Jump to content

Τροποποιήσεις Ε710 - κωδικοί - Software

gmat
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

sakis yparxei -mporeis na vreis-kanena patchaki gia to kentriko pliktro wste na min mpainei sto wap???????mou exei spasei ta...neyra

kai mia teleytaia erwtisi sakis...8ymamai ypirxe ena fishbone klp klp.... yparxei tpt gia to kainourio fw??? Etsi kanena efe e3wterikis othonis (i kai eswterikis)?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Paladin (10 Οκτ. 2004 , 02:31)

Ρε παιδιά, το MOT2BIN δε μου λειτουργεί στα ΧΡ. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;;; ΒΟΗΘΕΙΑ...

den anoigei kapoio programma aplos kane drag'n'drop epano tou to arxeio pou theleis kai eisai etoimos

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lazarosamsung (10 Οκτ. 2004 , 09:21)

sakis yparxei -mporeis na vreis-kanena patchaki gia to kentriko pliktro wste na min mpainei sto wap???????mou exei spasei ta...neyra

den nomizo na iparxei kati tetoio.... apla vale tis wap rithmiseis sou stin deuteri thesi ton rithmiseon.....oste otan mperdeuese kai to patas na min xreonese apla na sou leei "mi diathesimi ipiresia" kai na kleinei

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lazarosamsung (10 Οκτ. 2004 , 10:08)

kai mia teleytaia erwtisi sakis...8ymamai ypirxe ena fishbone klp klp.... yparxei tpt gia to kainourio fw??? Etsi kanena efe e3wterikis othonis (i kai eswterikis)?

pare ta *.s3 pou sou aresoun gia opoiodipote FW anikse ta me to januka klepse!!!! tis oikones pou thes kai ksanadimiourgise ta .s3 gia na teriazoun sto diko sou Fw

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος barba-stroumf ( 9 Οκτ. 2004 , 17:32)

πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω globy απλά πες μου πως λεγεται το σουηδικό firmware!α και για ποιο κινητό για το Ε710 να υποθέσω ε...?απλά πες μου και θα ψάξω όλο το δίχτυ για να το βρω!

Οχι, για το E700.

Μεχρι προτινως ειχα την εντυπωση πως καποιο hardware ("γεφυρα") μας κλειδωνει τις υπερυθρες, αλλα ειλικρινα, επεσα απο τα συννεφα. Καλωδιο, δυστυχως, δεν εχω, και θα πρεπει να το κανω παραγγελια για να ερθει Γιαννενα. Με την πρωτη ευκαιρια, θα το δοκιμασω, και ας κανει

ο Θεος να πιασει και για εμας. (Στφου, ξεχασα να παρω το κεντρο εξυπηρετησης της EuroElectronics να δω τι θα μου απαντησουν).

ΜπαρμπαΣτρουμφ, εαν ξαναπετυχω το παλληκαρι, το μονο που μπορω να δω ειναι η εκδοση του λογισμικου (απο το "κρυφο" μενου *#8999*8378#) - Eαν κανω λαθος διορθωσε με.

Υ.γ Απο ποιυ θα βρουμε την Σουηδικη εκδοση, μακαρι να΄ξερα. Και ειναι ετσι ο χρονος μου -τουλαχιστον για τον μηνα που ερχεται- που δεν μπορω να αφιερωσω ουτε μερικα λεπτα για να ψαξω.

Mανο, εαν διαβαζεις, υπαρχει καποιος τροπος να επιβεβαιωσουμε εαν οι υπερυθρες ειναι κλειδωμενες μονο στην Ελλαδα; Καποια επικοινωνια (καπως πιο επισημη με την Samsung, ισως καποια σελιδα που μπορει να γνωριζεις; )

Υ.γ Επιμενω πως οι υπερυθρες κατα 90% κλειδωνουν απο το Firmware (δεν εμφανιζει σε φωτο, ηχους κ.λπ την επιλογη μεσω υπερυθρων), ενω αυτη υπαρχει.

Οχι, για το E700.

Μεχρι προτινως ειχα την εντυπωση πως καποιο hardware ("γεφυρα") μας κλειδωνει τις υπερυθρες, αλλα ειλικρινα, επεσα απο τα συννεφα. Καλωδιο, δυστυχως, δεν εχω, και θα πρεπει να το κανω παραγγελια για να ερθει Γιαννενα. Με την πρωτη ευκαιρια, θα το δοκιμασω, και ας κανει

ο Θεος να πιασει και για εμας. (Στφου, ξεχασα να παρω το κεντρο εξυπηρετησης της EuroElectronics να δω τι θα μου απαντησουν).

ΜπαρμπαΣτρουμφ, εαν ξαναπετυχω το παλληκαρι, το μονο που μπορω να δω ειναι η εκδοση του λογισμικου (απο το "κρυφο" μενου *#8999*8378#) - Eαν κανω λαθος διορθωσε με.

Υ.γ Απο ποιυ θα βρουμε την Σουηδικη εκδοση, μακαρι να΄ξερα. Και ειναι ετσι ο χρονος μου -τουλαχιστον για τον μηνα που ερχεται- που δεν μπορω να αφιερωσω ουτε μερικα λεπτα για να ψαξω.

κοίτα φίλε μου δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό που λες ότι οι υπέρυθρες έχουν σχέση με την firmware του κινητού...μπορεί βέβαια να έχεις και δίκιο...!όμως θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα..εγώ έχω στο v200 μου αλλάξει 2 φορές τη firmware του κινητού μου με 2 διαφορετικές...όμως οι υπέρυθρες που έιναι ίδιες με του Ε700 δεν λειτουργούν...εγώ πιστεύω ότι ότι έχει σχέση με τη κατασκευάστρια εταιρία που βάζουν τις υπέρυθρες νεκρές και με μόνη δυνατότητα τους να συνδέονται με τα pc αλλά και αυτό χωρίς αποτέλεσμα(σε μένα προσωπικά!)έχει σχέση με το πως έχει δημιουργηθεί το λογισμικό από την εταιρεία...

AlbumArt_%7B31303397-6.

Ποτέ μην κάνεις το ίδιο λάθος,

θυμήσου ότι υπάρχουν τόσα άλλα!

kalispera...sakis se vrika kai se allo forum me to nick sakis007.. esy dn eisai :p ? tespa..re man anevase oti mod exeis gia tin E5 plz!

Esy 8a mas lytrwseis :p !!!!

:!: A! ta .s3 arxeia sou pou exeis sto briefcase sou dn katevainoun! prepei na ta zippareis! :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lazarosamsung (12 Οκτ. 2004 , 18:14)

kalispera...sakis se vrika kai se allo forum me to nick sakis007.. esy dn eisai :p ? tespa..re man anevase oti mod exeis gia tin E5 plz!

Esy 8a mas lytrwseis :p !!!!

:!: A! ta .s3 arxeia sou pou exeis sto briefcase sou dn katevainoun! prepei na ta zippareis! :lol:

Nai ego eimai kai edo to 7 ithela alla argisa :D

ta eftiaksa ola ta arxeia kai evala merika akomi ...

Ρε παιδιά, η DE5 μου κάνει bug στις φωτογραφίες που έχω τραβήξει(σε μερικές). Είναι σα να βλέπω εικόνα με χιόνια. Anyway, έχω περάσει την DF4. Υπάρχουν mods για ΧΡ look για αυτή την έκδοση???

Μήπως υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τη μέθοδο εισαγωγής κειμένου όταν γράφουμε μήνυμα ή όταν καταχωρούμε ένα όνομα? Ίσως έτσι να μπορέσουμε να σώσουμε τον τηλ. μας κατάλογο με το Handset Manager, να αναγνωρίζει τα ελληνικά.

Kalispera...! Sakis, mpes ligo kai des edw...: h**p://www.johnstoneham.com/mods.htm

mas kanei tpt?? Enoow,tairiazei kanena (idios i panw mpara me ta eikonidia) mod?

Γειά σας παιδιά

Αφού αγόρασα το καλώδιο usb/rs-232 κατέβασα το optiflash 3.7.0.1 και πήρα μπακάπ του fw του Ε-710 vod. live μου είμαι έτοιμος για φλασάρισμα καινούργιου fw.Διάβασα και ξαναδιάβασα όλες τις σελίδες του forum από την αρχή και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα .

Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιό fw θα βάλω από που θα το κατεβάσω

Την διαδικασία την έχω καταλάβει

Πάντως μια επανάληψη δεν βλάπτει

Το κινητό μου είναι κλειδωμένο και κάθε φορά που τελειώνει η μπαταρία πρέπει να βάλω *2767*688ΙΜΕΙ# για να δεχθεί την κοσμοτε κάρτα.

Θέλω βοήθεια για να απαλαγώ από τον βραχνά του κλειδώματος και του voda-live Αγγλίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

lianma

HEEEEEELPPPPP

Εκανα φλας το E710XXDE5_byNMarco και περίπου στο 70% έβγαλε error και σταμάτησε Τώρα δεν ανοίγει καθόλου

Προσπάθησα να βάλω το παλιό φιρμγουορ που έχω κάνει μπάκαπ και όταν μου λέει να πατ'ησω on το πατάω στο τηλέφωνο και΄τίποτα.

Τί έγινε μήπως άδειασε η μπαταρία η να το πετάξω

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

lianma

Πάλι εγώ κλαψ

Το έβαλα λίγο στο ρεύμα και η εξωτερική οθόνη σε λίγο έδειχνε μπλέ χιόνια ( η μισή)

Ξαναπροσπάθησα με το ΟΠΤΙΦΛΑΣ να βάλω το δικο του fw ξεκίνησε μου ζήτησε να πατήσω το ON το πάτησα άρχισε το Φλας αλλά στο 1% σταμάτησε και έγραφε :

sorry, an error has occured ! (ERR_PROTOCOL)

Την πάτησα? έμεινα χωρίς τηλέφωνο ? βοήθεια ρε παιδιά...

lianma

:worry: Loipon,lianma...

Peripou to idio epa8a ki egw,alla egw imoun se xeiroteri katastasi! :cry:

Meta apo mia apopeira gia na flasarw ena fw... dn anoi3e to kinito mou!

Dystyxws,oti kai na ekane (kai stin priza na to evaza..._ paredwse to pneyma tou... :(

Arxika stenoxori8ika :( PARA POLY! Alla argotera to esteila gia servis kai ola ok... :o dn yparxei logos na anysyxeis...to poly poly 8a to pas gia servis kai 8a sou kanoun anava8misi...8a sou fygei kai aytos o vraxnas... ;) Min anxonesai tsampa... :rolleyes: mixanimata einai kai xalane - ftiaxnontai... Emeis na maste kala! :) :happy:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lianma (14 Οκτ. 2004 , 21:43)

HEEEEEELPPPPP

Εκανα φλας το E710XXDE5_byNMarco και περίπου στο 70% έβγαλε error και σταμάτησε Τώρα δεν ανοίγει καθόλου

Προσπάθησα να βάλω το παλιό φιρμγουορ που έχω κάνει μπάκαπ και όταν μου λέει να πατ'ησω on το πατάω στο τηλέφωνο και΄τίποτα.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ta diavases ola prin ksekiniseis....... alla mou fenetai ksexases to simantikotero......

i mpataria na einai gemati giati an kata tin diarkeia tou flash teleiosi i mpataria mono kai mono tote iparxei kindinos na pathei zimia to tilefono

elpizo na min sou sinevei auto

dokimase na vgaleis tin mpataria apo to tilefono gia 1-2 lepta kai meta na to fortiseis

Λοιπόν και γω τοβάζω στην πρίζα και ενώ χθέςάντιδρούσε (έδειχνε στην έξω οθόνη (στην μισή) μπλέ χιόνια που κινούνταν ! σήμερα δεν αντιδρα καθόλου.

Αν γεμίσω την μπαταρία σε άλλο κινητό γίνεται τίποτα ?

Αν έχει ζημιά όπως το δικό σου lazaro πόσο χρειάζεται για επισκευή (αν θέλει και πλακέτα ? συμφέρει ή πάμε για πέταμα ?

Αν πάει servis θέλει χαρτιά αγοράς ? Δύσκολο μου το έφερε ένα γειτονάκι μου από Αγγλία και ήταν κλειδωμένο?

Θα το φτιάξουν στην ΣΑΜΣΟΥΝΚΓ ?

Αν ναι κόστος περίπου ? και με τι μενού πάλι VODA_LIVE

uuuffff έχω σκάσει

Κάτι αισιόδοξο παιδιά

lianma

Πάντως sakis009 διάβασα δύο φορές μάλιστα όλες τις σελίδες και δεν πρόσεξα την παρατήρηση να είναι γεμάτη η μπαταρία.

Ισως να υπάρχει ΑΛΛΑ αν είναι η μοναδική περίπτωση που μπορείς να πάθεις ζημιά έπρεπε να είναι στην αρχη των οδηγιών και με ΕΝΤΟΝΑ γράμματα. Βέβαια καλά να πάθω γιατί να νομίζω πως κάποιος μπορεί να ενδιαφερθεί να μην πάθει ζημιά το κινητό το δικό μου ?

1η ΟΔΗΓΙΑ (πουθενά γιά γεμάτη μπαταρία)

Πολύ καλό το firmware gmat! Μου άρεσε πάρα πολύ το μενού στυλ σελίδας! Συνέχισε τη προσπάθεια! Τα πας πολύ καλά! Θα ήθελα να δω και ένα firmware σε συνεργασία με τον Verdin και τις ιδέες του!

Πρέπει να πας στα OPTIONS/Settings/FLASH... και με το browse να βρεις το firmware που θέλεις να flash-άρεις.

Στα region ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γράφει τίποτα....(καθαρό). Πατάς ΟΚ

και στο OPTIONS/Settings/Generic στο Hardware να λέι Τ1, Ε710

και να είναι τσεκαρισμένο΄ΜΟΝΟ το diferences only όλα τα άλλα κουτάκια άδεια.

Το κινητό σβηστό και συνδεδεμένο με το διακοπτάκη ΄του καλωδίου

στην θέση D/L.

2η οδηγια

Βγάλε την μπαταρία αστο για 2 λεπτά και ξαναβάλε την.

΄Στο generik όλα τα κουτάκια άδεια.

Και ξαναπροσπάθησε να το flash-άρεις. Αν ξεκινήσει μην πανικοβληθείς

θα κάνει πείπου 30 λεπτά. Αλλά θα σου δείχνει μπάρα.... και μην χρησιμοποιείς ταυτόχρόνα άλλα προγράμματα.

3η οδηγία

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

BACKUP του ORIGINAL firmware του κινητού σου.

1) Συνδέεις το καλώδιο στην COM1 (μόνο σε αυτήν) και στο κινητό (το οποίο πρέπει να είναι σβηστό).

2) Ανοίγεις το OPTIFLASH και πας στα OPTION,settings στην σελίδα READ

3) πατάς browse για να βρεις το φάκελο που θα κάνεις backup το original

firmware του κινητού σου.

4)τσεκάρεις το Ask before overwriting existing files

5) Αν στο read Ranges δεν εχει τίποτα τότε γράφεις

0x00000000 - 0x00ffffff ακριβώς όπως το γράφω και πατάς Add region και ΟΚ.

6) Στην συνέχεια στην κεντρική οθόνη πατάς το READ και μετά από λίγο σου λέει να ανάψεις το κινητό.

(Οπως είναι συνδεδεμένο το ανάβεις, δεν βλέπεις τίποτα στην οθόνη

του κινητού) αλλά στο PC αρχίζει και διαβάζει.

Θέλει λίγο χρόνο (30-45 λεπτά) όλη αυτή την ώρα

μην πειράξεις τίποτα ούτε να τρέξεις άλλα προγράμματα.

7)Οταν σου πει completed τότε αποσύνδεσε το κινητό, βγάλε την μπαταρία,περίμενε 2-3 λεπτά, ξαναβάλε την μπαταρία και άναψέ το.

Το κινητό είναι ΟΚ.

8)Στον φάκελο που διάλεξες θα βρείς το αρχείο του firmware.

Κάντο copy σε 2-3 φακέλους ακόμη, έτσι για ασφάλεια.

(Αν χρειαστεί...)

9) Στον φάκελο στο οποίο θα δουλεύεις το firmware κάνε copy μέσα το OPTIFLASH 3.6

10) Το όνομα του firmware να μην είναι πολύ μεγάλο. (πχ Ε710WORK.sre)

11) το OPTIFLASH είναι DOS πρόγραμμα. Οπως είσαι στον φάκελο κάνεις drag το firmware και Drop πάνω στο OPTIFLASH.

Ανοίγει ένα παράθυρο DOS και αρχίζει τα δικά του.

12) Αυτή η κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα στον ίδιο φάκελο να δημιουργηθεί ένα αρχείο BIN (πχ Ε710WORK.BIN)

13) Αυτό είναι και το αρχείο που θα δουλέψουμε με το JANUKA.....

Στο επόμενο μάθημα οι οδηγίες του Januka

Εως τότε καλά να περνάτε......

Λοιπόν για να περάσεις GIG animated εικόνες στο Ε710

κάνε το εξείς:

1] τρέξε το GIF στο PC. Το βλέπεις;

2] Με το EASY GPRS δοκίμασε να το ανεβάσεις

σαν φωτογραφία και όχι σαν GIF.

3] υπάρχουν περιορισμοί

α) δεν πρέπει να ξεπερνάει συγκεκριμένο μέγεθος αρχείου

β) συνήθως GIF με πολλά καρέ δεν ανεβαίνου

(με 4 καρέ και χαμηλή ανάλυση τα πάει μια χαρά)

4] Αν μπορείς να επέμβεις στα GIF δοκίμασε διάφορους

τρόπους ανακατασκευής του GIF

Ξέρω ότι είναι σπατικό.....

Αν θέλεις βάλε σε μια επισύναψη ενα GIF που εχεις,δοκιμαστικά,

να δω αν μπορώ να κάνω κάτι.

Μισό λεπτό να πάρω τις απουσίες....

χμ...όλοι εδώ !!!

Λοιπόν αρχίζουμε...

Το αρχείο που δίνω είναι ΒΙΝ για λόγους οικονομίας χώρου

το ΒΙΝ είναι περίπου 20ΜΒ ενώ το SRE περίπου 40ΜΒ.

Το ΒΙΝ για να γίνει SRE είναι απλό.

1] Ανοίγουμε το JANUKA

2] Ζητάμε Files - open το BIN που σας δίνω

3] Τέλος Files - Export SRE

Το SRE για να γίνει BIN είναι πιό απλό.

Κάνουμε drag-drop το SRE file πάνω στο ΜΟΤ2ΒΙΝ

προγραμματάκι. Ανοίγει ένα DOS παράθυρο και κάνει τα δικά του.

Μόλις τελειώσει στον φάκελο που είχαμε το SRE θα υπάρχει

και το ΒΙΝ με λίγο περίεργο όνομα αλλά του κάνουμε rename και

είμαστε ΟΚ.

Πως FLASH-άρουμε το SRE file στο κινητό.

1]Ανοίγουμε το OPTIFLASH ver 3.6

2]Πάμε στο Options - Settings

3]Επιλέγουμε την σελίδα Flash & Verify

4]Πατάμε Browse και επιλέγουμε το αρχείο SRE που θα FLASH-άρουμε

στο κινητό

5]Πατάμε ΟΚ

6]Ξαναπάμε options settings και επιλέγουμε την σελίδα Generic

7]Στο Specify hardware platform θα πρέπει να λέει Samsung T1,E710

8]Στο Flash erase passes να λέει 1

9]Operation phases να λέει default

10] Κανένα από τα 4 κουτάκια ΔΕΝ πρέπει να είναι μαρκαρισμένα

11] Πατάμε ΟΚ

12]Σβίνουμε το κινητό...τελείως

13]Συνδέουμε το καλώδιο στο κινητό και στην COM1 του PC

14]Πατάμε στήν κεντρική οθόνη του OPTIFLASH το κουμπί Flash

15]Κάνει τα δικά του και μετά λέει Power on Mobile

16]Ανάβουμε το κινητό και περιμένουμε

17] Κάνει στα 30 λεπτά περίπου ανάλογα το PC

18] Οταν τελειώσει....αποσυνδέουμε το κινητό από το καλώδιο

19] Βγάζουμε την μπαταρία και περιμένου 1-2 λεπτά.

20] Βάζουμε την μπταρία και ανάβουμε το κινητό.

21] Πλέον έχει το νέο Firmware.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΗΓΙΑ ΣΟΣ ΓΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ??????????

lianma

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lianma (14 Οκτ. 2004 , 21:43)

HEEEEEELPPPPP

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Bgale thn mpataria kai ase thn suskeuh sou na kalmarei gia merika lepta....

bale thn mpataria, sundese to kalwdio kai sundese kai ton fortisth sou sthn upodoxh tou kalwdiou (pisw apo to diakoptaki).

Mhn prospa8hseis na anoi3eis to kinhto.......

anoi3e to optiflash kai 3ekina to flasharisma tou back up pou exeis...

Mhn kaneis apolutws tipota ston upologisth sou kata thn diadikasia tou flasharismatos. Apenergopoihse akoma kai to screen saver.

kalh epituxia... an e3akolou8hseis na exeis problhma, enhmerwse mas na doume pws 8a se ftia3oume.

Ρίξτε μια ματιά και εδώ, ίσως υπάρχει κάτι που σας ενδιαφέρει:

http://users.panafonet.gr/giannarisd

Lazare, dustuxws den exw xrono gia na etoimasw kapoia mods gia thn mpara h' na psa3w na ta brw....

oso gia to Januka, mporeis na to katebaseis apo thn selida mou.

Ρίξτε μια ματιά και εδώ, ίσως υπάρχει κάτι που σας ενδιαφέρει:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lianma (15 Οκτ. 2004 , 08:24)

Πάντως sakis009 διάβασα δύο φορές μάλιστα όλες τις σελίδες και δεν πρόσεξα την παρατήρηση να είναι γεμάτη η μπαταρία.

Sorry den to anefera gia na se sinxiso oute na to pekso eksipnos......

se katalavaino apolita kai makari na vreis tin lisi.....

apla nomiza oti ipirxe kapou (mporei na to diavasa se allo forum)

:(