Jump to content

Samsung C6112 Dual SIM

soublaki-3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Eχω αγορασει την συγκεκριμένη συσκευή εδώ και ενα μήνα και έχω παρατηρήσει οτι η φόρτιση με ανοιχτό ή κλειστό το κινητό εχει τεράστια διαφορά ( κλειστό κρατάει 3-4 μερες και φορτιση με ανοιχτό 1,5 μερα το πολύ) θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνώρίζει αν αυτό συμβαίνει λογω προβλήματος της συσκευης ή ετσι είναι.(με κλειστο μου βγάζει μήνυμα ΄΄η φορτιση ολοκληρώθηκε.αφαιρεστε τον φορτιστη ΄΄ , ενω με ανοιχτο δειχνει μονο οτι γεμισε η μπαταρια αλλα δεν βγάζει κανενα μηνυμα.???

Επισης μου εκανε εντυπωση οτι οταν είναι απενεργοποιημένη η συσκευή ή η μια sim εκτος λειτουργιας οταν με καλουνε λεει οτι ''ο αριθμος δεν χρησιμοποιητε απο συνδρομητη'' και οταν το ανοιξω δεν στελνει μηνυμα με τις χαμενες κλήσεις.

Υπάρχει λύση σε αυτό???

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!!

• Απαντήσεις 275
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε εμένα είτε κλειστό, είτε ανοικτό βγάζει 4 μέρες. Ισως απλως δεν το φορτίζεις όση ωρα χρειάζεται και το βγαζεις βλέποντας μονο οτι γέμισε η μπαρα.

Για το άλλο που λες δεν ξερω. Δεν εχω μάθει τι λέει σε αυτούς που με καλουν όταν είναι κλειστό. Πάντως οι αναφορές για τις χαμένες κλησεις έρχονται κανονικα. Μήπως ειναι θέμα του δικτυου σου; Να ενεργοποιησεις κάποια υπηρεσια που δεν ειναι ενεργοποιημένη πχ;

Εγω έχω άλλο πρόβλημα (κι αν ξέρει κανείς ας μου το λύσει).

Εχω μέσα μια κάρτα whats up και μια frog. Σε σημεία που με άλλα κινητά είχα φουλ σήμα, τώρα ζορίζεται κάποιες φορές να βρει. Χάνω κλήσεις πχ στην εργασία μου και φαίνεται το τηλέφωνο κλειστό.

Το θέμα ειναι οτι χάνω κλησεις στο whats up ενω στο φρογκ φαινεται πιο σταθερό το σήμα. Η πλάκα ειναι έχω το whats up σαν πρώτη sim. Αν θα είχε κάποια κάρτα προτεραιότητα δεν θα ήταν αυτη μεσα στην sim1; Οχι οτι πιστευω οτι δίνει προτεραιότητα σε κάποια κάρτα.

Μηπως επειδή ειναι δύο κάρτες στο ίδιο δίκτυο μοιράζει το σήμα; Αν δηλαδή βάλω αντι για το whats up το f2g που είναι σε άλλη συχνότητα θα έχω καλύτερο σήμα σε μια wind και μια cosmote καρτα αντι για το σημα σε 2 cosmote καρτες που έχω τωρα;

Αν ρωτάω βλακείες μην βαρατε, απλά δεν ειχα ποτε πριν dual sim κινητο και ακομη ψάχνω να βρω τις ιδιοτροπίες τους.

Κι εμένα εκει ακριβώς πήγε το μυαλό μου όταν το έψαξα στο gsmarena.

Άρα στην ουσία μοιράζει το σήμα απο την μια κεραία στις δυο σιμ. Για αυτο και έχω τόσα σκαμπανεβάσματα.

Αλλά και πάλι γιατί να έχει πρόβλημα; Σε ποιες συχνοτηες δουλευει η κοσμοτε; Στα 1800 δεν ειναι;

Το πρόβλημα παραμένει. Τι να κάνω;:(

Edited by sakiss

οσο αφορα τις συχνοτητες, δεν ειμαι σιγουρος αλλά νομιζω οτι και οι 3 εταιριες χρησιμοποιουν 3 μπαντες. Βγαλε τη καρτα απο τη θεση της sim2 και βαλτην στη θεση της sim1 που ειναι quad-band.

Στην σιμ1 ειναι αυτη που δεν δουλευει καλα. Είναι η WU.

Εκανα ένα πειραμα και έβαλα στην σιμ1 την F2G κρατώντας στην σιμ2 την Φρογκ. Δουλευουν και οι δύο κανονικα. Εχουν λήψη ακόμη και μέσα στο μπουφάν και το τηλέφωνο μέσα στην θηκη του στο βάθος του μαγαζιού.

Η wu απο την άλλη δεν συνεργάζεται. Την έβαλα στο e51 μου και το γύρισα σε gsm απο 3g και πιάνει κανονικά (3 γραμμές).

Γενικώς το σήμα μέσα στο μαγαζί δεν είναι και πολύ καλό, αλλά η φρογκ κάρτα δεν έχει πρόβλημα.Ουτε οι συνδέσεις κοσμοτε γενικώς.

...και αναρωτιέμαι: Παίζει η Κοσμοτε στο WU να δινει συγκεκριμένη δύναμη σηματος ή χωρητικότητα, και συγκεκριμενη στις συνδέσεις και συγκεκριμένη στο φρογκ; Και λόγο πολλών WU στην περιοχή να τα φτύνει το σήμα, ενώ επειδή κάνεις δεν χρησιμοποιεί φρόγκ να έχω καλύτερο; Και να μην πιάνει στο dual sim καθόλου επειδη χωρίζει το ίδιο σήμα σε δύο κάρτες;

Ξέρω, τραβηγμένο...αλλά λες;:rolleyes:

εγω νομιζα οτι η sim2 ειχε θεμα :p

οσο αφορα το σημα της συσκευης, απο οτι ξερω δε παιζει θεμα να εχεις λιγοτερο επειδη ειναι dual. Τωρα, εαν στη περιοχη σου παιζει πολυ wu, ειναι λογικο να υπαρχει υπερφορτωση δικτυου. Η frog παιρνει σημα απο cosmote, τωρα εαν η cosmo τη βαζει σε 2η μοιρα δε ξερω. Γενικα ομως το wu εχει θεμα με υπερφορτωση (ενας απο τους λογους που την εχω αφησει στην ακρη).

Κανείς;; :)

Νέα απορία:

Γίνεται κάπως να είναι μόνιμα default η πρώτη sim; Τώρα αν πατήσει το switch για την δεύτερη, μένει εκεί το κινητό και ο,τι ενέργεια να κάνει έχει την 2η... Ένα παλιό dual sim που είχε μετά απο κλήση/sms πάντα γυρνούσε στην πρώτη...

Λοιπον, τελικά δοκίμασα τα πάντα. Ολους τους πιθανούς συνδυασμους!

Φρογκ με WU: Έχει εικονικό σημα η wu και χάνονται οι κλήσεις. 9/10 χαμενες

Φρογκ με VF: Ολα οκ

Wind με φρογκ: Ολα οκ

VF με Wind: Όλα οκ

WU με Vf: Ζορισμένα πράγματα στο Wu (χανονταν οι μισές κλησεις) , vf ok

Wu me Wind: Ζορισμένα πράγματα στο Wu (χανονταν οι μισές κλησεις) , wind ok

Εβαλα την wu καρτα σε άλλο κινητο και έχω σημα. Βεβαια το κινητο είναι αυτό που την χρησιμοποιούσα πάντα (το e51) που έχει δέκτη που ψήνει αυγό στα τρία μέτρα και για αυτό δεν αντιλήφθηκα παλαιότερα το πρόβλημα, μιας και η wu είναι μια εκ των δύο κυρίως καρτών μου (μαζί με την φρογκ).

Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω τι να κάνω.

Σκεφτηκα να κάνω τον αριθμό wu, cosmocarta. Αλλα αν ειναι πρόβλημα της Κοτε γενικώς ίσως να μην καταφέρω τιποτα.

Μετά σκέφτηκα να τον κάνω φορητότητα σε άλλο δίκτυο...αλλά σε ποιο;

Μεγάλα διλλήματα...

Υ.Γ Ασε που τερμα οι whatsupαδες φίλοι μου αν αλλάξω τον αριθμο απο Wu σε κάτι άλλο. Για να συνεχίσω να έχω WU πρέπει να κουβαλάω 2 τηλέφωνα. Εμ τότε ποιος ο λόγος που πήρα dual sim;:lol:

Υπάρχει περίπτωση να έχει "θέμα" η συσκευή; Πηγές σε κάποιο service να στο κοιτάξουν;

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Υπάρχει περίπτωση να έχει "θέμα" η συσκευή; Πηγές σε κάποιο service να στο κοιτάξουν;

Θέμα μονο με μια κάρτα;:rolleyes:

Μάλλον κάτι παίζει με το σήμα απο υπερφόρτωση. Δεν μπορώ να το αποδώσω αλλου...

Μήπως να "πετάξεις" 5 ευρό και να κάνεις μια αλλαγή sim;

Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι. . .

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

• 2 weeks later...

Δεν βγάζω άκρη με τις ρυθμίσεις για το ίντερνετ.

Ξέρω οτι για την wind πρέπει αν περάσω το παράκατω στο APN

APN (Ρυθμίσεων Internet gint.b-online.gr gwap.b-online.gr).

αλλά δεν βρίσκω στο τηλέφωνο απο που να τα περάσω. Δεν έχει κάπου πεδίο APN.

Εχω ήδη ενεργοποιήσει πακέτο ιντερνετ (το surf 100 με τα 500mb), αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ. Aν γνωρίζει κάποιος τις κινησεις για c6112 ας βοηθησει γιατί με την εξυπηρέτηση πελατών της wind δεν έβγαλα άκρη, και στο σάιτ της wind οι ρυθμίσεις που στέλνουν με μηνυμα δεν υπάρχουν για το c6112.

Δεν βγάζω άκρη με τις ρυθμίσεις για το ίντερνετ.

Ξέρω οτι για την wind πρέπει αν περάσω το παράκατω στο APN

APN (Ρυθμίσεων Internet gint.b-online.gr gwap.b-online.gr).

αλλά δεν βρίσκω στο τηλέφωνο απο που να τα περάσω. Δεν έχει κάπου πεδίο APN.

Εχω ήδη ενεργοποιήσει πακέτο ιντερνετ (το surf 100 με τα 500mb), αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ. Aν γνωρίζει κάποιος τις κινησεις για c6112 ας βοηθησει γιατί με την εξυπηρέτηση πελατών της wind δεν έβγαλα άκρη, και στο σάιτ της wind οι ρυθμίσεις που στέλνουν με μηνυμα δεν υπάρχουν για το c6112.

Κοίτα, αν σου στείλουν τις ρυθμίσεις με μήνυμα, επιλέγεις αποθήκευση και είσαι οκ. Μου φαίνεται περίεργο να μην σου δουλεύει αυτό, υπόψην ότι θα πρέπει η κάρτα της wind να είναι η κύρια.

Ειδάλλως, κοίταξε ως εξής: Meny-Settings-Applications-Internet-Internet Profiles, επιλέγεις ποιό θέλεις και πατάς edit.

:X

Ο πραγματικός χαρακτήρας κάποιου φαίνεται σε υπολογιστή με αργό ιντερνετ..

• 3 weeks later...

Ακριβώς αυτό που είπες: Ελαφρώς καλύτερο

Για ποιον λόγο να αλλάξεις αυτο που έχεις με κάτι ελαφρώς καλύτερο. Αν σου έχει ψιλοδιαλυθεί το C6112 και θέλεις κάποιο παρόμοιο κινητό άντε ας το δεχτώ. Αλλα να δωσεις το c6112 για το C3752 ενω ειναι ακομη λειτουργικο και σχετικά καινούριο; Γιατι;

Και δεν ειναι και φθηνό οπως βλέπω στο σκρουτζ. Με τα μεταφορικά του παίζει στα 125 ευρώ περίπου. Με αυτα τα λεφτά υπάρχουν πολύ καλυτερες επιλογές.

Εγω αν θα άλλαζα το c6112 θα ήταν για να πάω σε κάποιο dual sim android πάντως.

Έχω επιδότηση και θέλω να πάρω το συγκεκριμένο κινητό. Ποιο άλλο προτείνεις επώνυμο με πλήκτρα και σε αυτά τα χρήματα :happy: ?

Η εμφάνιση ειναι υποκειμενικο θέμα οπότε το προσπερνώ. Παντως το qwerty βολεύει.

Απο κει και πέρα δεν ειναι μονο το wifi. Το ένα είναι 3g στα 7.2 HSDPA και το αλλο EDGE (3 γενιές πίσω κι ας το λένε καταχρηστικά 3g). Το ένα έχει WIfi το αλλο όχι. Το ένα εχει gps το άλλο όχι. Μεγαλύτερη οθόνη το Y pro και ειναι και touch. Και πολλές ακόμη μικρολεπτομέρειες...

Επίσης το οτι έχει το πλήρες παραμετροποιησιμο λειτουργικο android μονο στα θετικά το βάζεις.

Αλλο βεβαια αν εσυ θέλεις ένα feature phone. Απλά στα λεφτά αυτα πλέον αγοράζεις πολλή τεχνολογία.

Υ.Γ Εγω όταν πήρα το 6112 δεν υπήρχε το Y PRO DUOS, αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουνα.

• 1 month later...

είχα αυτό το κινητό 2 χρόνια τώρα.

2 ελαττώματα μόνο.

όταν έγραφα μηνύματα δν είναι τόσο καλό.

και το καπάκι του για την μπαταρία. είναι πολύ δύσκολο να το ανοίξεις και τελικά το έσπασα κ το κράταγα με σιλοτέιπ ώσπου το έχασα πριν λίγες μέρες. Με αποτέλεσμα να βγούμε ένα βράδυ να πέσει κρασί πάνω στην ανοικτή μπαταρία κ να χαλάσει. ενώ είχε περάσει από πάρα πολλά. κάθε μέρα μου έπεφτε κάτω 1με2 φορές το ελάχιστο. είχε καεί στην άκρη κ γδαρμένο παντού.

είχε τόσο κακή μεταχείριση και άντεξε σαν σκυλί.

τώρα ψάχνω και εγώ έναν άξιο αντικαταστάτη.

καμιά ιδέα? χωρίς touch screen (αυτά δν έχουν καθόλου αντοχές) και χωρίς querty?

Το c3752 πήρα εγώ φίλε. Το έχω 2 ημέρες. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο κακό ότι η Samsung Hellas δεν το φέρνει Ελλάδα κ το πήρα από άλλο κατάστημα εδώ Ελλάδα. Κοίταξέ το :cool::cool:

• The title was changed to Samsung C6112 Dual SIM