Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.

vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

φιλε τα εππαγγελματικα δεν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια..πληρωνεις μονο ενα εφαπαξ ποσον νομιζω γυρω στα 1500 ευρω...λιγοτερα μπορει περισσοτερα σιγουρα οχι...κ κατι ακομη..να προσεχετε τις αγγελιες vat reclaimable..αυτο σημαινει οτι στην τιμη θα πρεπει να πληρωσετε κ το φπα(εταιρικα αυτοκινητα στην γερμανια κτλ)
οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας.....

apo tin stigmi pou ena proion eisagetai stin europaiki enosi plironei fpa..den tha plironei se kathe hora pou pigenei k fpa..alla ta eterika autokinita tis germanias appalasontai tou fpa..gia auto k an to autokinito einai tetoio tote tha plirosoume k fpa eite edo eite stin germania(nomizo stin germania einai 16 % gia autokinita ano tou etous)..an to autokinito einai apo idioti i apo mantra tote den plironei kaneis fpa kathos ehei plirothei tin proti fora pou mpike se kukloforia

Δηλαδη αν πληρωσεις στην Γερμανια το ΦΠΑ δεν το πληρωνεις στην Ελλαδα? Η σε βαζουν και το ξαναπληρωνεις?

οπως ειπε ο φιλος παραπανω. αν εχει πληρωθει τοτε δεν το ξαναπληρωνεις απο τα εταιρικα αν μπορεις να το πληρωσεις στη γερμανια πληρωσε το γιατι γλυτωνεις 2% .

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

apo tin stigmi pou ena proion eisagetai stin europaiki enosi plironei fpa..den tha plironei se kathe hora pou pigenei k fpa..alla ta eterika autokinita tis germanias appalasontai tou fpa..gia auto k an to autokinito einai tetoio tote tha plirosoume k fpa eite edo eite stin germania(nomizo stin germania einai 16 % gia autokinita ano tou etous)..an to autokinito einai apo idioti i apo mantra tote den plironei kaneis fpa kathos ehei plirothei tin proti fora pou mpike se kukloforia

Diladi na katalavw.....pairnw ena metaxeirismeno apo Germania apo mantra! Exei plirothei logika to fpa mia fora otan agorastike kainourio! Auto simainei oti den tha pliroso ellada fpa?

Diladi na katalavw.....pairnw ena metaxeirismeno apo Germania apo mantra! Exei plirothei logika to fpa mia fora otan agorastike kainourio! Auto simainei oti den tha pliroso ellada fpa?

Ακριβώς! Το ΦΠΑ της Γερμανίας μάλιστα νομίζω είναι το μικρότερο στην ΕΕ (16%)

Ε, ρώτα τους και εσύ ρε Buffy...

Πιθανώς να έχεις επιλογή να το πάρεις με ή χωρίς ΦΠΑ. Εσύ βέβαια θα επιλέξεις να το πάρεις με το Γερμανικό ΦΠΑ πληρωμένο.

βρε παιδια μην μπερδευεστε....εδω οταν αγοραζεις μεταχειρα πληρωνεις φπα?οχι βεβαια...ξαναλεω....φπα σου ζητανε σε αυτοκινητα που για καποιο λογο ειχαν απαλλαγη(εταιρικα-μη εισαγμενα ακομη σε κυκλοφορια σε χωρα ΕΕ)..κ στην πωληση το λεει....vat reclaimable.....

nai nai nai...auto simainei oti to fpa den einai pliromeno k tha prepei na to pliroseis...apla epeidi tha to fereis ellada mporeis na epilekseis an tha to pliroseis stin germania i stin ellada....k ennoeitai 1 fora /...

αν παρατηρησατε μερικες αγγελιες στο mobile.de εχουν MwSt. ausweisbar που σημαινει οτι ειναι μαζι με το φπα.
My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

otan blepete mia aggelia kai anagrafei sto telos otieinai toy nomoy 25 to fpa dento plhroneis oute ekei oute edo.ayto einai 100%

alla ta perisotera stis aggelies einai apo etaireies giayto kai plhroneis to fpa

mporei omos an thelei o mantras na kanei mia eikonikh polisi se idioti kai na to pareis apo keinon opote apalasese toy fpa

to fpa to plhroneis kai kei kai edo alla otan ekteloniseis steleneis apodeiktiko oti to plhroses sthn etaireia kai sto epistrefoun

ayta

Βρε παιδάκια, εχω διαβάσει όλο το thread και έχω μπερδευτεί! Σκοπέυω στην αγορά μιας BMW 320i ή 325i E90. Έχω τις άκρες να την πάρω από τα test drive της ίδιας της BMW, με λίγα χιλιόμετρα και με ΠΟΛΎ εξοπλισμό (idrive, δερματα, clima, adaptive head lights, light alloy wheels, επένδυση ξύλου, heated front seats k.a.).

Την βρήσκω πρίπου 27000. Υπολόγιζα με περίπου 5000 να ξεμπερδεύω με τους μα*ακες στην Ελλάδα, αλλά τώρα δεν ξέρω αν έχω πέσει μέσα η είμαι πολύ έξω. Δεν θα έχει κλείσει ούτε χρόνο απο την ημερομηνία παραγωγής, και με τιμή Ελλάδας περί των 40000+ ευρώ.

Πώς το βλέπετε? :wacko:

ΟΧΙ αμαξι απο test drive....! Σε καμια περιπτωση...

Ειναι σκισμενα απο τα πρωτα τους χιλιομετρα και δεν τα λυπουνται καθολου!

Κοίτα, ο θείος μου έχει μια 745 εδώ και μερικά χρόνια και την πήρε από test drive, δεν έχει "βγάλει" τίποτα, και είχε ελάχιστα χιλιόμετρα + εγγύηση BMW κτλ. Από την άλλη, αν βρείς μεταχειρισμένη απο ιδιώτη, 7 μήνες μετά την κυκλοφορία της, ή την έριξε από καμία γέφυρα, ή την ξέχασε στο ψυγείο/αποθήκη με τους μπακαλιάρους :lol: .

Κάτι άλλο, τα extra, όπως πχ active steering, που δεν φαίνονται με το μάτι, μπορούν να "κρυφτουν" από τους π@π@ρες που θα το κοστολογίσουν? Αν δεν δουλεύει πχ το idrive ("χαλασμένο"/"αφαιρεμένο" κατόπιν αρχικής εγκατάστασης από την εταιρεία), θα το πληρώσω έτσι και αλλίως?

Υ.Γ. Test drive κομμάτια θεορούνται και τα εταιρικά, αυτά δηλαδή που τα είχαν υπάλληλοι σαν μέρος του functional test drive. Σε αυτά έχω πρόσβαση ;)

Thnx again!

Μια χαρά είναι τα test drive συνήθως. Αυτά που μπορεί να είναι ξεσκισμένα (και αυτό στην Ελλάδα μόνο) είναι τα ενοικιαζόμενα όπου ως γνησιοι κανίβαλοι δοκιμάζουμε πάνω τους τί σημαίνει "καρφωτή αλλαγή ταχύτητας" και άλλα πολλά.

Για την εισαγωγή έχουμε μπερδευτεί λίγο ως προς τα τέλη εισαγωγής. Πχ. για 2000κ.εκ. εγώ ξέρω 40% ο agalmata όμως που έφερε πρόσφατα αυτοκίνητο λέι ότι ισχύει μικρότερο ποσοστό... (?)

Σίγουρα το ποσό θα είναι πάνω από 5000 πιθανώς κοντά στις 10000 ενώ για την 325 ίσως πάνω από 10000.

ena 330 2porto 3/2001 me navi derma 17ares 11.000 teloneio kai eixe timologio agoras 22.000

ayto to eida sto teloneio shmera

ta extra pou exoun mpei apo to ergostasio fainontai sta xartia toy aytokinhtoy den krybontai

kai ena teleytaio pou den ixera

den agorazei kaneis aytokinhto apo toyrko idiokthth giati ta aytokinhta bromokopane

looooooooooooooooooooool

Koita na deis file mou... na sou xarizoun mia BMW full extra, kai na plhrwneis epiplewn to 1/3 sto telwneio...

Pantws arxizw na kaloblepw kai thn coupee E90... alla arage poso 8a kanei?

Ws pote 8a psifizoume autous pou mas kleboun arage? Giati an perimenoume na kopoun ta "xaratsia", prepei kapote na tous kanoume ena kalo xouneri kai na bgaloume Oikologous/Lebenth ktlp, kai oxi na tous bgazoume gia 8eties h na tous bgazoume prwtous sta galop. Mia xwra einai upoanapthkth giati kai o laos einai sta idia epipeda!

Ta eipa kai isixasa

Τουλαχιστον μετα απο τα test drives που εκανα εγω πριν αγορασω το δικο μου και μετα απο τις προτροπες των "υπευθυνων" να το πατησω το αυτοκινητο μεχρι τα... κοκκινα ενω ο χιλιομετρητης εγραφε μονο 233 χιλιομετρα, τα οριακα φρεναρισματα σε κατηφορικο δρομο για να δω την λειτουργια του ABS, το μπες-βγες εκατονταδων ανθρωπων και τις φθορες που αυτο προκαλει εγω λεω οτι δεν αξιζει να δεις για τετοιο μεταχειρησμενο!!

Αντιστοιχη εμπειρια ειχε και συγκενικο μου προσωπο με Fiat Stilo 1,6 το οποιο ειχε την -και καλα- εργοστασιακη εγγυηση και την γενναιοδωρη εκπτωση... Μετα απο ενα χρονο και αρκετες επισκεψεις στο service το πουλησε για να παρει κατι καινουριο!! Οπως και να το κανουμε το καινουριο ειναι απ'ολες τις πλευρες καλυτερο...

Μην ψαρωνετε... Τα 27.000€ για αυτοκινητο 2-3 μηνων απο την αρχικη τιμη των 40.000€ κρυβουν κατι υποπτο!!! Σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογουν τετοια εκπτωση... Εκτως και αν στην Γερμανια τα χαριζουν!

ps: To ιδιο αμαξι εχουμε και εμεις (320i E90) εδω και 3 μηνες και ειναι πραγματικα φανταστικο... Αλλα καλυτερα δεν για καινουριο!

@corumel Τί θα έλεγες αν σου ζητούσαν να πληρώσεις άλλη μια φορά το αυτοκίνητο για να το φέρεις? λολ. 1/3 της αξίας για φόρους φίλε μου είναι μια σημαντική και σχετικά πρόσφατη "κατάκτηση"

Και εγώ έχω αγοράσει εταιρικό αυτοκίνητο 1 έτους και μέχρι τώρα (το έχω 9 μήνες) no problem. Οι κόφτες (εφόσον έχει ζεσταθεί) και τα φρεναρίσματα δεν δημιουργούν πρόβλημα. Μόνο το συνεχιζόμενο ξέσκισμα (πχ.ανάβαση σε ένα βουνό) όταν είναι άστρωτο ίσως.

Το ευαίσθητο σημείο είναι ο συμπλέκτης και τα λάστιχα που πράγματι μπορούν να είναι "τελειωμένα".

Στα σύγχρονα με το ηλεκτρονικό γκάζι ο μόνος τρόπος να βλάψεις τον κινητήρα είναι να τον πιέζεις κρύο ή με κατεβάσματα να τον πας πολύ πέρα από τον κόφτη. Αλλιώς όσο κανίβαλος και να είσαι το ηλ.γκάζι "φιλτράρει" όλες τις εντολές ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κινητήρας.

Εdit: Και όσα αυτοκίνητα αντικατάστασης έχουν περάσει από τα χέρια μου ήταν σε άψογη κατάσταση.

καταρχην το αυτοκινητο πρεπει να ειναι παλαιοτερο των 6 μηνων κ πανω απο 6000 χλμ....μετα δες τον πινακα που εχω παραθεσει...κ βγαζεις την αξια εκυελωνισμου που βεβαια να μην ελπιζεις οτι θα ειναι μονο 5000 ευρω,,,υπολογισε κ τα εξτρα τα οποια θα σου προσθεσουν 2-3 χιλιαρικα το λιγοτερο...αν το αυτοκινητο εχει εργοστασιακη τιμη 20000 ευρω(τιμη τσιφ)τοτε υπολογιζε μειον 7% κ απο το ποσο αυτο θα πληρωσεις το 50%

Αυτην την ******* την τσιφ ψαχνω τοσο καιρο και δεν μπορω να την βρω! Πηρα στα Τελωνεια Καβαλας, Αθηνας και Θεσ/νικης και στο τηλ που εχει εδω μεσα στο θρεντ. Και τι καταλαβα? Ολοι μου λεγανε αλλα ΕΚΤΟΣ την τιμη τσιφ που ζητουσα εγω! Με ρωτουσανε ποσο την πηρα κλπ. Επιδη ομως εχω τις ακρες να γραψω οσο θελω στο τιμολογιο, πρεπει να μαθω την τιμη τσιφ.....3 ατομα πηραμε τηλ. σε κανεναν δεν απαντησανε....κρυφη την εχουν? ? ?

Peugeot 307 cc 2.0 136PS 03/2004 τιμη τσιφ----ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Μπορει καποιος που εχει κονε η που εχει καταφαιρει να συνενοηθει να μου ποσο ειναι? Μ'εχει πιασει απελπησια! ! !

Ευχαριστω προκαταβολικα...

Πες τους ότι βρήκες αυτό το μοντέλο και θέλεις να ρωτήσεις πόσο κοστίζει να το φέρεις Ελλάδα. Θα σου πούνε το φόρο και από εκεί βγάζεις την τιμή CIF.