Jump to content

Αγορά Rye ή MLS, παρακαλώ τη Συμβουλή σας

Legionaire
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είμαι αρχάριος και θα ήθελα τη συμβουλή σας για την αγορά ενός gps (χρηση μεσα στην Αθηνα αλλά και εξορμήσεις)

Είμαι ανάμεσα σε κάποιο εκ των MLS destinator 4800 ή 4810 (170-200 ευρω) και Rye Multimedia Traveller 4815 ή 4817 (δεν ξερω σε τι διαφερουν, και τα δυο παντως περιπου στα 120 ευρω).

Γνωρίζω ότι πιο γνωστή και μαλλον πιο ποιοτικη φίρμα ειναι η MLS, όμως βλέπω οτι τα RYE ειναι καλυτερα value for money (ταινιες, bluetooth, radio-fm κλπ.)

Ποια ειναι η άποψη σας στο παραπανω διλλημα μεταξυ των 2 εταιρειων?

Επίσης διαβάζοντας το forum είδα ότι μπορεί να κάνω χρήση άλλου λογισμικού από αυτό που έχει το Rye. Το θεωρείται αναγκαίο, δηλ. το Rye δεν έχει επαρκείς χάρτες? Μπορεί κάποιος να με βοηθησει με τα λογισμικά αν τυχον θελήσω να αλλαξω λογισμικό?

Επίσης ποιο απο τα 2 έχει απεριοριστες δωρεαν αναβαθμισεις? Σαν hardware παρουσιάζει κάποιο τυχόν προβλήματα?

Ελπίζω να μη σας κούρασα με τον καταιγισμό ερωτήσεων:wacko:, γι αυτό σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Επέλεξε το rye. Έχω το rye 3503 εδώ και 2 χρόνια και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Αν κινέζικα να ξέρεις ότι το μόνο που παίζει είναι η εγγύηση καθώς και το ότι είναι ξεκλειδωμένο και μπορείς να βάλεις όποιο πρόγραμμα θες εσύ και να αλλαζεις τους χάρτες στα προγράμματα αυτά εύκολα και γρήγορα.

Σχετικά με το μοντελο 4815 ή 4817 που λες πήγα και το είδα από κοντά, για να διαπιστώσω το βάρος που έγραφε στο σάιτ ο κοτσοβωλος (300 γραμμάρια) κι όντως δεν υφίσταται γιατί αισθάνθηκα πως ήταν πιο ελαφρύ.

Όσο για το χρόνο που λέει να ξέρεις πως και δεν υφισταται διότι εξαρτάται από την χρήση και το λογισμικό. Υπάρχουν προγράμματα ελαφριά όπως το sygic που είναι ελαφρύ λογισμικό ενώ το igo 8.3 είναι ενεργοβόρο.

Όλα αυτά στα λέω διότι όταν εγώ πήρα το 3503 rye ένας γνωστός πήρε ένα mio.

Το mio έβγαλε κάτι προβλήματα, τόσο στο χάρτη όσο και η συσκευή που την έστειλε για επισκευή, ενώ το δικό μου που είχε πάρει για να το χρησιμοποιήσει στην Κρήτη που πήγε βγήκε ευχαριστημένος διότι δούλεψε σαν σκυλί.

Σε συμβουλεύω επίσης να ψάξεις στα φορουμ για περισσότερες πληροφοριες και συγκεκριμενα στο φορουμ του http://www.pois.gr

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Τελικά ποια η διαφορα μεταξύ 4815 και 4817?

Επίσης, με βάση την εμπειρία σου προτείνεις να αλλάξω το υπάρχον λογισμικό, είναι επαρκές ή θα χρειαστεί να βάλω δηλ. κάτι καλύτερο και αν ναι ποιο προτείνεις?

Επίσης ξέρω ότι το συγκεκριμένο μπορεί να παίξει και βίντεο, αυτό δηλ. σημαίνει ότι στην sd (4gb) μπορώ να βάλω μια ταινία και να παίξει από κει?

Επίσης μπορώ να φορτώσω και ναυτικούς χάρτες? Υπάρχει κάτι σε freeware ή σε λογική τιμή συμβατό με το Rye για το Αιγαίο?

Ευχαριστώ πολύ.

υγ: Προσπάθησα να δω καποια πράγματα στο forum που μου έδωσες αλλά χάθηκα λίγο. Μήπως να ποστάρω και εκεί?

Η μόνη διαφορά είναι το νούμερο. Αλλά η βασική διαφορά είναι το ένα μπορεί να έχει και bluetooth. Θα δεις δηλαδή rye 4815 και rye 4815 BT. Το ίδιο και στο 4817.

Δεν σου προτείνω να αλλάξεις αν δεν δοκιμάσεις πρώτα το ήδη εγκατεστημένο. Μπορεί να συναντήσεις μερικά προβλήματα, αλλά αυτά δεν οφείλονται ποτέ στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό αλλά στους χάρτες.

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα είναι το igo8.3 που χρησιμοποιώ με χάρτη TeleAtlas. Δεν λέω ότι είναι τέλειο το πρόγραμμα, μειονέκτημά του είναι ότι είναι ενεργοβόρο, αλλά μπορείς να έχεις και 4-5 χάρτες που μπορείς να βρείς σε κάποια φορουμ.

Όλα παίζουν. Δεν έχω όμως ξένη ταινία με υπότιτλους για να σου πω την γνώμη μου. Σε 3.5 ιντσών ΔΕΝ θα μπορέσεις να δεις ξένη ταινία με τίποτα, λόγο του μεγέθους της οθόνης, αλλά σε 4,8 ίντσες φαντάζομαι θα βλέπεις ικανοποιητικά.

Και ναυτικούς χάρτες μπορείς να φορτώσεις αρκει να βρεις. Φυσικά χρειάζεσε και το καταλληλο πρόγραμμα για να λειτουργήσει ένας χάρτης. Εγώ πάντως δεν βρήκα διότι το 100% των χρηστών έχουν τον πλοηγό για κουμάντο στους δρόμους και όχι στην θάλασσα, αν και ειπώθηκε στο παρελθόν για ναυτικούς χάρτες.

Αν θες όμως για την συγκεκριμένη δουλειά θα σου πρότεινα να πάρεις μηχανημα ανάλογο. Δεν το έχω ψάξει αναλυτικά το θέμα, προσωπική μου άποψη.

Μπορείς να ποστάρεις όπου θες. Ακόμη και σε ένα άλλο φορουμ όπου χρειάζεσε πρόσκληση. Περισσότερα σε προσωπικα μηνύματα.(pm)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Τελικά ποια η διαφορα μεταξύ 4815 και 4817?

Επίσης, με βάση την εμπειρία σου προτείνεις να αλλάξω το υπάρχον λογισμικό, είναι επαρκές ή θα χρειαστεί να βάλω δηλ. κάτι καλύτερο και αν ναι ποιο προτείνεις?

Επίσης ξέρω ότι το συγκεκριμένο μπορεί να παίξει και βίντεο, αυτό δηλ. σημαίνει ότι στην sd (4gb) μπορώ να βάλω μια ταινία και να παίξει από κει?

Επίσης μπορώ να φορτώσω και ναυτικούς χάρτες? Υπάρχει κάτι σε freeware ή σε λογική τιμή συμβατό με το Rye για το Αιγαίο?

Ευχαριστώ πολύ.

υγ: Προσπάθησα να δω καποια πράγματα στο forum που μου έδωσες αλλά χάθηκα λίγο. Μήπως να ποστάρω και εκεί?

• 3 weeks later...

Rye δαγκωτο....το εχω 2,5 χρονια του εχω βαλει οτι προγραμα κυκλωφορει(ξεκλειδωτο) και δεν εχει παρουσιασει τιποτα...

Το μονο που του εβαλα ειναι μια μεγαλη καρτα μνημης

εγω πηρα το 4310 προχθες. παω να βαλω τον νεο χαρτη που κατεβασα απο το σαιτ και δεν ανοιγει το drive.exe και ετσι δεν ανοιγει ο νεος χαρτης. τι παιζει ξερει κανει?

προβλημα με το νεο χαρτη αν εχεις ενα σημειο αποθηκευμενο στο pois κολλαει.

τον ξαναφωρτωσα χωρις κανενα σημειο στα pois και ολα ειναι ενταξει τωρα.

Ρίξτε μια ματιά και στο mio spirit s505.Εχει χάρτη Gi,ξεκλειδώνει εύκολα αλλά το κυριότερο πλεονέκτημα του είναι τα 128mb μνήμης ραμ που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν θέλεις να τρέχεις απροβλημάτιστα όλα τα προγράμματα.

και εγω συμφωνω οτι το S505 ειναι αυτη τη στιγμη το best buy της αγορας στα 132 ευρω.

επισης αρχιζω να λοξοκοιταω και το tom tom XL,αφου πιστευω οτι μεσα στο 2010 θα ειναι απο αποψη χαρτων εφαμιλλο του spirit(S-505).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγώ έχω στα πλάνα μου ένα tomtom αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι ΤΤ συσκευές δεν παίρνουν άλλο πρόγραμμα και έτσι χάνεις την ευχαρίστηση να δοκιμάζεις ότι πρόγραμμα πλοήγησης-χάρτες "κυκλοφορεί".

Και εγώ έχω στα πλάνα μου ένα tomtom αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι ΤΤ συσκευές δεν παίρνουν άλλο πρόγραμμα και έτσι χάνεις την ευχαρίστηση να δοκιμάζεις ότι πρόγραμμα πλοήγησης-χάρτες "κυκλοφορεί".

...νι τωρα σε πιστεψα:p:p

αν κανω εφοδο ξαφνικα στο σπιτι σου με εισαγγελεα...θα βρω καμια ντουζινα απο δαυτα τα διαβολομηχανηματα:D

εγω τοδωσα το s-505 αφου του πεταξα τα ματια εξω;)

λεω την αλλη βδομαδα να χτυπησω ενα ΤΤ XL...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aγόρασα πρόσφατα το mls 4800a και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι με διαφορά πολύ καλύτερο από κάθε συσκευή gps που είχα και πιο γρήγορο. Επίσης είναι με τον τελευταίο ελληνικό χάρτη και το destinator που σημαίνει ότι είναι ενημερωμένο αρκετά ώστε να μην χρειαστεί "ξεκλείδωμα" κλπ μιας και τα έχω βαρεθεί πλέον

Για το μηχάνημα έχω να πω ότι είναι πολύ γρήγορο, υπολογίζει και επαν-υπολογίζει πολύ γρήγορα και κατα την πλοήγηση είναι πολύ γρήγορο.

Το μόνο πράγμα που δεν μου αρέσει είναι τα γραφικά του destinator, και το τονίζω τα γραφικά και μόνο.. γιατί κατα τα άλλα είναι αρκετά ενημερωμένο με πολλά σημεία ενδιαφέροντος και είναι smooth στην πλοήγηση.

Τώρα για τον προβληατισμό σου εγώ δεν μπορώ να σου πρωτείνω το mls μιας και δεν ξέρω το rye. Γράφω απλά τις εντυπώσεις μου από την συσκευή μου. Σε σχέση με αυτό το μόνο που έχω να πω είναι πως το 4800 που έχει και αυτό 372 mhz μου φάνηκε απελπιστικά αργό μπροστά στο 4800a.. +το ότι το 4800α έχει windows ce 6..

Apple iPhone 3G, Nokia: 3110, 3210, 3330, 8210, 6150, 3410, 6610, 6230, 6670, 6270, N70, 6131, E50, 6500 slide, 1680, E51, 6220c, NEC N400i, Sharp GX17, ETEN: M600+ SE: T610, K800i, W580i(x2), K810i, P990i, W20i(zylo), X10 mini pro, ZTE Blade, LG Optimus Black Now: Apple iPhone 3G, Sony Xperia U

Σου φάνηκε αργό το 4800 γιατί το 4800Α έχει 500αρη επεξεργαστή και όχι τον 372 και 128ραμ αντί 64.

μου φλανηκε αργό και σε σχέση με το μιο που πρoτείνεις. Στο τσακ για να πω την αλήθεια δεν πήρα το μιο :p

ε και με τον 500αρι το 4800α σαφώς και θα είναι πιο γρήγορο από το 4800. Αλλά το Α είναι ικανοποιητικό ενώ το απλό είναι αργό για εμένα :)

Apple iPhone 3G, Nokia: 3110, 3210, 3330, 8210, 6150, 3410, 6610, 6230, 6670, 6270, N70, 6131, E50, 6500 slide, 1680, E51, 6220c, NEC N400i, Sharp GX17, ETEN: M600+ SE: T610, K800i, W580i(x2), K810i, P990i, W20i(zylo), X10 mini pro, ZTE Blade, LG Optimus Black Now: Apple iPhone 3G, Sony Xperia U

Ανατρέχοντας στο αρχικό ποστ, διαβάζοντας αρκετές απαντήσεις από διάφορους φίλους και έχοντας επισκεφτεί 2-3 καταστήματα (ειδικά στον Κωτσόβολο το service ήταν πραγματικά μεσαιωνικό...) διαπιστώνω ότι πέρα απο σταθερές και χαρακτηριστικά, η ικανοποίηση από μια συσκευή είναι μάλλον προσωπική υπόθεση. Φυσικά δεν έχω καταλήξει αφου δεν μπορεσα να βρω πουθενα το Rye να λειτουργει ωστε να τεστάρω τα κυρια στοιχεια που με ενδιαφερουν:

1) Ευκολία μενού, ευασθησια touch screen

2) Ταχυτητα επεξεργαστή για γρηγορους υπολογισμούς

3) Επάρκεια χαρτών

Τελικά το δίλλημα διαμορφώνεται σε:

MLS 4800Α λογω επεξεργαστη, πιο γνωστη φιρμα κλπ (50 ευρω πανω απο Rye)

Ή

Rye 4317 , τα έχει όλα και συμφέρει?

Παρακαλω για τα τελικά σας φωτα, καθώς το χτυπαω αμεσα.

Ανατρέχοντας στο αρχικό ποστ, διαβάζοντας αρκετές απαντήσεις από διάφορους φίλους και έχοντας επισκεφτεί 2-3 καταστήματα (ειδικά στον Κωτσόβολο το service ήταν πραγματικά μεσαιωνικό...) διαπιστώνω ότι πέρα απο σταθερές και χαρακτηριστικά, η ικανοποίηση από μια συσκευή είναι μάλλον προσωπική υπόθεση. Φυσικά δεν έχω καταλήξει αφου δεν μπορεσα να βρω πουθενα το Rye να λειτουργει ωστε να τεστάρω τα κυρια στοιχεια που με ενδιαφερουν:

1) Ευκολία μενού, ευασθησια touch screen

2) Ταχυτητα επεξεργαστή για γρηγορους υπολογισμούς

3) Επάρκεια χαρτών

Τελικά το δίλλημα διαμορφώνεται σε:

MLS 4800Α λογω επεξεργαστη, πιο γνωστη φιρμα κλπ (50 ευρω πανω απο Rye)

Ή

Rye 4317 , τα έχει όλα και συμφέρει?

Παρακαλω για τα τελικά σας φωτα, καθώς το χτυπαω αμεσα.

MLs 4800A ειναι πιο γρηγορο . αυτο θα επερνα .

το 4800a.. είναι σημαντικό να είναι πιο γρήγορο. Χθες ήμουνα σε κάτι στενά και έχασα 2-3 στροφές και έβγαλε πολύ γρήγορα, σχεδόν μόλις πέρασα την διαστάυρωση νέα διαδρομή. :)

Είναι πολύ σημαντικό να είναι γρήγορη η συσκευή.. Βεβαια έχω την αίσθηση οτι η μπαταρία του δεν διαρκεί και πολύ