Jump to content

(Επαν)εγκατάσταση γνήσιων Windows XP Home Edition

stefidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Είμαι περήφανος κάτοχος ενός netbook της acer εδώ και λίγους μήνες και τώρα τελευταία βάλθηκα να το "τουμπανιάσω"! Ξεκίνησα λοιπόν από τη RAM η οποία από 1GB έγινε 2GB και τελευταία άφησα τη μπαταρία η οποία από 3 cell θα γίνει 9 cell (περίπου 10 ώρες αυτονομία)! Το ενδιάμεσο στάδιο είναι αυτό που θα απασχολήσει το thread που μόλις άνοιξα.

Σήμερα μου ήρθε ο σκληρός δίσκος που είχα παραγγείλει και θα αντικαταστήσει τον μανίσιο των 160 GB. Είναι ένας Seagate Momentus 500 GB 7200.4 με G-Protection. Το πρόβλημά μου είναι το πως θα εγκαταστήσω ξανά τα Windows XP Home Edition. Έχω γνήσιο κωδικό (το κλασικό αυτοκολλητάκι στην κάτω πλευρά του netbook), έχω βρει γνήσια έκδοση (oem), την έχω ετοιμάσει σε usb στικάκι αφού το netbook δε διαθέτει οπτικό drive και το ερώτημά μου είναι αν πρέπει να κάνω κάποιου είδους ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ στην τρέχουσα εγκατάσταση ή αν προχωράω κανονικά στην εγκατάσταση με τον καινούριο δίσκο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. :rolleyes:

Κάνε mirror τον παλιό στον καινούριο με κάποιο πρόγραμμα τύπου acronis.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αν θέλεις να έχεις τα πλεονεκτήματα του γνήσιου λειτουργικού και το κεφάλι σου ήσυχο δες εδώ τί προτείνει η microsoft http://www.microsoft.com/genuine/downloads/FailureScenarios.aspx?displaylang=el

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Κάνε mirror τον παλιό στον καινούριο με κάποιο πρόγραμμα τύπου acronis.

Θέλω να κάνω clean install.

Αν θέλεις να έχεις τα πλεονεκτήματα του γνήσιου λειτουργικού και το κεφάλι σου ήσυχο δες εδώ τί προτείνει η microsoft http://www.microsoft.com/genuine/downloads/FailureScenarios.aspx?displaylang=el

Αν και τα διάβασα όλα, δε βρήκα κάποια απάντηση στην ερώτησή μου στο link που παραθέτεις.

Συνγώμη για να καταλάβω.. Έχεις εγκαταστήσει τα Windows XP Home στον σκληρό δίσκο των 160Gb και θες να περάσεις τα ίδια και στον καινούργιο σκληρό δίσκο των 500Gb, σωστά; Αν ναι, βάλε το Cd των XP, διάλεξε τον δεύτερο σκληρό δίσκο (500Gb) και κάνε εκεί το Clean Installation...

γιατί να μην κάνει απλά clone disk/mirror?

ο σκοπός είναι να αποφύγει το Installation...

απλή λύση. και πιο γρήγορη.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Συνγώμη για να καταλάβω.. Έχεις εγκαταστήσει τα Windows XP Home στον σκληρό δίσκο των 160Gb και θες να περάσεις τα ίδια και στον καινούργιο σκληρό δίσκο των 500Gb, σωστά; Αν ναι, βάλε το Cd των XP, διάλεξε τον δεύτερο σκληρό δίσκο (500Gb) και κάνε εκεί το Clean Installation...

Ήταν ήδη προεγκατεστημένα στον 160-άρη. Ο 160-άρης είναι ο μανίσιος τον οποίο μόλις ξήλωσα για να περάσω τον 500-άρη. Ξέχνα τον τον 160-άρη, δε θα τα έχω διπλο-εγκατεστημένα τα Windows. Το netbook μου δεν έχει οπτικό drive αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, το κάνω ήδη με usb stick. Το θέμα είναι αν μετά το format και την εγκατάσταση, θα (ξανα)δεχτεί το γνήσιο serial number στο activation γιατί έχει χρησιμοποιηθεί ήδη μια φορά αφού υπήρχαν προεγκατεστημένα. Θα δείξει... Το format έφτασε ήδη στο 50% οπότε σε λίγη ώρα θα λάμψει η αλήθεια. :rolleyes:

γιατί να μην κάνει απλά clone disk/mirror?

ο σκοπός είναι να αποφύγει το Installation...

απλή λύση. και πιο γρήγορη.

Το ξεκαθάρισα ότι θέλω να κάνω clean install κι όχι clone disk.

Το Product Key θα το δεχόταν ακόμα και αν ήταν πλαστή έκδοση.. Τώρα, αν η προηγούμενη έκδοση δεν χρησιμοποιείται (αφού ξήλωσες των πρώτο σκληρό), τότε θα περάσουν κανονικά και από το Microsoft Genuine Advantage..!! :)

Το Product Key θα το δεχόταν ακόμα και αν ήταν πλαστή έκδοση.. Τώρα, αν η προηγούμενη έκδοση δεν χρησιμοποιείται (αφού ξήλωσες των πρώτο σκληρό), τότε θα περάσουν κανονικά και από το Microsoft Genuine Advantage..!! :)

Αυτός είσαι! Κατάλαβες ΑΚΡΙΒΩΣ την ερώτησή μου. Μακάρι να περάσουν από το WGA Validation, αυτό είναι που με καίει. Αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει το format και η εγκατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε λίγη ώρα θα ξέρω. Αν όχι σήμερα, αύριο θα ποστάρω αποτελέσματα.. :worry:

νομιζω προβλημα υπαρχει εαν 2 pc συγχρονως με διαφορετικη ip και ιδιο product key,πιαστουν απο το genuine advantage......

...και αυτό είναι και το πιο λογικό! :)

Οπότε έδωσα την λύση. για να δούμε αποτελέσματα :cry::cry::cry::cry:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 1 month later...
γιατι στην προεγκαταστιμενη εκδοση εχει αλο key απο το δικο του. αν γινεται μετα απο format με τα δικα του cd να ξανα χρεισημοποιησω το ιδιο key χωρις να βαλω το key που εχει το χαρτακι κατω απο το netbook. ευχαριστω κ περιμενω.

γιατι στην προεγκαταστιμενη εκδοση εχει αλο key απο το δικο του. αν γινεται μετα απο format με τα δικα του cd να ξανα χρεισημοποιησω το ιδιο key χωρις να βαλω το key που εχει το χαρτακι κατω απο το netbook. ευχαριστω κ περιμενω.

Όταν λες "έχει άλλο key" εννοείς ότι έχει άλλο Product Key απ'αυτό που εμφανίζεται πάνω στην ετικέτα του υπολογιστή; Από που κατάλαβες ότι έχει διαφορετικό Product Key; Την πρώτη φορά που άνοιξες το netbook σου σου είπε ότι έχεις 30 ημέρες για την ενεργοποίηση και χρειάστηκε να καλέσεις την Microsoft; :worry:

εγώ είχα πάρει την Microsoft τηλ. τους πληροφόρησα ότι έκανα φόρματ και μου έδωσαν authorisation code και έβαλα μέσα ΑΦΟΥ μετά το φόρματ δεν δεχόταν το serial number.

Όταν λες "έχει άλλο key" εννοείς ότι έχει άλλο Product Key απ'αυτό που εμφανίζεται πάνω στην ετικέτα του υπολογιστή; Από που κατάλαβες ότι έχει διαφορετικό Product Key; Την πρώτη φορά που άνοιξες το netbook σου σου είπε ότι έχεις 30 ημέρες για την ενεργοποίηση και χρειάστηκε να καλέσεις την Microsoft; :worry:

σε xp ολα κανονικα αλα εβαλα το προγραματακι που τσεκαρι το cd key κ εγραψα σε ενα χαρτακι απο κατω το key του μηχανιματος κ ετσι το συγκρινα κ ειδα οτι δεν ειναι ιδιο. τι κανω τωρα?

σε xp ολα κανονικα αλα εβαλα το προγραματακι που τσεκαρι το cd key κ εγραψα σε ενα χαρτακι απο κατω το key του μηχανιματος κ ετσι το συγκρινα κ ειδα οτι δεν ειναι ιδιο. τι κανω τωρα?

Είσαι σίγουρος ότι είναι το Product Key και δεν είναι το Αναγνωριστικό Προϊόντος που υπάρχει στο "Ιδιότητες συστήματος"; Είναι δυνατόν η κατασκευάστρια εταιρεία να βάλει διαφορετικά Windows απ'αυτά που έχει ο υπολογιστής μέσα; Αν έχεις χρόνο, μπορείς να επικοινωνήσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία και να λύσεις το πρόβλημα..