Jump to content

Βοήθεια! Όλα έγιναν κουτάκια!

stefidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχω κανένα στοιχείο τι και πως.. Έδωσα το netbook σε κάποιο άτομο μη εξοικειωμένο με τεχνολογία για να κάνει μια δουλειά και έκανε κάτι που δε μπορεί να μου το εξηγήσει... Το νέο καθεστώς είναι το εξής:

http://img716.imageshack.us/img716/2859/imgp0002q.th.jpg

Σας παρακαλώ βοηθήστε με! Έχω βαρεθεί να κάνω format! Δε θέλω να ξανακάνω ποτέ format στη ζωή μου.... :cry::cry::cry::cry:

Δοκίμασες να κάνει "Επαναφορά Συστήματος"; Βάλε το Recovery CD και αντί για "Καθαρή Εγκατάσταση" κάνε "Επιδιόρθωση".

Την επαναφορά συστήματος την έχω απενεργοποιημένη... :cry:

Είναι netbook, δεν έχει disk drive....... :cry::cry:

δοκιμασε αν μπορεις να πας στα region settings και δες μιμπος εχει αλλαξη η γλωσσα.

Δοκίμασε στον πίνακα ελέγχου στο Language and Region (τοποθεσία νομίζω στα ελληνικά) μήπως έχει πειράξει και έχει αλλάξει το Unicode απο Greece σε κάποια άλλη χώρα,αν και δεν νομίζω να επηρέαζε τόσο πολύ, συνήθως τα ονόματα μόνο των φακέλων δεν φαίνονται σωστά.

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

δοκιμασε αν μπορεις να πας στα region settings και δες μιμπος εχει αλλαξη η γλωσσα.

Δοκίμασε στον πίνακα ελέγχου στο Language and Region (τοποθεσία νομίζω στα ελληνικά) μήπως έχει πειράξει και έχει αλλάξει το Unicode απο Greece σε κάποια άλλη χώρα,αν και δεν νομίζω να επηρέαζε τόσο πολύ, συνήθως τα ονόματα μόνο των φακέλων δεν φαίνονται σωστά.

Παιδιά, είναι όλα κουτάκια! Όλα είναι ίδια, δεν ξεχωρίζεις τίποτα μέσα στα textboxes! Τα άλλαξα κουτουρού επιλέγοντας κάτι άλλο στην τύχη αλλά τίποτα! Μέχρι και το κουμπί έναρξη ρε παιδιά 6 κουτάκια έγινε! 20 χρόνια power user από την εποχή του 8088 πρώτη φορά στη ζωή μου το βλέπω αυτό το πράγμα!

Πρέπει να άλλαξε την γραμματοσειρά με κάποια που δεν έχει Ελληνικά (νομίζω έχεις ελληνικά ΧΡ, σωστά; )

Κάνε δεξί κλικ στο desktop, πάνε στην τελευταία επιλογή (είναι οι ιδιότητες) και βρες το αυτάκι "Ἑμφάνιση" (είναι αυτό που ρυθμίζεις τα χρώματα των παραθύρων κτλ.)

Έχει δύο κουμπάκια. Το ένα είναι Εφέ... και το άλλο για προχωρημένους, κάνε κλικ σε αυτό (είναι το από κάτω, προφανώς θα έχει περισσότερα κουτάκια από το άλλο)

Στα δύο pop down menus το ένα είναι το αντικείμενο και το άλλο (που ενεργοποιείται σε μερικά αντικείμενα) είναι η γραμματοσειρά. Δοκίμασε να δεις τι γραμματοσειρές έχει και να βάλεις κάποια unicode που έχει Ελληνικό script, π.χ. Arial. δες την εικόνα.

άλλη πιθανότητα είναι να σε έσβησε κάποιες γραμματοσειρές. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάποια ρύθμιση γλώσσας και έγινε αυτό.

Read The F...ing Manual First

Αν δεν σου δουλέψει ούτε αυτο που προτείνει ο XPhys, δοκίμασε να περάσεις τα xp (ελπίζω να τα έχεις γενικά) σε ένα USB Stick και να κάνεις repair απο κει.

Πρέπει να άλλαξε την γραμματοσειρά με κάποια που δεν έχει Ελληνικά (νομίζω έχεις ελληνικά ΧΡ, σωστά; )

Κάνε δεξί κλικ στο desktop, πάνε στην τελευταία επιλογή (είναι οι ιδιότητες) και βρες το αυτάκι "Ἑμφάνιση" (είναι αυτό που ρυθμίζεις τα χρώματα των παραθύρων κτλ.)

Έχει δύο κουμπάκια. Το ένα είναι Εφέ... και το άλλο για προχωρημένους, κάνε κλικ σε αυτό (είναι το από κάτω, προφανώς θα έχει περισσότερα κουτάκια από το άλλο)

Στα δύο pop down menus το ένα είναι το αντικείμενο και το άλλο (που ενεργοποιείται σε μερικά αντικείμενα) είναι η γραμματοσειρά. Δοκίμασε να δεις τι γραμματοσειρές έχει και να βάλεις κάποια unicode που έχει Ελληνικό script, π.χ. Arial. δες την εικόνα.

άλλη πιθανότητα είναι να σε έσβησε κάποιες γραμματοσειρές. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάποια ρύθμιση γλώσσας και έγινε αυτό.

Νομίζω ότι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι έγινε.... Σε εκείνο το pop down menu που μου λες, υπάρχει μόνο μια γραμματοσειρά η οποία είναι η...... VIRTUAL DJ!!!! Έλεος!! :mad:

Τι κάνουμε τώρα; :cry::cry:

Νομίζω ότι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι έγινε.... Σε εκείνο το pop down menu που μου λες, υπάρχει μόνο μια γραμματοσειρά η οποία είναι η...... VIRTUAL DJ!!!! Έλεος!! :mad:

Τι κάνουμε τώρα; :cry::cry:

Βρές από κάποια εγκατάσταση XP τον φάκελο C:\Windows\Fonts και αντικατέστησε τα FONTS. Λογικά θα είναι ok μετά.

Αν δεν σου δουλέψει ούτε αυτο που προτείνει ο XPhys, δοκίμασε να περάσεις τα xp (ελπίζω να τα έχεις γενικά) σε ένα USB Stick και να κάνεις repair απο κει.

Αυτό που λες το δοκίμασα ήδη (έτσι κι αλλιώς σε stick τα έχω τα xp του netbook) αλλά... μόλις πατάς το R για Repair, καταλήγει σε μια γραμμή εντολών. Και μετά τι; :confused:

Βρές από κάποια εγκατάσταση XP τον φάκελο C:\Windows\Fonts και αντικατέστησε τα FONTS. Λογικά θα είναι ok μετά.

Η πλάκα είναι ότι μέσα στο φάκελο C:\Windows\Fonts υπάρχουν όλα τα fonts! :X

Αυτό που λες το δοκίμασα ήδη (έτσι κι αλλιώς σε stick τα έχω τα xp του netbook) αλλά... μόλις πατάς το R για Repair, καταλήγει σε μια γραμμή εντολών. Και μετά τι; :confused:

Η πλάκα είναι ότι μέσα στο φάκελο C:\Windows\Fonts υπάρχουν όλα τα fonts! :X

ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία

for .FON font files

expand E:\i386\Sserife.fo

for ".TTF" font files:

expand E:\i386\Arial.tt_ C:\Windows\Fonts\Arial.ttf

Replace C:\Windows\Fonts with %windir%\fonts

αυτά είναι τα Fonts των παραθύρων κτλ by default.

Sorry, my bad για το repair, εννοούσα repair installation βασικά, που κάνεις upgrade install και απλά "φρεσκάρει" την εγκατάσταση σου.

Τελικά αν και έλεγα ότι "αφού υπάρχουν γιατί να το κάνω;", έκανα αυτό το πράγμα (πήρα όλο τον φάκελο Fonts από το desktop μου και τον πέταξα στο netbook) και λύθυκε το πρόβλημα!!! :D:D:D:happy:

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!! :thanks:

Λες να υπάρχει πρόβλημα που στο Desktop έχω XP Pro αγγλικά ενώ στο netbook XP Home ελληνικά; Και τα 2 original είναι.. :confused:

:) Nothing.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,τα fonts, τουλάχιστον αυτά που χρειαζόμαστε εμείς, τα ίδια είναι.

Ειλικρινά είμαι περίεργος τι είχε κάνει ο θεούλης που του το δάνεισες & τα κατάφερε να το κάνει έτσι.:p

:) Nothing.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,τα fonts, τουλάχιστον αυτά που χρειαζόμαστε εμείς, τα ίδια είναι.

Ειλικρινά είμαι περίεργος τι είχε κάνει ο θεούλης που του το δάνεισες & τα κατάφερε να το κάνει έτσι.:p

Για την ιστορία και επειδή εξιχνίασα ακριβώς τι έγινε, θα σου ικανοποιήσω την περιέργεια!! :D

Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν ένα bug του Virtual DJ (προγράμμα για μείξη τραγουδιών) το οποίο κατά την εκκίνηση σου ζητάει να επιλέξεις περιβάλλον εργασίας. Ε λοιπόν στη φόρμα που έχει τα radio buttons και το OK, αν ΔΕΝ πατήσεις το OK για να μπεις στην εφαρμογή και κάνεις επανεκκίνηση του pc (αυτός τρόμαξε και έκανε επανεκκίνηση), συμβαίνει αυτό το πράγμα! Όσο κουλό κι αν σου ακούγεται, το Virtual DJ την ώρα που τρέχει, επιβάλλει σε όλο το σύστημα τις γραμματοσειρές του και αν δεν κλείσει σωστά, έχεις αυτό το πρόβλημα! &*!%#&^$

Μιλάμε για την έκδοση 5.2 Portable.

Σ' ευχαριστώ και πάλι! :D:happy: Χωρίς τη βοήθειά σου, θα κατέληγα σε format και θα "έχανα" μια μέρα από τη ζωή μου για να ξανασετάρω τα πάντα!

Μπορεί να κλείσει το θέμα.. :)