Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.


vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Os pros tis prodiagrafes ripon.

Endeiktika gia 1800- 2000cc odigia 96=50%

odigia 92-95=92%

odigia 89-91=240%

simvatikis tehnologias 296%

 

Vevaia iparhhei meiosei tis forologikis aksias logo palaiotitos.

 

Panto osa eho koitaksei telika den simferoun.

Mutilator :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον gnikolai το αν λεω ψεμματα δεν θα μου το πεις εσυ. Καταλαβες;

Ο γνωστος μου που αναφερω μπορει κ να ειχε ακρες στο τελωνιο. Το αποτελεσμα ειναι οτι συνολικα του κοστισε οσο εγραψα.

Παιζουν παρα πολλα ρολο στον τελικο εκτελωνισμο ενος οχηματος.Το αν ειναι cabrio, turbo, quattro κλπ. Ολα τα προηγουμενα ανεβαζουν το τελικο κοστολογιο.

Συμφερει να φερει κανεις αυτοκινητο απο το 2001 και μετα διοτι πληρωνει 30% αν ειναι εως 1781cc και 50% αν ειναι εως 1994cc. Ακομη καλλιτερα ειναι το αυτοκινητο που ενδιαφερομαστε να αγορασουμε, να εχει μικρο χτυπηματα(γρατσουνιες, μικρο τρακαρισματα) διοτι με τον τροπο αυτο πεφτει αρκετα η τιμη και η αξια του.Το τρακαρισμα περνιεται στα χαρτια του αυτοκινητου και μειωνει αρκετα την αξια του. Στη Γερμανια το εργατικο κοστος για την επισκευη ενος αυτοκινητου ειναι 3πλασιο του αντιστοιχου κοστους στην Ελλαδα.Δηλαδη αν μια ζημια στη Γερμανια χρειαζεται 5000e για να αποκατασταθει, στην Ελλαδα η ιδια θα κοστισει σιγουρα λιγοτερα απο 2000e. Αυτο εχει να κανει με τις εργατοωρες στα συνεργεια.

Γνωστος μου εφερε απο γερμανια Audi Α4 1.8Τ 192ps 2002 μοντελο ελαφρως τρακαρισμενο και συνολικα με εκτελονισμο και επισκευη κοστισε 24000e. Οχι και ασχημα. Ενας αλλος εφερε Mercedes CLK 200 compressor 2002 μοντελο και του κοστισε συνολικα 30.000e.

Link to comment
Share on other sites

Robert_De_Nitro το αν οφιλος σου ειχε η οχι ακρες στο τελωνειο δε με απασχολει και πολυ εμενα προσωπικα (χωρις παρεξηγηση...). Κι επειδη εδω ανοιχτηκε αυτο το θρεντ για να μας διελευκανθουν ορισμενες αποριες καλο θα ηταν οποιος λεει κατι να το ξερει στα σιγουρα και να δινει οχι παραδειγματα που απλα εχει ακουσει αλλα παραδειγματα με τιμες πραγματικες,ποσοστα φορου,εξτρα που εχει το αμαξι και γενικα ολες τις λεπτομερεις για να καταλαβουμε ολοι τι γινεται με αυτο το θεμα...

Το να πω κι εγω "ξερω εναν που φερε το ταδε με τοσα και συνολικα του πηγε τοσα " δε θα βοηθησει ουτε εσενα ουτε κανεναν αλλον να καταλαβει τι παιζει...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και ιδίως στον οξύθυμο κ. Robert_De_Nitro.

 

Κατα αρχην δε ειπα οτι εισαι ψευτης! Διαβασε το αλλη μια... Για το φιλο σου αναφερθηκα!

Στο κλιμα που μιλησε ο χρηστης Zer0cooL24 θα μιλησω και εγω.

Με "μπορει" και ισως δε βαφονται αυγα (οπως λεει και η παροιμια). Ο φιλος σου λοιπον, και το πρωθυπουργο να εχει για φιλο στο τελωνειο, θα του ειναι αχρηστος! Στο τελωνειο ΔΕ πληρωνεις οσο και να χτυπιεσε εσυ και ο φιλος σου! Στην εφορα τωρα, αν εχει γνωστο, θα πρεπει να εχει ολοκληρο το τμημα γνωστο, γιατι το ελεγχουν 2 ατομα το αυτοκινητο! Και ο ελεγχος εχει να κανει με τον εξοπλισμο (ηλεκτρικα παραθυρα, καμπριο κ.λπ). Εκει ειπαμε που πληρωνεις το μεγαλο φεσι ειναι στο ποσο χρονων ειναι το αυτοκινητο, οπου μονο αν εκεινη τη μερα δουλευουν οι υπαλληλοι του υπουργειου που ειναι ολοι τους τυφλοι προκειτα να πληρωσεις μικρο φορο και ας εχεις το ιδιο βισμα με πριν (βλ. Πρωθυπουργο).

Τα υπολοιπα παραδειγματα που αναφερεις τα θεωρω μαλλον λογικα. Εσυ ομως μιλησες για μοντελο ΄98 οπου πληρωσε για την αγορα 7200 και αλλα 2800περιπου στο τελωνειο. Αυτα λοιπον δε ξερω ποιος τα λεει, αλλα λεει ψεμματα! Το αντιστροφο μπορει να εγινε, να στοιχησε δηλαδη το αυτοκινητο 2800 και να πληρωσε λογο παλαιοτητας και εξοπλισμου αλλα 7200 αλλα και παλι ΔΕ γινεται, γιατι αν ηταν ετσι, θα εφερνε και εγω ενα αυτοκινητο και θα παρουσιαζα για αποδειξη 100ευρω!

 

Τωρα καποιος ρωτησε αν συμφερει! Ναι, αλλα μονο με πολυ ψαξιμο! Για παραδειγμα, ενα καινουριο συγκεκριμενο μοντελο στην Ελλαδα κανει ας πουμε 30.000. Αφενος μεν το βρισκεις δυσκολα μεταχειρισμενο και καινουριο (1-3 χρονια), αφετερου δε, ο ιδιοκτητης του ζητα οσα λεφτα εδωσε για να μη χασει και σπανια πεφτει κατω απο τα 28.000. Αν βρεις λοιπον κατι τετοιο μη το σκεφτεσε, χτυπα το! Αλλα ειπαμε, ποιος Ελληνας δινει 30.000 για να το πουλησει μετα απο 1 χρονο...;

Στη Γερμανια λοιπον, το αντιστοιχο μοντελο το βρισκεις ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ ενος ετους ή και με μερικων μηνων! Με τιμη κοντα στα 21.000. Αν μαλιστα ειναι λιγο πιο "παλειο" δηλαδη 3 χρονων τοτε πεφτει κατω απο τα 20.000 και αν εχει και καποιο μικρο τρακαρισμα που δε επιρρεαζει ομως το κινητηρα (για να μην εχεις και το αγχος της επισκευης) τοτε πεφτει στα μισα λεφτα φτανουμε δηλαδη και τα 15000Ευρω! Μετα λοιπον τους υπολογισμους που πρεπει να κανεις (μαλλον πρεπει να στις κανει καποιος στο αντιστοιχο τμημα της εφοριας βγαζεις μια σουμα κοντα στα 27.000Ευρω! Με γεια λοιπον το αυτοκινητο!

Και θα σας πω ξανα, τι εγινε με τη δικη μου περιπτωση:

Mercedes C180Kompresor Δεκεμβριος 2002. Το οχημα ειναι με 10.000χλμ και απο τον Ιουλιο του 2003 καθεται στο Παρκινγκ της Μερσεντες στο Σιντελφιγκεν της Στουτκαρδης! Μιλαμε δηλαδη για 6 μηνες χρηση το αυτοκινητο! 5χρονια εγγυηση της Μερσεντες και αλλα 2 αντιπροσωπειας με 10000χλμ και τιμη 21.000! Δωσαμε και αλλα 7000φορο και μας βγηκε στα 28000, αντε βαλε και αλλα 1000 για εισητηρια και βενζινες φτασαμε τα 29000! Βρειτε το μοντελο εδω ποσο εχει καινουριο! Βρειτε το (αν το βρειτε) και ποσο εχει μεταχειρισμενο 6 μηνων και καντε τη συγκριση να δειτε αν συμφερει! Δε μπορω να πω οτι καναμε και τη γαματη επιλογη, αλλα ειναι καλη αγορα!

 

Αυτα!

 

Υ.Γ: Μηπως ξερει κανεις πως ανεβαζουμε φωτογραφιες μεγεθους 500ΚΒ;

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Link to comment
Share on other sites

καπου στο gtc forum θα βρεις εξακριβωμενες info+τα ποσοστα που παιζουν για καθε ειδος οχηματος,...- δεν το κρατησα το λινκ κ δεν εχω χρονο να ψαξω-

παντως να ξερετε οτι σας συμφερει απο το 2000 κ μετα...

 

 

 

η περιβοητη λιστα κ απο το car.gr(καποιος το ανεφερε πιο πανω)http://www.car.gr/mein/telonio.htm

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζωντας τις απαντήσεις σας σε αυτό το thread, και επειδή ενδιαφέρωμαι άμεσα για αυτοκίνητο απο Γερμανία, ενα εχω να πω. Προς τι λοιπόν ρε παιδιά η ενωση των κρατών; Που ειναι στην πράξη οι ωφέλειες απο την πολυδιαφημισμένη και περιβόητη Ε.Ε; :mad:
Link to comment
Share on other sites

Σωστος ο gnikolai σε αυτα που ειπε.

Καλο ειναι να μιλαμε μονο με στοιχεια και οχι με φημες.

Θα σας πω την περιπτωση μου. Αυτες τις μερες αγορασα απο Γερμανια Opel astra Coupe Turbo του 2001 με 90Κ χιλιομετρα full extra και μου βγαινει τελικη τιμη με πινακιδες γυρω στα 17.000 ευρα. Οχι και ασχημα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια γιατι λεει ο καθενας οτι του καπνισει??Οτι θελει λεει ο καθενας...

Κοιταξτε εδώ να δειτε αναλυτικα...

 

 

Οσο για αυτο που λες SakisPlayer,η Ελλαδα πληρωνει μεγαλα προστιμα.Αλλα παρ ολα αυτα,συνεχιζει να μην υπακουει στις ευρωπαικες οδηγιες.Φαντασου ΠΟΣΑ βγαζουν...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

profanos nai symfona me ayta poy eipes !!!!

 

 

ayto tora me to alati mporoyme na to eksakribosoyme kapos oti dld den xrishmopoiyn alati alla allo iliko to opoio den prokalei fthores stis lamarines toy aytokinhtoy ?

Link to comment
Share on other sites

exei ξαναγινει παρομοιο θεμα.κοιταξτε εκει για την λιστα τελωνειου..

οτι ειναι μετα το 2000 συμφερει.εννοειται πως δεν πας να φερεις 1.4-1.6 δεν εχεις μεγαλα κερδη.

τα περισσοτερα μτχ εδω ειναι απο ΓΕρμανια κ γενικοτερα Ε.Ε ή κατασχεσεις...

αυτο με την σκουρια απο αλατι(ξαφνικα ακουστηκε εδω κ 2-3 μηνες) παιζει σε μικρο βαθμο αν ειναι εως 3 χρονων δεν θα υρπαξει προβλημα.

το golf 4 gti full extra eixe 35xil(ektos gps) new +5xil telwneio.

to neo golf 5 gti sthn germania xekinaei apo 23xil! k ftanei full extra me o8onh tis 30xil.

Ενω αντιθετως εδω κατι ακουγεται πως θα ξεκινα απο 30χιλ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

λοιπον επιδη την εχω ψαξει την δουλεια και επειδη το αυτοκινητο του πατερα μου οταν το πηρε πριν απο χρονια απο την γερμανια -αλλα καινουργιο και οχι μεταχειρισμενο- εχει αρκετες διαφορες με αυτα που ηρθαν ελλαδα!π.χ. εξοπλισμο ο οποιος στην ελλαδα ηταν εξτρα τοτε.οσο αφορα τις λαμαρινες και τα μεταλλα συμφωνα με τα λογια γερμανου εμπορου -δεν συμφερει μια αυτοβιομηχανια να διατηρει 2 διαφορετικες γραμμες παραγωγης!αυτο γινοταν παλαιοτερα οταν τα αυτοκινητα που προοριζοταν για τις αγορες τις βορειου ευρωπης ειχαν καλυτερης ποιοτητας λαμαρινα για να αντεχουν στα αλατια.στην γερμανια απ'οσο με εχουν πει το αλατι δεν το ριχνουν σε τετοια ποσοτητα οπως παλια!ριχνουν ουρια.

 

οσον αφορα τον εκτελωνισμο ισχυουν τα εξης:

κατα τον εκτελωνισμο λαμβανονται υποψη τα εξης :ετος κατασκευης(οσο πιο καινουργιο ειναι το αυτοκινητο τοσο λιγοτερο το τελωνειο)

οι προδιαγραφες ρυπων(αν π.χ. ενα αυτοκινητο καλυπτει τις προδιαγραφες ρυπων euro 4 και ενα αλλο μονο τις προδιαγραφες ρυπων euro 3 τοτε αυτο με το euro 4 θα πληρωσει λιγοτερα!

 

ο εξοπλισμος ειναι το κυριοτερο γιατι το καθετι πανω στο αυτοκινητο τιμολογειται!

δηλαδη:τα τελωνεια εχουν καταλογους με τον εξοπλισμο π.χ. του opel vectra mod 02 1.6 comfort αν η γερμανικη εκδοση comfort ειχε για παραδειγμα στανταρ το esp Και το ελληνικο οχι τοτε για το esp θα πληρωσεις εξτρα!

 

αυτοκινητο με χμ λιγοτερα απο 6000 θεωρειται σχεδον καινουργιο!δηλαδη περνα με φορο 16%!ειδικα οι τιμες πεφτουν ππολυ σε καινουργια τα οποια εχουν λιγα χμ και ειναι καινουργια μοντελα!

 

αγορα αυτοκινητου απο γερμανια συμφερει μονο για αυτοκινητα πανω απο 1600 γιατι αυτα που ειναι πιο λιγα εχουν απαλλαγη απο κατι σαν τον δακτυλιο της αθηνας(δεν το ξερω ακριβως πως λειτουργει αυτο)

 

αυτα τα ολιγα.ελπιζω να βοηθησα...

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...
Link to comment
Share on other sites

κατι αλλο για το τελωνειο ειναι αξια αυτοκινητου*1,16-1,37=τελικη τιμη.

για αυτοκινητα εως 5 ετων.

αν παει καποιος μονος να υπολογιζει οτι θα ξοδψει περιπου 4000 εντος γερμανιας.

 

το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις μαιμουνια και να βαλεις μετα απο συννενοηση μικροτερη αναγραφοεμενη τιμη αγορας ετσι ωστε να γλυτωσεις τελωνειο!

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Paidia apo prwsopiki empeiria :

ALFA GTV 1.8 2000 teli ,agora apo Italia 8000 ,telwneio 4500 ,pinakides 1000=13500.Edw exei 20000.

Symferei amakisa 3etias apo 1.8 ws 2.5 i alliws apo 97 ws 2001 teli.Kathe amaksi exei mia "timi ektimisis".Stin adeia kathe amaksiou yparxei enas arithmos ( den thymamai akribws ) 9575 mallon.Yparxei kai mia katigoria aytokinitwn pou exoun enan allon arithmo kai ta opoio den simferoun gia ektelwnismo.O arithmos aytos afora tous rypous.

Apo kei kai pera i agora prepei na ginei mono apo idiwti.Kai ayto giati apo mantra tha plirwneis epipleon 18% fpa .Me ton idiwti kaneis ena idiwtiko symfonitiko kai anagrafetai panw i timi.Fysika den mporeis na grapseis oti theleis giati yparxei timi ektimisis tou aytokinitou.To telwneio einai peripou (me mikro pososto apoklisis ) :

2001 teli kai meta :35-37 % epi tis timis ektimisis

97-2001 teli :50-52 % epi tis timis ektimisis.

To symantiko einai na exeis enan sobaro ektelwnisti kai na tou steileis tin adeia tou aytokinitou pou prokeitai na agoraseis fwtotypimeni kai na sou pei akribws ti plirwneis.Ola ayta pou sas lew einai kanonika kai nomimotata.

Egw exw prwsopiki empeiria kai to kalokairi tha parw ena GTV 1.8 .

Opoios thelei na me rwtisei kati ,oti kserw tha boi8isw.

http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg
Link to comment
Share on other sites

Bebaia paizoun rolo ta kybika kai se sxesi me tin xronologia tou aytokinitou bgainei to pososto.Bebaia pio panw eipa oti symferei 1800 giati sygrinw me tis times pou yparxoun stin ellada.symferei kalo amaksi , kata protimisi dithesio , 97-2001 giati kyriws gi'aytous einai sakarakes kai aytoi den ta xrisimopoioun epeidi ola ta amaksia tous einai kainouria kai me petrelaio.
http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg
Link to comment
Share on other sites

O eksoplismos paizei rolo alla min kolas ekei.Yparxoun polla parathyra ston nomo.Min ta ypologizeis katholoy ayta.O ektelwnistis soy tha brei tin akri
http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg
Link to comment
Share on other sites

Δλδ, για να φερω αυτο ποσα θα μου βγει?

File gia to sygekrimeno den mporeis na milas giati einai apo mantra , ektos an exeis kapoia epixeirisi ,giati alliws tha plirwseis epipleon 18% fpa.Gia ena paromoio mporw na soy pw omws oti epeidi einai 2000cc kalytera na einai 2002 giati alliws to pososto sto telwneio soy einai peripoy 55% epi tis timis.

Basika prepei na ksekinas apo to poso kanei edw to amaksi gia na mporeis na deis an se symferei.Apo kei kai pera eisai peripou sta 26+15 + 1000 gia pinakides kai kati alla ,synolo exeis ksefygei poly.An itan 2002 tha eixes ligotero telwneio alla profanws tha to agorazes to amaksi ligo perissotero.Omws ayti i analogia se symferei.Diladi kalytera na anebaineis stin katigoria tis xronologias ( dioti oi diafores den einai terasties ),etsi wste na pefteis stin katigoria toy posostoy sto telwneio ( edw oi diafores einai arketa eynoikes).

Egw prwsopika den exw asxoli8ei me tetoia aytokinta para mono me z3,TT,GTV,S3 .

To simantikotero einai oti ayto to saab einai cabrio kai cabrio ksexase to.Tha exeis epipleon telwneio peripoy 20-30 %.An mporeis na breis coype einai to idanikotero.Oso gia eksoplismo den exeis kanena problima oti kai na exei panw.

http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg
Link to comment
Share on other sites

Οντως αν βγαινει 42000 δε συμφερει με 52000 παιρνεις το καινουριο....κριμα.....εχω βρει και ενα cosworth original με 10900 αλλα αυτο μαλλον θα παει ψηλα λογω παλαιοτητας....σωστα?

NO ROTOR-NO MOTOR!!!

MUNCH MUNCH PISTONS FOR LUNCH!!!

 

MAZDA RX7-FD3S

Link to comment
Share on other sites

λοιπον

μερικες διευκρινησεις αν και εχω Ποσταρει τουλαχιστον 2 φορες για παρομοιο αρχικο Post.

 

καποιος ανεφερε οτι πηγαινεις στην πρεσβεια για να σφραγισεις την αποδειξη.Αυτο δεν το ξερω

 

εστω οτι το αυτοκινητο κοστιζει 15000 ειναι ενα audi a4 ειναι μοντελο 2002 και εχει 50000 km .

 

ο φορος τον οποιο θα πληρωσει θα ειναι αναλογος με τα km του αυτοκινητου,την ημ. πρωτης αδειας κυκλοφοριας του εξοπλισμου και των προδιαγραφων ρυπων.

 

οσο πιο καινουργιο ειναι τοσο λιγοτερο τελωνειο θα πληρωσεις.

τα τελωνεια εχουν λιστα με τον εξοπλισμο του εκαστοτε αυτοκινητου.

δηλαδη εαν το 2002 το a4 το οποιο εκανε εισαγωγη η ελ. αντιπροσωπεια δεν ειχε κλιμα αλλα aircondition τοτε στο τελωνειο θα το χρεωθεις εξτρα ακομη και αν π.χ. στην γερμανια ηταν στανταρ.

 

αναλογα με το ποια νορμα προδιαγραφων ρυπων τυρει ο κινητηρας του αυτοκινητου πεφτει η τιμη αγορας του αλλα και πληρωνεις πιο πολλα στο τελωνειο.

 

να σημειωσω οτι εαν βρειτε αυτοκινητο το οποιο εχει μεχρι 7000 km και ειναι λιγοτερο απο ενος χρονου τοτε ο φορος ειναι πολυ μικρος.νομιζω 7%

 

στην περιπτωση του προαναφερθεντος a4 ο φορος κυμαινεται απο 25% εως 37 % αναλογα με τα παραπανω.

 

αν εχω κανει λαθος η εχει καποιος αλλος να προσθεσει κατι καλοδεχουμενο.

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...
Link to comment
Share on other sites

Oxi kainourio den ginetai .Einai idia xrimata.Tha einai ligo pio f8ino apo ekei alla me telwneio kai pinakides,mi sou pw tha bgei kai parapanw!Einai san na eisai antiprwsopia kai na poulas se pelates.Kai aytoi etsi pairnoun me tin idia diadikasia.Prwsopiki mou apospi :

Oxi stis saboures tis Elladas ,

ferte amaksia apo 97-2001 , kyriws sportscar - di8esia - coupe ,1800cc ,ta opoia stin ellada einai ypertimimena kai prepei na eisai efoplistis gia na ta agoraseis.

Aksizei to treksimo.An par'ola ayta ksereis tin diadikasia tote einai paixnidaki.Na fantasteite tin diadikasia metabibasis tin kaneis sta periptera !!Kai meta theleis mono mia sfragida eite apo to proksenio eite apo mia armodia yphresia i opoia yparxei kathe 200 metra.

http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...