Jump to content

Συνδεση internet σε 2 laptop

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Ειμαι λιγο ασχετος με υπολογιστες και θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Ποιος ειναι ο πιο ευκολος και οικονομικοτερος τροπος να συνδεσεις 2 laptop που εχουν wifi σε διαφορετικα δωματια στο ιδιο σπιτι? Εχω συνδεση connx 2 mbps, στο ενα, με το ενσυρματο router sagem fast 800... και θα ηθελα να εχει ιντερνετ και το αλλο laptop. Πρεπει να αλλαξω αυτο το modem με καποιο ασυρματο? Αν εχετε να μου προτεινετε καποιο μεχρι 50 ευρω? Και πως μπορω να κανω την συνδεση με απλα βηματα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Καλησπερα σας. Ειμαι λιγο ασχετος με υπολογιστες και θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Ποιος ειναι ο πιο ευκολος και οικονομικοτερος τροπος να συνδεσεις 2 laptop που εχουν wifi σε διαφορετικα δωματια στο ιδιο σπιτι? Εχω συνδεση connx 2 mbps, στο ενα, με το ενσυρματο router sagem fast 800... και θα ηθελα να εχει ιντερνετ και το αλλο laptop. Πρεπει να αλλαξω αυτο το modem με καποιο ασυρματο? Αν εχετε να μου προτεινετε καποιο μεχρι 50 ευρω? Και πως μπορω να κανω την συνδεση με απλα βηματα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Αν καταλαβα καλα εχεις δυο laptops οπου το ενα συνδεεται ενσυρματα με το modem σου και το αλλο μενει ανεκμεταλευτο γιατι το modem σου δεν ειναι ασυρματο σωστα??

Τοτε πρεπει να αλλαξεις modem και να βαλεις ενα ασυρματο.

Δες αυτο το TP-Link, το κλασσικο Netgear, ενα αλλο Linksys. Ασυρματο modem δυσκολα θα βρεις κατω απο 50€.

Η διαδικασια ειναι απλη, αφου συνδεσεις το νεο modem σου, περνας ξανα τις ρυθμισεις και τους κωδικους της συνδεση σου και στην συνεχεια το μονο που εχεις να κανεις απο την επιλογη του interface του modem να βαλεις κωδικο (αν θες, δεν ειναι και απαραιτητο) WPA/WPA2 ωστε να κλειδωσεις το δικτυο σου να μην ειναι ελευθερο και για του γειτονες. Μετα απο το laptop σου οταν θα ανοιξεις το wifi και βρεις το δικτυο σου θα σου ζητησει να βαλεις τον κωδικο, τον τοποθετεις και εισαι κομπλε!! :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Καταρχην φιλε manololog3 σε ευχαριστω θερμοτατα για την αμεση απαντηση. Σωστα καταλαβες...το ενα laptop ειναι συνδεδεμενο εξ αρχης με το fast 800 και το αλλο ειναι στο σαλονι. Και τα 3 modem που μου προετεινες ειναι κοντα στα χρηματα που θελω να διαθεσω. Να σε παιδεψω λιγο ακομη για να καταλαβω κατι? Συνδεω το modem, ok. Οταν λες ρυθμισεις και κωδικους της συνδεσης,τι εννοεις? Μηπως το username & password που βαζω οταν συνδεομαι? Την επιλογη του interface την βρισκω ευκολα για να φτιαξω αυτα τα WPA/WPA2? Οποτε επειτα θα ανοιγω και στα δυο laptop το wifi και θα συνδεομαι? Σορυ αν σε κουραζω. Σε ευχαριστω και παλι.

Καταρχην φιλε manololog3 σε ευχαριστω θερμοτατα για την αμεση απαντηση. Σωστα καταλαβες...το ενα laptop ειναι συνδεδεμενο εξ αρχης με το fast 800 και το αλλο ειναι στο σαλονι. Και τα 3 modem που μου προετεινες ειναι κοντα στα χρηματα που θελω να διαθεσω. Να σε παιδεψω λιγο ακομη για να καταλαβω κατι? Συνδεω το modem, ok. Οταν λες ρυθμισεις και κωδικους της συνδεσης,τι εννοεις? Μηπως το username & password που βαζω οταν συνδεομαι? Την επιλογη του interface την βρισκω ευκολα για να φτιαξω αυτα τα WPA/WPA2? Οποτε επειτα θα ανοιγω και στα δυο laptop το wifi και θα συνδεομαι? Σορυ αν σε κουραζω. Σε ευχαριστω και παλι.

Ναι το username και το password για να συνδεθεις εννοω ρυθμισεις αλλα και καποιες αλλες ρυθμισεις για το PPP κλπ. Αυτα τα λεει και το manual μην σε αγχωνει.

Οσο για τη ρυθμιση του wireless, ναι ευκολα βρισκεται ολα αυτα οπως σου ειπα και πριν βρισκονται στο manual. Μολις κανεις ολα αυτα απλα ανοιγεις τα laptops και σερφαρεις χωρις προβληματα!! :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Χιλια ευχαριστω φιλε μου,να εισαι καλα. Θα κοιταξω να παρω καποιο απο τα μοντεμ που προτεινες και ελπιζω να πανε ολα καλα. Ειλικρινα σε ευχαριστω.

Και αν χρειαστείς κάτι μπορείς να μας ρωτήσεις, αλλά σε αυτό το θέμα που είναι το κατάλληλο :)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...