UnReaL Δημοσιεύτηκε February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 19, 2004 Λοιπόν.... Το θέμα, για μένα δεν είναι ούτε για Chat και ούτε για Fun... Πρόκειτε για 4/5/6 χρόνια από την ζωή μου, που σαφώς θα επηρεάσουν δραματικά και την υπόλοιπη ζωή μου... Λοιπόν.... Είμαι τελειόφοιτος, και σε 4 μήνες δίνω προεισαγωγικές. Πριν μερικές μέρες μας έδωσαν την φόρμα για να συμπληρώσουμε για παν/μια και σχολές για τις εξετάσεις, και βρίσκομαι σε ένα μικρό δίλημα. Κατάφερα ευτηχώς, να καταλήξω στις βασικές επιλογές μου. Συγκεκριμένα στρέφομαι προς Οικονομικά, ενώ στις πρώτες μου επιλογές θα έχω για δάσκαλος. Το μόνο πρόβλημα, είναι πως δεν ξέρω με ποια σειρά να βάλω τις πόλεις. Ποιο πανεπηστίμιο είναι καλύτερο (Αθηνα-Θεσαλλονικη-Κρητη-Ρόδο-Ιωάννινα κτλ κτλ κτλ) για δάσκαλος, και ποιο για οικονομικά; Με τις καταλήψεις τι γίνεται; Θα την βγάλω καθαρή; :( Ευκολία Μαθημάτων.... :wacko: Καθηγητές.... :cool: κτλ κτλ κτλ Help! Somebody? Anybody? :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Υπάρχουν τρεις κατηγορίες πόλεων για τους φοιτητές: 1. Η Αθήνα. Τελείως διαφορετική από τις άλλες. Το χειρότερο είναι ότι οτιδήποτε πρέπει να το κανονίσεις. Δε μπορείς να πάρεις ένα φίλο και να πεις "πάμε για καφέ;". Πρέπει να πεις "πάμε για καφέ σε τρεις ώρες/αύριο/το Σάββατο;", και αυτό γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Επίσης το κόστος ζωής είναι πολύ μεγαλύτερο από αλλού. Από την άλλη Αθήνα=πρωτεύουσα. 2. Πάτρα/Θεσσαλονίκη και ίσως μια ή δύο ακόμα. Αφενός δε σε τρώνε οι απόστάσεις, αφετέρου δεν έχουν ουσιαστικές ελλείψεις σε σχέση με την πρωτεύουσα για το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων. 3. Οι άλλες πόλεις. Καλύτερα απόφυγε τες, εικοσάρης είσαι. Προσωπικά με την εμπειρία μου συνιστώ το 2, αλλά κρίνε και αποφάσισε. Το σημαντικό πάντως είναι να μη μείνεις με τους γονείς σου. Φύγε από το σπίτι σου και στην ανάγκη πήγαινε και στο Κωλοκωτρονίτσι για αγροτικά επαγγέλματα. ;) Αν πάντως ενδιαφέρεσαι για οικονομικά και αποφασίσεις να έρθεις Αθήνα, ASOEE waits you... Με διαφορά το καλύτερο οικονομικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, και 28ο καλύτερο στην Ευρώπη σύμφωνα με προ τριετίας έρευνα. Δες μερικά χρήσιμα links: ΑΣΟΕΕ - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
myltistreidia Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 fyge makria apo to spiti sou!oso pio makria mporeis... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Spiti sou meine.Me oles tis aneseis pou afto sou prosferei... Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
engineer Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος UnReaL (19 Φεβ. 2004 , 19:26) Λοιπόν.... Το θέμα, για μένα δεν είναι ούτε για Chat και ούτε για Fun... Πρόκειτε για 4/5/6 χρόνια από την ζωή μου, που σαφώς θα επηρεάσουν δραματικά και την υπόλοιπη ζωή μου... Λοιπόν.... Είμαι τελειόφοιτος, και σε 4 μήνες δίνω προεισαγωγικές. Πριν μερικές μέρες μας έδωσαν την φόρμα για να συμπληρώσουμε για παν/μια και σχολές για τις εξετάσεις, και βρίσκομαι σε ένα μικρό δίλημα. Κατάφερα ευτηχώς, να καταλήξω στις βασικές επιλογές μου. Συγκεκριμένα στρέφομαι προς Οικονομικά, ενώ στις πρώτες μου επιλογές θα έχω για δάσκαλος. Το μόνο πρόβλημα, είναι πως δεν ξέρω με ποια σειρά να βάλω τις πόλεις. Ποιο πανεπηστίμιο είναι καλύτερο (Αθηνα-Θεσαλλονικη-Κρητη-Ρόδο-Ιωάννινα κτλ κτλ κτλ) για δάσκαλος, και ποιο για οικονομικά; Με τις καταλήψεις τι γίνεται; Θα την βγάλω καθαρή; :( Ευκολία Μαθημάτων.... :wacko: Καθηγητές.... :cool: κτλ κτλ κτλ Help! Somebody? Anybody? :) giati den skeftese kai ton volo? to panepisthmio exei prooptikes kai kalh - hsixh polh einai Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lothar Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Μακρια απο πατρα..Θα σε καταστρεψει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. February 19, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Α και κάτι άλλο, είμαι από Κύπρο, έτσι όπυ και να πάω, είμαι Μακρυά από γονείς... :) :) :) :) *Ευχαριστώ όσους όλους μου απαντησαν, και όσους πρόκειτε να απαντήσουν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lothar (19 Φεβ. 2004 , 22:30) Μακρια απο πατρα..Θα σε καταστρεψει.. Γιατί το λες αυτό; Για να απαντήσω και στην αρχική ερώτηση, δυστυχώς δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Όσο για τη σχολή, αν και δεν έχω σχέση με τα οικονομικά, η Αθήνα σε αυτόν τον τομέα μάλλον κρατάει τα σκήπτρα. Τουλάχιστον αλλιώς ακούγεται σε κάποιον ότι τελείωσες ΑΣΣΟΕ και αλλιώς οικονομικό Θεσ/νίκης, Πάτρας, Ρεθύμνου κτλ. Όσο για τη ζωή, με διαφορά Πάτρα (για Θεσ/νίκη δε μπορώ να πω γιατί δεν την έχω ζήσει). Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις! Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anderson Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Για φοιτητική ζωή... Ιωάννινα και Πάτρα... Ξεμυαλίστρες πόλεις!!!! Εχω ακούσει και για την Κομοτηνή αλλά τί να σου πω... δεν έχω ιδίαν πέιρα... Εγώ σπούδασα Αθήνα αλλά σιχάθηκα την φοιτητική μου ζωή εκεί... αλλά έχει καλά Ιδρύματα... Παράθεση I see stupid people... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nismo Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Κοίτα φίλε εγώ είμαι Γιαννιώτης και όσοι φίλοι μου σπουδάζουν εδώ και είναι από άλλη πόλη μου λένε ότι γενικά περνάνε καλά, φοιτητική ζωή ;-) σίγουρα καλύτερα απ΄όσο πέρασα εγώ όταν σπούδασα Αθήνα που ήταν πολύ χάος βρε παιδί μου και πανάκριβη γενικά ενώ εδώ είναι λιγότερο άγχος και από καφέ, μπαράκια clubακια κλπ άλλο τίποτα χαμός... Προσωπικά σπούδαζα για 1 χρόνο και στην Πάτρα αλλά ξαναέδωσα οπότε πέρασα μετά σε άλλη σχολή στην Αθήνα και μετά τις σπουδές έζησα και 2χρόνια Θεσσαλονίκη, καλή η Πάτρα δε λέω, ειδικά στη περίοδο του Καρναβαλιού αλλά μόνο στη Θεσ/νικη πιστεύω ότι θα πέρναγες καλύτερα από εδώ και στην προτείνω σαν 1η επιλογή και μετά τα Γιάννενα. Όσο για το Πανεπιστήμιο θεωρείται γενικά από τα καλύτερα στην Ελλάδα, 20.000 φοιτητές κάτι ξέρουν για να το διάλεξαν :-) Και έχει και πολλούς Κύπριους φοιτητές/φοιτήτριες, ίσως κάποιος γνωστός σου να σπούδασε/σπουδάζει εδώ οπότε ψάξτο! Το θέμα είναι τι προτεραιότητες βάζεις εσύ στη ζωή σου αν σε ενδιαφέρει περισσότερο να περάσεις καλά ή αν δίνεις βάρος κυρίως στο κύρος των σπουδών σου οπότε ρώτα φίλους και γνωστούς ειδικά αν σπουδάζουν όσο μπορείς για τη γνώμη τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prof.Wizard Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Πάτρα (μ'αυτή τη σειρά) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anderson Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Prof.Wizard (19 Φεβ. 2004 , 23:30) Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Πάτρα (μ'αυτή τη σειρά) Αααα ξέχασα την Σαλόνικα!!!! #1 !!!!! :up: Παράθεση I see stupid people... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaza Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Prwton den mou kollaei to daskalos me ta oikonomika, alla to paravlepw. Epeidi eisai Kuprios den kserei apo Ellada ara ti Athina ti Thes.niki ti Patra ktl. den sou lene tipota! H Athina exei polla kala alla kai polla kaka opws oles oi poleis alla an ksereis na tin xeiristeis sou dinei polles eukairies pou den mporeis na vreis allou! An to stul sou einai "ipios anthrwpos" mporei na min sou aresoun oi ruthmoi tis polis giati opws lene kai tha katalaveis an ertheis einai mia poli pou den koimatai pote! Patra kai Giannena emena proswpika mou aresoun! Exoun arketa pragmata kai einai fitoitoupoleis! Ta panepistimia einai allo thema! Px To Arxaiologiko istoriko twn Iwanninwn einai to kalutero stin Ellada, meta erxetai Kriti , meta Athina ktl. Diladi den simainei oti mia sxoli epeidi einai stin Athina kai exei gia auto to logo pio upsili vathmologia einai kai kaluteri sugritika me mia alli! Παράθεση Black black heart why would you offer more Why would you make it easier on me to satisfy I'm on fire I'm rotting to the core I'm eating all your kings and queens All your sex and your diamonds. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
omikrone3 Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 H thessalonikh pantws einia h pio user friendly polh gia foithtes Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 κομοτηνη-θεσσαλονικη! ειμαι θεσσαλονικιος αλλα στη κομοτηνη ειναι ΤΕΛΕΙΑ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eXecrable Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 θεσσαλονίκη φίλε... Η πόλη των φοιτητών... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...!!!! Είναι θεϊκα!!! Παράθεση eXecrable Slayer Βοηθήστε την ανθρωπότητα STOP greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lothar Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος omikrone3 (20 Φεβ. 2004 , 03:20) H thessalonikh pantws einia h pio user friendly polh gia foithtes Ναι εχει καλο interface!! :D :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 λοιπον αφου προλαβε και το ανοιξε ο φιλος μου ο Unreal το θεμα να ρωτησω και εγω κατι...(μιας και εγω στο ιδιο προβλημα βρισκομαι) Δεν ενδιαφερομαι για οικονομικα πανεπιστημια αλλα για Πληροφορικη.... απ'οτι ξερω της Πατρας ειναι το καλυτερο...εσεις τι λετε??? ποια υπολοιπα πανεμιστημια προτεινετε?? μεσα φυσικα και το ΕΜΠ... (και κατα ποσο ειναι ευκολο αν μπεις...) Ευχαριστω εκ των προτερων.... :) PS και εγω απο Κυπρο ειμαι... :p Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaza Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 To EMP pisteuw einai to kalutero! Einai apaititiko omws... Παράθεση Black black heart why would you offer more Why would you make it easier on me to satisfy I'm on fire I'm rotting to the core I'm eating all your kings and queens All your sex and your diamonds. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpecFor21 Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 Θα αλλάξω λίγο πορεία από τους υπόλοιπους και θα προτείνω για οικονομικά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στην ΕΕ εκτός από Ελλάδα.Οι μόνες σχολές που μπορεί να πει κάποιος ότι δεν υπολειτουργούν(και αυτό σχετικό είναι) στην χώρα μας είναι ιατρική, νομική και ίσως κανα δυο του πολυτεχνειου.Κατά τα άλλα τα ελληνική πανεπιστήμια είναι τα χείριστα. Αν ωστόσο επιμένεις (ή αναγκαστικά διαλέγεις Ελλάδα) από άποψη καλής ζωής προτείνω Θεσ/κη-Γιαννενα-Πάτρα και από ποιότητα σχολών οικονομικών Αθήνα πρώτη και οι υπόλοιπες νομίζω πάνω κάτω ίδιες είναι. Αυτό που έχω να προσθέσω για τα Γιάννενα(Γιαννιώτης γαρ και ξέρω), είναι ότι έχουν πολύ οργανωμένη κοινότητα οι Κύπριοι και αν τελικά τα επιλέξεις θα βοηθηθείς πολύ στην αρχή ;) Παράθεση Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
toxic Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SpecFor21 (21 Φεβ. 2004 , 00:33) Θα αλλάξω λίγο πορεία από τους υπόλοιπους και θα προτείνω για οικονομικά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στην ΕΕ εκτός από Ελλάδα.Οι μόνες σχολές που μπορεί να πει κάποιος ότι δεν υπολειτουργούν(και αυτό σχετικό είναι) στην χώρα μας είναι ιατρική, νομική και ίσως κανα δυο του πολυτεχνειου.Κατά τα άλλα τα ελληνική πανεπιστήμια είναι τα χείριστα. Αν ωστόσο επιμένεις (ή αναγκαστικά διαλέγεις Ελλάδα) από άποψη καλής ζωής προτείνω Θεσ/κη-Γιαννενα-Πάτρα και από ποιότητα σχολών οικονομικών Αθήνα πρώτη και οι υπόλοιπες νομίζω πάνω κάτω ίδιες είναι. Αυτό που έχω να προσθέσω για τα Γιάννενα(Γιαννιώτης γαρ και ξέρω), είναι ότι έχουν πολύ οργανωμένη κοινότητα οι Κύπριοι και αν τελικά τα επιλέξεις θα βοηθηθείς πολύ στην αρχή ;) Το ιδιο ειπανε και σε μενα...για οικονομικα δεν κανει η ελλαδα, αλλα μιας και θα δωσω προεισαγωγικες γι'αυτα, δεν ξερω πως να βαλω τις επιλογες μου... Μαλλον θα βαλω αθηνα-πειραια-θεσσαλονικη για την πρωτη επιλογη και μετα αθηνα-θεσσαλονικη-κυπρο-γιαννενα...θα δειξει... Τεσπα, για οικονομικα στην ελλαδα δεν ειναι καθολου καλα. Στην Κυπρο ισως, δεν ξερω σιγουρα αλλα με σχολες του εξωτερικου δε συγκρινονται, ειναι κλασεις ανωτερες. Εγω δε ξερω ακομα που θα παω, ισως και να μην παω ελλαδα αν περασω αλλα ποτε δε ξερεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imela Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Πάντως Ρόδο, για δάσκαλος, ξέρω οτι οι φοιτητές περνάνε τέλεια...Επειδή σπουδάζω σε νησι και μαλιστα στη ζουγκλα..(Σαμος- Παν. Αιγαίου) δε θα σου πρότεινα άλλο νησι, αλλα η Ροδος είναι άλλο πράγμα....Μιλάω εκ πείρας...Ασε που το Παν.Αιγαίου έχει κι αυτό καποια καλά απο μόνο του...Καθε καλοκαίρι κάνεισ ταξιδάια στα άλλα νησιά που έχει σχολές λογω πολιτιστικής εβδομάδας...κ.α...Αλλα Ροδος τέλεια..Ασε που αναλογικά έχει πολλες κοπέλες, το ακριβώς ανάποδο με Σαμο... Τελοσπάντων..Σιγουρα Θεσσαλονίκη είναι καταπληκτικά και στο προτείνω ασυζητητί, δεδομένου οτι δε μένεις εκεί..Αλλά πίστεψέ με και Ρόδο δε σε χαλάει... Φιλικά πάντα, *Imela* Παράθεση http://img299.imageshack.us/img299/9159/dsc004803bs.jpg God is a DJ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SuRfeRCy (20 Φεβ. 2004 , 18:49) λοιπον αφου προλαβε και το ανοιξε ο φιλος μου ο Unreal το θεμα να ρωτησω και εγω κατι...(μιας και εγω στο ιδιο προβλημα βρισκομαι) Δεν ενδιαφερομαι για οικονομικα πανεπιστημια αλλα για Πληροφορικη.... απ'οτι ξερω της Πατρας ειναι το καλυτερο...εσεις τι λετε??? ποια υπολοιπα πανεμιστημια προτεινετε?? μεσα φυσικα και το ΕΜΠ... (και κατα ποσο ειναι ευκολο αν μπεις...) Ευχαριστω εκ των προτερων.... :) PS και εγω απο Κυπρο ειμαι... :p Η καλύτερη σχολή πληροφορικής στην Ελλάδα ειναι το επιστήμης υπολογιστών στο Ηράκλειο. Από πολύ κοντά ακολουθεί το μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής της Πάτρας. Αυτές οι δύο ασχολούνται σε βάθος με ολόκληρη την επιστήμη της πληροφορικής και έχουν και πολύ καλό επίπεδο στις σπουδών. Πέρα από αυτές, πολύ καλό επίπεδο σπουδών έχουν οι σχολές του ΕΜΠ (για μαζόχες) και της Ξάνθης. Σου τις συνιστώ αν ενδιαφέρεσαι να δώσεις βάρος σε θέματα μηχανικής υπολογιστών. Τέλος υπάρχει η πληροφορική της ΑΣΟΕΕ (ΟΛΕ!!! :D ) που έχει υποβαθμισμένα τα θέματα μηχανικής και δίνει μεγάλο βάρος στον προγραμματισμό και στο συνδιασμό πληροφορικής και οικονομικών. Αυτά τα πέντε τμήματα και αυτό των Ιωαννίνων (που δεν γνωρίζω αν ρίχνει βάρος σε κάποιον τομέα) είναι τα κορυφαία από άποψη επιπέδου σπουδών, αλλά το όνομα το έχουν η Κρήτη, το ΕΜΠ και η Πάτρα. Προσωπικά θα είχα πάει Κρήτη αν δε με προβλημάτιζε το θέμα της μετακίνησης με καράβι/αεροπλάνο, αλλά κατέληξα στην ΑΣΟΕΕ γιατί ήθελα Αθήνα και μου άρεσαν πάντα τα οικονομικά. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το τμήμα θα χαρώ να σε βοηθήσω. :) Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (21 Φεβ. 2004 , 14:28) Η καλύτερη σχολή πληροφορικής στην Ελλάδα ειναι το επιστήμης υπολογιστών στο Ηράκλειο. Από πολύ κοντά ακολουθεί το μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής της Πάτρας. Αυτές οι δύο ασχολούνται σε βάθος με ολόκληρη την επιστήμη της πληροφορικής και έχουν και πολύ καλό επίπεδο στις σπουδών. Πέρα από αυτές, πολύ καλό επίπεδο σπουδών έχουν οι σχολές του ΕΜΠ (για μαζόχες) και της Ξάνθης. Σου τις συνιστώ αν ενδιαφέρεσαι να δώσεις βάρος σε θέματα μηχανικής υπολογιστών. Τέλος υπάρχει η πληροφορική της ΑΣΟΕΕ (ΟΛΕ!!! :D ) που έχει υποβαθμισμένα τα θέματα μηχανικής και δίνει μεγάλο βάρος στον προγραμματισμό και στο συνδιασμό πληροφορικής και οικονομικών. Αυτά τα πέντε τμήματα και αυτό των Ιωαννίνων (που δεν γνωρίζω αν ρίχνει βάρος σε κάποιον τομέα) είναι τα κορυφαία από άποψη επιπέδου σπουδών, αλλά το όνομα το έχουν η Κρήτη, το ΕΜΠ και η Πάτρα. Προσωπικά θα είχα πάει Κρήτη αν δε με προβλημάτιζε το θέμα της μετακίνησης με καράβι/αεροπλάνο, αλλά κατέληξα στην ΑΣΟΕΕ γιατί ήθελα Αθήνα και μου άρεσαν πάντα τα οικονομικά. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το τμήμα θα χαρώ να σε βοηθήσω. :) ευχαριστω πολυ φιλε μου :) θελω αμως να ρωτησω κατι αλλο σχετικο... τι ακριβως κανεις και ποια ειναι η βασικη διαφορα του "μηχανικου Η/Υ και Πληροφορικης" και του "Ηλεκτρολογου Μηχανικου Τεχνικου Υπολογιστων" :o Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lothar Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Στη Πατρα υπαρχουν 2 σχολες, οι Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι και Τεχνολογιας Υπολογιστων και οι Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι και Πληροφορικης. Η πρωτη ,στην οποια ειμαι και ευελπιστω να τελιωσω καποια στιγμη, εχει τεσσερις τομεις: Συστηματα Αυτοματου Ελεγχου, Τηλεπικοινωνιες, Υπολογιστες και Συστηματα Ηλεκτρικης Ενεργειας. Η δευτερη σχολη ασχολειται αποκλειστικα, απο οσο ξερω, με software και προγραμματισμο. Αυτά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts