαντήσεις 170
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπάρχουν επεισόδια κατώτερα των προσδοκιών, κι άλλα ανώτερα (όπως το χθεσινό). Και επέτρτεψέ μου αγαπητέ gkr41 να μην μπω στη διαδικασία να πω "προτιμώ εντολή αντί τρίτου νόμου" αφενώς γιατί οι σειρές έχουν αφηγηματικές διαφορές και αφετέρου γιατί ο 3ος νόμος έχει παίξει 11 φορές όλες κι όλες....

Οκ, εσένα μπορεί να μη σου φτάνουν 11 επεισόδια, εγώ τα θεωρώ υπεραρκετά για να σχηματίσω άποψη. Και όταν μιλάμε για σχεδόν ίδιες σειρές, αναπόφευκτα θα γίνουν και συγκρίσεις.

Με αυτή τη λογική, αν κοπεί η τάδε σειρά του Στούντιο άτα ή η τάδε της On productions κανένας δεν θα μείνει άνεργος γιατί θα απορροφηθεί αλλού...πράγμα που δεν ισχύει ούτε καν για αυτές τις εταιρίες που "κινούνται" πολύ μιας και ανανεώνουν συχνά τους συνεργάτες τους. Πλάκα μου κάνεις? Οι εργαζόμενοι της φρενζυ (συγκεκριμένα) θα μείνουν άνεργοι έως ώτου η εταιρία αναλάβει να γυρίσει ένα σίριαλ - κάτι που μπορεί να πάρει και χρόνια (!). Εκτός αν πιστεύεις ότι με το που κοπεί ο τρίτος νόμος, τον αμέσως επόμενο μήνα ξεκινούν γυρίσματα για νέα παραγωγή. :lol:

Το να κοπεί μια σειρά σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστο. Ούτε για τους φαν που θα το χάσουν, ούτε για την παραγωγή που θα σταματήσει να δουλεύει (και συνεπώς να πληρώνεται...για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!).

Σιγά μην πάρει και δεκαετία. Κρίνοντας από τα τελευταία 10 χρόνια, δεν υπάρχει σαιζόν που να μην έχει σειρά της Frenzy στην TV. Και απ' όσο έχω προσέξει στους συντελεστές/προσωπικό τα ίδια άτομα δείχνει πάνω-κάτω κάθε φορά.

Από την άλλη μπορεί να μην ετοιμάζουν και τίποτα όπως λες. Επειδή λοιπόν κανείς μας δεν ξέρει σίγουρα, καλύτερα να μην προδικάζουμε καταστάσεις.

Στην τελική γιατί να με ενδιαφέρει εμένα σαν τηλεθεατή τι πρέπει να γίνεται κάθε φορά που κόβεται μια σειρά; Θα πρέπει να ανέχομαι κάθε φορά το κάθε σκουπίδι επειδή υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς δουλειά άνθρωποι; Κι εσύ πριν μίλησες για σειρές που πρέπει να κοπούν, αλλά δεν είδα να σε απασχολεί το θεμα των εργαζομένων.

Το χτεσινό καλούτσικο. Η Παππά το έσωσε, γιατί από υπόθεση και "ανατροπή" ήταν μέτριο.

Θέλουμε πίσω τον Αντωνίου :p

Πάντως προσωπικά και δεν ξέρω αν φαίνομαι κακός εχω την εντύπωση οτι ακόμα και τώρα που η 10η Εντολή ξαναπαίζεται και ξαναπαίζεται άσχετα αν τα ΄χω δει όλα τα επεισόδια και πάλι πείτε με τρελλό εχω την εντύπωση παρόλο που τα ξαναβλέπω-οσο προλαβαίνω πρίν με πάρει ο ύπνος-οτι σε κρατάνε σε περισσότερη αγωνία απ΄οτι ο 3ος Νόμος που απο ενα σημείο και μετά σε κάθε επεισόδιο είναι προβλέψιμος,ειδικά το τελευταίο παρ΄ολη την καλή ερμηνεία της Παπά ήταν σκέτη απογοήτευση.Δεν νομίζω οτι ακόμα και το καλύτερο εππεισόδιο απο τον 3ο Νόμο π.χ και κατά την γνώμη μου πάντα "οι κρυμμένοι" , ¨το κλουβί ", "άδεις ψυχές" μπορεί να συγκριθεί με τα top της 10ης Εντολής όπως: "τα γενέθλια " , "η μετάληψη", "ο συλλέκτης " , ¨καθ΄οδόν" και πολλά άλλα, και αν επικαλεστούμε το πιο αληθοφανές και πάλι όλα τα παραδείγματα που ανέφερα και απο τον 3ο Νόμο και απο την 10η Εντολή είναι αποδεδειγμένα αληθινές ιστορίες.

οχι και πολλα το χθεσινο...

πλεον το βλεπω απο συνηθεια

και γιατι δεν εχει κατι αλλο εκεινη την ωρα.

αμα ειναι να συνεχιστει και του χρονου,γιατι πολλα

ακουγονται καλο ειναι να μπει πιο δυναμικα.:O

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην τελική γιατί να με ενδιαφέρει εμένα σαν τηλεθεατή τι πρέπει να γίνεται κάθε φορά που κόβεται μια σειρά; Θα πρέπει να ανέχομαι κάθε φορά το κάθε σκουπίδι επειδή υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς δουλειά άνθρωποι; Κι εσύ πριν μίλησες για σειρές που πρέπει να κοπούν, αλλά δεν είδα να σε απασχολεί το θεμα των εργαζομένων.

Σκουπίδι ο 3ος νόμος???? :confused::wacko:

Το θέμα των εργαζομένων σαφώς και με απασχολεί, γενικότερα. Εδώ είμαστε όμως για να συζητάμε για μια συγκεκριμένη σειρά, νομίζω.

Anyway, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε να συζητάμε για το κόψιμο εφόσον δεν θα υπάρξει. Η σειρά θα πάει τουλάχιστον μέχρι Χριστούγεννα, ανέβηκε ήδη σε νούμερα (22% στα νεανικά για χθες :p) και όλα βαίνουν καλώς. Έχει δείξει και καλά δείγματα και μέτρια, είναι άψογη τεχνικά, ακριβή παραγωγή, με ηθοποιούς που βλέπουμε σπάνια και δημιουργούς α'κατηγορίας. Αν αυτό το ονομάζουμε "σκουπίδι" δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα της τηλεόρασης.........

Σκουπίδι ο 3ος νόμος???? :confused::wacko:

Το θέμα των εργαζομένων σαφώς και με απασχολεί, γενικότερα. Εδώ είμαστε όμως για να συζητάμε για μια συγκεκριμένη σειρά, νομίζω.

Anyway, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε να συζητάμε για το κόψιμο εφόσον δεν θα υπάρξει. Η σειρά θα πάει τουλάχιστον μέχρι Χριστούγεννα, ανέβηκε ήδη σε νούμερα (22% στα νεανικά για χθες :p) και όλα βαίνουν καλώς. Έχει δείξει και καλά δείγματα και μέτρια, είναι άψογη τεχνικά, ακριβή παραγωγή, με ηθοποιούς που βλέπουμε σπάνια και δημιουργούς α'κατηγορίας. Αν αυτό το ονομάζουμε "σκουπίδι" δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα της τηλεόρασης.........

Γενικότερα μιλουσα, εννοώντας πως δε θα έπρεπε να ανεχόμαστε σειρές σκουπίδια, επειδή μπορεί να απολυθούν άτομα όταν αυτές κοπούν. Λες να τη θεωρούσα σκουπίδι και να μην το είχα πει τόσο καιρό; :p

Αφού είμαστε εδώ για να συζητάμε μια συγκεκριμένη σειρά, τι άνοιξες συζήτηση για τους εργαζόμενους; :confused:

Αφού είμαστε εδώ για να συζητάμε μια συγκεκριμένη σειρά, τι άνοιξες συζήτηση για τους εργαζόμενους; :confused:

Άνοιξα συζήτηση διότι υπήρχε φήμη να κοπεί η σειρά και κατα συνέπεια, οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης σειράς θα έμεναν άνεργοι, για λίγο ή πολύ διάστημα. Δεν νομίζω να βγήκα εκτός θέματος. :)

Εντωμεταξύ έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο επεισόδιο της 10ης εντολής είναι ίδιο με το Σωτήρα.

10η εντολή-Σαπουνόπερα

Κάνουν παρέα, τη γουστάρει, σκοτώνει τους πρώην-νυν γκόμενούς της και στο φινάλε, πάει σπίτι της, την "εγκλωβίζει", της εξιστορεί τα "κατορθώματα" του και την αγάπη του και φυσικά αυτή τον σκοτώνει!

Edited by kostas_v

Αλλο ένα μενει για φέτος? Έτσι έλεγε το τρέιλερ νομίζω, εκτός αν το μπερδεύω με το τρέιλερ του Παπακαλιάτη :p

Πάντως από τα φετινά - έτσι όπως τα βλέπω τώρα στη σελίδα του Μεγκα - τα καλύτερα ήταν:

1. Αυτό με το γαμπρό και τον κουμπάρο ("Κρυμμένοι")

2. Αυτό με τη Νικολαΐδου και την κόρη της και τον ανώμαλο παππού/πατέρα ("Βελουδένιες")

3. Αυτό με τον Πουλάκη που γυρνάει στο σπίτι του πατέρα του ("Ο Βασιλιάς και το αδόνι")

4. Το πρώτο, με τη μάνα και την κορη (" Το κλουβί) και

5. Αυτό με την Τριανταφυλλίδου και το Λούλη- Bonnie&Clyde ("Δραπέτες")

Τα άλλα δε μου φάνηκαν τίποτα ιδιαίτερο - είχαν διάφορα μειονεκτήματα - όχι μόνο σεναριακά (πχ. η "Πείνα" είχε καλό και πρωτότυπο σενάριο, αλλά η Τρικαλιώτη δεν παλευόταν).

Όσο για το επόμενο, λέγεται "κρεβάτι στο χώμα" και από την περίληψη φαίνεται πολύ αναμενόμενο (πάω στοίχημα ότι η αποκάλυψη είναι ότι ο

πατέρας έχει σκοτώσει τη μάνα και την έχει θάψει στον κήπο

;) )

Πραγματικά, πολύ δυνατό επεισόδιο.

Η ανατροπή για μενα δεν υπήρξε και πάλι καλά που δεν προσπάθησαν να την περάσουν ως "ανατροπή" γιατί ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Στα + του επεισοδίου.

Μετά από 3-4 μέτριες ιστορίες, ευτυχώς η σειρά φαίνεται να αποκτάει ξανά ενδιαφέρον. Καλογυρισμένο, σοκαριστικό και με συναίσθημα.

Πραγματικά, πολύ δυνατό επεισόδιο.

Η ανατροπή για μενα δεν υπήρξε και πάλι καλά που δεν προσπάθησαν να την περάσουν ως "ανατροπή" γιατί ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Στα + του επεισοδίου.

Μετά από 3-4 μέτριες ιστορίες, ευτυχώς η σειρά φαίνεται να αποκτάει ξανά ενδιαφέρον. Καλογυρισμένο, σοκαριστικό και με συναίσθημα.

Δεν ξέρω αλλά και το σημερινό επεισόδιο ΄" κρεβάτι στο χώμα " κατά την γνώμη μου ήταν μια ακόμα απογοήτευση καθόλου σασπένς ακόμα και τώρα που άλλαξε στύλ και δεν είχε σαν κύριο στόχο την ολική ανατρπή στο τέλος. Για όσους ενδιαφέρονται είμαι σίγουρος οτι αναφερόταν στο έγκλημα της Φιλοθέης το Σεπτέμβριο του 2008 όταν ο Γ.Κ. στραγγάλισε τη γυναίκα του Π.Μ. και την έθαψε προσωρινά στο πάρκο απέναντι απο το σπίτι του αλλά με τις αντιφάσεις που έπεσε στο τέλος ομολόγησε.

Μου άρεσε το σημερινό.Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ανατροπή.Αλλά ήταν αρκετά καλή ιστορία με ωραίες ερμηνείες.

Άλλο ένα έμεινε για να τελειώσει.Θα συνεχίσει του χρόνου?

λενε οτι θα συνεχισει επειδη εχουνε ηδη

γυριστει καποια επεισοδια.

καλο το σημερινο αλλα ξεραμε τι ειχει γινει.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άνοιξα συζήτηση διότι υπήρχε φήμη να κοπεί η σειρά και κατα συνέπεια, οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης σειράς θα έμεναν άνεργοι, για λίγο ή πολύ διάστημα. Δεν νομίζω να βγήκα εκτός θέματος. :)!

Δεν είπα οτι βγήκες εκτός θέματος.

Λες μια κουβέντα, και εκεί που έχουμε πιάσει τη συζήτηση, πετάς ένα "Εδώ είμαστε όμως για να συζητάμε για μια συγκεκριμένη σειρά, νομίζω". Εκεί πήγαινε το σχολιό πως αν θεωρείς πως δεν πρέπει να κουβεντιάζουμε για τους εργαζομένους, να μην ξεκινάς τέτοια συζητήση γι' αυτούς. :)

Anyway, πολύ καλό το επεισόδιο. Ευτυχώς που δεν πήγαν να το πλασάρουν σαν ανατροπή όπως είπες :cool:

Το επόμενο φαίνεται πολύ δυνατό. Για να δούμε...

Εντάξει...προσκηνώ! Respect! Ο Κοκκινόπουλος ξέρει να χειρίζεται άψογα τις νεανικές ιστορίες και το απέδειξε άλλη μια φορά. Άψογο. Σκηνοθεσία μπόμπα.

Ο 3ος νόμος εξελίχθηκε ανώτερος των προσδοκιών μου. Με διέψευσε σε πολλά που του "καταλόγιζα". Ελπίζω να συνεχίσει στο ίδιο ύφος και του χρόνου.

Έλα ρε σεις, σας άρεσε το τελευταίο? Εμένα μου φάνηκε πολύ μέτριο. Καλογυρισμένο δε λέω, αλλά δεν είχες τίποτα να περιμένεις απ την ιστορία κατά την εξέλιξή της, ούτε σε βοηθούσε να ταυτιστείς συναισθηματικά. Το ύφος teenage thriller το χουμε φάει με το κιλό τόσα χρόνια έτσι κι αλλιώς (κυρίως από αμερική μεριά)

Κατα μέσο όρο αξιοπρεπής σειρά, αλλά κατώτερη του Κόκκινου Κύκλου. Είχε αρκετά ανέμπνευστα επεισόδια και όχι φοβερό καστ ηθοποιών. Είχε και μερικά πολύ καλά έως εξαιρετικά επεισόδια βέβαια, οπότε το τοπ 5 που είχα βγάλει παλιότερα παραμένει:

1. Αυτό με το γαμπρό και τον κουμπάρο ("Κρυμμένοι")

2. Αυτό με τη Νικολαΐδου και την κόρη της και τον ανώμαλο παππού/πατέρα ("Βελουδένιες")

3. Αυτό με τον Πουλάκη που γυρνάει στο σπίτι του πατέρα του ("Ο Βασιλιάς και το αδόνι")

4. Το πρώτο, με τη μάνα και την κορη (" Το κλουβί) και

5. Αυτό με την Τριανταφυλλίδου και το Λούλη- Bonnie&Clyde ("Δραπέτες")

Ας κάνω και το δικό μου ΤΟΠ-6 (Τοπ-5 δεν μου βγαίνει :p )

Βασικά τα επεισόδια που δεν μ'άρεσαν είναι: "ουλές", "λεία", "άδειες ψυχές", "ο βασιλιάς και το αηδόνι". Η "πείνα" πιστεύω ότι είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο επεισόδιο.... Πολλοί είπατε για την υπερβολή της Τρικαλιώτη. Μην ξεχνάτε ότι ήταν μια μάνα που της σκότωσαν το μωρό της, με το χειρότερο τρόπο. Και μετά από αυτό, της αποκαλύφθηκε ολόκληρη πλεκτάνη του αντρός της εναντίον της. Δικαιολογείται η όποια υπερβολή, θαρρώ. Παρεξηγημένο επεισόδιο είναι και οι "δραπέτες", που αν και είχα αποδοκιμάσει, τελικά κατάλαβα τις καλές του στιγμές!

ΤΟΠ-6

Βελουδένιες

Delete

Η μυρωδιά του κτήνους

Το κλουβί

Κρεβάτι στο χώμα

Κρυμμένοι

Καλογυρισμένο δε λέω, αλλά δεν είχες τίποτα να περιμένεις απ την ιστορία κατά την εξέλιξή της, ούτε σε βοηθούσε να ταυτιστείς συναισθηματικά.

Εγώ προσωπικά αν και αρσενικό ταυτίστηκα με την ηρωίδα που εκδικήθηκε για τη φίλη της. Ήταν εκ των λίγων επεισοδίων που "σε άφηνε" να ταυτιστείς με χαρακτήρα...

Το ύφος teenage thriller το χουμε φάει με το κιλό τόσα χρόνια έτσι κι αλλιώς (κυρίως από αμερική μεριά)

Ε καιρός δεν είναι να φάμε το teenage thriller κι από ελληνική μεριά? Λίγοι το έχουν προσπαθήσει κι ακόμα πιο λίγοι τόσο "σκληρά" όσο ο Κοκκινόπουλος. Αξίζει μπράβο μόνο για την προσπάθεια...

**Θενξ VeCo. Απλά δεν ήξερα τον τρόπο.

Edited by kostas_v

• 2 years later...
Για οσους ενδιαφερονται και δεν εχουν τα επεισοδια η σειρα ξεκινησε σε επαναληψη καπου 2 παρα καθε βραδυ.Παντως ειναι κριμα τετοιες αξιολογες σειρες να κοβονται και να τις βαζουν σε επαναληψη τοσο αργα και απο το πρωι ως το βραδυ να προβαλλουν τουρκικα σκουπιδια.

Πράγματι, από προχθές το βράδυ και κάθε βράδυ στις 01.30 το MEGA προβάλει τον 3ο νόμο σε επανάληψη... Έχουν προβληθεί τα δύο πρώτα επεισόδια ως τώρα!

Μιας και χθες το βράδυ έτυχε να πετύχω το 2ο επεισόδιο και κάθισα να το δω (ο βασιλιάς και το αηδόνι), έχω μία απορία... Η μάνα του μικρού αγοριού (η πραγματική του δηλαδή) για ποιο λόγο θα έφευγε από το σπίτι; Που θα πήγαινε;

Πράγματι, από προχθές το βράδυ και κάθε βράδυ στις 01.30 το MEGA προβάλει τον 3ο νόμο σε επανάληψη... Έχουν προβληθεί τα δύο πρώτα επεισόδια ως τώρα!

Μιας και χθες το βράδυ έτυχε να πετύχω το 2ο επεισόδιο και κάθισα να το δω (ο βασιλιάς και το αηδόνι), έχω μία απορία... Η μάνα του μικρού αγοριού (η πραγματική του δηλαδή) για ποιο λόγο θα έφευγε από το σπίτι; Που θα πήγαινε;

στον εραστη της που αλλου:p.Ωραια σειρα δεν λεω αλλα δεν ξερω δεν ειχε αυτο το κατι που εβλεπα στην 10 η εντολη.Μη πω για την ανατομια ενος εγκληματος.Ηταν μια σειρα που ηταν δραμα σοκαριστικο και δεν εδινε βαση σε ανατροπη στο τελος.Και επισης τοσο στο 3ο νομο οσο και στην 10η εντολη τα πιο πολλα επ μου βγαζαν αμερικανικα θριλερ.και αμφβαλλω αν οντως εγιναν πραγματικα αυτα τα εγκληματα .γνωμη μου παντα
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.